Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και ναι, δεν θέλω γρήγορο ίντερνετ για να κατεβάζω παράνομα λογισμικά. Θέλω γρήγορο ίντερνετ γιατί δεν μπορώ να δω youtube 1080p 60fps, υπάρχουν μέρες που δεν μπορώ να δω ούτε 720p 60fps. Να δω netflix χωρίς να κολλάει, να κατεβάσω ένα παιχνίδι στο xbox one ή ps4 χωρίς να περιμένω 2-3 μέρες. Να ανεβάσω το τελευταίο backup στο cloud ρε παιδί μου. 22gb το backup του κινητού στο icloud δεν κατάφερε να γίνει ποτέ μέχρι που πήρα 4G Pocket Wifi (εκείνη την προσφορά του καλοκαιριού) και ολοκλήρωσα το backup μέσα σε μια νύχτα.

Είναι ανεπίτρεπτο να έχω σε 4G WiFi ταχύτητες upload 30mbit και στη σταθερή γραμμή μόνο 0.7mbps με κολλήματα και αποσυνδέσεις λόγω θορύβου γραμμής.

Αυτό ακριβώς. Να πάς να παίξεις ενα game, να ζητάει 2-5GB update και απλά να ξενερώνεις. Για το backup όλων των συσκευών μου (και όχι μόνο για αυτό) εχω ενα microserver στο σπίτι. Nα κάνω όμως off-site backup σε ενα synology που εχω βάλει στο σπίτι των γονιών... είναι ονειρο απατηλό. 15GB νέα δεδομένα εκαναν 2 μερες και λίγο για να σταλουν. Το εχω στήσει από τον Μάιο που μπήκε η καμπινα μου αλλα ακομα περιμένω.

Να κατεβάζω με 22mb στο utorrent και τι στον κόσμο. Μιλαμε για 72GB την ώρα σε μια μέρα γεμίζεις 1.5TB σκληρό.

Αν και το 1.5 ΤΒ δεν είναι κανενα τρομερό μεγεθος τώρα πια, αν εχεις τέτοια σύδεση δεν νομίζω ότι θα κρατας τόσο πολύ αυτά που κατεβάζεις για να γεμίζεις.

Προσωπικά το πιο μεγαλο torrent που εχω κατεβάσει ήταν περίπου 240GB οι 26 σεζόν του παλιου doctor who. Που εκανε πανω από 1 μήνα να κατέβει :)

• Απαντ. 160
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Και για να παίζω με vectoring θα πάρει 10 χρόνια μέχρι όλοι που παίρνουν από καφαο να το βάλουν και αυτοί για να το υποστηρίξω και εγω.

Αν κάνω λάθος διορθώστε με.

Αν έχεις vdsl από καφάο, λογικά μέχρι το 2019 θα έχει ενεργοποιηθεί το Vectoring κι όλοι οι χρήστες πάνω του θα τρέχουν vectoring αναγκαστικά. Με αυτό δεν θα έχεις απώλειες από crosstalk όπως συνέβαινε πριν όσο αυξανονταν οι χρήστες.

Δημοσ.

Ξέρουμε ποιές περιοχές έχει αναλάβει η Cosmote (και η Vodafone) στην Θεσσαλονίκη; Γιατί μόνο της Wind έχω δει χάρτες.

Κοίτα το ποστ του thresh έχει λινκς που σε παραπέμπουν στις περιοχές που ανέλαβε ο κάθε πάροχος

http://www.insomnia.gr/topic/566084-χαρτογράφηση-vdsl-στην-ελλάδα/page-8#entry56078555

• Like 1
Δημοσ.

Πλέον υπάρχει νέος κανονισμός από ΕΕΤΤ:

"Συμβάσεις ορισμένου χρόνου: Ο πάροχος δεν θα έχει δικαίωμα, στη διάρκεια του ορισμένου χρόνου της σύμβασης, να αυξάνει το πάγιο ή να μειώνει τον χρόνο ομιλίας/όγκο δεδομένων του προγράμματος υπηρεσιών"

https://www.adslgr.com/forum/threads/1024570-ΕΕΤΤ-Διασφάλιση-των-δικαιωμάτων-του-καταναλωτή-με-τον-νέο-Κανονισμό-Γενικών-Αδειών

Όχι, 45.5 είναι για το 100L και 49.5 για το 100XL κι οι 2 τιμές για νέους συνδρομητές...

Υφισταμενος συνδρομητης ειμαι 100XL τιμη 49,5

• Super Moderators
Δημοσ.

Υφισταμενος συνδρομητης ειμαι 100XL τιμη 49,5

Είπα κάτι διαφορετικό? :P

Δημοσ.

fiber to the curb 

Για να δίνουν ταχύτηρες ΕΩΣ 200mbit..... η οπτική φτάνει στο καφάο και απο εκει .......όσα μέτρα ο χαλκός και η ποιοτητά τους.

Με HCN  , εχεις κατευθειαν στο σπίτι σου την οπτικη .... και με ταχύτητες πραγματικές που κλειδώνουν ακόμη και στο 1Gbit και οχι "ΕΩΣ" ..... 

Για ακόμη μια φορά .....μούφα..... έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους και η Wind και ο OTE

http://www.speedtest.net/result/6812595058.png

Πολύ μεγάλο ping έχεις για οπτική ίνα! Σήμερα έκανα αίτηση για FiberHyperspace ..................... 55€

Download: 150 Mbps Up: 60 Mbps

Mου είπαν 3-4 μήνες για να γίνει η σύνδεση! Κάλιο αργά παρά ποτέ.Μου είπαν για ping 1ms βγάζει το speed test για Ελλάδα και όχι πάνω από 30 για Ευρώπη.Έμαθα πως πριν λίγες μέρες δεν είχατε για 4 μέρες κανένας ίντερνετ! Για πες μου είναι σταθερό το δίκτυο? η κάθε 2-3 ώρες δεν θα έχω internet για 5 λεπτά? Προτιμώ σταθερότητα δικτύου παρά μεγάλες ταχύτητες! Αν μπορώ να τα έχω και τα δύο θα είναι σούπερ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είπες ότι ισχύει μόνο για νέους, αλλά για κάποιο λόγο και οι υφιστάμενοι παίρνουν τις ίδιες τιμές.. Κανονικά πάντως είναι 52,50€ το 100L για υφιστάμενους (αντί του 45,50€ της "προσφοράς").

Το άλλο περίεργο είναι που ορισμένοι υφιστάμενοι από 47,53€ με 50άρα λένε ότι παίρνουν 100άρα απλή με 45,50€, δηλαδή με λιγότερα απ'ό,τι πληρώνουν τώρα - αν ισχύει και δεν τους τα γυρίσουν μετά, γιατί απ' ό,τι κατάλαβα τις τιμές τις παίρνουν από πωλητές στο 13888.

Επεξ/σία από Philippe
  • Super Moderators
Δημοσ.

Είπες ότι ισχύει μόνο για νέους, αλλά για κάποιο λόγο και οι υφιστάμενοι παίρνουν τις ίδιες τιμές..

My bad, κοίταζα την τιμή αλλά όχι το "υφιστάμενος". Δεν ξέρω πως και γιατί...

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή βλέπω συνέχεια αναφορές σε Inalan και HCN και τι προσφέρουν σε σύγκριση με ΟΤΕ και Wind, μήπως η σύγκριση είναι κάπως ανούσια; Μήπως συγκρίνονται κεράσια με καρπούζια; Γιατί είδα τι περιοχές καλύπτουν οι δύο πρώτες εταιρίες και δεν διαφέρουν πάρα πολύ από περιοχή που καλύπτει ένα ντελιβεράδικο (αν θα μου επιτρέψετε και εμένα μια υπερβολή to make a point).

Μια και τα μεγέθη των δικτύων (και ό,τι άλλο αυτό συνεπάγεται από κόστος και ταχύτητα κάλυψης της ζήτησης και τα λοιπά) των Inalan και HCN είναι εντυπωσιακά μικρότερα από των ΟΤΕ και Wind θαρρώ ότι η επανειλημμένη αναφορά δεν έχει και πολύ νόημα. Αν μένει κάποιος σε περιοχή που καλύπτουν οι δύο πρώτες, φυσικά και θα πρέπει να το ψάξει. Αν δεν μένει όμως, κάτι που ισχύει για τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού της Ελλάδας, τότε δεν είναι δα ότι έχει και την επιλογή να πάει σε μία από αυτές αλλά για κάποιο περίεργο λόγο δεν το κάνει.

Εχει πολυ νοημα η συγκριση γιατι καταλαβαινεις ποσο σε κλεβουν οι μεγαλοι.

Επισης μιας και οι μεγαλοι εχουν τοσο κεφαλαιο θα επρεπε να ειναι φθηνοτεροι. Το οτι εχουν μεγαλυτερο κοστος λογο μεγαλυτερης καλυψης δεν σημαινει κατι αφου το ανοιγμενο κοστος ανα κατοικο και Mbps ειναι σιγουρα μικροτερο

Δημοσ.

Κοίτα το ποστ του thresh έχει λινκς που σε παραπέμπουν στις περιοχές που ανέλαβε ο κάθε πάροχος

http://www.insomnia.gr/topic/566084-χαρτογράφηση-vdsl-στην-ελλάδα/page-8#entry56078555

Οκ θενξ (και στον Thresh φυσικά)!

Αν κατάλαβα η Vodafone πρέπει μέχρι το Q3 2018 (δηλαδή μέσα σε 1 έτος) να εγκαταστήσει σχεδόν 100 KV στην περιοχή μου και να τα συνδέσει με οπτικές ίνες μέχρι το αστικό κέντρο και με τεχνολογία vectoring! Ειλικρινά ακούγεται πολύ δύσκολο σε τόσο λίγο χρόνο!

Δημοσ.

Γελάω όταν εδώ και 1μιση χρόνο δεν έχουν να μου δώσουν τηλέφωνο και internet έστω απλή γραμμή μετά από κάπου 8 αιτήσεις!!!!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...