Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Κλειδωνα με forthnet στα 12mbps 3 χρονια αργοτερα εχω 5,5mbps γτ προφανως το ΚΑΦΑΟ ειναι πανω απο χιλιομετρο και οχι μονο εχει απωλειες αλλα επειδη δινουν σε ΟΛΗ ΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ 1 ΚΟΥΤΙ οσο περισσοτερες συνδεσεις δινουν τοσο περισσοτερο πεφτει η ταχυτητα και δεν μπορεις να κανεις τιποτα. ADSL δεν δίνουν από ΚΑΦΑΟ (καμπίνα/"κουτί") αλλά από το Αστικό Κέντρο (Κτήριο)...
VanJ Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Και σε κάμποσες περιπτώσεις στις περιοχές που έχει αναλάβει η Wind κι η Vodafone θα είναι Fiber to the Home... "Με HCN , εχεις κατευθειαν στο σπίτι σου την οπτικη (Mόνο αν μένεις σε συγκεκριμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης) .... και με ταχύτητες πραγματικές που κλειδώνουν ακόμη και στο 1Gbit και οχι "ΕΩΣ" ....." fixed... Και με ΟΤΕ/Cosmote -Μόνο αν μένεις σε συγκεκριμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης ή ακόμα και της Αθήνας κλπ- Όπως βλέπεις από τα περισσότερα προηγουμενα σχόλια, τόσα χρόνια μετά την έλευση της VDSL, όχι μόνο fiber δεν έχουμε, ούτε VDSL έχουμε, ούτε σταθερή και γρήγορη ADSL έχουμε, ούτε αναβάθμιση ποιότητας όσο περνούν τα χρόνια έχουμε. Όπως είπε ένας φίλος πιο πάνω, με το νέο αυτό fiber, απλά μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στους τυχερούς που είχαν έτσι κι αλλιώς καλό ιντερνετ (ADSL >20mbit / VDSL 40-50mbit / 'fiber'), και σε όλους τους υπόλοιπους που έχουν κάτω από 10mbit και ο ΟΤΕ δεν έχει στα σχέδια του την αναβάθμιση τους. Και δεν μιλάμε για το ορεινό χωριό με τους 15 κατοίκους όπου δεν συμφέρει να στείλουν ιντερνετ, μιλάμε για πολυπληθείς γειτονιές και δήμους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη (και άλλες μεγάλες πόλεις). Και ναι, δεν θέλω γρήγορο ίντερνετ για να κατεβάζω παράνομα λογισμικά. Θέλω γρήγορο ίντερνετ γιατί δεν μπορώ να δω youtube 1080p 60fps, υπάρχουν μέρες που δεν μπορώ να δω ούτε 720p 60fps. Να δω netflix χωρίς να κολλάει, να κατεβάσω ένα παιχνίδι στο xbox one ή ps4 χωρίς να περιμένω 2-3 μέρες. Να ανεβάσω το τελευταίο backup στο cloud ρε παιδί μου. 22gb το backup του κινητού στο icloud δεν κατάφερε να γίνει ποτέ μέχρι που πήρα 4G Pocket Wifi (εκείνη την προσφορά του καλοκαιριού) και ολοκλήρωσα το backup μέσα σε μια νύχτα. Είναι ανεπίτρεπτο να έχω σε 4G WiFi ταχύτητες upload 30mbit και στη σταθερή γραμμή μόνο 0.7mbps με κολλήματα και αποσυνδέσεις λόγω θορύβου γραμμής. Τα είπα και ξαλάφρωσα. 3
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Και με ΟΤΕ/Cosmote -Μόνο αν μένεις σε συγκεκριμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης ή ακόμα και της Αθήνας κλπ- Μόνο η (άμεση) κάλυψη πχ που έχει ο ΟΤΕ σε Χαλάνδρι/Βριλήσσια/Μελίσσια/Πεντέλη είναι πληθυσμιακά και από πλευράς έκτασης μεγαλύτερη της HCN και της Inalan μαζί. Κι όχι δεν έχει μόνο σε αυτές, έχει σε πολλές, απλά ο κόσμος δεν τις γνωρίζει συνολικά γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο επίσημο site με χάρτη που να τις δείχνει και το fttxgr.eu βασίζεται σε εθελοντές με αποτέλεσμα να μην είναι "up to date". Επίσης Voda και Wind έχουν αναλάβει αρκετές που θα καλύψουν τα "κενά" που άφησε ο ΟΤΕ. Δεν λέω, είναι καλή φάση κι οι 2 εταιρείες (Inalan & HCN), αλλά η κάλυψη είναι απλά αστεία για να μπορεί να γίνει σύγκριση. 1
FCastor Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Επειδή βλέπω συνέχεια αναφορές σε Inalan και HCN και τι προσφέρουν σε σύγκριση με ΟΤΕ και Wind, μήπως η σύγκριση είναι κάπως ανούσια; Μήπως συγκρίνονται κεράσια με καρπούζια; Γιατί είδα τι περιοχές καλύπτουν οι δύο πρώτες εταιρίες και δεν διαφέρουν πάρα πολύ από περιοχή που καλύπτει ένα ντελιβεράδικο (αν θα μου επιτρέψετε και εμένα μια υπερβολή to make a point). Μια και τα μεγέθη των δικτύων (και ό,τι άλλο αυτό συνεπάγεται από κόστος και ταχύτητα κάλυψης της ζήτησης και τα λοιπά) των Inalan και HCN είναι εντυπωσιακά μικρότερα από των ΟΤΕ και Wind θαρρώ ότι η επανειλημμένη αναφορά δεν έχει και πολύ νόημα. Αν μένει κάποιος σε περιοχή που καλύπτουν οι δύο πρώτες, φυσικά και θα πρέπει να το ψάξει. Αν δεν μένει όμως, κάτι που ισχύει για τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού της Ελλάδας, τότε δεν είναι δα ότι έχει και την επιλογή να πάει σε μία από αυτές αλλά για κάποιο περίεργο λόγο δεν το κάνει. 1
d4mage Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Ειναι με διαφορά ο χειρότερος. Στα μπομπολια τους όλα, το site gtp τελειως, η εφαρμογη οποτε θέλει δουλεύει. Οι υπάλληλοι δεν ξέρουν την τύφλα τους και λενε ψέμματα για να σου πουλήσουν. Σπίτι με οτε ειχα 8 mbs και μετα απο απειρα τηλεφωνήματα δεν εκαναν τιποτα. Άλλαξα σε wind σε πακετο με τα μισα λεφτα και τις διπλες παροχες και έχω σταθερο ιντερνετ στα 14. Αντε να πάνε όλοι οι πάροχοι παντου να γλυτώσουμε απο αυτο το πράμα που μας ξεζουμίζει τοσα χρόνια τον ΟΤΕ. Σάββατο μεσημέρι λόγο κακοκαιρίας νεκρώθηκε το τηλέφωνο ( όχι μόνο το δικό μου, άλλα πολλών ανθρώπων στην περιοχή ) και το ίντερνετ είσαι φουλ αποσυνδέσεις. Δεν μπαίνω καν στη διαδικασία του να περιμένω στην εξυπηρέτηση πελατών σε αναμονές κ.λ.π και απλά συμπληρώνω στην φόρμα επικοινωνίας για βλάβη το σταθερό νούμερο για τον εντοπισμό του προβλήματος όπου φυσικά δεν βρέθηκε κάτι ΑΛΛΑ υπήρχε λίγο παρακάτω δήλωση βλάβης-αναφοράς όπου έβαλα τηλέφωνο επικοινωνίας το κινητό μου νούμερο και μέσα στα επόμενα 5' επικοινωνούσε ένας εκπρόσωπος μαζί σου όπως και έγινε, με πήρανε μέσα σε 5' κυριολεκτικά! Αποτέλεσμα; Έκανα εκτροπή το σταθερό στο κινητό, και μου προτείνουν μέχρι την αποκατάσταση πακέτο δεδομένων που δεν υποστήριζε όμως το pc της δουλειάς. Μου είπανε μέγιστο χρόνο αναμονής μέχρι Τετάρτη όμως ο τεχνικός ήρθε χθες ( Δευτέρα ) και η βλάβη αποκαταστάθηκε. Για να βγάζω το συμπέρασμα πως ο ΟΤΕ είναι καλύτερος στο θέμα της εξυπηρέτησης είσαι σίγουρα έτσι επειδή δεν τους χαρίζω σε καμία περίπτωση και δεν υπολογίζω ούτε ευγένεια ούτε τίποτα. Ειδικότερα στο βενζινάδικο που με τα συστήματα εισροών - εκροών χρειάζεσαι διαρκώς ίντερνετ δεν σκοπεύω ούτε με σφαίρες να πάω αλλού + ότι οι περισσότερες εταιρείες εκτός από Forthnet δεν υποστηρίζουν τις υπηρεσίες τους σε πολλές περιοχές του χάρτη. Στον ΟΤΕ είμαι καθαρά για το θέμα της τεχνικής εξυπηρέτησης. Μπορώ αν θες να σου το εξηγήσω και αναλυτικότερα. Σίγουρα και εδώ έχω χίλιους άλλους λόγους να κράξω τον ΟΤΕ, ας πούμε τα όσα δεν μου έχουν δώσει ακόμη με βάση το συμβόλαιο που υπέγραψα ( κάποια λεπτά ομιλίας και μια δωροεπιταγή ), μου χρέωσαν τα τέλη φορητότητας ενώ δεν θα έπρεπε διότι ερχόμουν από Forthnet προς OTE από προσφορά... άλλα με ένα τηλεφωνάκι όπως έπρεπε μου τα βγάλανε καρφί... κ.α λόγους άλλα στο κομμάτι του τεχνικού ζητήματος πρώτα είναι ο ΟΤΕ και μετά όλοι οι άλλοι!
dinos234 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Το ποιο βασικό για εμένα είναι η τιμή θεωρώ πως 50 + ευρώ για ιντερνέτ είναι σχετικά πολλά
Heybro Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Να κατεβάζω με 22mb στο utorrent και τι στον κόσμο. Μιλαμε για 72GB την ώρα σε μια μέρα γεμίζεις 1.5TB σκληρό.
Ihavetheanswers Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Ξέρουμε ποιές περιοχές έχει αναλάβει η Cosmote (και η Vodafone) στην Θεσσαλονίκη; Γιατί μόνο της Wind έχω δει χάρτες.
GeorgeSmirlis Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Καλά οκ, το ξαναλέω, σε λίγα χρόνια εμείς που κλειδώνουμε με 50/5 vdsl μας βλέπω να κοιτάμε την πτώση της ταχύτητας και θα απορούμε μα πως και γιατί έφτασε στο 40 και στο 30. Μετά θα μας λένε ΝΑ, ΠΑΡΕ fiber με ταχύτητες έως 1gbps. Προς το παρών οι τιμές είναι για κλάματα πραγματικά και δεν μπορώ να χωνέψω αυτό το πράμα που ξαναονοματισαν το vdsl fiber. Για γέλια απλά.
ADHD Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Τη διαθεσιμοτητα θα πρεπει να φτιαξουν οι παροχοι πρωτα, εγω άνω πατησια πιανω οντως 30 με 30αρα vdsl(στο παλιο μου σπιτι επισης ανω πατησια εχουν βαλει καμπινα εδω και κανα χρονο αλλα ουτε vdsl δεν υπαρχει διαθεσιμο, με 8mbit και AK Φιλαδέλφειας ειναι ακομα. ) αλλα η 50αρα και τα υπόλοιπα δεν ειναι διαθέσιμα. Για εμενα πρωτα φτιαχνεις τις υποδομές να καλύψεις τουλάχιστον το 90-95% των μεγάλων αστικών κέντρων και μετά αρχίζεις και πουλάς 100-200mbit πακετα. Δηλαδη δεν μπορει ιδια περιοχη ενα τετράγωνο παρακάτω και αλλες ταχύτητες εντελώς λες και ζουμε σε αλλη χωρα το θεωρω εντελως τραγικο. Αυτη η νοοτροπια "αν εισαι τυχερος και υποστηριζει η περιοχη η οδος το σπιτι σου κλτπ" δεν μου αρεσει εφόσον μένουμε στην ιδια πόλη. Καλα για inalan ενταξει οπως αναφερθηκε, καλυψη delivery δεν αξιζει να μιλαμε καν για αυτές, τυχεροι οι λιγοι που εχουν διαθεσιμοτητα μεχρι εκει.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Καλά οκ, το ξαναλέω, σε λίγα χρόνια εμείς που κλειδώνουμε με 50/5 vdsl μας βλέπω να κοιτάμε την πτώση της ταχύτητας και θα απορούμε μα πως και γιατί έφτασε στο 40 και στο 30. Μετά θα μας λένε ΝΑ, ΠΑΡΕ fiber με ταχύτητες έως 1gbps. Αν παίζεις με Vectoring δεν θα υπάρχει θέμα... Τη διαθεσιμοτητα θα πρεπει να φτιαξουν οι παροχοι πρωτα Η "διορία" είναι μέχρι το τέλος του 2019 αν δεν κάνω λάθος... 1
nectons Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 η τεχνολογία μένει ως έχει ρε παιδιά... από το καφάο στο σπίτι θα έρθει η οπτική ίνα... η εγώ δεν έχω καταλάβει σωστά? Και πριν 5 χρόνια είχαμε την τεχνολογία αλλά ερχόταν απλό καλώδιο από τα dslam στα καφάο (χάλκινο) και απλό καλώδιο στο σπίτι μας από τα καφάο.. τώρα θα έρχετε με οπτική ίνα... η εσείς λέτε κοτσάνες η εγώ δεν έχω καταλάβει καλά... 1
GeorgeSmirlis Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Αν παίζεις με Vectoring δεν θα υπάρχει θέμα... Η "διορία" είναι μέχρι το τέλος του 2019 αν δεν κάνω λάθος... Και για να παίζω με vectoring θα πάρει 10 χρόνια μέχρι όλοι που παίρνουν από καφαο να το βάλουν και αυτοί για να το υποστηρίξω και εγω. Αν κάνω λάθος διορθώστε με. η τεχνολογία μένει ως έχει ρε παιδιά... από το καφάο στο σπίτι θα έρθει η οπτική ίνα... η εγώ δεν έχω καταλάβει σωστά? Και πριν 5 χρόνια είχαμε την τεχνολογία αλλά ερχόταν απλό καλώδιο από τα dslam στα καφάο (χάλκινο) και απλό καλώδιο στο σπίτι μας από τα καφάο.. τώρα θα έρχετε με οπτική ίνα... η εσείς λέτε κοτσάνες η εγώ δεν έχω καταλάβει καλά... Απο το κέντρο πάει οπτική ίνα σε κάθε καφαο. Απο κει φεύγει χαλκός για τα σπίτια. Αν ήταν να βάλουν οπτικές σε κάθε σπίτι θα έπαιρνε 20 χρόνια και 2-3δις€
Fotis13 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Οκ. Και το fiber to home τι ακριβώς είναι? Οταν η οπτικη ινα φευγει απο το καφαο και μπαινει στο σπιτι σου /διαμερισμα σου .Δλδ δεν μεσολαβει πλεον χαλκος . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα