SabotazNic Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 37 λεπτά πριν, Joshua21 είπε τότε ο επόμενος λογαριασμός θα είναι 250€ συν τους τόκους ενός μήνα και για τα 300€. Με επιτόκιο ας πούμε 20% εντελώς μπακαλίστικα ο τόκος θα είναι 5€, οπότε το ποσό προς πληρωμή θα είναι 255€. Οι τόκοι μπαίνουν στο ποσό που δεν έχει εξοφληθεί. Οπότε αν μείνουν 250, τότε στον επόμενο λογαριασμό θα είναι 250 + οι τόκοι στα 250.
Joshua21 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 17 minutes ago, SabotazNic said: Οι τόκοι μπαίνουν στο ποσό που δεν έχει εξοφληθεί. Οπότε αν μείνουν 250, τότε στον επόμενο λογαριασμό θα είναι 250 + οι τόκοι στα 250. Όχι, οι τόκοι μπαίνουν στο συνολικό ποσό του λογαριασμού, είχε ξανασυζητηθεί προ ημερών πάλι σε παρόμοιο θέμα.
gokuthelegend Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Όχι, οι τόκοι μπαίνουν στο συνολικό ποσό του λογαριασμού, είχε ξανασυζητηθεί προ ημερών πάλι σε παρόμοιο θέμα. Αν κάποιο κατάστημα σου πουλήσει κάτι με άτοκες δόσεις και εφόσον ο χρήστης της κάρτας πληρώνει κανονικότατα τις δόσεις, πάλι θα μπουν τόκοι;
Joshua21 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 2 minutes ago, gokuthelegend said: Αν κάποιο κατάστημα σου πουλήσει κάτι με άτοκες δόσεις και εφόσον ο χρήστης της κάρτας πληρώνει κανονικότατα τις δόσεις, πάλι θα μπουν τόκοι; Όχι βέβαια, αν ο χρήστης πληρώσει εγκαίρως το σύνολο του λογαριασμού (άσχετα αν προέρχεται από εφάπαξ αγορές ή από αγορές με δόσεις) τότε δεν χρεώνεται με τόκους. 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, Joshua21 είπε Η πιστωτική δεν έχει δόσεις, έχει ελάχιστη καταβολή, η οποία συνήθως είναι minimum 10€. Μόνο το κατάστημα μπορεί να βάλει δόσεις, ε σε αυτή τη περίπτωση θα σε ενημερώσει το κατάστημα για τις λεπτομέρειες. Αν αγοράσεις κάτι που έχει 300€ ας πούμε τότε ο επόμενος λογαριασμός θα είναι 300€, αν δεν τον ξοφλήσεις εγκαίρως ή εξοφλήσεις μόνο ένα μέρος αυτού (πχ βάλεις 50€) τότε ο επόμενος λογαριασμός θα είναι 250€ συν τους τόκους ενός μήνα και για τα 300€. Με επιτόκιο ας πούμε 20% εντελώς μπακαλίστικα ο τόκος θα είναι 5€, οπότε το ποσό προς πληρωμή θα είναι 255€. Αχρείαστα περίπλοκη ανάλυση που πιο πολύ μπερδεύει κάποιον άπειρο χρήστη και δεν απαντάει στην παραπάνω ερώτηση. Και κανένα κατάστημα δε θα ασχοληθεί να εξηγήσει πως θα αποπληρώνονται οι άτοκες δόσεις. Μερικές φορές είναι τελείως αχρείαστο να κάνουμε επίδειξη γνώσεων Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2023 από ProponitisTouKanape
Joshua21 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 10 minutes ago, ProponitisTouKanape said: Αχρείαστα περίπλοκη ανάλυση που πιο πολύ μπερδεύει κάποιον άπειρο χρήστη και δεν απαντάει στην παραπάνω ερώτηση. Και κανένα κατάστημα δε θα ασχοληθεί να εξηγήσει πως θα αποπληρώνονται οι άτοκες δόσεις. Μερικές φορές είναι τελείως αχρείαστο να κάνουμε επίδειξη γνώσεων Δεν έχουν όλοι την ίδια αντίληψη ξέρεις, κάποιος μπορεί να κατάλαβε κάτι παραπάνω από εσένα. Πχ οι περισσότεροι διαβάζουν "δόσεις" και καταλαβαίνουν "δόσεις", σε αντίθεση με σένα που κατάλαβες για "άτοκες δόσεις".
ProponitisTouKanape Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Δεν έχουν όλοι την ίδια αντίληψη ξέρεις, κάποιος μπορεί να κατάλαβε κάτι παραπάνω από εσένα. Πχ οι περισσότεροι διαβάζουν "δόσεις" και καταλαβαίνουν "δόσεις", σε αντίθεση με σένα που κατάλαβες για "άτοκες δόσεις". Και πάλι δεν εξηγεί τιποτα το μαγαζί, το μαγαζί σου λέει το ποσό, είτε άτοκο είτε έντοκο. Το πως εσύ θα το πληρώνεις, στην αρχή του μήνα, στο τέλος, στη λήξη του λογαριασμού, αν θα τα πιστολιάσεις όλα κ.ο.κ., δεν αφορά το μαγαζί. Η ερώτηση ηταν πολύ ξεκάθαρη, "αν βάλω δόση 44€ πόσο θα μου έρχεται ο λογαριασμός". Πάει, έφυγε απο το μαγαζί, πήγε σπίτι του και το άνοιξε.
georgekrax Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2024 Με Alpha Bank της παίζει; Είμαι φοιτητής, έχω την χρεωστική της Aegean 2 χρόνια τώρα και θέλω να βγάλω την Aegean Bonus Visa (την απλή). Ξέρουν ότι είμαι τυπικός με τους λογαριασμούς μου, έχοντας το ιστορικό. Λέτε να μου εγκρίνουν την πιστωτική ακόμα και με χαμηλό όριο;
ProponitisTouKanape Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2024 Στην Alpha Bank χωρίς εκκαθαριστικό μίνιμουμ 10Κ δεν θα στην εγκρίνουν.
Joshua21 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2024 9 hours ago, georgekrax said: Με Alpha Bank της παίζει; Είμαι φοιτητής, έχω την χρεωστική της Aegean 2 χρόνια τώρα και θέλω να βγάλω την Aegean Bonus Visa (την απλή). Ξέρουν ότι είμαι τυπικός με τους λογαριασμούς μου, έχοντας το ιστορικό. Λέτε να μου εγκρίνουν την πιστωτική ακόμα και με χαμηλό όριο; Για ποιους ακριβώς λογαριασμούς λες πως είσαι τυπικός, πως ακριβώς το ξέρει η τράπεζα, και τι σημασία έχει αυτό? Οι τράπεζες δεν εγκρίνουν πιστωτική, έστω και με χαμηλό όριο, αν δεν είναι σίγουρες πως μπορείς να την πληρώνεις. Ένα καλό εισόδημα - αν βέβαια έχεις - βοηθάει, το γεγονός ότι είσαι φοιτητής όχι. Όπως και να έχει, για να μάθεις θα πρέπει να κάνεις αίτηση.
georgekrax Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2024 16 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Για ποιους ακριβώς λογαριασμούς λες πως είσαι τυπικός, πως ακριβώς το ξέρει η τράπεζα, και τι σημασία έχει αυτό? Οι τράπεζες δεν εγκρίνουν πιστωτική, έστω και με χαμηλό όριο, αν δεν είναι σίγουρες πως μπορείς να την πληρώνεις. Ένα καλό εισόδημα - αν βέβαια έχεις - βοηθάει, το γεγονός ότι είσαι φοιτητής όχι. Όπως και να έχει, για να μάθεις θα πρέπει να κάνεις αίτηση. Ναι λογικά ας κάνω αίτηση και θα δω το θα γίνει. Η τράπεζα θέλει να γνωρίζει αν χρωστάς και πόσο όταν σου δίνει δάνειο. Θεωρώ πως θέλει να γνωρίζει αν χρωστάς και όταν σου δίνει πιστωτική, όπως συμβαίνει και στο Αμερικανικό τραπεζικό σύστημα. Δεν είναι παρόλο εξάλλου, αφού μια πιστωτική είναι μια μορφή δανείου.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2024 Όταν λες οτι είσαι τυπικός με τους λογαριασμούς σου, τι εννοείς; Πληρώνεις το συμβόλαιο του κινητού σου; Ως φοιτητής, χωρίς εισόδημα φαντάζομαι αλλιώς θα το είχες αναφέρει, δε θα σου εγκρίνουν μη-φοιτητική πιστωτική κάρτα, ειδικά η Alpha Bank.
Joshua21 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2024 1 hour ago, georgekrax said: Η τράπεζα θέλει να γνωρίζει αν χρωστάς και πόσο όταν σου δίνει δάνειο. Θεωρώ πως θέλει να γνωρίζει αν χρωστάς και όταν σου δίνει πιστωτική, όπως συμβαίνει και στο Αμερικανικό τραπεζικό σύστημα. Δεν είναι παρόλο εξάλλου, αφού μια πιστωτική είναι μια μορφή δανείου. Φυσικά και θέλει να γνωρίζει αν χρωστάς και πόσα, το αν μπορεί να τα μάθει όλα αυτά όμως είναι άλλο θέμα. Στην πράξη μπορεί να δει μόνο αν είσαι σε κανα τειρεσία ή τηλεγνούς, άντε το πολύ να μάθει αν χρωστάς κάτι σε άλλες τράπεζες με τις οποίες συνεργάζεται. Δεν απάντησες όμως, για ποιους ακριβώς λογαριασμούς λες πως είσαι τυπικός, πως ακριβώς το ξέρει η τράπεζα, και τι σημασία έχει αυτό?
SabotazNic Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2024 11 ώρες πριν, georgekrax είπε Με Alpha Bank της παίζει; Είμαι φοιτητής, έχω την χρεωστική της Aegean 2 χρόνια τώρα και θέλω να βγάλω την Aegean Bonus Visa (την απλή). Ξέρουν ότι είμαι τυπικός με τους λογαριασμούς μου, έχοντας το ιστορικό. Λέτε να μου εγκρίνουν την πιστωτική ακόμα και με χαμηλό όριο; Αν ενδιαφέρεσαι για την φοιτητική, όσο είσαι φοιτητής, θα στην βγάλουν. Η πειραιώς δίνει με 300 όριο πχ. Τυπικός με τους λογαριασμούς, δεν υπάρχει. Δεν έχει κάποιο προϊόν της τράπεζας το οποίο απαιτεί να πληρώσεις. Αν πληρώνεις με την χρεωστικη σου άλλους, δεν την ενδιαφέρει. Αν κάνεις την φοιτητική και είσαι οκ εκεί, ιιιιισως κάτι να γίνει για την επόμενη πιστωτική. 1
georgekrax Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2024 11 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Φυσικά και θέλει να γνωρίζει αν χρωστάς και πόσα, το αν μπορεί να τα μάθει όλα αυτά όμως είναι άλλο θέμα. Στην πράξη μπορεί να δει μόνο αν είσαι σε κανα τειρεσία ή τηλεγνούς, άντε το πολύ να μάθει αν χρωστάς κάτι σε άλλες τράπεζες με τις οποίες συνεργάζεται. Δεν απάντησες όμως, για ποιους ακριβώς λογαριασμούς λες πως είσαι τυπικός, πως ακριβώς το ξέρει η τράπεζα, και τι σημασία έχει αυτό? Εκτός από την χρεωστική είμαι και πρόσθετο μέλος σε πιστωτική κάρτα του πατέρα μου στην τράπεζα, οπότε φαίνεται θεωρώ και ένα ιστορικό χρήστης πιστωτικής με συνέπεια στις πληρωμές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα