Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Το θέμα είναι τι να το κάνεις 400 ευρώ όριο. Είχα βγάλει και εγώ με όριο 450 νομίζω και δε τη χρησιμοποίησα ποτέ.

Ότι ακριβώς θα έκανες και με 5.000 όριο, συνολικές αγορές μέχρι το όριο σου.

• Sad 1
  • Απαντ. 143
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι οτι τα 400 ευρώ είναι ψιλοάχρηστα ως όριο, ούτε μπορείς να κάνεις κάποια μεγάλη αγορά με δόσεις, ούτε μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για ενοικίαση αυτοκινήτου (το μίνιμουμ που κρατάνε οι εταιρίες είναι 800). Πιο πολύ μικρές αγορές να τις σπας σε δόσεις αν σου χρειαστει...

• Like 1
  • 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Μετά από αγώνα ήρθε και η σειρά του μεγαλύτερου παιδιού μου να περάσει φέτος σε κάποια σχολή. Η ερώτηση είναι η εξής:

Τι συμφέρει περισσότερο από θέμα ευκολίας και διαχείρησης? Πιστωτική κάρτα, Κανονική κάρτα με συνδεόμενο λογαριασμό, ή τι άλλο?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, doll είπε

Καλησπέρα.

Μετά από αγώνα ήρθε και η σειρά του μεγαλύτερου παιδιού μου να περάσει φέτος σε κάποια σχολή. Η ερώτηση είναι η εξής:

Τι συμφέρει περισσότερο από θέμα ευκολίας και διαχείρησης? Πιστωτική κάρτα, Κανονική κάρτα με συνδεόμενο λογαριασμό, ή τι άλλο?

Ευχαριστώ.

Να φτιάξει δικό του λογαριασμό και να βγάλει χρεωστική για να ξοδεύει μόνο τα χρήματα που έχει. 

Βέβαια, μόνος του μετά μπορεί να βγάλει φοιτητική πιστωτική αν το μάθει, αλλά ευτυχώς έχει μικρό όριο. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ας πω και εγώ το Δράμα μου! 
φοιτήτρια ιδιωτικής σχολής, έβγαλα πιστωτική φοιτητική Πειραιώς με ειδικό πάσο για ιδιωτικές σχολές, μέσα σε μια βδομάδα αφού έκανα το αίτημα την είχα.

έκανα ανάληψη 300 ευρώ όσο είναι το όριο 11 Ιουλίου. Πήρα τηλέφωνο γιατί δεν έχω κωδικούς για να δω το ποσό, και μου είπαν θα μου στείλουν τον πρώτο λογαριασμό στις 29. Ξέρω γκάφα που τα σήκωσα, έπρεπε ! Ποιο ποσό να περιμένω; Και σε πόσες δόσεις θα μπορώ να το ξοφλήσω ; 

Δημοσ.

Στο χαρτί που σου δώσανε γράφει πιστωτικό όριο και επιτόκια.

Ανάλογα την κάρτα υπολόγιζε μέχρι 20%. Υπενθύμιση ότι το επιτόκιο είναι ετήσιο. Άρα κάνεις τις πράξεις και υπολογίζεις χοντρικά τι θα πληρώσεις 

Δε το έχω κάνει αλλά απ' ότι ξέρω για αναλήψεις δεν υπάρχει περίοδος χάριτος. Μετράει τόκος από την πρώτη μέρα, σε αντίθεση με τις αγορές που έχεις περιθώριο.

Μόλις έβγαλες κάρτα και έκανες ανάληψη; Δε ξεκινάς καλά.

• Like 2
  • Sad 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 17/5/2021 στις 4:37 ΜΜ, asdfnikos είπε

λογαριασμό Ρεύματος η τηλεφώνου.

Ο λογαριασμός ρεύματος πρέπει να είναι στο όνομα μου υποχρεωτικά ή γίνεται να είναι στης μητέρας μου; (Ζούμε μαζί)

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Georgianthi8 είπε

Ο λογαριασμός ρεύματος πρέπει να είναι στο όνομα μου υποχρεωτικά ή γίνεται να είναι στης μητέρας μου; (Ζούμε μαζί)

Μπορεί να είναι και στης μητέρας αφού αποδεικνύεται από την ταυτότητα σου το ονοματεπώνυμο της.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια καλησπερα! 

Να κανω και εγω την ερωτηση μου. Εκανα την αιτηση για την student visa στην eurobank. Ολα καλα, αποδεκτη η αιτηση μου, μου ερχεται η πιστωτικη και βλεπω οριο 200 ευρω. Τι να τα κανω τα 200 ρε παιδια; Δεν θα την επαιρνα καν αν το ηξερα. Να σημειωσω οτι εστειλα και εκκαθαριστικο του 21 ( ξεκινησα εργασια απο τον αυγουστο του 21, οποτε το ετησιο εισοδημα δεν ηταν μεγαλο, σε αυτο δεν διαφωνω) αλλα δεν περιμενα μονο 200 ευρω. Λετε να κανω καμια αιτηση για αυξηση πιστοτικου οριου απο τωρα; Η να το αφησω να κανω εκκαθαριστικο του 22 και τοτε να προσπαθησω; 

Επεξ/σία από VEXON
Δημοσ.

Αν εργάζεσαι full time, κάνε αίτηση στην τράπεζα όπου μισθοδοτείσαι για κανονική πιστωτική κάρτα. Οι όροι ειναι ευνοϊκότεροι σε σύγκριση με τους μη-πελάτες της τράπεζας (μεγαλύτερο όριο-χαμηλότερο επιτόκιο)

• 6 μήνες μετά...
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά,έχω την STUDENT EUROBANK VISA με όριο 400ε.Μπορώ να κάνω μια αγορά 520ε με δόσεις των 44ε/μήνα? και ποσο θα έρχεται ο λογαριασμός την πιστωτικής επειδή δεν έχω ιδεά γενικά.

Επεξ/σία από Iliaskrs
Δημοσ.
6 minutes ago, Iliaskrs said:

Καλησπέρα παιδιά,έχω την STUDENT EUROBANK VISA με όριο 400ε.Μπορώ να κάνω μια αγορά 520ε με δόσεις των 44ε/μήνα? και ποσο θα έρχεται ο λογαριασμός την πιστωτικής επειδή δεν έχω ιδεά γενικά.

Όχι βέβαια, δεν μπορείς να αγοράσεις με την κάρτα κάτι που κοστίζει περισσότερο από όσο είναι το πιστωτικό σου όριο. Εκτός και αν πχ δώσεις ένα ποσό σε μετρητά και στην κάρτα μπει ποσό μικρότερο ή ίσο με το όριο της.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Όχι βέβαια, δεν μπορείς να αγοράσεις με την κάρτα κάτι που κοστίζει περισσότερο από όσο είναι το πιστωτικό σου όριο. Εκτός και αν πχ δώσεις ένα ποσό σε μετρητά και στην κάρτα μπει ποσό μικρότερο ή ίσο με το όριο της.

Σ ευχαριστώ για την απάντηση.Όσο αναφορά τις δόσεις μέσω της πιστωτικής τι παίζει?Ας πούμε η δόση είναι 44ε,ο λογαριασμός πόσο θα έρχεται?

Επεξ/σία από Iliaskrs
Δημοσ.
13 minutes ago, Iliaskrs said:

Σ ευχαριστώ για την απάντηση.Όσο αναφορά τις δόσεις μέσω της πιστωτικής τι παίζει?Ας πούμε η δόση είναι 44ε,ο λογαριασμός πόσο θα έρχεται?

Η πιστωτική δεν έχει δόσεις, έχει ελάχιστη καταβολή, η οποία συνήθως είναι minimum 10€.

Μόνο το κατάστημα μπορεί να βάλει δόσεις, ε σε αυτή τη περίπτωση θα σε ενημερώσει το κατάστημα για τις λεπτομέρειες.

Αν αγοράσεις κάτι που έχει 300€ ας πούμε τότε ο επόμενος λογαριασμός θα είναι 300€, αν δεν τον ξοφλήσεις εγκαίρως ή εξοφλήσεις μόνο ένα μέρος αυτού (πχ βάλεις 50€) τότε ο επόμενος λογαριασμός θα είναι 250€ συν τους τόκους ενός μήνα και για τα 300€. Με επιτόκιο ας πούμε 20% εντελώς μπακαλίστικα ο τόκος θα είναι 5€, οπότε το ποσό προς πληρωμή θα είναι 255€.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...