Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

είμαι φοιτητής θα ήθελα να βγάλω μια πιστωτική κάρτα για να κάνω αγορές online

Βρήκα αυτές τις 2 πιθανές λύσεις:

1.University Visa από Πειραιώς

2.Student Eurobank Visa

Επειδή είμαι λίγο άσχετος απο αυτά έχετε να προτείνετε κάποια συγκεκριμένη;

Επίσης έχω κάποιες απορίες αν θέλει κάποιος να απαντήσει:

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μπορώ να κάνω αγορές online όταν έχω ήδη το σύνολο των χρημάτων που πρέπει να δώσω και δεν έχω σκοπό να κάνω κάποια ανάληψη οπότε απ'ότι κατάλαβα δεν έχω να φοβάμαι για τόκους κτλ.Δηλαδή η πειραιώς που λέει ετήσιο επιτόκιο αγορών 15.95% δε θα με επιβαρύνει με κάποιον τρόπο σωστά;

Όλο αυτό με τον λογαριασμό που έρχεται κάθε μήνα δεν το έχω καταλάβει ακριβώς.Π.χ. κάνω μια αγορά 100€, μετά ο λογαριασμός θα μου έρθει 100€ ή λίγο παραπάνω; Επίσης θα μπορούσα να πάω να βάλω λεφτά στην κάρτα πριν την αγορά, π.χ. τα 100€ και μετά να είμαι κομπλε;

Και τι είναι η ελάχιστη μηνιαία καταβολή 2% επί του υπολοίπου;

Μπορώ να στείλω χρήματα στο εξωτερικό μέσω αυτής της κάρτας(π.χ.  σε άλλο λογαριασμού του αδερφού μου); ή δε γίνεται λόγω capital controls.Αν γίνεται, η πειραιώς που λέει "ετήσιο επιτόκιο μεταφοράς υπολοίπου άλλης κάρτας 9%" αναφέρεται σε αυτή την περίπτωση;

Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω, μιας που είμαι προστατευόμενο μέλος και οι γονείς μου έχουν λογαριασμό στη συγκεκριμένη τράπεζα, μπορούν να δουν τη δραστηριότητα μου, τι αγοράζω και από που;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

• Απαντ. 143
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Παμε ενα ενα.

1. Αναμεσα στις δυο, καλυτερη ειναι της Πειραιως. Με καθε € κιολας παιρνεις και 1 ποντο στο προγραμμα επιβραβευσης συναλλαγων. 

2. Αναληψεις απο πιστωτικες καρτες απαγορευονται λογω capital controls. 

3. Οταν κανεις μια αγορα 100€, θα πρεπει μεσα σε ενα διαστημα να την εξοφλησεις για να μη χρεωθεις με τοκους. Βασικα μεχρι να βγει ο επομενος λογαριασμος. Εμενα πχ βγαινει καθε 6 του μηνα. 

4. Η ελαχιστη καταβολη 2% ειναι το ποσο που θα σου εμφανιζει ο λογαριασμος σου οταν θα εχεις μεσα υπολοιπο. Αν χρωστας πχ 500€, τοτε θα πρεπει να πληρωσεις τουλαχιστον 2% αυτου του ποσου. Αποτυχια να πληρωνεις εστω και την ελαχιστη καταβολη μπορει να φερει διακοπη της καρτας. 

5. Η πιστωτικη καρτα δεν ειναι λογαριασμος και δε μπορεις να κανεις μεταφορες χρηματων. Εκτος αν κανεις πληρωμη με Paypal στον αδερφο σου. 

6. Το επιτοκιο μεταφορας υπολοιπου αφορα οσους μεταφερουν χρεος απο αλλες καρτες στην Πειραιως, δε σε αφορα. 

7. Για την τραπεζα εισαι ενας ξεχωριστος πελατης, με αλλο ΑΦΜ. Θα εχεις αλλους κωδικους για web-banking. 

8. Αν εχεις λογαριασμο στην Πειραιως, μπορεις να ελεγχεις πολυ ευκολα τις κινησεις της καρτας σου και να την πληρωνεις μεσω της winbank. 

Επειδη πολλοι πιθανον θα σου πουνε οτι χρειαζεσαι απλα μια χρεωστικη (που ειναι αληθεια), εγω θα σου πω να βγαλεις πιστωτικη γιατι ειναι μια καλη καβατζα σε ωρα αναγκης που θα σου φανει χρησιμη καποια στιγμη στο μελλον. Κι αν εισαι ΟΚ με τις πληρωμες σου και δινεις ολο το ποσο, δε θα χρεωθεις ουτε € τοκου...

• Like 4
Δημοσ.

Ευχαριστώ πάρα πολύ, με κάλυψες σε όλα! Θα κοιτάξω για την πειραιώς αν είναι.

Μια ερώτηση ακόμα,

δηλαδή άμα εγώ προσωπικά θέλω να στείλω χρήματα σε άλλο άτομο στο εξωτερικό μπορώ μόνο αν έχω λογαριασμό σε τράπεζα;

Δεν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος;

Και λογαριασμό όσο είμαι φοιτητής και δεν έχω δικιά μου δουλειά δεν μπορώ να φτιάξω σωστά;

Δημοσ.

Μπορεις να φτιαξεις. Τωρα με τα CC δεν ξερω ακριβως τι ισχυει, στην αρχη επρεπε να σπουδαζεις σε αλλη πολη απο αυτη των γονιων σου. Μπορεις να πας στην Πειραιως να ρωτησεις αν εχουν αλλαξει οι οροι. 

• Like 1
Δημοσ.

Μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό στην Πειραιώς με χρήση της φοιτητικής σου ιδιότητας.

Το να σου εκδώσουν πιστωτική κάρτα το βρίσκω λίγο χλωμό. Θα ζητηθούν διάφορα, παρόλο που φαίνεται τόσο απλή η διαδικασία.

• Like 1
Δημοσ.

Επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού μέσω της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη (Customer ID) αποκλειστικά για τις ακόλουθες συναλλαγές, η αναγκαιότητα των οποίων πρέπει να τεκμηριώνεται εγγράφως από τον αρμόδιο φορέα και με την προϋπόθεση υποβολής υπεύθυνης δήλωσης από τον αιτούντα ότι δεν υφίσταται άλλος διαθέσιμος λογαριασμός μέσω του οποίου αυτές μπορούν να διενεργηθούν:

• το άνοιγμα λογαριασμού όψεως ή καταθέσεως ή η προσθήκη συνδικαιούχου σε υφιστάμενο λογαριασμό, σε πρόσωπα που φέρουν την ιδιότητα του φοιτητή ή σπουδαστή, εφόσον ο τόπος σπουδών είναι διαφορετικός από τον μέχρι τώρα τόπο μόνιμης κατοικίας τους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υφίσταται άλλος διαθέσιμος λογαριασμός στο όνομά τους με την ιδιότητα του δικαιούχου ή συνδικαιούχου. Για την πιστοποίηση της φοιτητικής και σπουδαστικής ιδιότητας, απαιτείται βεβαίωση εγγραφής στο τρέχον εξάμηνο από Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, Κολλέγιο, Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών, Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης ή σχολή επαγγελματικής κατάρτισης ή μαθητείας. Ομοίως, επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού όψεως ή καταθέσεως σε φοιτητές ή σπουδαστές που, κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών−σπουδαστών ERASMUS και η ύπαρξη λογαριασμού αποτελεί προϋπόθεση για την καταβολή της προβλεπόμενης αποζημίωσης, εφόσον δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος λογαριασμός του οποίου είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι. Για την πιστοποίηση της συμμετοχής των προαναφερόμενων φοιτητών ή σπουδαστών στα εν λόγω προγράμματα απαιτείται η σχετική βεβαίωση της σχολής φοίτησης.
  • Like 1
Δημοσ.

Μην μπλέκεις με πιστωτικές κάρτες. Αν δεν έχεις λογαριασμό και δεν μπορείς να ανοίξεις τότε βγάλε μια προπληρωμένη κάρτα. Επίσης όπως αναφέρει και ο Zazula από πάνω, πλέον σε ορισμένες περιπτώσεις μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό, οπότε ακόμη καλύτερα να βγάλεις χρεωστική κάρτα.

• Like 1
Δημοσ.

Μην μπλέκεις με πιστωτικές κάρτες. Αν δεν έχεις λογαριασμό και δεν μπορείς να ανοίξεις τότε βγάλε μια προπληρωμένη κάρτα. Επίσης όπως αναφέρει και ο Zazula από πάνω, πλέον σε ορισμένες περιπτώσεις μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό, οπότε ακόμη καλύτερα να βγάλεις χρεωστική κάρτα.

Απο τη στιγμη που φαινεται συνειδητοποιημενος ως προς την χρηση της καρτας, δεν εχει κανεναν απολυτως λογο να μην αιτηθει πιστωτικη. Δε "μπλεκει". Και πλζ μη το παμε σε αυτους που εχουν δεκαδες χιλιαδες ευρω χρεη σε καρτες...

• Like 5
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και το χρόνο σας.

Μέσα στην εβδομάδα θα παω στην Πειραιώς για παραπάνω λεπτομέριες και θα postάρω εδώ για την περίπτωση που βοηθηθεί κάποιος άλλος στο μέλλον.

• Like 1
Δημοσ.

Απο τη στιγμη που φαινεται συνειδητοποιημενος ως προς την χρηση της καρτας, δεν εχει κανεναν απολυτως λογο να μην αιτηθει πιστωτικη. Δε "μπλεκει". Και πλζ μη το παμε σε αυτους που εχουν δεκαδες χιλιαδες ευρω χρεη σε καρτες...

Υπάρχουν και άτομα που όντως προσέχουν. Αλλά οι περισσότεροι ξεκινούν με το σκεπτικό ότι δεν θα "μπλέξουν" και όλο και κάποια πληρωμή δεν θα μπορέσουν να κάνουν, και τα χρέη μετά θα μαζεύονται.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ηθελα να γραψω οταν εβγαζα την καρτα και τελειωνα με ολη τη διαδικασια αλλα εχω και μια ερωτηση οποτε γραφω ο,τι μου ειπαν ως τωρα.

Αλλο πια οι φοιτητες εχουν το δικαιωμα να ανοιξουν λογαριασμο αρκει να μη σπουδαζουν στην πολη που μεγαλωσαν.Επισης δεν πρεπει να εχουν καποιον λογαριασμο σε αλλη τραπεζα.

Εγω ειμαι δικαιουχος στο λογαριασμο του πατερα μου στη eurobank δηλαδη εχω βγαλει καρτα που συνδεεται στο λογαριασμο του.Στην πειραιως μου ειπαν πως για ανοιξω λογαριασμο θα πρεπει να μπλοκαρω την καρτα ωστε να φυγω απο eurobank.Ενω στη eurobank δε χρειαζοταν κατι τετοιο ωστε να ανοιξω εκει λογαριασμο.

Τα δικαιολογητικα που χρειαζονται μπορει να διαφερουν λιγο απο τραπεζα σε τραπεζα.

Στην πειραιως χρειαζοταν:

Ταυτοτητα, Πασο

Λογαριασμος ΔΕΗ, τηλεφωνου

Δηλωση κινητου τηλεφωνου(βεβαιωση που παιρνεις απο καταστημα COSMOTE/Vodafone etc)

Βεβαιωση αποδοσης ΑΦΜ + Ε1 γονεα(αν υποβαλεις φορολογικη δηλωση τοτε αντι τα παραπανω θα χρειαζεται κατι σχετικο με τη φορολογικη δηλωση)

Στη eurobank οταν πηρα τηλεφωνο που ειπαν τα ιδια αλλα αντι Ε1 γονεα ζητησαν υπευθυνη δηλωση απο τα ΚΕΠ που λεει οτι δεν υποβαλλω φορολογικη δηλωση.

Επισης στην πειραιως μου ειπαν θελουν 30€ , 5€ για το e-banking και 25€ κατι για ασφαλεια που δε θυμαμαι λεπτομεριες.Λογικα και στη eurobank θα χρειαζεται κατι παρομοιο.

Τελικα ετσι οπως το ειδα το πραγμα λεω να ανοιξω λογαριασμο και να βγαλω μια χρεωστικη.Μου φαινεται καλυτερη ιδεα απο την πιστωτικη.

Ερωτηση:

i) Αυτο με τους ποντους επιβραβευσης ξερετε αν ισχυει και εδω;

Δηλαδη συμφερει παραπανω να ανοιξω λογαριασμο σε πειραιως ή καποια συγκεκριμενη τραπεζα επειδη εχει καλυτερες προσφορες για φοιτητες;

ii)

Αμα ανοιξω λογαριασμο στην eurobank που ειμαι δικαιουχος στον πατερα μου και προστατευομενο μελος υπαρχει περιπτωση να μπορει να δει τη δραστηριοτητα του λογαριασμου μου(αμα δε δωσω π.χ. κωδικους e-banking που θα μου δωσει η τραπεζα);

Ειναι λιγο περιεργος και αυστηρος σε κατι τετοια και εχω διαφορους λογους μου που ρωταω.

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Ερωτηση:

i) Αυτο με τους ποντους επιβραβευσης ξερετε αν ισχυει και εδω;

Δηλαδη συμφερει παραπανω να ανοιξω λογαριασμο σε πειραιως ή καποια συγκεκριμενη τραπεζα επειδη εχει καλυτερες προσφορες για φοιτητες;

ii)

Αμα ανοιξω λογαριασμο στην eurobank που ειμαι δικαιουχος στον πατερα μου και προστατευομενο μελος υπαρχει περιπτωση να μπορει να δει τη δραστηριοτητα του λογαριασμου μου(αμα δε δωσω π.χ. κωδικους e-banking που θα μου δωσει η τραπεζα);

Ειναι λιγο περιεργος και αυστηρος σε κατι τετοια και εχω διαφορους λογους μου που ρωταω.

Ευχαριστω.

Άμα ανοίξεις (νέο) δικό σου λογαριασμό στον οποίο ο πατέρας σου δεν είναι συνδικαιούχος τότε δε θα μπορεί να δει τίποτα. Είναι καθαρά προσωπικός σου λογαριασμός.

Για το άλλο δε ξέρω. Ξέρω ότι η Eurobank έχει την Epistrofi , όπου σε συγκεκριμένα καταστήματα σου επιστρέφει ένα ποσοστό χρημάτων από τις αγορές σου σε ένα ας το πούμε εικονικό λογαριασμό και άμα μαζέψεις από 10 ευρώ και πάνω (νομίζω τόσο ήταν το όριο) . Σε μια επόμενη αγορά σε συμβεβλημένο κατάστημα μπορείς να ζητήσεις να πάρουν τα λεφτά από την επιστροφή (και να δώσεις τη διαφορά πχ) Γενικά δε μπορώ να πω ότι συμφέρει πολύ καθώς το ποσοστό είναι συνήθως 1-2 % (100 ευρώ χαλάς για να πάρεις 1 ευρώ πίσω) αλλά κατά καιρούς τρέχουν κάποιες έξτρα δράσεις όπως πρόσφατα στον γερμανό είχε 20% επιστροφή.

Σου έχουν πει καθόλου τι όριο θα έχει η πιστωτική και επίσης αν υπάρχει ηλικιακό όριο για να την εκδόσεις ;

Δημοσ.

Οκ ευχαριστω.

Οταν λες πιστωτικη καρτα εννοεις την φοιτητικη πιστωτικη ή τη χρεωστικη που συνδεεται στο λογαριασμο.Γιατι εφοσον επιτρεπεται να ανοιξω λογαριασμο και να βγαλω χρεωστικη δεν εψαξα παραπανω σχετικα με το θεμα της πιστωτικης.

Για ηλικιακο οριο δε μου ανεφεραν κατι.Μου ειπαν απλως πως ως φοιτητης μπορω να ανοιξω λογσριασμο.Τωρα 4ο ετος ειμαι παντως.

Για ανω οριο χρηματων δε ρωτησα αλλα δευτερα-τριτη που εχω σκοπο να παω στην τραπεζα μπορω να ρωτησω.Γενικως αν θες και τιποτα αλλο σχετικο πες μου να ρωτησω.

Δημοσ.

Οκ ευχαριστω.

Οταν λες πιστωτικη καρτα εννοεις την φοιτητικη πιστωτικη ή τη χρεωστικη που συνδεεται στο λογαριασμο.Γιατι εφοσον επιτρεπεται να ανοιξω λογαριασμο και να βγαλω χρεωστικη δεν εψαξα παραπανω σχετικα με το θεμα της πιστωτικης.

Για ηλικιακο οριο δε μου ανεφεραν κατι.Μου ειπαν απλως πως ως φοιτητης μπορω να ανοιξω λογσριασμο.Τωρα 4ο ετος ειμαι παντως.

Για ανω οριο χρηματων δε ρωτησα αλλα δευτερα-τριτη που εχω σκοπο να παω στην τραπεζα μπορω να ρωτησω.Γενικως αν θες και τιποτα αλλο σχετικο πες μου να ρωτησω.

Α , νόμιζα θα έβγαζες την φοιτητική πιστωτική τελικά γι αυτό έλεγα για ηλικιακό όριο και όριο αγορών.  Στη χρεωστική δε υπάρχουν ούτε ηλικιακά ούτε (πλην capital controls) όρια αγορών, ξοδεύεις μέχρι όσο έχεις.

Εγώ έχω φτάσει αισίως τα 28 απλά είμαι ακόμα εγγεγραμμένος σε ΑΕΙ (αν και το πάσο έχει λήξει προφανώς) και έλεγα μήπως μπορούσα να βγάλω τη φοιτητική πιστωτική γιατί κανονικές δύσκολα βγάζουν, έτσι για να μπορώ κάποιες αγορές αντί να τις κάνω ντούκου να τις απλώνω λίγο μιας και τα μεγάλα καταστήματα προσφέρουν άτοκες δόσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...