Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αλλά δεν βρίσκω πουθενά όλα τα parts από ένα κατάστημα σε καλή τιμή ....

Πανω κατω τα ιδια σκεφτηκαμε + ειπαμε, χεχε! :mrgreen:

Το ιδιο προβλημα αντιμετωπισα και γι' αυτο εδωσα την παραπανω συνθεση απο E-gate...

SSD+4GB ram ειναι παντα > καλυτερα απο 8GB+μηχανικο δισκο,

μπορει να ζησει για 3ετια διχως αναβαθμισεις & να μην 'ανησυχει'

-> οσο ισχυουν εγγυησεις των επιμερους parts. Αυτα εν ολιγοις  :-)

• Like 1
Δημοσ.

Πανω κατω τα ιδια σκεφτηκαμε + ειπαμε, χεχε! :mrgreen:

Το ιδιο προβλημα αντιμετωπισα και γι' αυτο εδωσα την παραπανω συνθεση απο E-gate...

SSD+4GB ram ειναι παντα > καλυτερα απο 8GB+μηχανικο δισκο,

μπορει να ζησει για 3ετια διχως αναβαθμισεις & να μην 'ανησυχει'

-> οσο ισχυουν εγγυησεις των επιμερους parts. Αυτα εν ολιγοις  :-)

Τότε εδώ αν δεν μπορούν να ανέβαουν + 20€ για να πάνε στα 8GB. 

Τους εξασφαλίζει πως θα έχουν ξεχωριστή μνήμη για τα γραφικά και 4gb αποκλειστικά για την CPU . 

Ο 845 είναι ίδιος με τον a10- 9700 (excavator core) χωρίς γραφικά.

01bul7d.png

Δημοσ.

το ερωτημα ειναι εαν μεσα σε αυτα τα χρονια που προβλεπετε να χρησιμοποιηθουν να γινει καποια αναβαθμηση γτ εαν θα μπορουσε στο μελον να γινει τοτε ειναι μεγαλο λαθος να πας σε πλατφορμα με ddr3

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις, δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα σε σχολεία αλλάζουν τα μηχανήματα ανα 10χρόνια και αν...

να φανταστείται οι τωρινοί πύργοι είναι 2003 με XP..

Σε αυτούς μαθαίνουν τα παιδιά.

Και τα χρήματα δεν είναι δημόσια αλλά από το σύλλογο γονέων.

Εγώ θα δώσω τις προτάσεις και βλέπουμε..

Τώρα βέβαια αν δουν AMD δε ξέρω πως θα το πάρουν.. για κάποιο λόγο πιστέυουν οτι π.χ. ο i3 7ετιας είναι καλύτερος..

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις, δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα σε σχολεία αλλάζουν τα μηχανήματα ανα 10χρόνια και αν...

Τώρα βέβαια αν δουν AMD δε ξέρω πως θα το πάρουν.. για κάποιο λόγο πιστέυουν οτι π.χ. ο i3 7ετιας είναι καλύτερος..

Το θέμα σου ξαναλέω δεν είναι ο επεξεργαστής. Ο οποιοσδήποτε επεξεργαστής κάνει την δουλειά σας μια χαρά για 10 χρονια που θες. 

Μιλάμε για απλή εκπαιδευτική χρήση.

Ο ATHLON X4 είναι μια χαρά επεξεργαστής, μην φοβάσαι καθόλου.

Αυτό που θέλετε με κάθε τρόπο, είναι 8GB RAM + και SSD δίσκο

Σίγουρα τα μεταχειρισμένα μηχανήματα ΔΕΝ θα έχουν είτε το ένα είτε και τα δυο από τα παραπάνω. 

Οπότε μην το ψάχνετε κάν για μεταχειρισμένα.

Όσο για I5 7ετίας και μεταχειρισμένο ....  μιλάμε για κανέναν I5 750 να υποθέσω, που αν χαλάσει βίδα ... πάει για πέταμα ....  Οχι μην πάτε σε κάτι τέτοιο. Μακρυά ...

Αν δεν πάτε σε FM2+ socket, κοίταξε το σύστημα με τον A8 9600 που έχω δώσει σε προηγούμενο ποστ. 

Είναι σε SOCKET AM4 το οποίο θα παραμείνει στην αγορά σαν ενεργό socket μέχρι το 2020-2021 , οπότε ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ θα βρίσκετε και ότι άλλο θελήσετε  ακόμα και το 2023 που λέει ο λόγος ...  :-D

πχ.

d23CX0g.png

Δημοσ.

Έχω ασχοληθεί παλιά με συντήρηση H/W σχολείου οπότε μπορώ να σου πώ τα εξής:

- Επειδή είναι σχολείο και όπως λες θες να αντέξουν στο χρόνο ένα πρώτο λάθος που βλέπω είναι η έλλειψη UPS. (υπάρχει μεγάλο θέμα με τις κακές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις στα σχολεία που ταλαιπωρούν το H/W)

- Για πληκτρολόγια και ποντίκια ο κανόνας είναι αν θα πάρετε π.χ. 5 κεντρικές μονάδες τότε θέλετε σίγουρα 7 πληκτρολόγια και 10 ποντίκια. (αυτό είναι νόμος κ μην απορήσεις αν έχεις ήδη πετάξει τα μισά ποντίκια στον πρώτο χρόνο επάνω)

- Δεν χρειάζεσαι SSD, ούτε 8Gb RAM, ούτε πολυπύρηνα μηχανήματα. Οι εκπαιδευτικές εφαρμογές που θα τρέχουν τα παιδιά είναι αστείες σε απαιτήσεις και αυτό δεν πρόκειτε να αλλάξει στα επόμενα 10 χρόνια.

Στο λέω μετά λόγου γνώσεις καθώς στο σχολείο που έκανα την συντήρηση η εκπαίδευση γίνεται ακόμα σε Plato H/Y με win XP.

- Αν θα βάλετε λειτουργικό Windows τότε θα πρέπει να αναλάβει κάποιος να τα συντηρεί, δηλαδή να τα ξαναστήνει από την αρχή σχεδόν σε κάθε σχολική χρονιά καθώς κ να ελέγχει συνέχεια το antivirus.

Οι καθηγητές που αναλαμβάνουν την εκπαίδευση σχεδόν ποτέ δεν ασχολούνται με συντήρηση, δεν πληρώνονται για αυτό.

- Η λύση των refurbish που πρότειναν είναι αρκετά καλή γιατί θα αγοράσεται μεγάλη ποσότητα που δεν θα μπορούσατε να κάνετε σε άλλη περίπτωση. Επιπλέον έχετε την δυνατότητα να κρατήσετε 1-2 από αυτά τα μηχανήματα εκτός λειτουργίας για backup, μπορείτε να κάνετε συμφωνία με το κατάστημα που θα τα πάρετε να σας δώσουν παραπάνω χρόνια εγγύηση από το 1 έτος που δίνουν συνήθως και επιπλέον δεν θα έχεις πρόβλημα με τις άδειες εγκατάστασης των windows.

- Το τί θα γίνει μετά από 10 χρόνια μην το σκέφτεσαι καθόλου.

Το κυριότερο πάντως είναι να υπάρχει κάποιος να τα συντηρεί κ να τα ελέγχει ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο θέμα στα περισσότερα σχολεία.

Τέλος, επειδή δεν βλέπω τίποτα για S/W μέχρι τώρα φαντάζομαι ότι μιλάμε για crackariσμένα windows.

Μην έχεις την εντύπωση ότι είναι εύκολη υπόθεση η συντήρηση 5-10 υπολογιστών με τέτοιου είδους εγκατάσταση και δεν υπάρχει περίπτωση να μην χρειαστεί να ξαναστηθεί το λειτουργικό στα επόμενα 3-4 χρόνια από την αγορά.

Yπάρχει πάντα η λύση του linux και υπάρχουν αξιόλογες υλοποιήσεις από έλληνες καθηγητές και δάσκαλους ΑΛΛΑ μία τέτοια εγκατάασταση απαιτεί να υπάρχει πάντα κοντά κάποιος που θα γνωρίζει το linux.

Κάτι που η πλειοψηφία των δασκάλων/καθηγητών δεν...

Δημοσ.

- Η λύση των refurbish που πρότειναν είναι αρκετά καλή γιατί θα αγοράσεται μεγάλη ποσότητα που δεν θα μπορούσατε να κάνετε σε άλλη περίπτωση. Επιπλέον έχετε την δυνατότητα να κρατήσετε 1-2 από αυτά τα μηχανήματα εκτός λειτουργίας για backup, μπορείτε να κάνετε συμφωνία με το κατάστημα που θα τα πάρετε να σας δώσουν παραπάνω χρόνια εγγύηση από το 1 έτος που δίνουν συνήθως και επιπλέον δεν θα έχεις πρόβλημα με τις άδειες εγκατάστασης των windows.

- Το τί θα γίνει μετά από 10 χρόνια μην το σκέφτεσαι καθόλου.

Εγώ έχω 2 περιπτώσεις με refurbish συστήματα , που  ότι χάλασε μέσα στον πρώτο χρόνο βγήκε πιστωτικό για το αντίστοιχο part ....  ενώ δεν έπαιζε ανταλλακτικό πουθενά.

Όποιο pc χάλασε μετά τον χρόνο , απλά πετάχτηκε σε μια γωνία , λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.

Δημοσ.

Εγώ έχω 2 περιπτώσεις με refurbish συστήματα , που  ότι χάλασε μέσα στον πρώτο χρόνο βγήκε πιστωτικό για το αντίστοιχο part ....  ενώ δεν έπαιζε ανταλλακτικό πουθενά.

Όποιο pc χάλασε μετά τον χρόνο , απλά πετάχτηκε σε μια γωνία , λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.

Εγώ πάλι, έχω πάρει γύρω στα 18 κομμάτια για διάφορους πελάτες που είχα και σε 3 περιτπώσεις που εμφανίστηκε πρόβλημα την μία φορά αλλάχτηκε με άνταλλακτικό από άλλο μηχάνημα και τις άλλες 2 έγινε επιτόπου αντικατάσταση ολόκληρου του μηχανήματος με άλλο παρόμοιο.

Εξαρτάται και από το κατάστημα που θα τα αγοράσεις από όσο έχω καταλάβει.

Το πρώτο από τα μηχανήματα που είχα αγοράσει, ένα απλό HP με Ρ4, κλείνει τώρα 4 χρόνια χωρίς κανένα θέμα. :)

Δημοσ.

βαλε SSD, γλιτωνεις και φασαρια, και καταναλωση, και εχεις και ταχυτητα.

κοψε απο ραμ, βαλε τωρα 4 γιγα και οταν προσγειωθουν οι τιμες βαζεις αλλα 4, και εισαι αρχοντας

δυστυχως σε αυτο το μπατζετ το τροφοδοτικο θα ειναι για πεταμα, οποτε υπολογισε οτι θα αντεξει λιγο καιρο.

dvd-rom ουτε για πλακα, παντελως αχρηστο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...