Salvation81 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Λοιπον παιδες μεχρι πριν 4 μερες η γραμμη μου κλειδωνε κανονικα στα 50/5 με το Netgear D7800. Εκτοτε κλειδωνει σε 10/1. Τσεκαρα τις καλωδιωσεις εδω ολα καλα οποτε πηρα την Cosmote τηλ. Με τα χιλια ζορια εβγαλα γραμμη αλλα ακομα και μετα απο 2-3 επανεκινησεις γραμμης ειχαμε το ιδιο θεμα. Απο περιεργεια κουμπωσα ενω μιλουσα με το παιδι στην Cosmote (δικια του ιδεα, εγω επεμενα πως αφου οι καλωδιωσεις ηταν μια χαρα λιγο δυσκολο να εφταιγε το D7800) το δικο τους SpeedPort και συγχρονιζε μια χαρα στα 50/5. Θεωρω πως λιγο δυσκολο απο το πουθενα το D7800 να χαλασε και να κλειδωνει τοσο χαμηλα οποτε ΜΗΠΩΣ αλλαξαν τα σαινια στην Cosmote τπτ ρυθμισεις για τις συνδεσεις VDSL η επειδη αρχιζει απο αυριο το Vectoring επισημα πεφτει ασυμβατοτητα σε καποια router? Ιδεες? Μπορω να βαλω ενα AVM 7590 που εχω εδω στην εσχατη αλλα εχω βολευτει με το D7800. Ευχαριστω. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2017 από Salvation81
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Ναι λογικά λόγω Vectoring έχεις αυτό το πρόβλημα. Αν δεν έχουν συμβατό εξοπλισμό με Vectoring ΟΛΟΙ στο ΚΑΦΑΟ, τότε χάνονται τα οφέλη του για όλους. Δεν υποστηρίζει Vectoring το Netgear? Μου φαίνεται παράξενο μιας κι είναι αρκετά ακριβό.Μπας και δεν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή? Μήπως χρειάζεται κάποιο firmware upgrade?
Salvation81 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Ναι λογικά λόγω Vectoring έχεις αυτό το πρόβλημα. Αν δεν έχουν συμβατό εξοπλισμό με Vectoring ΟΛΟΙ στο ΚΑΦΑΟ, τότε χάνονται τα οφέλη του για όλους. Δεν υποστηρίζει Vectoring το Netgear? Μου φαίνεται παράξενο μιας κι είναι αρκετά ακριβό.Μπας και δεν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή? Μήπως χρειάζεται κάποιο firmware upgrade? Υποστηριζει Vectoring, το θεμα ειναι ομως οτι μαλλον δεν υποστηριζει μεχρι 300 που υποστηριζει το Speedport που δινει η Cosmote. Παντως δεν βγαζει νοημα καποιος που Δεν εχει διαλεξει Vectoring να εχει θεμα γιαυτο μου κανει μεγαλη εντυπωση. ΥΓ : Αποτι βλεπω μαλλον υποστηριζει 300αρι αλλα δεν ειμαι σιγουρος 100%.
divnt Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Τι εννοείς με αυτο; Ναι λογικά λόγω Vectoring έχεις αυτό το πρόβλημα. Αν δεν έχουν συμβατό εξοπλισμό με Vectoring ΟΛΟΙ στο ΚΑΦΑΟ, τότε χάνονται τα οφέλη του για όλους. Δηλαδη πχ αν σε μια καμπίνα που εχει vectoring υπάρχουν 50 συνδέσεις και μόνο οι 5 ας πούμε έχουν εξοπλισμό συμβατό να υποστηρίξει vecoring, τότε και γι' αυτούς θα χαθούν τα πλεονεκτήματα που εχει να προσφέρει; Όπως μείωση crosstalk κλπ. Αν ναι, για ποιο λόγο γίνετε αυτο;
Foutrelis Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Το vectoring δεν είναι κάτι που επιλέγεις εσύ αλλά μια παράμετρος που εφαρμόζεται σε όλους τους συνδρομητές που πέφτουν πάνω στην ίδια καμπίνα. Το D7800 υποστηρίζει G.993.5 (Vectoring) και μπορείς απλά να το ενεργοποιήσεις από τις ρυθμίσεις του για να επιστρέψεις στα 50/5. Όπως και το Speedport Entry 2i, μπορεί να παίξει μόνο σε προφίλ 17a και έτσι το μέγιστο που θα πιάσει είναι 100 Mb/s. Για παραπάνω (200 και 300 Mb/s), απαιτείται modem router που να υποστηρίζει το προφίλ 35b. https://en.wikipedia.org/wiki/VDSL#Profiles 2
Salvation81 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Το vectoring δεν είναι κάτι που επιλέγεις εσύ αλλά μια παράμετρος που εφαρμόζεται σε όλους τους συνδρομητές που πέφτουν πάνω στην ίδια καμπίνα. Το D7800 υποστηρίζει G.993.5 (Vectoring) και μπορείς απλά να το ενεργοποιήσεις από τις ρυθμίσεις του για να επιστρέψεις στα 50/5. Όπως και το Speedport Entry 2i, μπορεί να παίξει μόνο σε προφίλ 17a και έτσι το μέγιστο που θα πιάσει είναι 100 Mb/s. Για παραπάνω (200 και 300 Mb/s), απαιτείται modem router που να υποστηρίζει το προφίλ 35b. https://en.wikipedia.org/wiki/VDSL#Profiles Το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει αυτη η ρυθμιση πουθενα, οχι εστω στις σελιδες που θα επρεπε να υπαρχει οποτε μαλλον μπαινει αυτοματα. Το θεμα ειναι το γιατι δεν μπαινει.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Παντως δεν βγαζει νοημα καποιος που Δεν εχει διαλεξει Vectoring να εχει θεμα γιαυτο μου κανει μεγαλη εντυπωση. Όπως ανέφερε ο Foutrelis ενεργοποιείται αυτόματα σε όλους του χρήστες ενός ΚΑΦΑΟ (οι οποίοι είναι όλοι με VDSL). Αν λοιπόν ένας από αυτούς δεν έχει vdsl router συμβατό με vectoring, τότε χάνονται τα οφέλη του Vectoring για όλους τους VDSL χρήστες που παίζουν πάνω σε αυτό το ΚΑΦΑΟ. Δηλαδη πχ αν σε μια καμπίνα που εχει vectoring υπάρχουν 50 συνδέσεις και μόνο οι 5 ας πούμε έχουν εξοπλισμό συμβατό να υποστηρίξει vecoring, τότε και γι' αυτούς θα χαθούν τα πλεονεκτήματα που εχει να προσφέρει; Όπως μείωση crosstalk κλπ. Αν ναι, για ποιο λόγο γίνετε αυτο; Γιατί έτσι λειτουργει το Vectoring, πρέπει να είναι ενεργοποιημένο σε όλους για να δουλεύει σωστά. Ένας φτάνει για να σκίσει τους υπόλοιπους 49. Το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει αυτη η ρυθμιση πουθενα, οχι εστω στις σελιδες που θα επρεπε να υπαρχει οποτε μαλλον μπαινει αυτοματα. Το θεμα ειναι το γιατι δεν μπαινει. Ίσως χρειάζεται κάποια συγκεκριμένο firmware. Πχ το Draytek Vigor 2760N που έχω δεν υποστήριζε εξαρχής. Από ένα firmware και μετά απέκτησε συμβατότητα με Vectoring. Προσωπικά δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, στην χειρότερη επικοινώνησε με Netgear.
Foutrelis Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει αυτη η ρυθμιση πουθενα, οχι εστω στις σελιδες που θα επρεπε να υπαρχει οποτε μαλλον μπαινει αυτοματα. Το θεμα ειναι το γιατι δεν μπαινει. Στα routers των παρόχων αλλά και κάτι Asus που είδα, υπάρχει σχετική επιλογή. Δες όπως είπε ο Thresh αν χρειάζεσαι firmware upgrade. Με βάση αυτό, το firmware 1.0.0.38 (και μεταγενέστερο) υποστηρίζει vectoring.
Salvation81 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Τελικα εφταιγε το τελευταιο Firmware Update 1.0.24...Γυρισα στο 1.0.22 και δουλευει μια χαρα. Αυριο ισως τελικα βαλω και ενα Vectoring στα 100. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα