Jim D. Ace Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Καλσπέρα σας. Θα ήθελα προτάσεις για νέο σύστημα το οποίο προορίζεται για φίλο και το θέλει για καθημερινή χρήση καθώς και ελαφρύ gaming όπως μου είπε σε στυλ lol, lineage κτλ.Βέβαια το μπάτζετ είναι πολύ μικρό και δεν ξέρω πόσο θα δυσκολέψει τα πράγματα. i) Το ποσό που διαθέτουμε: γύρω στα 300€ ii) Tη χρήση του υπολογιστή: Έχω ήδη αναφέρει την χρήση στην εισαγωγή. iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Όχι τίποτα το ιδιαίτερο. iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? Όχι. v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι. vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) Κατα προτίμηση από ένα για να μειωθουν και τα μεταφορικά κτλ αλλά αν δεν γίνεται αλλιώς ας είναι και απο περισσότερα. vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Μου είπε ότι δεν έχει θέμα να τα συναρμολογήσει ο ίδιος. viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Οχι. ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? Ίσως να γίνουν αναβαθμίσεις στο μέλλον δεν το γνωρίζω αλλά δεν νομίζω για διπλές κάρτες γραφικών κτλ. x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας Οχι xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού Οχι xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Οχι
jeandoumpier Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Στα 300 δύσκολο, αλλά αν μπορέσει να πάει στα 350€, μια σύνθεση από e-gate.gr. Θα μπορούσε να είναι στα 330, αλλά προτίμησα να βάλω έναν γρηγορότερο hdd δίσκο (hybrid) απ' την στιγμή που έτσι κι αλλιώς δεν θα χωρούσε ssd (μόνο 120άρης-αλλά θα ήταν λίγος), για να συνδιαστεί χώρος με κάποια ταχύτητα. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2017 από jeandoumpier
Jim D. Ace Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Σ ευχαριστώ πολύ φίλε. Και γω λιγάκι που το έψαξα βλέπω ότι τα 350 είναι το μινιμουμ. Επίσης να κάνω μια ερώτηση. Αν στο μέλλον θελήσει να βάλει μια κάρτα γραφικών για πιο σοβαρό gaming κτλ το τροφοδοτικό αυτό θα είναι κομπλέ έτσι; Και γενικά η υπόλοιπη σύνθεση σωστά;
jeandoumpier Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Ναι, 450w είναι υπερ-αρκετά για να βάλει μια κάρτα της τάξης των rx 560 , gtx 1050ti κτλ. Και για μεγαλύτερη, θεωρητικά-αλλά εκεί θα πηγαίναμε σε ποιοτικότερο, π.χ. : https://www.e-gate.gr/532204/corsair-cx-series-cx450-450w-12cm-fan-80-bronze-cp-9020120-eu
Jim D. Ace Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Και παλι σ ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα του πω να προχωρήσει στην παραγγελία. Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι καλύτερο σ αυτά τα λεφτά.
tanasen01 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Πήγαινε καλύτερα στο cx450 ούτως ή άλλως. Αξίζει τα 13€ παραπάνω. 1
Lecter D Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Μια μικρή ένσταση. Γιατί να μην μπει 120 ssd; τι θα βάλει και του χρειάζεται μεγαλύτερος; αν θέλει μέσο αποθήκευσης ας αγοράσει αργότερα έναν εξωτερικό με 1/2/3 t και θα είναι μια χαρά. Πολύ πιο εύκολο ειδικά αν είναι αρχάριος. Δεν μου κολλάει καθόλου καινούργιο σύστημα χωρίς ssd. 2
jeandoumpier Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Μια μικρή ένσταση. Γιατί να μην μπει 120 ssd; τι θα βάλει και του χρειάζεται μεγαλύτερος; αν θέλει μέσο αποθήκευσης ας αγοράσει αργότερα έναν εξωτερικό με 1/2/3 t και θα είναι μια χαρά. Πολύ πιο εύκολο ειδικά αν είναι αρχάριος. Δεν μου κολλάει καθόλου καινούργιο σύστημα χωρίς ssd. Έχεις δίκιο Dr. Αρχικά ssd σκεφτόμουν και εγώ-, μόνο και μόνο λόγω χώρου του έβαλα τον firecuda σε περίπτωση που βάλει τα παιχνίδια κτλ. Άν δεν του είναι απαραίτητος ο χώρος-ή του αρκεί σχετικά λίγος, ασυζητητί πάει για ssd 128άρη ---> https://www.e-gate.gr/539327/adata-ultimate-su800-128gb-25-sata-iii-asu800ss-128gt-c και εν καιρώ ας βάλει έναν hdd. 1
dpolal Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Έχεις δίκιο Dr. Αρχικά ssd σκεφτόμουν και εγώ-, μόνο και μόνο λόγω χώρου του έβαλα τον firecuda σε περίπτωση που βάλει τα παιχνίδια κτλ. Άν δεν του είναι απαραίτητος ο χώρος-ή του αρκεί σχετικά λίγος, ασυζητητί πάει για ssd 128άρη ---> https://www.e-gate.gr/539327/adata-ultimate-su800-128gb-25-sata-iii-asu800ss-128gt-c και εν καιρώ ας βάλει έναν hdd. Γύρω στα 80-90 ευρώ κοστίζει ένας 250ρης SSD, δηλαδή θα δώσετε κάνα 25ρι ευρώ παραπάνω από τον Firecuda. Μπορεί να βολευτεί με τόσα giga αρκετό καιρό πριν χρειαστεί επέκταση νομίζω.
jeandoumpier Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Γύρω στα 80-90 ευρώ κοστίζει ένας 250ρης SSD, δηλαδή θα δώσετε κάνα 25ρι ευρώ παραπάνω από τον Firecuda. Μπορεί να βολευτεί με τόσα giga αρκετό καιρό πριν χρειαστεί επέκταση νομίζω. Άν είναι διαθέσιμος να ανεβάσει το budget ακόμη περισσότερο (χρειάζεται περίπου στα 380 αν πάει σε 250άρη), τότε εννοείται πως είναι η καλύτερη λύση..ο evo. Αλλιώς, ξεκινάει με 128 και αργότερα προσθέτει hdd.
Jim D. Ace Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Το μπατζετ γενικα δεν χαλαρωνει ευκολα απ οτι μου χει πει και ηδη στα 350 ειναι ψιλοζορι οποτε ας μεινουμε στον 128αρη για αρχη. Επισης εκανα περιπου την ιδια συνθεση απο quickshop (ειναι αξιοπιστο;; ) και με τα ιδια λεφτα (350) καταφερα να βαλω το cx450 για τροφοδοτικο. Τα υπολοιπα ειναι ολοιδια με την συνθεση του jeandoumpier εκτος απο την ραμ (αν και νομιζω δεν εχει μεγαλες διαφορες). Ειναι καλυτερο να το παραγγειλει απο κει;
jeandoumpier Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Το quickshop είναι αξιόπιστο, το προτείνουμε αρκετές φορές εδώ. Το ζήτημα είναι στην μητρική, η dvs έκδοση που έχει το quickshop δεν έχει hdmi output για να συνδεθεί με την οθόνη. Και δυστυχώς δεν έχει την hdv (αυτή που βάλαμε από το e-gate.gr) που διαθέτει hdmi.
Jim D. Ace Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Α και νόμιζα είχα πετύχει κάποια προσφορά. Δεν είχα προσέξει το πλήρες όνομα του μοντέλου. Οπότε μένουμε στην σύνθεση του e-gate μιας και δεν έχουμε κάποιο κέρδος αν το πάρουμε απο quickshop. Αρα θα του πω την σύνθεση που μου πρότεινες πιο πάνω απλά με ssd αντί τον firecuda και θα του πω επίσης ότι μπορεί να βάλει για καλύτερα το cx450 και επίσης αν ανέβει λίγο παραπάνω να πάρει τον evo. Και πάλι σ ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο που ασχολήθηκες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα