Προς το περιεχόμενο

OC 1090t ή αγορα ενος fx 8350/9590

overpower

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για το ρευμα, πριν το αλλαξω στο manual, απο διπλα εγραφε 1.92 οποτε θεωρησα σωστο το ρευμα. Ισως να τραβαει πολυ ρευμα και να μην με αφηνει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εϊναι οι μλκίες του auto , ορίζει ότι γουστάρει. Οι προδιαγραφές των FXs  (για ομαλή λειτουργία) βρίσκονται παρακάτω.

1.9 βάζουν όσοι παίζουν με άζωτο(!!) και θέλουν να κάνουν παγκόσμια ρεκόρ υψηλού oc..

Παρότι ο ο cpu δε θα αξιοποιήσει αυτά τα επίπεδα (ρεύματος) λόγω ρυθμίσεων σου, δε συντρέχει και κανένας λόγος να του δίνεις περιθώριο να παίρνει όσο ρεύμα θέλει.

Σε φυσιολογικές συνθήκες και με νορμαλ oc, τα 1.4 παραείναι αρκετά. Η συμβουλή μου είναι να μη τα ξεπεράσεις ποτέ. Φαντάσου εκεί μία ΑΙΟ μετά δυσκολίας αντέχει να στηρίξει τον cpu σε θερμοκρασίες κάτω από 75 ~εφόσον βέβαια θέσεις και υψηλότερα το ratio φυσικά.

Οπότε εσύ θα ξεκινήσεις με 1.38 ή 1.40 και άλλαζε το ratio για να φτάσεις τα 4.3 μέχρι 5.0 .

Κάθε φορά που ορίζεις μια συχνοτητα, θα μπαίνεις windows και θα περνας το inte burn test ~να ζορίζει τον cpu και να σου αποκαλύπτει τη σταθερότητα της αναλογιας ρευμα-συχνοτητας.

Μπορεί με το 1.38 να σαι σταθερός στα 4.3 παράδειγμα αλλά για να φτάσεις τα 4.4 να χρειάζεσαι 1.45 volts.  Η συμπεριφορά του τσιπ δεν είναι σταθερή/οικουμενική.

EDIT : Προφανώς θα ελέγχεις και θερμοκρασίες. Δε θέλεις 80ρια. Μαξ 70 άντε 75 στο τέρμα μαξ που είναι πολλά πάλι,

Ξαναλέω και λάβε το υπόψιν, η ψύξη σου μπορεί μέχρι 1.41 ~ 4.5/4.6 Ghz. Πιο πάνω δεν...

Ξεκίνα δοκιμές λοιπόν και άγιος ο Θεός.

Επεξ/σία από Scatman
  • Like 3

Λοιπον η μια βιδα δεν καθεται καλα και λογικα για αυτο να εχω ανεβασμενες θερμοκρασιες. με ρευμα στο 1.375 και 4.3 ghz εχω 40-41 idle.

σε τεστ που εκανα με το Intel burn test στο high με ρευμα στο αμεσως επομενο βημα (1.381?) την μια εκλεισε και την αλλη το σταματησα στους 79 βαθμους.

Edit:

Μηπως δεν εχω θεμα με θερμοκρασιες?

post-209186-0-58345400-1511896535_thumb.png

4,6Ghz  με Cool n quiet, c1e, c6 ενεργά για εξοικονόμηση ενέργειας σε Idle.

LLC = MEDIUM

CPU Vcore = 1,425 ή 1,415 δεν θυμάμαι πρέπει να μπω bios.

Turbo boost  = disable

https://valid.x86.fr/u1i36p

γατακια...

Εϊναι οι μλκίες του auto , ορίζει ότι γουστάρει. Οι προδιαγραφές των FXs  (για ομαλή λειτουργία) βρίσκονται παρακάτω.

1.9 βάζουν όσοι παίζουν με άζωτο(!!) και θέλουν να κάνουν παγκόσμια ρεκόρ υψηλού oc..

Παρότι ο ο cpu δε θα αξιοποιήσει αυτά τα επίπεδα (ρεύματος) λόγω ρυθμίσεων σου, δε συντρέχει και κανένας λόγος να του δίνεις περιθώριο να παίρνει όσο ρεύμα θέλει.

Σε φυσιολογικές συνθήκες και με νορμαλ oc, τα 1.4 παραείναι αρκετά. Η συμβουλή μου είναι να μη τα ξεπεράσεις ποτέ. Φαντάσου εκεί μία ΑΙΟ μετά δυσκολίας αντέχει να στηρίξει τον cpu σε θερμοκρασίες κάτω από 75 ~εφόσον βέβαια θέσεις και υψηλότερα το ratio φυσικά.

Οπότε εσύ θα ξεκινήσεις με 1.38 ή 1.40 και άλλαζε το ratio για να φτάσεις τα 4.3 μέχρι 5.0 .

Κάθε φορά που ορίζεις μια συχνοτητα, θα μπαίνεις windows και θα περνας το inte burn test ~να ζορίζει τον cpu και να σου αποκαλύπτει τη σταθερότητα της αναλογιας ρευμα-συχνοτητας.

Μπορεί με το 1.38 να σαι σταθερός στα 4.3 παράδειγμα αλλά για να φτάσεις τα 4.4 να χρειάζεσαι 1.45 volts.  Η συμπεριφορά του τσιπ δεν είναι σταθερή/οικουμενική.

EDIT : Προφανώς θα ελέγχεις και θερμοκρασίες. Δε θέλεις 80ρια. Μαξ 70 άντε 75 στο τέρμα μαξ που είναι πολλά πάλι,

Ξαναλέω και λάβε το υπόψιν, η ψύξη σου μπορεί μέχρι 1.41 ~ 4.5/4.6 Ghz. Πιο πάνω δεν...

Ξεκίνα δοκιμές λοιπόν και άγιος ο Θεός.

Ακριβως

εγω ειχα 4.8, με custom υδροψυξη, τριπλο χοντρο ψυγειο, και το καλοκαιρι ζοριζε πολυ η κατασταση.

ιουνιο και ιουλιο που εκανα render με το premiere ξεπερναγε τους 80, και εκλεινε.

βεβαια μεσα στο δωματιο ειχα 40 βαθμους :/

• Like 1

Λοιπον η μια βιδα δεν καθεται καλα και λογικα για αυτο να εχω ανεβασμενες θερμοκρασιες. με ρευμα στο 1.375 και 4.3 ghz εχω 40-41 idle.

σε τεστ που εκανα με το Intel burn test στο high με ρευμα στο αμεσως επομενο βημα (1.381?) την μια εκλεισε και την αλλη το σταματησα στους 79 βαθμους.

Edit:

Μηπως δεν εχω θεμα με θερμοκρασιες?

3 +1  πραγματα 

1. ΑΝ ο CPU cooler σου δε κουμπώνει καλά, έχεις πρόβλημα. Κοίταξέ το σαν πρωτο.

2. 40-41 δεν ειναι άσχημα εφόσον ο CPU σου δεν ειναι σε απόλυτη αδράνεια (1,4 ghz) αλλά σε κατάσταση load (όχι full) πχ ακους μουσική σερφάρεις.

3. Ωστόσο, Αν δε μπορεί να ανταπεξέλθει η ψύξη σου σε 1,37-1,38volts & 4.3 τότε μάλλον έχει θέμα.

4. Το LLC το έχεις high ή το έβαλες medium;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

4. Το LLC το έχεις high ή το έβαλες medium;

Ειναι στο High

2. 40-41 δεν ειναι άσχημα εφόσον ο CPU σου δεν ειναι σε απόλυτη αδράνεια (1,4 ghz) αλλά σε κατάσταση load (όχι full) πχ ακους μουσική σερφάρεις.

Επισης δεν ξερω ποια απο τις 2 εφαρμογες να κοιταω για θερμοκρασιες. Δεν ειναι και μικρες οι μεταξυ τους διαφορες.

Και κατι ακομα. Απο οτι φαινεται δεν πεφτει ποτε στα 1.4 ghz οπως πριν, aka idle και μενει παντα στο 4.3.

Cool n quiet : always enabled

C1E: enabled

ai overclocker tuner: manual ή auto το ιδιο. Αυτο πως να το εχω? 

edit 2

Μολις εβαλα το llc στο medium αρκετα καλυτερα τα πραγματα. Πριν εκλεινε πριν φτασει το 5ο τεστ και στους 80 βαθμους

post-209186-0-25636100-1511912986_thumb.png

post-209186-0-61068200-1511912997_thumb.jpg

post-209186-0-38513600-1511913003_thumb.jpg

post-209186-0-11577700-1511913009_thumb.jpg

post-209186-0-72381600-1511913015_thumb.jpg

Επεξ/σία από overpower

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...