Προς το περιεχόμενο

OC 1090t ή αγορα ενος fx 8350/9590

overpower

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όχι. Θεωρώ ότι είναι φυσιολογική τιμή για το συγκεκριμένο υλικό, ίσως λίγο χαμηλότερα αλλά μιλάμε για τεχνολογία 2012. Γιαυτό, μη βιαστείς. Βολέψου με αυτό που έχεις προς το παρών και χτύπα προσφορά που θα πετύχεις στις αγγελίες με την πρώτη ευκαιρία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπερα,

Εχει λιγο καιρο που αλλαξα την μητρικη στην asus sabertooth και ειπα να δοκιμασω oc γιατι εχω ενα θεματακι στα renders και gaming.

Προσπαθησα να βρω πως αλλα χαθηκα με το bios της asus μητρικης ενω με την gigabyte xa990 (ή κατι τετοιο) ηταν πιο ευκολα.

Μπορειτε να μου δωσετε οδηγιες στο τι να αλλαξω? Προσπαθησα και Overclockers.net αλλα παλι δεν βρηκα κατι, εκτος απο ενα θεμα που δεν εβγαλα ακρη.

Μετα αλλη λυση ειναι να αγορασω εναν fx αφου το υποστηριζει η μητρικη/ψυκτρα και ή να μεινω οπως ειναι ή να το κανω εκεινο oc. 

Πουλάς

AMD PHENOM 1090T (65€)

ASUS SABERTOOTH (80€)

μνήμες (50€ )

-----------------------------------------

195€

Παίρνεις

AMD RYZEN R5 1600

ASROCK AB350M PRO 4

CRUCIAL 8GB DDR4 3000

353€

Βάζεις δηλαδή από την τσέπη σου 158-160€

Πάντως ο 1090Τ ανεβαίνει στα 4,1Ghz με ΝΟΤΗ  στα 2700Mhz και ανασταίνεται ....

Δεν αξίζει να πληρώσεις για FX αυτή την στιγμή, έχοντας τον 1090Τ για επεξεργαστή.

Εχεις και ψύκτρα, οπότε κλόκατέ τον.

• Like 4

Καλησπερα,

Εχει λιγο καιρο που αλλαξα την μητρικη στην asus sabertooth και ειπα να δοκιμασω oc γιατι εχω ενα θεματακι στα renders και gaming.

Προσπαθησα να βρω πως αλλα χαθηκα με το bios της asus μητρικης ενω με την gigabyte xa990 (ή κατι τετοιο) ηταν πιο ευκολα.

Μπορειτε να μου δωσετε οδηγιες στο τι να αλλαξω? Προσπαθησα και Overclockers.net αλλα παλι δεν βρηκα κατι, εκτος απο ενα θεμα που δεν εβγαλα ακρη.

Μετα αλλη λυση ειναι να αγορασω εναν fx αφου το υποστηριζει η μητρικη/ψυκτρα και ή να μεινω οπως ειναι ή να το κανω εκεινο oc. 

μην κανεις τπτ παρε εναν φθηνό 8320 η 8320e ....Πουλα και τον phenom 1090 και θα εισαι μπομπα μετα !

Τελικα πηρα 8350 και τον εβαλα ηδη.

Επειδη 1η φορα αλλαξα επεξεργαστη μονος, 2 ερωτησεις.

1) Για να βλεπω 37-38 βαθμους idle σημαινει οτι εβαλα καλα την ψυκτρα, ε?

2) Σε καποια site ειδα οτι και καλα αμα βαλεις το heat sink πανω στο cpu, αλλα για καποιον λογο το σηκωσεις, πρεπει να βγαλεις την παστα και να ξανα βαλεις. Αυτο ισχυει? Γενικα μεχρι να καταφερω να βιδωσω την ψυκτρα στο backplate της πολλες φορες μετακινηθηκε

2) Σε καποια site ειδα οτι και καλα αμα βαλεις το heat sink πανω στο cpu, αλλα για καποιον λογο το σηκωσεις, πρεπει να βγαλεις την παστα και να ξανα βαλεις. Αυτο ισχυει? Γενικα μεχρι να καταφερω να βιδωσω την ψυκτρα στο backplate της πολλες φορες μετακινηθηκε

Εγώ πάντως το βάζω εδώ ....

Για εσένα πήγαινα αλλά δεν σε πρόλαβα ....

προσφορά X370 μητρική.

http://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-fatal1ty-x370-gaming-x-retail-p-PER.529007

1.) Στα πλαίσια του normal είναι. Λογικά , έπρεπε να είναι κάπως χαμηλότερα ~λόγω ΑΙΟ~ αλλά με δεδομένο ότι δεν έχεις πειράξει ρεύματα/bios settings, ο cpu θα έχει κάπως random συμπεριφορά γι'αυτό το δικαιολογώ.

Σε πρώτη φάση, θα κοιτάξεις το thread που έδωσα και θα προσπαθήσεις να βρείς χαμηλότερο ρεύμα για να λειτουργείς τον cpu ως έχει. Να μην είναι στο auto. 

Για οποιοδήποτε κόλλημα (δε boot-άρει κτλ), οι Sabertooths έχουν κουμπί επάνω στη μητρική που reset-αρει το bios. Και ξανά-μανά δοκιμές. 

Ta 4,4 Ghz τα έχεις εύκολα πάντως. Ξαναλέω, διάβασε το thread.

2.) Αν υπήρχε πρόβλημα, θα είχε φανεί ήδη. Εφόσον, νιώθεις ανασφάλεια άνοιξε να δεις πάλι. Θέλει κάποια διαδικασία, είναι σπαστικές οι ΑΙΟ, το γνωρίζω.

Καλορίζικος. 

Σε full load (prime95 & heaven benchmark) δεν ξεπερασε τα 62. Δεν το αφησα και πολυ ωρα, αλλα ειδα οτι ειναι οκ.

Και στο bf1 δεν πηγε πανω απο 55-56 οποτε ολα οκ.

Θα το δω απο το ΣΚ το thread

Κανω κατι λαθος? @scatman

Οταν παει να bootαρει, βγαζει οτι το oc απετυχε και να μπω με f1 bios για να αλλαξω τις ρυθμισεις

(οι ιδιες εικονες με τα attachment ειναι) 

171125154611.BMP

171125154605.BMP

171125154207.BMP

171125154150.BMP

post-209186-0-59836800-1511618394_thumb.jpg

post-209186-0-84750100-1511618400_thumb.jpg

post-209186-0-10381000-1511618406_thumb.jpg

post-209186-0-35294400-1511618413_thumb.jpg

Πουλάς

AMD PHENOM 1090T (65€)

ASUS SABERTOOTH (80€)

μνήμες (50€ )

195€

Παίρνεις

AMD RYZEN R5 1600

ASROCK AB350M PRO 4

CRUCIAL 8GB DDR4 3000

353€

Βάζεις δηλαδή από την τσέπη σου 158-160€

Πάντως ο 1090Τ ανεβαίνει στα 4,1Ghz με ΝΟΤΗ  στα 2700Mhz και ανασταίνεται ....

Δεν αξίζει να πληρώσεις για FX αυτή την στιγμή, έχοντας τον 1090Τ για επεξεργαστή.

Εχεις και ψύκτρα, οπότε κλόκατέ τον.

σιγα μη πουληθει ο 1080 65 ευρω

αν ηταν ετσι ο 8320 που εβαλα για πουλημα θα πρεπε να παει 100 :P

σιγα μη πουληθει ο 1080 65 ευρω

αν ηταν ετσι ο 8320 που εβαλα για πουλημα θα πρεπε να παει 100 :P

γτ να μην πουληθει εγω πουλησα πριν εναν μηνά ενός φίλου τον 1090 sta 70

Αν μπορείς πάνε σε fx. Είναι δυνατή αναβάθμιση για το σύστημα σου και σηκώνει καλό oc. Έχω τον 8320 αλλά η μητρικη μου gigabyte 990xa είναι για τον πέο και κάνει throttling στα vrm. Παρόλα αυτά είμαι στα 4.2 με undervolting. Η sabertooth με καλή αεράτη ψύξη θα σε βγάλει άνετα στα 4.5ghz απο αυτά που έχω δει.

K εγω τον 8320 εχω με undervolt στα 1.168v απο το καλοκαιρι με τις ζεστες στα 3.7ghz

Με τα 4.2ghz ποσο ρευμα του δινεις ;;

Κανω κατι λαθος? @scatman

Οταν παει να bootαρει, βγαζει οτι το oc απετυχε και να μπω με f1 bios για να αλλαξω τις ρυθμισεις

(οι ιδιες εικονες με τα attachment ειναι) 

Έχω εξηγήσει στο thread ότι δε θέλω να ζορίζω τον cpu, οπότε δεν τον έχω καρφί. Με απλά λόγια του επιτρέπω δια των ρυθμίσεων να πέφτει στην αδράνεια. Έχοντας κατά νου αυτο :

cpu configuration δε βρίσκω κάτι λάθος. Έτσι το έχω κι εγώ. (2η εικόνα)

Power Control το Load Line Calibration πήγαινέ το στο High εφόσον θέλεις να δοκιμάσεις oc ψηλότερα από 4.2 Ghz. (1η εικόνα)

Ai Tweaker δεν είναι κάτι λάθος. Δεν ξέρω αν επηρεάζει το oc αλλά τα cpu/nb & Link Speed δε τα έχω στο auto. Τα έβαλα χειροκίνητα στις τιμές που αναγράφει παραπάνω 2200mhz & 2600 αντίστοιχα (εικόνα 4)

Ai Tweaker ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ. Έχεις το ρεύμα στον Θεό, ρίξε το. Το 1.89 είναι παραπάνω απ'το φυσιολογικό ρεύμα που χρειάζεται ο cpu . 1.55v σε hardcore ocs είναι ήδη too much. (3η εικόνα)

Bέβαια ο CPU δε θα τραβήξει ποτέ τόσο διότι έχεις ορίσει παραμέτρους αλλά και πάλι είναι παραπάνω από αχρείαστο να του δίνεις τέτοια περιθώρια.

Με αυτό θα πρέπει να πειραματιστείς από εδώ και πέρα. Βρες μία τιμή που θα σταθεροποιεί τη συχνότητα σου. Παράδειγμα, βάλε 1.38 και δες αν μπορεί να κρατήσει τα 4.3 , 4.4 ή ακόμη και τα 4.5 ~αν είσαι κωλόφαρδος.

Όπως και να χει, με δεδομένη την αερόψυξή σου μη βάλεις ποτέ πάνω από 1.41. Και να θες δλδ, θα ζεσταίνεται τόσο πολύ που θα κολλάει το πισι.

Φρόντισε να ανεβάσεις λίγο το CPU/NB voltage στα 1.25 εφόσον θες να πας πάνω απο 4.2 . Κατά το παρελθόν παρατήρησα ότι εκεί σταθεροποιεί το oc μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...