Προς το περιεχόμενο

OC 1090t ή αγορα ενος fx 8350/9590

overpower

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα,

Εχει λιγο καιρο που αλλαξα την μητρικη στην asus sabertooth και ειπα να δοκιμασω oc γιατι εχω ενα θεματακι στα renders και gaming.

Προσπαθησα να βρω πως αλλα χαθηκα με το bios της asus μητρικης ενω με την gigabyte xa990 (ή κατι τετοιο) ηταν πιο ευκολα.

Μπορειτε να μου δωσετε οδηγιες στο τι να αλλαξω? Προσπαθησα και Overclockers.net αλλα παλι δεν βρηκα κατι, εκτος απο ενα θεμα που δεν εβγαλα ακρη.

Μετα αλλη λυση ειναι να αγορασω εναν fx αφου το υποστηριζει η μητρικη/ψυκτρα και ή να μεινω οπως ειναι ή να το κανω εκεινο oc. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αν μπορείς πάνε σε fx. Είναι δυνατή αναβάθμιση για το σύστημα σου και σηκώνει καλό oc. Έχω τον 8320 αλλά η μητρικη μου gigabyte 990xa είναι για τον πέο και κάνει throttling στα vrm. Παρόλα αυτά είμαι στα 4.2 με undervolting. Η sabertooth με καλή αεράτη ψύξη θα σε βγάλει άνετα στα 4.5ghz απο αυτά που έχω δει.

Θα πας στο thread :

http://www.insomnia.gr/topic/502667-8320-oc-τι-πώς-και-γιατί/page-1?hl=+fx8320

θα διαβασεις τι έχει γραφτεί και θεωρώ δεδομένο θα κατανοήσεις την διαδικασία.

Το oc δεν είναι επιστήμη απλά απαιτεί δοκιμές. Όρεξη να έχει κάποιος.

Σε κάποιο απ'τα ποστς πρέπει να έχω βάλει και τις ρυθμίσεις μου ~ίδια μητρική με εσένα~, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να τις βάλεις καρμπόν. Ο κάθε cpu έχει διαφορετική συμπεριφορά. Κάποια βασικά πάντως είναι στάνταρντ. 

Δίκοπο μαχαίρι η μετάβαση σε FX.  Απ'τη μία αξίζει συγκριτικά με τον cpu που έχεις, απ'την άλλη δεν αξίζει, σε καμία των περιπτωσεων, σα χρηματική επένδυση. 

Θεωρώ πολύ κακή κίνηση να δώσει κάποιος 90-100 ευρώ για έναν FX αυτή την περίοδο. Ασε δε, που σχεδόν κανείς (κατάστημα) δε τον έχει σε άμεσο στοκ,

2.) οι πραγματικά καλοί overclocker της σειράς (8370-8370e), έχουν (ακόμη και τώρα) αδικαιολόγητα υψηλή τιμή για την τεχνολογία-ηλικια τους.

Αν μπορούσες να βρεις έναν μτχ FX8300, 8320E, 8350, 8370, 8370e στα 50-60 euros θα ήταν πολύ καλά. Αλλά και πάλι ..δε μπορείς να ξέρεις πόσο "βασανισμένος" θα είναι απ'τον προηγούμενο χρήστη και γενικώς σχεδόν κανείς δε τους πουλάει σκέτους.

Κρίνε και πράξε λοιπόν.

• Like 2

γενικα στην φαση που ειμαι δεν θελω να δωσω ενα 400αρι για να παω σε ryzen-mb-ddr4.

Προτιμω ισως να δωσω κανα 150 (και λιγοτερα) για fx και 8gb ακομα για την ωρα. Πιστευω 2 χρονακια ακομα θα τα βγαλω ετσι, ισως και παραπανω. Γενικα θα προσθησω να στειλω και τον 1090t (ελπιζω)

Θα κοιταξω αυρο το Thread. Γενικα oc ειχα ξανακανει με την παλια μητρικη, μετα απλα δεν το εψαξα τοσο καλα και επειδη δεν ειχα ασχοληθει καιρο χαθηκα στις ρυθμισεις της Asus

Edit: Βρηκα εναν που ψαχνει (και μαλλον δεν εχει βρει 1090t) στα 40-50 ευρω οποτε με ενα 100αρι μπορω να το ανεβασω αρκετα το συστημα μου.

...

...

167 ευρω για 8350 + 16 GB DDR3 HYPER X 1333(2χ8). Καλα δεν ειναι? 

Χθες με το premiere ειδα οτι γεμισε η μνημη, οποτε λογικα θα ειναι καλυτερα με 16 (2χ8) και ισως βαλω πανω και 2χ2 οποτε συνολο 20 gb. Αν δεν, θα στειλω και τα 4 dimms χ 2 gb οποτε συνολικα η αναβαθμιση δεν θα μου βγει πανω απο ενα 80αρι

Τον κόβεις αρκετά, να ξέρεις.

Ψαχνω αγγελιες και γενικα δεν βρισκω πανω απο 1600 που να μην τις εχουν παρει ηδη

Τι να σου πω.

Είχα σκοπό να δώσω τα δικα μου FX8300 + sabertooth r2.0 + AIO 120mm στα 170 (δε τα έδωσα για διάφορους λογους), οπότε μου φαίνονται πολλα για cpu + ram

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...