Επισκέπτης Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Γεια χαρα σε ολους! Ο υπολογιστης μου εχει το προβλημα του τιτλου. Μπορει εκει που ειναι σε idle κατασταση στα windows να σβησει η να κανει επανεκινηση. Το ιδιο εχει συμβει κι οσο τον εχω βαλει στα bios να "καθεται". Οταν σβηνει απο τα windows , αλλοτε γραφει shutting down , κι αλλοτε σβηνει σα να τον τραβηξε καποιος απο το ρευμα. Μεχρι τωρα εχω κανει burn in test , memtest κλπ , ολα με επιτυχια , δεν εγινε το παραμικρο.Επισης εχθες αλλαξα την παστα της cpu για καλο και για κακο (και το ξαναεκανε) Παλιοτερα ειχα δοκιμασει να βγαζω ενα ενα πραγματα απο μεσα (καρτα γραφικων κλπ) για να δω αν θα το ξανακανει ,οπως και ειχα βγαλει-βαλει τη μπαταρια της μητρικης και το ξαναεκανε. Εχει τυχει να κανει μηνες να το κανει και μια μερα να κανει 10 επανεκκινησεις. Τωρα απο προχθες ειναι σε φαση που τον "Εχει πιασει" παλι αυτο. Θυμαμαι να το κανει απο οταν τον πρωτοπηρα αλλα δεν ειχα δωσει την πρεπουσα σημασια γιατι θεωρησα (και ηλπιζα) οτι ειναι κατι απο τα windows που περασα κλπ. Τον υπολογιστη τον πηρα απο το eshop (με δικη τους συναρμολογιση) πριν κατι παραπανω απο 3 χρονια. Περσυ τα Χριστουγεννα ειχε παραγινει το πραγμα κι αφου μονος μου δε μπορουσα να κανω κατι τον πηγα στο eshop της περιοχης μου. Αρχικα δε βρηκαν τιποτα , με καλεσαν να τον παρω πισω , και με τα πολλα τον πηρα , το ξαναεκανε , τον ξαναπηγα και αυτοι απλα μου αλλαξαν την παστα. Απο τοτε δεν ειχε τυχει να κανει reboot για λιγο καιρο , αλλα εγω ηξερα οτι δεν ειναι θεμα θερμοκρασιας , καθως την παρακολουθουσα απο τα bios πριν σβησει. Το προβλημα ειναι οτι τωρα εληξε η εγγυηση και υποψιαζομαι οτι εχει hardware προβλημα μιας και εχω δοκιμασει διαφορα απο τα bios χωρις αποτελεσμα. Απ το eshop κανουν τον κινεζο , ασχετα που ευθυνονται εκεινοι για την προχειρη-μη αποτελεσματικη αντιμετωπιση του προβληματος του pc. Βασει αυτων που εχω τσεκαρει ως τωρα υποψιαζομαι οτι ειναι μητρικη,τροφοδοτικο η ραμ. Εχει κανεις να μου προτεινει κατι να ψαξω περεταιρω? specsΕπεξεργαστης intel i7 4790kΜητρικη asus hero viiΣκληροι ssd: intel 220gb hdd seagate 2tbRam : hyperx 8gb 1866mhz (x2)Gpu : asus gti 780καρτα firewire
kogos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Δες αν έχει πρόβλημα το κουμπί power στο κουτί σου. Βγάλε τελείως το καλώδιο sw reset και pwr από τι μητρική και άνοιξε το κάνοντας ένωση τα 2 pins του pwr. Αν σου ξανακλείσει, δεν είναι αυτό και πρέπει να ψάχνεις για βραχυκύκλωμα στη μητρική. Αν δεν σου ξανακλείσει, τότε είσαι τυχερός γιατί έχεις απλά προβληματικό διακόπτη. Η λέξη κλειδί σε όσα είπες είναι ότι κάποιες φορές κλείνει κάνοντας shut down κανονικά, που αυτη τη συμπεριφορά την έχει όταν πατάς το κουμπί. Γι αυτό δεν νομίζω να είναι μνήμες, αφού πέρασαν το τεστ, ούτε vga. Μητρική, μπορεί, αλλά καλύτερα να αποκλείσεις πρώτα το εύκολο που είναι το κουμπί Πιο κουτί έχεις? Μου έχει τύχει 2, 3 φορές απανωτά σε κάτι φθηνά κουτιά του eshop να έχει αντίστοιχο θέμα το κουμπί ή τα καλώδια που πάνε από το κουμπί στη μητρική, pwr και sw reset
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Εχω το thermaltake urban s71. Να σου πω την αληθεια ψιλιαστικα τα κουμπια , αλλα αν ειναι να εχει χαλασει θα ειναι και τα 2 (πραγμα που θα ηταν περιεργη συμπτωση) , μιας και για να ανοιγει απο μονο του πρεπει να εχει θεμα το power button , αλλα για να κανει αλεπαλληλες επανεκκινησεις πρεπει να χει θεμα το restart. Δε χρειαζεται να κανω αυτο που ειπες με τα pins , καθως η μητρικη μου εχει κουμπια και start και reset. Προς στιγμην τον εχω εξω απο το κουτι χωρις τιποτα αλλο συνδεδεμενο περα απο μητρικη-cpu-τροφοδοτικο, ενα σκληρο ssd που εχει τα windows και ραμ , και δεν εχει κλεισει, αλλα κραταω μικρο καλαθι, καθως μπορει να μεινει για ωρες ανοιχτο και να κλεισει τα καλα καθουμενα. Γενικα εχω googlαρει παρα πολυ τις τελευταιες μερες και εχουν πολλοι με τη μητρικη μου το ιδιο προβλημα...το θεμα ειναι οτι ελαχιστοι λενε πως το ελυσαν (και αν θυμαμαι καλα κανενος δε λυθηκε με αλλαγη τροφοδοτικου αλλα με αλλαγη μητρικης). Επισηςη αν googlαρει κανεις το προβλημα με τον επεξεργαστη μου διπλα δηλαδη "4790k random shutdowns" το πρωτο αποτελεσμαα που βγαζει ειναι με τη μητρικη μου...
kogos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Το googlαρα να δω. Η διαφορά όλων με την δική σου περίπτωση είναι οτι σε εσένα κάποιες φορές κάνει κανονικό shut down, και σου εμφανίζει το μήνυμα shutting down, χωρίς όμως να έχεις επιλέξει εσύ να κάνει shut down. Ενώ σε όλους τους άλλους τους έκλεινε βιαίως σαν να κόβουν την τροφοδοσία. Ενημέρωσε μας αν τελικά σου σβήσει τώρα που είναι εκτός κουτιού. Έχω μεγάλη περιέργεια να βρούμε από τι οφείλεται. Αν δεν σου κλείσει, δοκίμασε στην κατάσταση εκτός κουτιού να βάλεις και την vga
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 update: Το αφησα το βραδυ ανοιχτο με κουμπωμενες ολες τις καρτες , ραμ κλπ , και δεν εχει κλεισει. Uptime 13 ωρες ενω πριν το βγαλω απο το κουτι δε καθοταν ουτε τρεις , τις τελευταιες μερες Φιλε Alexlooker κι εγω το υποψιαζομουν το τροφοδοτικο , αλλα οσο μενει ανοιχτο αρχιζω να πιστευω οτι κατι βραχυκυκλωνε μεσα στο κουτι, ειτε απ το ιδιο το κουτι ειτε απ τα κουμπια του. Το κουτι μου εχει κουμπι power , reset , docking station , θυρες usb κλπ
PunishedSnake Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Άρα εντόπισες το πρόβλημα μάλλον.Το θέμα είναι να βρεις πιο από τα δύο φταίει. Τα κουμπιά του κουτιού, ή το Front Panel Header της μητρικής. Βρες ένα-δυο καλώδια από κάποιο παλιό κουτί και δοκίμασε τα.
kogos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Σαν δεύτερο βήμα θα το έβαζα στο κουτί χωρίς front panel συνδεδεμένο και το κουτί ανοιχτό, και θα χρησιμοποιούσα τα κουμπιά της μητρικής για λίγες μέρες. Αλλά εγώ είμαι και ψειρας. Αν και πάλι δεν κλείσει, τότε είναι απλά τα κουμπιά του κουτιου/front panel Πριν το βάλεις στο κουτί δες ότι όλοι οι αποστάτες είναι σωστά βιδωμενοι στο κουτί για να κάτσει πάνω τους η μητρική 1
ZELOMOTH Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Οπως τα λεει ο kogos. Αφου εχεις 2 πιθανους ενοχους, πρωτα ξανα βαζεις την πραματια στο κουτι και συνδεεις μονο τα power κτλ χωρις το front panel... Αλλα επειδη το κανει οποτε του καπνισει, πρεπει να το αφησεις τουλαχιστον καμια 10ρια ημερες ετσι και μετα εφοσων δεν κανει τιποτα, τοτε συνδεεις και το front paneλ και βλεπεις πως θα παει...
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας! Εγω σκεφτομουν να συνδεσω τα κουμπια του case χωρις να βαλω μεσα τα parts , για να δω για κανενα 24ωρο αν κλεισει ετσι και μετα θα εκανα αυτο που μου προτεινατε , δηλαδη να τα βαλω μεσα και να δω , εστω και χωρις front panel συνδεδεμενο στη μητρικη
kogos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Τελικά τι έγινε? Δεν κλείνει χωρίς το front panel?
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Ναι δεν κλεινει ! Χθες τον εκανα και shutdown και δεν ανοιξε απο μονος του... Αυτο να σας πω την αληθεια αντι να με χαροποιει με προβληματιζει ακομα περισσοτερο...πρωτον επειδη εχει ξανατυχει να σταματησει να το κανει ακομα και για μηνες , και μετα να τον ξαναπιασει (και βαριεμαι παρα πολυ να τον ξαναβαλω στο κουτι και αν το ξανακανει να κανω την ιδια διαδικασια για να βρω τι ειναι) . Το αλλο ειναι οτι επειδη ρωτησα φιλο μου που ξερει πολυ καλα απο ηλεκτρονικα (και υπολογιστες) , μου ειπε οτι κι αυτου μητρικη του φαινεται οτι ειναι κι οτι πολυ χλωμο να ναι κατι απ το κουτι (αν και οχι απιθανο). Επισης το οτι βρηκα τοσα αποτελεσματα στο google με τη μητρικη μου και το ιδιο ακριβως προβλημα ειναι κατι που δε μου επιτρεπει να πω "οκ φταιει κατι απ το κουτι , ειτε κατι ακουμπαγε ειτε βραχυκυλωνουν τα κουμπια η το front panel , δε τα συνδεω και ειμαι οκ". Αυτο που λεω να κανω ειναι να συνδεσω σιγα σιγα τα γνωστα pins για τα κουμπια και τα λαμπακια και να δω αν θα το ξανακανει. Αν το κανει τις επομενες ωρες , τοτε κατι παιζει μ αυτα. Αν μεινει παλι καμια δυο μερες σε οκ κατασταση να τον βαλω στο κουτι και να συνδεσω και το front panel και το ανεμηστιρακι του κουτιου να δω εκει τι κανει...αν παλι μεινει ανοιχτος , δεν ξερω τι να κανω.. θα μεινω με την απορια
jimskeet2002 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Απο τη στιγμη που μπαινει σε διαδικασια shut down σημαινει οτι παιρνει εντολη για shut down. Δεν γινεται απο βραχυκυκλωμα να ξεκινησει να κανει shut down 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Update! Kι ομως γινεται φιλε jimskeet , αν το βραχυκυκλωμα ειναι στα κουμπια Σημερα συνεδεσα στη μητρικη το power και το restart. Σχεδον αμεσως , ο υπολογιστης πηρε μπροστα , χωρις να πατησω καποιο κουμπι.Οκ λεω μπορει να γινε για καποιο λογο εκτος του προβληματος που εχει. Υπ οψιν οτι τοσες μερες χωρις τα κουμπια συνδεδεμενα, δεν εκλεισε ουτε εκανε επανεκκινηση ουτε μια φορα. Bootαρε , και τον αφησα ανοιχτο (μαλιστα ειχα αφησει και τον chrome ανοιχτο) για να παω σε μια δουλεια. Γυρισα τωρα , δηλαδη ξημερωματα , και τον βρηκα κλειστο. Στο event viewer το ιδιο σφαλμα. Ποσο τυχαιο μπορει να ειναι?
kogos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Τώρα μπορείς να βάλεις τα γυαλιά στο φίλο σου που σου είπε πως είναι μητρική Χαίρομαι που βρήκες την πηγή του προβλήματος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα