Earendil7 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα.Γνωρίζει κανείς αν η Nova δίνει vectoring και μάλιστα χωρίς... ενημέρωση? Παρατήρησα σήμερα πως είχα λίγο υψηλότερο ping από ότι συνήθως και στις πληροφορίες του ρούτερ είδα πως πλέον η γραμμή γράφει VDSL2(Vectoring), ενώ πριν δεν έγραφε κάτι τέτοιο, και πως έχω μπει σε interleaved από fastpath χωρίς να το ζητήσω. Ξέρει κανείς τι παίζει με το vectoring? Εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω ακριβώς, αλλά ξέρω πως δεν ζήτησα καμία αλλαγή στη γραμμή από τον πάροχο.Ευχαριστώ.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Όλοι όσοι έχουν VDSL μέσω καινούριων ΚΑΦΑΟ (όχι από το DSLAM στο Αστικό Κέντρο) ανεξαρτήτως παρόχου γυρνάνε σε Vectoring ακόμα κι αν έχουν 30 ή 50Mbps πακέτο. Αυτό γίνεται διότι έτσι λειτουργεί το Vectoring, αν δεν τρέχουν όλοι σε αυτό το mode (ανεξαρτήτως ταχύτητας) τότε δεν ισχύουν τα οφέλη του(σημαντική μείωση παρεμβολών). Γι' αυτό άλλωστε ακούγεται ότι όσοι δεν έχουν συμβατό εξοπλισμό με Vectoring θα τους πετάνε εκτός αν δεν συμμορφώνονται εντός ενός χρονικού ορίου. Λογικά αν δεν υποστηρίζει αυτό που σου έχει δώσει ο πάροχος θα σου δίνουν τσάμπα καινούριο. Αν έχουμε όμως κάποιο δικό μας "aftermarket" το οποίο δεν υποστηρίζει και δεν θέλουμε να αλλάξουμε με το τσαμπέ του παρόχου που υποστηρίζει, μάλλον θα υπάρχει πρόβλημα... 1
Earendil7 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Μάλιστα... Όποτε να μην ανησυχώ για κάτι? Εννοώ πως ούτε πρόβλημα ταχύτητας έχω, ούτε τίποτα... Μόνο αυτό που γύρισε από fastpath σε interleaved μονο του. Να ενημερώσω απλά γι'αυτό?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Όχι κανένα πρόβλημα από την στιγμή που έχει γυρίσει ήδη το vdsl router σου. Παίζει λόγω λιγότερων παρεμβολών (crosstalking) να έχεις κι ακόμα λιγότερα errors στην σύνδεση... 1
SPANK Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Εγώ που παίρνω δηλαδή εδώ και χρόνια απο συγκεκριμένο αστικό κέντρο της φρεατύδας ( που ειναι και πολυ κοντά μου ) δεν πρόκειται ποτέ να δούμε vectoring αν δεν μας βάλουν σε καινούργιο καφάο ?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Δυστυχώς δεν προβλέπεται vectoring από Αστικό Κέντρο. Όπως έπίσης δεν προβλέπεται μέχρ στιγμής αλλαγή των ΚΑΦΑΟ που βρίσκονται σε ακτίνα κάτω των 550 μέτρων από το Αστικό Κέντρο, για λόγους ανταγωνισμού νομίζω. Ακούγεται ότι κάποτε αυτοί που ανήκουν σε αυτά θα πάνε κατευθείαν σε FTTH, όχι επιβεβαιωμένο όμως. 2
SPANK Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Δυστυχώς δεν προβλέπεται vectoring από Αστικό Κέντρο. Όπως έπίσης δεν προβλέπεται μέχρ στιγμής αλλαγή των ΚΑΦΑΟ που βρίσκονται σε ακτίνα κάτω των 550 μέτρων από το Αστικό Κέντρο, για λόγους ανταγωνισμού νομίζω. Ακούγεται ότι κάποτε αυτοί που ανήκουν σε αυτά θα πάνε κατευθείαν σε FTTH, όχι επιβεβαιωμένο όμως. 'Ελεος δηλαδή μεχρι σήμερα που έλεγα ειμαι τυχερός που ειμαι κοντά στο αστικό κέντρο και τερματίζει η γραμμή τώρα αυτό γύρισε μπούμερανγκ οσο αφορά τις καινούργιες τεχνολογίες ... 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Δυστυχώς ναι. 2
Earendil7 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Δεν ξέρω για λιγότερα errors. Όταν ήμουν fastpath, περνούσαν κάποια αλλά δεν υπήρχε θέμα. Τώρα στα 50 λεπτά που τρέχει το ρούτερ, έχω 45 CRC και 8320 FEC. Πολλά μου φαίνονται αν και τα FEC είναι "αδιάφορα" αν δεν κάνω λάθος. EDIT: Μέσα σε 2 λεπτά πήγαν 52 και 9186 αντίστοιχα... τι φάση...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Ξανακάνε αίτηση για fastpath, τα FEC νομίζω ότι θα εξαφανιστούν.
Earendil7 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Σ'ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου!
sense1 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Και μένα γράφει vectoring και γύρισε μόνο του σε interleaved μόνο το downloading ... το βράδυ κατα τη 1 .... ενώ έπαιζα έκανε reatart το router ... και έκανα αίτηση για ξανά για fastpath όπου και την επόμενη μέρα άλλαξε ξανά σε fastpath ... έλα όμως που ξανά έγινε χθες το ίδιο ακριβώς .... και πήρα τηλέφωνο και κάλεσαν τον ΟΤΕ να έρθει να το δει ... πράγμα που ήρθε (τον είδα έξω από το καφαο) δεν ξέρω τι έκανε πάντως όταν μπήκα σπίτι είχε 5 λεπτά που ήταν up... κατα τα αλλά τα ίδια στατιστικά και ακόμα interleaved.... περιμένω από nova ενημέρωση .... Επίσης ο πρώτος τεχνικός που μίλησα Μου είπε πως το vectoring στην ουσία δεν είναι ακόμα έτοιμο και ότι θα ειναι αναβάθμιση της γραμμής στα 100 mbps Και όταν γίνει θα με ειδοποιήσουν. Έκτοτε μίλησα με άλλους τρεις τεχνικούς και κανείς δεν ήξερε τι είναι το vectoring...Από όσα διάβασα προσπαθώντας να βγάλω μια άκρη ειναι ότι καθαρίζει το θόρυβο στα καλώδια χαλκού ... οι εταιρίες όπως cosmote & wind έδωσαν στοιχεία και τιμές για τα 100/10 και 200/20 ... Γτ ο άλλος μου είπε αναβάθμιση της γραμμής μου ενώ οι άλλοι τα δίνουν πανάκριβα ...Γιατί να ειναι τόσο δύσκολο στην Ελλάδα να βρεις κάποιον σε αυτά τα θέματα να ειναι Εξειδικευμένος και να σου λύνει τις απορείες γρήγορα και εύκολα ...και να είσαι αναγκασμένος να ψάχνεις μόνο σου και να παρακαλάς πετύχεις τεχνικό που να ξέρει έστω και λίγα ...;;;;;
Earendil7 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Εμένα μου το γύρισαν το πρωί πάλι σε fastpath... So far so good.
Luciddream Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 'Ελεος δηλαδή μεχρι σήμερα που έλεγα ειμαι τυχερός που ειμαι κοντά στο αστικό κέντρο και τερματίζει η γραμμή τώρα αυτό γύρισε μπούμερανγκ οσο αφορά τις καινούργιες τεχνολογίες ... Έτσι καλά να πάθουμε... να μάθουμε να κοροιδεύουμε Τώρα θα μας κοροιδεύουν
SPANK Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Εγώ την πάτησα πρόσφατα ανανέωσα και το συμβόλαιο μου οποτε και αλλου να θέλω να πάω πρέπει να πληρώσω 250 euro αποδέσμευση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα