arkadimos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για αγορά refurbished laptop και θα ήθελα κάποιες πληροφορίες-συμβουλές για αξιόπιστα καταστήματα, κυρίως εντός Ελλάδος. Επειδή σίγουρα το θέμα ενδιαφέρει πολλούς και κρύβει αρκετές παγίδες πιστεύω πως θα ήταν καλό να ακουστούν μερικές γνώμες και κριτικές για καταστήματα από άλλους συνforumίτες που έχουν αγοράσει τέτοια μηχανήματα. Όποιος λοιπόν έχει αγοράσει τέτοιο μηχάνημα, ας δώσει λίγο τα φώτα του (π.χ. τιμές, κατάσταση προϊόντος, αξιοπιστία καταστήματος, ύπαρξη aftersales, κίνδυνοι κλπ...) γιατί σίγουρα υπάρχουν πολλοί που έχουν αγοράσει από καταστήματα με καλές κριτικές και την έχουν πατήσει (π.χ. touchpad κολλημένο με σελοτέιπ). Έχω δει και τα άλλα παρόμοια θέματα του forum αλλά δεν κατάφερα να βγάλω συμπέρασμα οπότε άνοιξα αυτό το thread για να συγκεντρωθεί όλη η πληροφορία..
aristos12 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 προσωπική εμπειρία δέν εχω γιά αυτό τό κατάστημα από αγορά ,αλλά ξαδελφός μου αγόρασε πρίν 5-6 μήνες ενα dell λίγο κάτω από τά 200 ευρώ καί εμεινε παρα πολύ ευχαριστημένος καί από την αγορά ( τού dell ) αλλά καί από τήν πολύ θετική συμπεριφορά τού ιδιοκτήτη τού καταστήματος σέ ολες τίς απορίες του αλλά τού εκανε καί καλύτερη τιμή από κοντά επειδή ηρθε από επαρχία ,επειδή ειχαμε πάει μαζί (δέν ηξερε την περιοχή γιατί μένει ναύπακτο αυτός) μού αρεσε καί εμένα η ανθρώπινη συμπεριφορά τού ιδιοκτήτη καί σίγουρα οταν τά φτύσει τό lap-top πού εχω τώρα καί εγώ θά αγοράσω από εκεί (σιγά μην δώσω γύρω στά 300 ευρώ γιά celeron...) o ξάδελφος εκανε πολλά τηλ. σέ παρόμοια καταστήματα στην αθήνα καί σχεδόν ολοι η βιαζόντουσαν νά κλείσουν τό τηλ. η βαριόντουσαν νά απαντήσουν στίς ερωτήσεις του ... https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiYgezM6NDXAhXCHxoKHU1lClAQFggmMAA&url=https%3A%2F%2Fnexus-service.gr%2F&usg=AOvVaw364DYXfuPazb6Prpa4xkit
TheDevilMayCare Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 https://nexus-service.gr/%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%ce%b9-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ad%cf%82/#r_laptopΣυγνωμη αλλα εχμμ παρα πολλα απο τα παραπανω ^^οχι δεν τα λες ακριβως φθηνα ειδικα για δευτερο χερι...!
aristos12 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 https://nexus-service.gr/%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%ce%b9-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ad%cf%82/#r_laptop Συγνωμη αλλα εχμμ παρα πολλα απο τα παραπανω ^^ οχι δεν τα λες ακριβως φθηνα ειδικα για δευτερο χερι...! εδώ παίρνεις γραπτή εγγύηση γιά 1 ετος γιά τό lap top κλπ, καί 3 η 6 μήνες γραπτή εγγύηση γιά την μπαταρία , εσύ φίλε devilmaycare αγόρασε από ιδιώτη καί αν υπάρξει πρόβλημα σέ μία-δύο -10ημέρες κλπ .....εισαι απλά μόνος σου βάζοντας βαθιά τό χέρι στην τσέπη γιά επισκευή...
TheDevilMayCare Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Κοιτα, αν μιλουσαμε για πραγματικα πολυ κοντινες τιμες, σε σχεση με αγορα απο ιδιωτες θα ειχε νοημα,αλλα δυστυχως, δεν ειναι τετοιες... Μαλιστα, ορισμενες τους ειναι...'ανταγωνιστικες' καινουργιων!! [οσο για το περι "θετικης συμπεριφορας", μπραβο, αλλα δεν στοιχιζει τιποτε στον ιδιοκτητη να ειναι ετσι] Οσο για την καλυτερη τιμη απο κοντα επειδη ηρθε απο επαρχια...ισως ο ξαδερφος σου δεν το καταλαβε,αλλα επαιξε ενα δυνατο χαρτι για καποια μειωση: ο εξυπνος πωλητης οταν αντιλαμβανεται πως εσυ δενμπορεις να ξαναερθεις εκει, κανει καποιο σκοντο για να κλεισει τη πωληση πριν χαθει εντελως το πουλι! Οπου δεν μπορεις να επαναλαβεις νεες αγορες -για παραδειγμα σε ορισμενα μουσικα οργανα- παντοτεβοηθαει να ισχυριζεσαι οτι εισαι τρανζιτος απο Αθηνα και τσεκαρεις: μηπως αγορασεις κατι σε καλυτερητιμη -> δοκιμασμενο οτι δουλευει [ακομη κι αν στη πραγματικοτητα μενεις...στα Κατω Πετραλωνα, χαχα!]
vasvasvas Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Ως ιδιώτης και σε αυτά τα μοντέλα να σου δώσω ότι γραπτή εγγύηση θέλεις Εσύ όμως θα μου πληρώσεις το καπέλο 150 με 250% που σου ζητάει πχ το εν λόγω κατάστημα? Ολα αυτά τα μαγαζάκια πουλάνε μηχανήματα που ποτέ δεν θα βγάλουν πρόβλημα Ουτε ΑΤΙ ούτε Nvidia της σειράς Και να βγάλουν αν το έχεις πληρώσει δύο φορές το μηχάνημα δεν έχουν κανένα μα κανένα πρόβλημα Ουτε εγώ θα είχα
lazkal Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Το συγκεκριμένο κατάστημα είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίμιο . Και εξηγώ :Φέρνει μηχανήματα εξαιρετικής ποιότητας , που λογικά δεν βγάζουν προβλήματα . Αν παρόλα αυτά συμβεί κάτι (μέσα στον χρόνο ) στο αλλάζουν χωρίς παρατράγουδα .(προσωπική εμπειρία) ΝΑΙ είναι πιο ακριβό από ebay , αλλά ΒΛΕΠΕΙΣ το μηχάνημα , το ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ,μπορείς να συγκρινεις 2 και 3 ταυτόχρονα ,και σε αυτό που επιλέγεις έχεις και ένα χρόνο πραγματική εγγύηση . Εχω αγοράσει 3 φορές από εκεί και περίπου 10 από ebay (γιατί λόγω δουλειάς θέλω αρκετά laptop ).Αγοράζω από ebay όταν δεν με απασχολεί το ενδεχόμενο να το γυρίσω πίσω και δεν το επειγομαι , αλλά όταν θέλω κάτι να δουλέψει ΤΩΡΑ πηγαίνω εκεί . Εννοείται πως αυτά που λέω ισχύουν όταν θέλω ποιοτικό laptop . Όταν χρειάζομαι laptop της σειράς πηγαίνω σε skroutz , zacharias , eshop κτλ
TheDevilMayCare Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δεν εμπλεκω διολου το ebay! Aπλως δεν μπορω να ειλικρινα δεχθω πως η εγγυηση ειναι λογοςτοσο σπουδαιος: ωστε να πληρωσεις ενα μηχανημα εως και...Χ2 = διπλο(!), σε σχεση με ιδιωτη.. Ενα τετοιο παραδειγμα μηχανηματος [που τυχαινει να εχω χρησιμοποιησει -& δεν ειναι το μονο]:https://nexus-service.gr/product/dell-optiplex-9010-sff/ https://nexus-service.gr/product/dell-latitude-e-5530/
lazkal Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Εχω αγοράσει και αρκετά από ιδιώτη . Βέβαια έχω εμπειρία βλέπω το μηχάνημα και καταλαβαίνω αμέσως αν αξίζει ή όχι . Σχεδόν μια στις τρεις φορές το απορρίπτω σαν αγορά . Κάποιος όμως που δεν γνωρίζει τι θα κάνει? Για αυτό λέω πως μετρά η εγγύηση...
aristos12 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Ως ιδιώτης και σε αυτά τα μοντέλα να σου δώσω ότι γραπτή εγγύηση θέλεις Εσύ όμως θα μου πληρώσεις το καπέλο 150 με 250% που σου ζητάει πχ το εν λόγω κατάστημα? Ολα αυτά τα μαγαζάκια πουλάνε μηχανήματα που ποτέ δεν θα βγάλουν πρόβλημα Ουτε ΑΤΙ ούτε Nvidia της σειράς Και να βγάλουν αν το έχεις πληρώσει δύο φορές το μηχάνημα δεν έχουν κανένα μα κανένα πρόβλημα Ουτε εγώ θα είχα εσύ μπορεί νά εχεις καί τόν χρόνο καί τίς γνώσεις νά ασχολείσαι μέ ebay γιά νά αγοράζεις φθηνά κλπ , υπάρχουν χιλιάδες ατομα πού δέν ασχολούνται μέ ebay γιατί δέν θέλουν η δέν εχουν κάρτα η δέν ξέρουν πώς λειτουργεί κλπ καί απλά θέλουν εναν υπολογιστή νά κάνουν την δουλειά τους , πάντως στήν αγορά τού ξαδελφού μου κέρδισαν καί ο ιδιος γιατί αγόρασε ενα πολύ καλό dell μέ 180 ευρώ (κομπλέ μέ γνήσια windows 10 - μπαταρία αρκετά καλή - τσάντα μεταφοράς) αλλά καί τό μαγαζί γιατί τού εστειλε 3 ακόμα φίλους του γιά παρόμοια αγορά ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα