Lewnidas1995 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα σε όλους. Το πρόβλημα αυτο παρουσιάζεται εδώ και 4 μηνες στην Δράμα , σε αποσταση 900μ(!) απο τον κεντρικό. Ειμαι συνδρομιτής Forthnet εδώ και τουλάχιστον μια 10ετία. Τόσα χρόνια ήταν όλα τέλεια. Ping στα games υπέροχο κανένα lag, 14-16mbps download. Τον περασμένο Ιούλιο έκανα ανανέωση συμβολαίου. Τι ηθελα και το εκανα ο καημένος, απο τον Αύγουστο έχω προβλήματα στην γραμμή. Ετσι και μπει δευτερη συσκευή στο internet σέρνεται λες και έχω 2αρα γραμμή με το Modem το παλιο που ηταν με 2 καλώδια απλά. Παιρνω τηλεφωνα μου λένε αλλαξε ρουτερ,παω στο καταστημα παίρνω ρούτερ το πρόβλημα το ίδιο. Ξανα παίρνω τηλ και μου λενε θα βάλουμε fast path, γνωρίζοντας εγώ οτι το download θα πέσει , δέχομαι εν μέρη και τα ms μου απο 60 πέφτουν στα 49-52 (μιλαω για λολ) και download speed κοντα στο 12. Τον τελευταίο μήνα τα προβλήματα είναι τεράστια. Σε φάση να μην ανοιγει βιντεο στο youtube sta 460p , να μην φορτώνει σχόλια στο φβ, να παιζω και να freezαρω απιστευτα. Κάνω speed test και βλέπω το απιστευτο νουμερο των 5mbps. Παιρνω επιτόπου τηλέφωνο μου λενε εμεις εδω βλεπουμε οτι εχει 15+ , βαζω τις φωνες μου λενε διαφορα κανουμε κατι δοκιμες. Με βαζει να κατεβασω κατι αρχεια απο την σελιδα της forthnet (ftp.forthnet.gr) και βλεπουμε οτι το downlaod ειναι στο 900klbps με 1mbps. Μου λεει αυτο ειναι μια χαρα, τοσο θελουμε. λεω παλια κατέβασα με κοντά στα 2. Μου λεει σαν δικαιολογια οτι εχουν αυξηθεί οι πελάτες στην γύρω περιοχή γι αυτο υπαρχει αυτο το αποτελεσμα. Μου λεει θα χαμιλώσουμε την συχνότητα στο fast path και θα αυξηθεί και η ταχύτητα γτ εισαι κοντά στον κεντρικό. Δινω το ΟΚ και τα προβληματα ειναι ιδια, αλλα λιγότερο συχνότερα. Τα ms δε στα games ιδια και μεγαλύτερα, αλλα το download εχει πεσει στην άβυσσο. Μιλάμε για 8mbps ενώ πληρώνω για 24(!) και τοσα χρονια πελάτης και πάντα πληρώνω στην ώρα μου. Γνωρίζω οτι δεν θα δω ποτε 24, αλλα τουλάχιστον το 14 που έβλεπα παλιά θελω. Θέλω να αλλάξω εταιρία αλλά μου λένε οτι θα πληρώσω πρόστιμο 250€(!) διότι το συμβόλαιο ειναι για 24 μηνες , κατι που οταν υπεγραψα μου ειπαν για 12 , δηλαδη απάτη. Θέλω την βοήθεια κάποιου που γνωρίζει αν μπορώ να κάνω κατι ή αν αλλάξω εταιρια και δεν πληρώσω τα χαμαλίκια του...ευχαριστώ εκ των προτέρων
bill2015 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 καλωδιακά η ασύρματα συνδέεσαι και δοκίμασες με άλλο ρουτερ;
Lewnidas1995 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 καλωδιακά η ασύρματα συνδέεσαι και δοκίμασες με άλλο ρουτερ; Καλωδιακά και δοκίμασα 3 ρούτερ.
bill2015 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 δοκίμασες σε όλα τα site και στο torrent και στο http://speedtest.ftp.otenet.gr/ ? http://speedtest.ftp.otenet.gr/
Lewnidas1995 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 δοκίμασες σε όλα τα site και στο torrent και στο http://speedtest.ftp.otenet.gr/ ? http://speedtest.ftp.otenet.gr/ σε αυτο που εστειλες φιλε μου δοκιμασα μολις, τα ίδια !
Xristaras12 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 δώσε τα στατιστικά του μόντεμ μια. έχε υπόψιν σου οτι αυτό που σου είπαν περί συνδρομητών στην περιοχή στέκει και με το παραπάνω. όσο περισσότεροι χρησιμοποιούν το χάλκινο δίκτυο, αυξάνεται η παραδιαφωνία (crosstalking) με αποτέλεσμα όλοι να έχουν μειωμένη ταχύτητα. Αλλο που παίζει επίσης, είναι κάποιος πελάτης του οτε να παραπονέθηκε για την γραμμή του και να σου άλλαξαν πόρτες με εκείνου, οπότε έχεις μειωμένη ταχύτητα. τέλος, απο τη μεριά σου έχεις κάνει πλήρη έλεγχο της εσωτερικής σου καλωδίωσης;
algedan Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 ...... έχε υπόψιν σου οτι αυτό που σου είπαν περί συνδρομητών στην περιοχή στέκει και με το παραπάνω. όσο περισσότεροι χρησιμοποιούν το χάλκινο δίκτυο, αυξάνεται η παραδιαφωνία (crosstalking) με αποτέλεσμα όλοι να έχουν μειωμένη ταχύτητα..... και σε μένα έχει πέσει η ταχύτητα, περιοχή Εκπαιδευτηρίων-Δράμα, από 17αρι περίπου σε 11αρι. Σκέψου ότι είμαι περίπου 250 m από τις τεχνικές υπηρεσίες του ΟΤΕ αλλά παρατήρησα τουλάχιστον 8 νέες δορυφορικές κεραίες ΝΟΒΑ στην περιοχή (+ άλλες 25 τα τελευταία 2 χρόνια στην γύρω περιοχή μέχρι Αγ. Παντελεήμονα), που αν είναι και 3play δικαιολογεί λίγο το πράγμα. Ελπίζω αναβάθμιση σε vdsl να μου λύσει το πρόβλημα.
Lewnidas1995 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 δώσε τα στατιστικά του μόντεμ μια. έχε υπόψιν σου οτι αυτό που σου είπαν περί συνδρομητών στην περιοχή στέκει και με το παραπάνω. όσο περισσότεροι χρησιμοποιούν το χάλκινο δίκτυο, αυξάνεται η παραδιαφωνία (crosstalking) με αποτέλεσμα όλοι να έχουν μειωμένη ταχύτητα. Αλλο που παίζει επίσης, είναι κάποιος πελάτης του οτε να παραπονέθηκε για την γραμμή του και να σου άλλαξαν πόρτες με εκείνου, οπότε έχεις μειωμένη ταχύτητα. τέλος, απο τη μεριά σου έχεις κάνει πλήρη έλεγχο της εσωτερικής σου καλωδίωσης; Έχω κάνει όλους τους ελέγχους, πηγα το ρούτερ διπλα στην γραμμή μου, εβαλα καλώδιο 50cm για να δω μηπως φταιει το μήκος του καλωδίου ή το καλώδιο το συγκεκριμένο αλλα πάλι τα ίδια. Εγώ θέλω να αλλάξω εταιρία, αλλα αυτο με το πρόστιμο με κρατάει πάρα πολύ διότι οι εποχες δεν ειναι για να πετάμε ετσι 200€
Xristaras12 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Έχω κάνει όλους τους ελέγχους, πηγα το ρούτερ διπλα στην γραμμή μου, εβαλα καλώδιο 50cm για να δω μηπως φταιει το μήκος του καλωδίου ή το καλώδιο το συγκεκριμένο αλλα πάλι τα ίδια. Εγώ θέλω να αλλάξω εταιρία, αλλα αυτο με το πρόστιμο με κρατάει πάρα πολύ διότι οι εποχες δεν ειναι για να πετάμε ετσι 200€ όλους τους ελέγχους εννοείς να κάνεις μέτρηση απο την είσοδο του σπιτιού μέχρι και το διαμέρισμά σου για να δεις αν υπάρχει απώλεια απο εσένα;
Lewnidas1995 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 όλους τους ελέγχους εννοείς να κάνεις μέτρηση απο την είσοδο του σπιτιού μέχρι και το διαμέρισμά σου για να δεις αν υπάρχει απώλεια απο εσένα; δεν καταλαβα τι εννοεις φιλε μου :/
Dantε Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Και τι σε κανει να πιστευεις οτι εαν αλλαξεις εταιρεια ,θα βελτιωθει η κατασταση? 1
Xristaras12 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 δεν καταλαβα τι εννοεις φιλε μου :/ άρα δεν έχεις κάνει όλους τους ελέγχους. Εννοώ για έλεγχο της δικής σου εσωτερικής εγκατάστασης. Να μετρήσεις απο τον κατανεμητής της πολυκατοικίας η τη χωνευτη του σπιτιού μέχρι το καλώδιο που φτάνει στην τηλεφωνική σου πρίζα αν υπάρχουν απώλειες η κάτι άλλο.
mihalis19 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Έχω πολλά παρόμοια θέματα μόνο που δεν έχω την τύχη να έχω ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ MB ταχύτητα! Τόσο καιρό σε forthnet Και vodafone έπαιζα με 4mbps το πολύ. Τραγικό . Ας μην μιλήσω για το τι αντιμετώπιζα σε gaming (battlefield) . Πλέον ανέβηκα λίγο σε ταχύτητα παίζω περίπου στα 6mbps. Για να μην τα πολυλογώ νομίζω ότι λίγο πολύ όλα συμβάλλουν. 1) Είσαι τυχερός είσαι στα 900 μέτρα. Τι να πω εγώ με τα 5χλμ απόσταση. Αν ήσουν παραπάνω θα είχες πολύ περισσότερα προβλήματα 2) Δυστυχώς αυτό είναι το πρόβλημα όσο πιο πολλοί συνδρομητές τόσο μειώνεται το download σου. Λογικό μοιραζόμαστε όλοι. (Λογικό για την Ελλάδα. Δεν νομίζω ότι στο εξωτερικό γίνεται κάτι τέτοιο) 3) Με το fast path μειώνεται το download. Προσοχή από ότι ξέρω το fast path έχει νόημα μόνο αν είσαι κοντά σε dslam ή καφάο αλλιώς δεν έχει νόημα και τσάμπα πέφτει το download σου. 4) Στην forthnet δεν έχουν ιδέα τι τους γίνεται. Ηρέμησα όταν πήγα vodafone γιατί επιτέλους βρήκα κατάλληλο προσωπικό να συννενοηθώ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΕΧΕΤΕ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. η κλασσική καραμέλα. 5) Σε όποια εταιρία πας θα έχεις τα ίδια προβλήματα. Ο πάροχος είναι ο ΟΤΕ. εκτός και αν υπάρχει ιδιόκτητο δίκτυο από άλλη εταιρία. 6) Το πόσο πληρώνεις δεν έχει καμία σχέση με τα 24mbps. Είναι όλες οι εταιρίες καλυμένες αφού σου λένε την λέξη "έως 24mbps" 7) Πέτα τα router των εταιριών. Είναι χάλια. Εγώ tp link Βάζω. Αν κάποιος προτείνει κάτι καλύτερο ας το πει και σε εμένα γιατί σκέφτομαι να αλλάξω για δοκιμή 8) To ping το δικό μου σε games είναι 95 - 150 . Απλά κλαίω.
panos30x Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Φιλε και εγω εχω το ιδιο πρόβλημα.. αλλαξετο σε vdls ..εχω εχω 5md..
Lewnidas1995 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Και τι σε κανει να πιστευεις οτι εαν αλλαξεις εταιρεια ,θα βελτιωθει η κατασταση? Στον ακριβώς απο πάνω όροφο που μένει φίλος εχει vodafone και πιάνει 16αρια καθημερινά ότι ωρα και να ειναι. Στον πέμπτο έχουν forthnet και ειναι χειρότερο και απτο δικό μου. άρα δεν έχεις κάνει όλους τους ελέγχους. Εννοώ για έλεγχο της δικής σου εσωτερικής εγκατάστασης. Να μετρήσεις απο τον κατανεμητής της πολυκατοικίας η τη χωνευτη του σπιτιού μέχρι το καλώδιο που φτάνει στην τηλεφωνική σου πρίζα αν υπάρχουν απώλειες η κάτι άλλο. Εννοεις να κανουν speedtest ολοι στην οικοδομή; Έχω πολλά παρόμοια θέματα μόνο που δεν έχω την τύχη να έχω ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ MB ταχύτητα! Τόσο καιρό σε forthnet Και vodafone έπαιζα με 4mbps το πολύ. Τραγικό . Ας μην μιλήσω για το τι αντιμετώπιζα σε gaming (battlefield) . Πλέον ανέβηκα λίγο σε ταχύτητα παίζω περίπου στα 6mbps. Για να μην τα πολυλογώ νομίζω ότι λίγο πολύ όλα συμβάλλουν. 1) Είσαι τυχερός είσαι στα 900 μέτρα. Τι να πω εγώ με τα 5χλμ απόσταση. Αν ήσουν παραπάνω θα είχες πολύ περισσότερα προβλήματα 2) Δυστυχώς αυτό είναι το πρόβλημα όσο πιο πολλοί συνδρομητές τόσο μειώνεται το download σου. Λογικό μοιραζόμαστε όλοι. (Λογικό για την Ελλάδα. Δεν νομίζω ότι στο εξωτερικό γίνεται κάτι τέτοιο) 3) Με το fast path μειώνεται το download. Προσοχή από ότι ξέρω το fast path έχει νόημα μόνο αν είσαι κοντά σε dslam ή καφάο αλλιώς δεν έχει νόημα και τσάμπα πέφτει το download σου. 4) Στην forthnet δεν έχουν ιδέα τι τους γίνεται. Ηρέμησα όταν πήγα vodafone γιατί επιτέλους βρήκα κατάλληλο προσωπικό να συννενοηθώ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΕΧΕΤΕ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. η κλασσική καραμέλα. 5) Σε όποια εταιρία πας θα έχεις τα ίδια προβλήματα. Ο πάροχος είναι ο ΟΤΕ. εκτός και αν υπάρχει ιδιόκτητο δίκτυο από άλλη εταιρία. 6) Το πόσο πληρώνεις δεν έχει καμία σχέση με τα 24mbps. Είναι όλες οι εταιρίες καλυμένες αφού σου λένε την λέξη "έως 24mbps" 7) Πέτα τα router των εταιριών. Είναι χάλια. Εγώ tp link Βάζω. Αν κάποιος προτείνει κάτι καλύτερο ας το πει και σε εμένα γιατί σκέφτομαι να αλλάξω για δοκιμή 8) To ping το δικό μου σε games είναι 95 - 150 . Απλά κλαίω. Το θεμα ειναι πως με τα ιδια ρουτερ καποτε ειχα πολυ καλύτερες ταχύτητες φιλε μου και φιλος σε αποσταση μεγαλύτερη των 5χλμ εχει μια χαρά σύνδεση. Βεβαια άλλος φίλος σε ενα προάστιο της περιοχης εχει wind και το ιντερνέτ του έτσι και συνδεθεί δεύτερο κινητο στο δίκτυο ειναι χειρότερο απο E της vodafone στο Mobile. Φιλε και εγω εχω το ιδιο πρόβλημα.. αλλαξετο σε vdls ..εχω εχω 5md.. Στην Δραμούλα μας αδερφέ δίνουν vdsl εδω και 3 χρόνια μόνο απο ένα καφάο και μονο σε περίμετρο 400μετρων. Εδω και 3 χρόνια μου λενε τα ίδια παραμύθια. Εχει 6 μηνες που μπηκαν καφαο σε ολη την πολη (και μάλιστα ανά 200μέτρα έχει καφάο) και πάλι μου ειπαν για οκτώβριο οτι θα μπουν σε λειτουργία και ακόμα τίποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα