Προς το περιεχόμενο

XML Parsing Error: xml processing instruction not at start of external entity

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λαμβάνω το εξής error στον Firefox (και ενδεχομένως και σε άλλους browsers) :

XML Parsing Error: xml processing instruction not at start of external entity
Αριθμός γραμμής 2, Στήλη 1:

Βασικά όταν πάει να γίνει το συγκεκριμένο ajax call που χτυπάει το ajax.php, βγαίνει αυτό το λάθος στην κονσόλα και η λειτουργία δεν ολοκληρώνεται (παραμένει στην οθόνη μόνιμα το progress.gif). :fear:

Πρόκειται για ένα vBulletin Forum/ πλατφόρμα σε UTF-8 κτλ κτλ.

- Απ' ότι μου είπαν, το πρόβλημα αυτό ξεκίνησε μετά την αλλαγή server, ενώ προηγουμένως δεν υπήρχε.

- Δοκίμασα να απενεργοποιήσω το σύστημα των plugins, αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται.

- Έχω βάλει ini_set("display_errors", false); στο config.php οπότε μάλλον δεν παίζει να είναι θέμα extra κειμένου κατά την php echo του xml.

Καμιά ιδέα; :-)

Δημοσ.

Στην προσπάθειά μου να λύσω το θέμα, εντόπισα μάλλον τι φταίει, αλλά δεν ξέρω από που πηγάζει.  :fear:

Στη κονσόλα, πάτησα στο tab "Απάντηση" και βλέπω ότι το response του server, επιστρέφει μεν ένα valid xml κατα τα άλλα, αλλά βάζει κι ένα line break στη πρώτη σειρά.

Μήπως είναι κάποια ρύθμιση στον server;

Ας πούμε άνοιξα και το ajax.php κι εκεί που κάνει echo και exit το xml, έβαλα διάφορα τύπου
preg_replace( "/\r|\n/", "", $yourString ); ή
str_replace(PHP_EOL, null, $str);

... το xml επιστρέφεται χωρίς τα lines που το καθιστούν εύκολα αναγνώσιμο από ανθρώπους, αλλά η 1η περιττή line εξακολουθεί να υπάρχει.... χμμμ;

- Απ' ότι μου είπαν, το πρόβλημα αυτό ξεκίνησε μετά την αλλαγή server, ενώ προηγουμένως δεν υπήρχε.

Update I: το ίδιο site σε αντίγραφο σε localhost, δεν παρουσιάζει το πρόβλημα με αυτό το line break στη σειρά #1.

Update II: μόλις παρατήρησα ότι ακόμα και όλες οι html σελίδες που φορτώνουνε στο site, έχουν μια κενή line στην αρχή. Δηλαδή δεν είναι μόνο θέμα του xml ajax response.

Οπότε καταλήγουμε στο ότι είναι θέμα ρυθμίσεων server/ PHP / Apache, σωστά; Τι μπορεί να είναι όμως/ πως να το λύσω;

post-54881-0-80061400-1511112910_thumb.png

Δημοσ.

Το διάβασα επιγραμματικά αλλά δεν βλέπω να γίνεται αναφορά σε κάποια ρύθμιση server. :ph34r:

Οι δοκιμές μου μεταξύ live site (που έχει πρόβλημα) και πανομοιότυπου αντιγράφου σε localhost (όπου δεν εμφανίζεται το πρόβλημα), γίνεται με τον ίδιο browser.

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά το θέμα λύθηκε!

Η πλατφόρμα χρησιμοποιούσε ένα config.php παλαιότερης έκδοσής της (προφανώς οι διαχειριστές αναβαθμίζανε για καιρό χωρίς να ανανεώνουν και το config.php για λόγους ότι είχε έτοιμα τα δεδομένα/ passwords). Μπορεί να έφταιγε αυτό (αν και γενικά δεν έχουν διαφορές μεγάλες αυτά στη vBulletin) ή ότι το αρχείο είχε και μερικά spaces/ enters από την τακτική επεξεργασία. Κάτι από όλα αυτά δημιουργούσε το κενό τη line #1.

Έκανα replace του αρχείου με ένα "καθαρό" νεότερης έκδοσης, ξανά βάζοντας τις απαραίτητες πληροφορίες.

Όλα καλά. :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...