Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελικά δεν έφταιγε που διέγραψα το partition, έφταιγε που δεν είχα διαγράψει και ένα άλλο μικρό partition (λίγα mb) που δημιουργούσε το bootcamp και πιθανόν επειδή είχε μείνει από πριν, τα windows δεν έβρησκαν το κανονικό. Όταν το διέγραψα και αυτό και το bootcamp partition, πήγα και έκανα κανονικά την διαδικασία μέσω bootcamp και όλα καλά δεν χρειάστηκε ούτε format του macos partition ευτυχώς.

Όσο για τα παιχνίδια, μέχρι τώρα δεν έχω συναντήσει πρόβλημα αλλά θέλω να περάσουν κάποιες μέρες για να είμαι σίγουρος.

Προφανώς και δεν έφτιαξε που διέγραψες το partition. Φαντάζεσαι να σου έλεγε η apple πως bootcamp partition μπορεί να δημιουργηθεί μόνο μία φορά κι αν το διαγράψεις μετά δεν γίνεται πάλι setup windows? Αν είναι δυνατόν. Όπως ειπώθηκε, ένα μηχάνημα apple παραμένει ένας υπολογιστής κι ό,τι ισχύει σε κάθε υπολογιστή ισχύει και σε apple. Απλά τις περισσότερες φορές που βιαζόμαστε να κάνουμε κάτι λόγω άγχους, αμελούμε άλλα σημαντικά θέματα (όπως το ξεχασμένο σου partition). Καλά έκανες και διέγραψες το partition για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Άλλωστε, από την ανασυγκρότηση δίσκου κλπ φαινόταν πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

Σημασία έχει που τα παιχνίδια πλέον παίζουν και κάνεις την δουλειά σου. Ευελπιστώ να μην έχεις άλλα προβλήματα αλλά όπως και να έχει, ενεργοποίησε restore points στα windows και απέφυγε τα updates για την ώρα. 

Φιλικά,

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Προφανώς και δεν έφτιαξε που διέγραψες το partition. Φαντάζεσαι να σου έλεγε η apple πως bootcamp partition μπορεί να δημιουργηθεί μόνο μία φορά κι αν το διαγράψεις μετά δεν γίνεται πάλι setup windows? Αν είναι δυνατόν. Όπως ειπώθηκε, ένα μηχάνημα apple παραμένει ένας υπολογιστής κι ό,τι ισχύει σε κάθε υπολογιστή ισχύει και σε apple. Απλά τις περισσότερες φορές που βιαζόμαστε να κάνουμε κάτι λόγω άγχους, αμελούμε άλλα σημαντικά θέματα (όπως το ξεχασμένο σου partition). Καλά έκανες και διέγραψες το partition για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Άλλωστε, από την ανασυγκρότηση δίσκου κλπ φαινόταν πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

Σημασία έχει που τα παιχνίδια πλέον παίζουν και κάνεις την δουλειά σου. Ευελπιστώ να μην έχεις άλλα προβλήματα αλλά όπως και να έχει, ενεργοποίησε restore points στα windows και απέφυγε τα updates για την ώρα.

Φιλικά,

Όταν είπα ότι έφτιαξε επειδή διέγραψα το partition εννούσα ότι έτσι μππρούσαν πάλι τα windows να εγκατασταθούν μέσω Bootcamp. Προσπάθησα 3-4 φορές να τα εγκαταστήσω (πριν διαγράψω το partition) και μου έβγαζε το ίδιο error κάθε φορά, και από όταν έκανα το partition με την πρώτη δοκιμή προχώρησε κανονικά η εγκατάσταση. Φυσικά γινόταν να εγκαταστήσω τα windows με τον παραδοσιακό τρόπο που γίνεται σε κάθε pc, κάνοντας boot από το στικάκι, αλλά έτσι δεν θα εγκαθυστούσε αυτόματα τους drivers του bootcamp και όπως είπα ήθελα να γίνει με τον τρόπο του Bootcamp Utility για να έχω το κεφάλι μου ίσυχο.

Από αυτά που έλεγε το error, εγώ υποψιάζομαι το εξής:

Όταν κάνεις εγκατάσταση τα windows μέσω του bootcamp utility, κατά το setup της εγκατάστασης στα windows δεν σε ρωτάει καθόλου που θέλεις να εγκατασταθούν. Επιλέγεις γλώσσα, επιλέγεις έκδοση windows (home, pro κλπ), συμφωνείς στους όρους χρήσης και κατευθείαν ξεκινάει η εγκατάσταση. Αυτό συμβαίνει διότι το bootcamp utility "τροποποιεί" την εγκατάσταση ορίζοντας από πριν στα windows το partition στο οποίο θα εγκατασταθούν, όπως και το driver setup που θα τρέξουν με το πρώτο boot.

Επειδή λοιπόν το μικρό αυτό partition είχε μείνει από την προηγούμενη εγκατάσταση των windows που είχα κάνει, σκέφτομαι ότι λογικά έγινε εκεί κάποιο μπέρδεμα με το bootcamp utility ως προς το target partition (που αντί να δημιουργηθεί εκ νέου με το σετάρισμα των windows), σε σχέση με το ήδη υπάρχον partition. Τώρα αυτό είναι δική μου σκέψη και το διαπιστώνω σε σχέση με το error που έβγαλε. Όπως είπα είχα δοκιμάσει 3-4 φορές με τον ίδιο ακριβώς τρόπο να κάνω την εγκατάσταση (διαγράφοντας κάθε φορά μόνο το μεγάλο partition του bootcamp στο οποίο θα εγκαθίστονταν τα windows), και μου έβγαζε το ίδιο error, και μόλις διέγραψα και το μικρό partition η εγκατάσταση έγινε κανονικά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...