Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναγκαστικά λοιπόν θα κάνω clean install και βλέπουμε. Εξωτερικός SSD άδειος όχι δεν μου περισεύει.. τρέμω όμως στην ιδέα πως θα κάνω το clean install και θα μου παρουσιστεί πάλι το ίδιο θέμα......

Περίμενε λίγο μήπως απαντήσει κανείς άλλος με κάποια καλύτερη ιδέα. Από εκεί και πέρα, αν κάνεις clean install βάλε τους drivers του bootcamp αποκλειστικά. Προσωπικά δεν έχω κάποια άλλη ιδέα. Δεν παίζω και παιχνίδια όμως, οπότε δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος. Σου γράφω καθαρά με βάση την εμπειρία μου σε 'troubleshooting' θέματα. Ό,τι και να γίνει πάντως, ενεργοποίησε τα restore points στα win γιατί σώζουν :)

Τέλος, το γεγονός πως τα windows σου ανεβάζουν τόσο πολύ την θερμοκρασία ακόμα και σε idle κατάσταση, αυτό δείχνει πως κάτι 'τρέχει' από πίσω που δεν φαίνεται και προκαλεί αυτά τα προβλήματα. Υποθέτω πως scan για adwares κλπ έχεις κάνει. Αν λοιπόν πας για clean install, προφανώς μιλάμε για κατάργηση bootcamp (remove partition) και πάλι από την αρχή για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. 

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Περίμενε λίγο μήπως απαντήσει κανείς άλλος με κάποια καλύτερη ιδέα. Από εκεί και πέρα, αν κάνεις clean install βάλε τους drivers του bootcamp αποκλειστικά. Προσωπικά δεν έχω κάποια άλλη ιδέα. Δεν παίζω και παιχνίδια όμως, οπότε δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος. Σου γράφω καθαρά με βάση την εμπειρία μου σε 'troubleshooting' θέματα. Ό,τι και να γίνει πάντως, ενεργοποίησε τα restore points στα win γιατί σώζουν :)

Τέλος, το γεγονός πως τα windows σου ανεβάζουν τόσο πολύ την θερμοκρασία ακόμα και σε idle κατάσταση, αυτό δείχνει πως κάτι 'τρέχει' από πίσω που δεν φαίνεται και προκαλεί αυτά τα προβλήματα. Υποθέτω πως scan για adwares κλπ έχεις κάνει. Αν λοιπόν πας για clean install, προφανώς μιλάμε για κατάργηση bootcamp (remove partition) και πάλι από την αρχή για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Scan έχω κάνει με το windows defender και δεν έχω βρει κάτι. Επίσης όπως είπα τα windows τα έχω αποκλιστικά και μόνο για τα παιχνίδια, δεν κατεβάζω τίποτα άλλο ούτε σερφάρω κλπ.. βέβαηα έχω αρκετά cracked παιχνίδια αλλά τα έχω καιρό τώρα χωρίς κανένα θέμα, δεν έβαλα κάτι καινούριο να πεις ότι είχε ιό.. έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο για adware scan πέρα από το windows defender?

Αυτό είχα σκοπό να κάνω. Όχι σήμερα έτσι κι αλλιώς δεν έχω χρόνο, μέσα στη βδομάδα υποθέτω θα βρω χόνο.

Ο SSD από τα πολλά remove/create partitions δεν φθύρεται έτσι?

Επίσης όταν λες οτι μπορεί να είναι κάτι που να μην φαίνεται, γίνεται δηλαδή παρόλο που πχ η χρήση CPU ακόμα και την ώρα που το παιχνίδι τρέχει να είναι στο 30%, παρόλα αυτά να έχει φτάσει στο 100% και να μην το δείχνει στο task manager??

Πάντως κάποιες φορές η CPU (είτε το CPU PECI, είτε κάποιος core) πάει μέχρι και 100°C για μια στιγμή (πρόλο που η χρήση είναι γύρο στο 30% και ο ανεμιστήρας δουλεύει φουλ 2.700rpm) αλλά πχ το πρόβλημα είτε έχει εμφανιστεί από πριν είτε δεν έχει εμφανιστεί ακόμα.. θέλω να πω δεν εμφανίζεται εκείνη την στιγμή.

Το περίεργο επίσης είναι πως μόλις κάνω επανεκκίνηση από τα windows και παω στο macOS, το macs fan control του macOS δείχνει 95°C, ενώ στα windows έδειχνε ~70°C....

Δημοσ.

πολυ καλο malware scanner ειναι το malwarebytes. δοκιμασε το

Έκανα σάρωση, βρήκε 32 threats, τα έβαλε σε καταντίνα, έκανε επανεκκίνηση αλλά το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει......
Δημοσ.

Κάτι πολύ περίεργο... μου εμφάνισαν πριν τα windows το κλασσικό μήνυμα που εμφανίζουν καμιά φορά που λέι "επαιενκκίνηση για σάρωση δίσκου για σφάλματα". Έκανα την επανεκκίνηση, έκανε την σάρωση και επιδιόρθωση του drive c (SSD). Από τότε δοκίμασα διάφορα παιχνίδια και εδωώ και καμιά ώρα δεν έχει παρουσιστεί κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

Τόση ωρα ήμουν στο mac, και μόλις τωρα που μπήκα windows πάλι εμφανίστηκε το πρόβλημα... θα τρελαθώ...... τι διοάολο ευθύνεται?!

Η ανασυγκρότηση είναι ανενεργή?

Που το κοιτάω αυτό?
Δημοσ.

Τόση ωρα ήμουν στο mac, και μόλις τωρα που μπήκα windows πάλι εμφανίστηκε το πρόβλημα... θα τρελαθώ...... τι διοάολο ευθύνεται?!

Που το κοιτάω αυτό?

Συνήθως στους ssd είναι απενεργοποιημένη από τα ίδια τα Windows αλλά αν υπάρχει ενεργή η επιλογή για εβδομαδιαίο έλεγχο υπάρχει περίπτωση να την εκτελέσει.

Καλύτερα να ρωτήσεις στο Windows forum η κάποιο που ξέρει από Windows,αν και υποτίθεται έπρεπε να το ξέρεις ήδη. Σε όλα τα Windows pc υπάρχει η ανασυγκρότηση στα εργαλεία δίσκου. Ξεκλικαρεις την επιλογή της αυτόματης ανσυγκροτησης για τον δίσκο σου.

Πολύ φοβάμαι ότι θα χρειαστείς format και εγκατάσταση από την αρχή του Windows 10 fall update. Έχει παρατηρηθεί ότι δουλεύει χωρίς προβλήματα με καθαρή εγκατάσταση και σε άλλους υπολογιστές . Δηλαδή δεν είναι μόνο στον δικό σου υπολογιστή πρόβλημα ή μόνο στα mac.

Στο δικό μου Windows pc κρασαριζε συνέχεια σε ένα προγραμμα με το update σε 1709 και μόνο με καθαρή εγκατάσταση ησύχασα....

Δημοσ.

Συνήθως στους ssd είναι απενεργοποιημένη από τα ίδια τα Windows αλλά αν υπάρχει ενεργή η επιλογή για εβδομαδιαίο έλεγχο υπάρχει περίπτωση να την εκτελέσει.

Καλύτερα να ρωτήσεις στο Windows forum η κάποιο που ξέρει από Windows,αν και υποτίθεται έπρεπε να το ξέρεις ήδη. Σε όλα τα Windows pc υπάρχει η ανασυγκρότηση στα εργαλεία δίσκου. Ξεκλικαρεις την επιλογή της αυτόματης ανσυγκροτησης για τον δίσκο σου.

Πολύ φοβάμαι ότι θα χρειαστείς format και εγκατάσταση από την αρχή του Windows 10 fall update. Έχει παρατηρηθεί ότι δουλεύει χωρίς προβλήματα με καθαρή εγκατάσταση και σε άλλους υπολογιστές . Δηλαδή δεν είναι μόνο στον δικό σου υπολογιστή πρόβλημα ή μόνο στα mac.

Στο δικό μου Windows pc κρασαριζε συνέχεια σε ένα προγραμμα με το update σε 1709 και μόνο με καθαρή εγκατάσταση ησύχασα....

Μακάρι να είναι αυτό..... εντομεταξύ μπαίνω στο site της microsoft και μου βγάζει error όταν παω να κατεβάσω το ios των windows 10.....
Δημοσ.

Μακάρι να είναι αυτό..... εντομεταξύ μπαίνω στο site της microsoft και μου βγάζει error όταν παω να κατεβάσω το ios των windows 10.....

Όταν γράφεις το iOS των Windows 10, τι εννοείς?

Δημοσ.

Όταν γράφεις το iOS των Windows 10, τι εννοείς?

Σόρρυ ISO :P

Διέγραψα το partition του bootcamp από το disk utility κανονικά για να κάνω ξανά εγκατάσταση τα windows, κατάφερα τελικά και κατέβασα από την microsoft το ISO των windows 10 64 Bit Fall creators update, έτρεξα κανονικά την διαδικασία εγκατάστασης με το Bootcamp και μου εμφανίζει αυτό το μήνυμα όταν πάει να κάνει την εγκατάσταση... έκανα κάτι λάθος??

post-227980-0-85826500-1511203045_thumb.jpeg

Δημοσ.

Σόρρυ ISO :PΔιέγραψα το partition του bootcamp από το disk utility κανονικά για να κάνω ξανά εγκατάσταση τα windows, κατάφερα τελικά και κατέβασα από την microsoft το ISO των windows 10 64 Bit Fall creators update, έτρεξα κανονικά την διαδικασία εγκατάστασης με το Bootcamp και μου εμφανίζει αυτό το μήνυμα όταν πάει να κάνει την εγκατάσταση... έκανα κάτι λάθος??

Δεν έπρεπε να το σβήσεις μέσο disk utility αλλά bootcamp. Φυσικά τα Windows δεν βρίσκουν partition να εγκατασταθούν, γιατί δεν υπάρχει. Φοβάμαι πως δεν το γλυτωνεις το format όλου του υπολογιστή...πρώτα Mac OS και μετά Windows.

Βασικά δεν χρειαζόταν να σβήσεις το partition από το Mac OS για να περάσεις το Windows με clean instal. Έμπαινες από το στικάκι του Windows επέλεγες το boot camp partition και τους έκανες format. Ακριβώς όπως κάνουν εγκατάσταση σε όλα τα Windows pc του κόσμου. Νομίζω σου είπα από την αρχή να ρωτήσεις κάποιον που ξέρει από Windows ή τουλάχιστον από υπολογιστές. Το mac πέραν του διαφορετικού boot σε Mac OS δεν διαφέρει σε τίποτα από έναν οποιονδήποτε υπολογιστή.

Από την στιγμή που το πρόβλημα ήταν στο Windows έπρεπε να ασχοληθείς μόνο με αυτό .

Δημοσ.

Δεν έπρεπε να το σβήσεις μέσο disk utility αλλά bootcamp. Φυσικά τα Windows δεν βρίσκουν partition να εγκατασταθούν, γιατί δεν υπάρχει. Φοβάμαι πως δεν το γλυτωνεις το format όλου του υπολογιστή...πρώτα Mac OS και μετά Windows.

Βασικά δεν χρειαζόταν να σβήσεις το partition από το Mac OS για να περάσεις το Windows με clean instal. Έμπαινες από το στικάκι του Windows επέλεγες το boot camp partition και τους έκανες format. Ακριβώς όπως κάνουν εγκατάσταση σε όλα τα Windows pc του κόσμου. Νομίζω σου είπα από την αρχή να ρωτήσεις κάποιον που ξέρει από Windows ή τουλάχιστον από υπολογιστές. Το mac πέραν του διαφορετικού boot σε Mac OS δεν διαφέρει σε τίποτα από έναν οποιονδήποτε υπολογιστή.

Από την στιγμή που το πρόβλημα ήταν στο Windows έπρεπε να ασχοληθείς μόνο με αυτό .

Το ξέρω ρε συ, μετά όμως δεν ήξερα πώς να κτεβάσω τους drivers του bootcamp από την apple, θα μου πεις σίγουρα κ´που μπορούσα να τος βρω ναι, αλλά για σιγουριά ήθελα να γίνει όπως γίνεται μέσω του bootcamp από την apple εξ' αρχής.

Τελικά δεν έφταιγε που διέγραψα το partition, έφταιγε που δεν είχα διαγράψει και ένα άλλο μικρό partition (λίγα mb) που δημιουργούσε το bootcamp και πιθανόν επειδή είχε μείνει από πριν, τα windows δεν έβρησκαν το κανονικό. Όταν το διέγραψα και αυτό και το bootcamp partition, πήγα και έκανα κανονικά την διαδικασία μέσω bootcamp και όλα καλά δεν χρειάστηκε ούτε format του macos partition ευτυχώς.

Όσο για τα παιχνίδια, μέχρι τώρα δεν έχω συναντήσει πρόβλημα αλλά θέλω να περάσουν κάποιες μέρες για να είμαι σίγουρος.

Δημοσ.

Το ξέρω ρε συ, μετά όμως δεν ήξερα πώς να κτεβάσω τους drivers του bootcamp από την apple, θα μου πεις σίγουρα κ´που μπορούσα να τος βρω ναι, αλλά για σιγουριά ήθελα να γίνει όπως γίνεται μέσω του bootcamp από την apple εξ' αρχής.

Τελικά δεν έφταιγε που διέγραψα το partition, έφταιγε που δεν είχα διαγράψει και ένα άλλο μικρό partition (λίγα mb) που δημιουργούσε το bootcamp και πιθανόν επειδή είχε μείνει από πριν, τα windows δεν έβρησκαν το κανονικό. Όταν το διέγραψα και αυτό και το bootcamp partition, πήγα και έκανα κανονικά την διαδικασία μέσω bootcamp και όλα καλά δεν χρειάστηκε ούτε format του macos partition ευτυχώς.

Όσο για τα παιχνίδια, μέχρι τώρα δεν έχω συναντήσει πρόβλημα αλλά θέλω να περάσουν κάποιες μέρες για να είμαι σίγουρος.

Το Windows 10 έχει κάποια θεματάκια με τα updates. Περισσότερα θα βρεις στο αντίστοιχο forum.
Δημοσ.

Το Windows 10 έχει κάποια θεματάκια με τα updates. Περισσότερα θα βρεις στο αντίστοιχο forum.

Ναι το έχω διαπιστώσει... γενικά χρήστης Mac είμαι πλέον, τα windows αναγκαστικά τα έχω μόνο για τα παιχνίδια..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...