Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω το εξής setup:

iMac 5K 2017, Intel Core i7 7700K, AMD Radeon Pro 580, 16GB RAM, 512GB SSD.

Έχω ένα σοβαρό πρόβλημα με τα windows στο bootcamp. Προχθές μου εμφάνισε μήνυμα το bootcamp ότι υπάρχει ενημέρωση για τον driver της κάρτας γραφικών. Την έκανα και μέχρι χθες ήταν όλα καλά. Χθες έπαιξα 2 παιχνίδια για 3-4 ώρες, και έπαιζαν κανονικά όπως πάντα με 60fps.

Σήμερα όμως, άνοιξα πάλι τα windows για να παίξω κάποια παιχνίδια και συμβαίνει το εξής: στην αρχή παίζουν κανονικά, και μετά από 2-3 λεπτά τα fps πέφτουν από 60 στα 20-30... Αυτό συμβαίνει σε όλα τα παιχνίδια από σήμερα!

Δοκίμασα να κάνω επανεγκατάσταση τον driver της κάρτας γραφικών, δοκίμασα να εγκαταστήσω παλαιότερη έκδοση του driver, δοκίμασα ακόμα και να μην εγκαταστήσω driver από την AMD και να αφήσω το windows update να κάνει την εγκατάσταση, αλλά το πρόβλημα συνεχίζει!!

Να τονίσω πως από χθες που ήταν όλα καλά, δεν έκανα ΚΑΜΙΑ αλλαγή, δεν εγκατέστησα κανένα πρόγραμμα και γενικά δεν έκανα τίποτα απολύτως.

Χθες για να καταλάβετε, έπαιζα GTA V online για 2 ώρες περίπου χωρίς κανένα θέμα, σταθερά 60fps σε  high-ultra γραφικά και ανάλυση 1440p, έκλεισα το iMac γύρο στις 19:30, και σήμερα που τον άνοιξα και έβαλα κατευθείαν πάλι GTA V online να παίξω άρχισε να συμβαίνει αυτό!!

Καμία βοήθεια?? τι μπορεί να φταίει?? Υπάρχει κάτι άλλο να μπορώ να δοκιμάσω??

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καλησπερα,

μπορει να ανεβαζει υψηλες θερμοκρασιες, κατεβασε καποιο προγραμμα οπως το speccy και παρατηρησε πχ καθε 20 λεπτα τις θερμοκρασιες απο το συστημα σου, ισως να ειναι αυτο η αιτια που η καρτα σου ριχνει τοσο πολυ την αποδοση

Δημοσ.

καλησπερα,

μπορει να ανεβαζει υψηλες θερμοκρασιες, κατεβασε καποιο προγραμμα οπως το speccy και παρατηρησε πχ καθε 20 λεπτα τις θερμοκρασιες απο το συστημα σου, ισως να ειναι αυτο η αιτια που η καρτα σου ριχνει τοσο πολυ την αποδοση

Έχω κατεβάσει το macs fan controll από το οποίο έχω ρυθμίσει τον ανεμιστήρα να ανεβάζει πιο γρήγορα στροφές. Οι θερμοκρασίες μου φτάνουν πάντα μέχρι 70°C. Παιχνίδια στο iMac αυτό μέσω bootcamp παίζω από το καλοκαίρι και δεν είχα κανένα θέμα.

Κατέβασα και το GPU-Ζ, παρατηρούσα τις ενδείξεις (χρονισμός, μνήμη, θερμοκρασίες κλπ) όσο τα παιχνίδια έπαιζαν σε 60fps. Μόλις πεύτουν σε 25fps (μετά από 2-3 λεπτά) δεν πρατειρήται καμί αλλαγή στις ενδείξεις του GPU-Z!! Πραγματικά καμία όμως, όλα δείχνουν όπως πριν απλά βλέπεις τα fps να πέφτουν στα ~26.......

Αυτό το κάνει όπως είπα σε όλα τα παιχνίδια από σήμερα, για να τα ξανατρέξω σε 60fps κάνω επανεκκίνηση, παίζει 60fps και μετά από 2-3 λεπτά πέφτει στα 20-30 χωρις λόγο....... να ειναι θέμα hardware?? Μπας κι φταίει η CPU??

Δημοσ.

Προχθές μου εμφάνισε μήνυμα το bootcamp ότι υπάρχει ενημέρωση για τον driver της κάρτας γραφικών. Την έκανα και μέχρι χθες ήταν όλα καλά. Χθες έπαιξα 2 παιχνίδια για 3-4 ώρες, και έπαιζαν κανονικά όπως πάντα με 60fps.

Δοκίμασα να κάνω επανεγκατάσταση τον driver της κάρτας γραφικών, δοκίμασα να εγκαταστήσω παλαιότερη έκδοση του driver, δοκίμασα ακόμα και να μην εγκαταστήσω driver από την AMD και να αφήσω το windows update να κάνει την εγκατάσταση, αλλά το πρόβλημα συνεχίζει!!

Προσωπικά, λαμβάνοντας υπ'όψιν πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε μετά το update της κάρτας γραφικών, εστιάζω το πρόβλημα εκεί.

Αναφέρεις πως δοκίμασες να κάνεις απεγκατάσταση και εγκατάσταση μετά παλαιότερων drivers αλλά το πρόβλημα παραμένει. Συνεπώς, υποθέτω πως κάτι εξακολουθεί να το επηρεάζει μετά την εγκατάσταση των νέων drivers και παρά την απεγκατάσταση. Στην θέση σου θα δοκίμαζα ένα system restore των windows σε παλαιότερη περίοδο όπου όλα δούλευαν ρολόι και να δεις τί συμβαίνει. 

iMac 5K 2017, Intel Core i7 7700K, AMD Radeon Pro 580, 16GB RAM, 512GB SSD.

Χθες έπαιξα 2 παιχνίδια για 3-4 ώρες

Χθες για να καταλάβετε, έπαιζα GTA V online για 2 ώρες περίπου

και σήμερα που τον άνοιξα και έβαλα κατευθείαν πάλι GTA V online να παίξω άρχισε να συμβαίνει αυτό!!

Βρε συ... Μεταξύ μας τώρα. Έχεις κι ωραίο μηχάνημα. Παίζεις πολλές ώρες παιχνίδια. Πάρτο λίγο πιο χαλαρά ! :) :) (εντάξει αστειεύομαι προφανώς) 

Δημοσ.

Προσωπικά, λαμβάνοντας υπ'όψιν πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε μετά το update της κάρτας γραφικών, εστιάζω το πρόβλημα εκεί.

Αναφέρεις πως δοκίμασες να κάνεις απεγκατάσταση και εγκατάσταση μετά παλαιότερων drivers αλλά το πρόβλημα παραμένει. Συνεπώς, υποθέτω πως κάτι εξακολουθεί να το επηρεάζει μετά την εγκατάσταση των νέων drivers και παρά την απεγκατάσταση. Στην θέση σου θα δοκίμαζα ένα system restore των windows σε παλαιότερη περίοδο όπου όλα δούλευαν ρολόι και να δεις τί συμβαίνει.

Βρε συ... Μεταξύ μας τώρα. Έχεις κι ωραίο μηχάνημα. Παίζεις πολλές ώρες παιχνίδια. Πάρτο λίγο πιο χαλαρά ! :) :) (εντάξει αστειεύομαι προφανώς)

Το δοκίμασα αλλά λέει πως δεν έχουν δημιουργηθεί σημεία επαναφοράς... επίσης όπως είπα χθες όλη μέρα ήταν άψογο με την νέα έκδοση (την οποία εγκατέστησα από προχθές) χωρίς κανένα θέμα!!

Πόσο χαλαρά να πάρω το γεγονός ότι ο 3.000€ iMac μου εμφανίζει χωρίς κανένα λόγο πρόβλημα?..

post-227980-0-88175000-1511028246_thumb.jpg

Δημοσ.

Το δοκίμασα αλλά λέει πως δεν έχουν δημιουργηθεί σημεία επαναφοράς... επίσης όπως είπα χθες όλη μέρα ήταν άψογο με την νέα έκδοση (την οποία εγκατέστησα από προχθές) χωρίς κανένα θέμα!!

Πόσο χαλαρά να πάρω το γεγονός ότι ο 3.000€ iMac μου εμφανίζει χωρίς κανένα λόγο πρόβλημα?..

Ναι δεν έχεις restore points οπότε δεν γίνεται αυτό που σου λέω. 

Είναι θέμα software και κάποιας ασυμβατότητας μωρέ, δεν έχει θέμα ο imac. Δεν δοκιμάζεις ακόμα πιο παλιούς drivers μπας και? Εκεί έχει γίνει η στραβή. 

Δημοσ.

Ναι δεν έχεις restore points οπότε δεν γίνεται αυτό που σου λέω.

Είναι θέμα software και κάποιας ασυμβατότητας μωρέ, δεν έχει θέμα ο imac. Δεν δοκιμάζεις ακόμα πιο παλιούς drivers μπας και? Εκεί έχει γίνει η στραβή.

Τους δοκίμασα όλους. 3 επιλογές για drivers άχει στην AMD.. του 2014, 2015 και 2017 που βγήκαν τώρα τον νοέμβρη, και το πρόβλημα συμβαίνει και με τους τρείς. Όπως είπα επίσης δοκίμασα να το αφήσω και να βάλει drivers από το windows update χωρίς επιτυχία...
Δημοσ.

Φίλε καλημέρα. Έχω το ίδιο μηχάνημα (με 32Gb Ram & 1Tb SSD).

Μπες https://www.bootcampdrivers.com/ και κατέβασε τους drivers.

Ακολούθησε τις οδηγίες για complete uninstall και βάλε αυτούς.

Εμένα μου δουλεύουν άψογα εδώ και 2 μήνες που τους έχω βάλει.

Δημοσ.

Μπες https://www.bootcampdrivers.com/ και κατέβασε τους drivers.

Σου υποστηρίζουν brightness control? Διότι με την παλαιότερη έκδοση δεν μου υποστήριζε στα windows ενώ με την καινούρια (official πάντα) υποστηρίζει.

Μπες https://www.bootcampdrivers.com/ και κατέβασε τους drivers.

Μόλις το έβαλα κάνοντας απεγκατάσταση του driver από safe mode όπως λέει στο βίντεο. Δυστυχώς πάλι έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα...

Δοκίμασα το benchmark του GTA V. Αν και στην αρχή (όσο έπαιζε κανονικά) τα fps ήταν περισσότερα σε κάποια σημεία από όσο ήταν με τις official εκδόσεις του driver που είχα, ξαφνικά στο σημείο με το αεροπλάνο έπεσε στα 13-20fps...... ????????????

Δημοσ.

Φίλε μου πραγματικά δεν ξέρω τί να σου πω. Για εμένα απλά δεν γίνεται να είναι θέμα hardware. Αφενός αν ήταν hardware δεν θα είχες πρόβλημα μόνο στα παιχνίδια, αφετέρου το θέμα δημιουργήθηκε μετά το update. Για κάποιο λόγο πιστεύω πως το θέμα βρίσκεται στο update. Λογικά δεν έχει γίνει καθαρό uninstall. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Επίσης, ποια windows έχεις βάλει? Σε ρωτάω γιατί τα 10άρια κάνουν αυτά τα αυτόματα updates κι αναρωτιέμαι μήπως έχει γίνει κάτι άλλο που συνέπεσε με το δικό σου update της κάρτας γραφικών. 

Δημοσ.

Φίλε μου πραγματικά δεν ξέρω τί να σου πω. Για εμένα απλά δεν γίνεται να είναι θέμα hardware. Αφενός αν ήταν hardware δεν θα είχες πρόβλημα μόνο στα παιχνίδια, αφετέρου το θέμα δημιουργήθηκε μετά το update. Για κάποιο λόγο πιστεύω πως το θέμα βρίσκεται στο update. Λογικά δεν έχει γίνει καθαρό uninstall. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Επίσης, ποια windows έχεις βάλει? Σε ρωτάω γιατί τα 10άρια κάνουν αυτά τα αυτόματα updates κι αναρωτιέμαι μήπως έχει γίνει κάτι άλλο που συνέπεσε με το δικό σου update της κάρτας γραφικών.

Τα 10 Pro έχω. Μέχρι τώρα δεν είχα κανένα θέμα, μόνο στη αρχή όταν πρωτοπήρα τον iMac είχα κάποια θέματα στα παιχνίδια με fps drops αλλά έκανα μια επανεγκατάσταση τον display driver από το site της AMD και όλα κύλαγαν μια χαρά μέχρι τώρα.

Ρωτάν για hardware διότι βλέπω διάφορους στα forum με παρόμοια προβλήματα (όχι σε mac βέβαια) να λένε για RAM leak κλπ... Εγώ έχω βάλει 16GB RAM από την iSystem στα 2 slots (τα άλλα 2 slots είναι κενά άρα παίζει σε single channel). Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό, αλλά και πάλι μέχρι χθες δεν είχα κανένα απολύτως θέμα.....

Για update των windows σίγουρα δεν ένανε κάποιο μεγάλο διότι δεν μυ εμφάνισε τίποτα περιπ εγκατάστασης ενημερώσεων ούτε όταν το έκανα shutdown.

Η έσχατη λύση είναι να κάνω επανεγκατάσταση τα windows, αν και θα μου πάρει χρόνο να τα ξαναβάλω όλα όπως τα έχω... ευτυχώς τα windows τα έχω μόνο για το gaming.. αλλά αν δεν διορθωθεί και μετά την καθαρή εγκατάσταση των windows τι άλλο μπορώ να δοκιμάσω?.. δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να δούμε τι συμβαίνει εκείνη ακριβώς την στιγμή πυ το πιάνει και ρίχνει τα fps?

Επίσης κάτι άλλο που παρατήρησα.. έχω εγκατεστημένω το Macs Fan Control σε windows και macOS. Εδώ και κανα 10λεπτο ήμουν στα windows και είχα κλείσει όλες τις εφαρμογές/παιχνίδια κλπ. Το είχα αφήσει απλά έτσι στην επιφάνεια εργασίας. Παρόλα αυτά όμως ο ανεμιστήρας ακουγόταν να δουλεύει με φουλ στροφές. Έκανα επανεκκίνηση και μπούραρα σε macOS, και άνοιξα κατευθείαν το macs fan control από εκεί. Είδα την θερμοκρασία του CPU PECI να ήταν 95°C!!!! Και όπως είπα πριν, δεν είχα κάνει απολύτως τίποτα. Για 10 λεπτά το είχα αφήσει στα windows στο desktop χωρίς να το πειράζω, και είχα κοιτάξει για λίγο και το task manager και η χρήση CPU ήταν στο 4% (λογικό για idle).

Να έχει θέμα το CPU?? Η θερμοκρασία στο δωμάτιο όλη αυτή την ώρα είναι 20°C χωρίς θέρμανση πουθενά, και ο ανεμιστήρας όλη αυτή την ώρα (καθώς και όσο έκανε επανεκκίνηση και όταν μπήκε στο macOS) δούλευε με φουλ στροφές, άρα γιατι να είχε πιάσει τόση θερμοκρασία?? Και γενικά από χθες πρατηρούσα πώς δούλευε συνέχεια ο ανεμιστήρας στα windows αλλά δεν έδινα σημασία διότι το έχω βάλει και να ξεκινάει να στροφάρει από τους 40°C και λίγο που κοίταξα θερμοκρασίες ενώ είχα ανοιχτό παιζνίδι στα windows ήταν κάτω από 70....

Δημοσ.

Να τα πάρουμε από την αρχή. 

1. Υψηλές θερμοκρασίες παρατηρείς μόνο σε windows έτσι? Δεν έχει σημασία πως μπούταρες σε mac μετά. Το θέμα είναι πως είχε σηκώσει ήδη θερμοκρασία, προφανώς από windows. Το κάνει και σ'εμένα ορισμένες φορές, είτε τρέξω windows μέσω vmware εικονικά είτε καθαρά με boot σε windows. 

2. Υποθέτω πως σε mac δεν έχεις θέμα με θερμοκρασίες. Οπότε το πρόβλημα εντοπίζεται σε windows.

3. Αν δεν βρίσκεις λύση, clean windows setup είναι η μοναδική λύση που βλέπω εγώ (Περίμενε μήπως κάποιος άλλος συμφορουμίτης έχει καμιά ιδέα). Για να μην μπεις όμως άδικα στον κόπο, αν σου περισσεύει κανάς εξωτερικός SSD μπορείς να κάνεις εκεί windows setup  (windows to go που λέμε), να τρέξεις windows μέσω usb και να δοκιμάσεις τί γίνεται κι αν το πρόβλημα παραμένει.  

Δημοσ.

Σου υποστηρίζουν brightness control? Διότι με την παλαιότερη έκδοση δεν μου υποστήριζε στα windows ενώ με την καινούρια (official πάντα) υποστηρίζει.

Μόλις το έβαλα κάνοντας απεγκατάσταση του driver από safe mode όπως λέει στο βίντεο. Δυστυχώς πάλι έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα...

Δοκίμασα το benchmark του GTA V. Αν και στην αρχή (όσο έπαιζε κανονικά) τα fps ήταν περισσότερα σε κάποια σημεία από όσο ήταν με τις official εκδόσεις του driver που είχα, ξαφνικά στο σημείο με το αεροπλάνο έπεσε στα 13-20fps...... ????????????

Brightness control κανονικά. Δυστυχώς δεν έχω το gta v για να κάνω benchmark να σου πω.

Δημοσ.

Να τα πάρουμε από την αρχή.

1. Υψηλές θερμοκρασίες παρατηρείς μόνο σε windows έτσι? Δεν έχει σημασία πως μπούταρες σε mac μετά. Το θέμα είναι πως είχε σηκώσει ήδη θερμοκρασία, προφανώς από windows. Το κάνει και σ'εμένα ορισμένες φορές, είτε τρέξω windows μέσω vmware εικονικά είτε καθαρά με boot σε windows.

2. Υποθέτω πως σε mac δεν έχεις θέμα με θερμοκρασίες. Οπότε το πρόβλημα εντοπίζεται σε windows.

3. Αν δεν βρίσκεις λύση, clean windows setup είναι η μοναδική λύση που βλέπω εγώ (Περίμενε μήπως κάποιος άλλος συμφορουμίτης έχει καμιά ιδέα). Για να μην μπεις όμως άδικα στον κόπο, αν σου περισσεύει κανάς εξωτερικός SSD μπορείς να κάνεις εκεί windows setup (windows to go που λέμε), να τρέξεις windows μέσω usb και να δοκιμάσεις τί γίνεται κι αν το πρόβλημα παραμένει.

Ναι από τα windows παρατηρήθηκε η αύξηση της θερμοκρασίας. Στο macOS δοκίμασα μετά να βάλω βίντεο 2K να παίξει στο youtube και η θερμοκρασία ήταν 40-50°C με τον ανεμιστήρα να μην ακούγεται, άρα δεν υπάρχει θέμα υποθέτω. Μετά από 20 λεπτά περίπου που άφησα τα windows σε idle κατάσταση στην επιφάνεια εργασίας έπεσε η χρήση CPU στο 1% και τότε επιτέλους σταμάτησε ο ανεμιστήρας να ακούγεται. Δεν ξέρω μπορει να είναι και φυσιολογικό αυτό... γενικά όντως και σε εμένα θυμάμαι από πάντα τα windows ανεβάζουν περισσότερο την θερμοκρασία λόγω του ότι ειναι λιγότερο optimized υποθέτω.

Αναγκαστικά λοιπόν θα κάνω clean install και βλέπουμε. Εξωτερικός SSD άδειος όχι δεν μου περισεύει.. τρέμω όμως στην ιδέα πως θα κάνω το clean install και θα μου παρουσιστεί πάλι το ίδιο θέμα......

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...