Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, andreaspA είπε

Νταξει... εκανες μια αναβαθμιση.

Οταν θα αποφασισεις οτι θέλεις να ξεκόψεις απο τον οδοντιατρο σου, και να σε παιρνει επιμονα τηλεφωνα να σου λεει "περνα ρε για εναν καφε!" τοτε θα παρεις αυτο!

https://www.e-shop.gr/odontikos-ektoxeytis-neroy-media-tech-mt6512-dental-flossjet-p-HAP.261958

https://media-tech.eu/el/irygator-dentystyczny-dental-flossjet-mt6512/

Και μετα θα ανοιγεις σαμπανιες στο ονομα μου , και θα ευχεσαι να με εχει καλα ο θεος!

Σου μιλαει καποιος ο οποιος εμπειρικα εχει μαθει να κανει απονεύρώσεις. Λιγο μεγαλο το ντρεμελ μου πεφτει, αλλιως θα το εκανα.

Για κάποιον που έχει πρόβλημα, τερηδόνας ή ουλίτιδας , το  καλύτερο είναι το waterPic, ρεύματος και όχι επαναφορτιζόμενο (τα έχω και τα δύο). Το συνιστά και ο περιοδοντολόγος. Δεν ακυρώνει τα μεσοδόντια ούτε το βούρτσισμα με οδοντόβουρτσα. Πρώτα μεσοδόντια βουρτσάκια, μετά waterpic, μετά βούρτσισμα και κατά περιόδους στοματικό διάλυμα με χλωρεξιδίνη για λίγες μέρες (όλα τα άλλα διαλύματα είναι για πέταμα). Αυτή η διαδικασία κάθε βράδυ, το πρωί μπορούμε απλά να χρησιμοποιούμε μόνο την οδοντόβουρτσα. Προσοχή στα γλυκά, πλένουμε τα δόντια μετά. Οδοντίατρο για καθάρισμα δύο φορές το χρόνο ( ο οδοντίατρος θα καθορίσει τα διαστήματα). Μη λυπάστε τα έξοδα για καθάρισμα, θα τα πληρώσετε αργότερα μαζεμένα και με ζημιά στα δόντια που δεν διορθώνεται.

• Like 2
  • Απαντ. 185
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 hours ago, andreaspA said:

Νταξει... εκανες μια αναβαθμιση.

Οταν θα αποφασισεις οτι θέλεις να ξεκόψεις απο τον οδοντιατρο σου, και να σε παιρνει επιμονα τηλεφωνα να σου λεει "περνα ρε για εναν καφε!" τοτε θα παρεις αυτο!

https://www.e-shop.gr/odontikos-ektoxeytis-neroy-media-tech-mt6512-dental-flossjet-p-HAP.261958

https://media-tech.eu/el/irygator-dentystyczny-dental-flossjet-mt6512/

Και μετα θα ανοιγεις σαμπανιες στο ονομα μου , και θα ευχεσαι να με εχει καλα ο θεος!

Σου μιλαει καποιος ο οποιος εμπειρικα εχει μαθει να κανει απονεύρώσεις. Λιγο μεγαλο το ντρεμελ μου πεφτει, αλλιως θα το εκανα.

Ποσο κοστιζει αυτο;

Θα με βολευε αγορα απο το eshop αλλα λεει εξαντλημενο. Το φερνει κατα καιρους; Αν ναι, δεν επειγει, να περιμενω. Ή ειναι μονιμα εξαντλημενο; Εχει αλλες εναλλακτικες αλλα καλες επιλογες στο eshop;

Στο skroutz επισης δεν το εχει κανενας.

Επεξ/σία από mindreader
Δημοσ.
7 ώρες πριν, mindreader είπε

Ποσο κοστιζει αυτο;

Θα με βολευε αγορα απο το eshop αλλα λεει εξαντλημενο. Το φερνει κατα καιρους; Αν ναι, δεν επειγει, να περιμενω. Ή ειναι μονιμα εξαντλημενο; Εχει αλλες εναλλακτικες αλλα καλες επιλογες στο eshop;

Στο skroutz επισης δεν το εχει κανενας.

40€.

Βαλε αποστολη ενημερωσης οταν γινει διαθεσιμο, και οταν γινει διαθεσιμο, ριξτο την ιδια στιγμη παραγγελια. Το φερνει κατα καιρους αλλα πρεπει να φερνει 1-2 κομματια... ή φερνει 50 και περιμενουν 50! Τι να πω...
Μονο στο eshop το εχω δει το συγκεκριμενο. Διαφορα αλλα υπαρχουν. Κατι απο ideahellas ειναι δυνατα αλλα δεν ειναι αδιαβροχα. 6 μηνες ζωης δεν εχουν...
Ενα oral b το εχω σφραγισμενο, αλλα ειναι με βαση. Θελει μισο μπανιο για την παρτυ του.

8 ώρες πριν, 111111 είπε

όλα τα άλλα διαλύματα είναι για πέταμα

το listerine για καθημερινο, ειναι καλη περιπτωση, και πραγματι χλωρεξυδινη καθε 2-3 μηνες ή αν δεις πολυ μάτωμα. Μετα το πρωτο ματωμα φυσικα οταν αγορασεις καποιο water jet.

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, dbrillis είπε

Γελασα γιατι περναω τα ιδια... 😂

Ναι, το νημα δεν το αποφευγεις, θελει νημα ακομα και αν κανεις με το waterflos.
Στοματικο διαλυμα δεν θελει. Ειδικα το βραδυ πριν κοιμηθεις, μην κανεις πλυσεις με στοματικο διαλυμα.

Τα βουρτσιζω μετα το φαγητο και περνανε  2 3  ωρες μεχρι να πεσω για υπνο. Επισης με το διαλυμα που χρησιμοποιω βλεπω τεραστια διαφορα στην επανεμφανιση της πετρας, ενω αν δεν βαλω εχω θεμα οποτε δεν υπαρχει επιλογη.

13 ώρες πριν, andreaspA είπε

Δεν κανω κανενα νημα μετα το waterfloss. Εσυ κανεις νημα γιατι ισως δοκιμασες πιο παλια καποιο waterfloss που δεν ειχε καλη πίεση, και χρειαζοσουν και νημα μετα. Εδειξα συγκεκριμενο water floss. Εχει μεγαλη πιεση το συγκεκριμενο. Δεν μενει απολυτως τιποτα. Εχω 5.
2 τετοια που τα φυλλαω σαν χρυσο και το ενα δεν ειχε μεσα καλωδιο φορτισης απο το Eshop.
2 του lidl που ειναι καλα, αλλα εχουν λιγοτερη πιεση
1 oral b που ειναι ακομα στο κουτι του.
Εχω γυρισει απο τα 100χλμ πισω βραδυ πριν κοιμηθω, γιατι ανακαλυψα οτι το ειχα ξεχασει.

Εννοειται οτι κανω καθε βραδυ, και βαζω listerine. Ειτε λιγο μεσα στο δοχειο του, και ξανακανω ενα πέρασμα , είτε μπούκωμα κατευθείαν στο στόμα.

Το listerine δεν κανει τπτ παντως, απο το σουπερ μαρκετ το μονο που αξιζει ειναι το oral b με το γαλαζοπρασινο χρωμα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Menelaos83 είπε

Τα βουρτσιζω μετα το φαγητο και περνανε  2 3  ωρες μεχρι να πεσω για υπνο. Επισης με το διαλυμα που χρησιμοποιω βλεπω τεραστια διαφορα στην επανεμφανιση της πετρας, ενω αν δεν βαλω εχω θεμα οποτε δεν υπαρχει επιλογη.

Το listerine δεν κανει τπτ παντως, απο το σουπερ μαρκετ το μονο που αξιζει ειναι το oral b με το γαλαζοπρασινο χρωμα.

Καθημερινα χρειαζεσαι ενα ηπιο αντισηπτικο. Δεν χρειαζεται στουκας. Αυτο τουλαχιστον μου εχει προτεινει ο οδοντιατρος μου για καθε μερα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, andreaspA είπε

Καθημερινα χρειαζεσαι ενα ηπιο αντισηπτικο. Δεν χρειαζεται στουκας. Αυτο τουλαχιστον μου εχει προτεινει ο οδοντιατρος μου για καθε μερα.

Ηπιο το listerine με οινοπνευμα δεν το λες, ισα ισα αυτο που σου λεω ειναι πολυ πιο ηπιο.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Menelaos83 είπε

Ηπιο το listerine με οινοπνευμα δεν το λες, ισα ισα αυτο που σου λεω ειναι πολυ πιο ηπιο.

δεν εχουν ολα οινοπνευμα τα listerine. Οινοπνευμα εχουν αυτα που καινε. Το γαλαζιο που εχει το mild, δεν εχει οινοπνευμα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, andreaspA είπε

δεν εχουν ολα οινοπνευμα τα listerine. Οινοπνευμα εχουν αυτα που καινε. Το γαλαζιο που εχει το mild, δεν εχει οινοπνευμα.

Ομολογω δεν το ηξερα, παντως επειδη παλια τα χρησιμοποιουσα εμφανιζα σχετικα γρηγορα πετρα, οποτε με υποδειξη του γιατρου το αλλαξα και οπως ανεφερα και πριν ειδα τεραστια διαφορα.

Δημοσ.

Το οδοντικό νήμα ή μεσοδόντια βουρτσάκια (ανάλογα με τα κενά στα δόντια) θα πρέπει όλοι να χρησιμοποιούν, κάθε μέρα μία φορά (το βράδυ),  το πρόβλημα, ιδιαίτερα στην ουλίτιδα ξεκινά από τα μεσοδόντια διαστήματα. Η καθημερινή χρήση στοματικού διαλύματος δεν ενδείκνυται, υπάρχει φυσική χλωρίδα στο στόμα μας με υγιεί μικρόβια που καταστρέφεται κι αυτή από την συνεχιζόμενη χρήση.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, 111111 είπε

Το οδοντικό νήμα ή μεσοδόντια βουρτσάκια (ανάλογα με τα κενά στα δόντια) θα πρέπει όλοι να χρησιμοποιούν,

το waterjet τα αντικαθιστα πολυ ευκολα και αποδοτικα. Το νημα ειναι μια δυσκολη διαδικασια που δεν καταφερα ποτε να το κανω σωστα. Αντιθετα καποιες φορες πριονιζα τα ουλα μου. Τα μεσοδοντια ειναι πολυ ωραια, αρκει να χωρανε. Συνηθως οι ανθρωποι με πολλες ζημιες στο στομα, τα διαστηματα αναμεσα στα δοντια εχουν παει περιπατο. Σφραγισμα , στο σφραγισμα, στην απονευρωση, στην θηκη και στο κάταγμα, τα πραγματα δυσκολευουν.
Με το waterjet φευγουν κυριολεκτικα κομματια. Κομματια που αλλιως θα καθοντουσαν κατω απο τα ουλα, φτιαχνοντας ωραιες φλεγμονες, που να πηγαιναν στην ριζα του δοντιου, και θα αρχιζε με φυσικο τροπο η απονευρωση , μεχρι να ξυπνησεις τον οδοντιατρο στις 3 το βραδυ!

• Like 1
Δημοσ.
15 minutes ago, andreaspA said:

το waterjet τα αντικαθιστα πολυ ευκολα και αποδοτικα. Το νημα ειναι μια δυσκολη διαδικασια που δεν καταφερα ποτε να το κανω σωστα. Αντιθετα καποιες φορες πριονιζα τα ουλα μου. Τα μεσοδοντια ειναι πολυ ωραια, αρκει να χωρανε. Συνηθως οι ανθρωποι με πολλες ζημιες στο στομα, τα διαστηματα αναμεσα στα δοντια εχουν παει περιπατο. Σφραγισμα , στο σφραγισμα, στην απονευρωση, στην θηκη και στο κάταγμα, τα πραγματα δυσκολευουν.
Με το waterjet φευγουν κυριολεκτικα κομματια. Κομματια που αλλιως θα καθοντουσαν κατω απο τα ουλα, φτιαχνοντας ωραιες φλεγμονες, που να πηγαιναν στην ριζα του δοντιου, και θα αρχιζε με φυσικο τροπο η απονευρωση , μεχρι να ξυπνησεις τον οδοντιατρο στις 3 το βραδυ!

Για να δουμε αν θα το φερει το eshop...αναμενω...

Στοχευεις στα δοντια μονο απο μπροστα; Μεσα, εσωτερικα;

Δημοσ.

με αυτο το πραγμα δε θα τα κανεις λουτσα ολα στο μπανιο και μετα θα σου σπασει τα δοντια η γυναικα ?

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.

To νημα οντως ειναι μια διαδικασια βαρετη για πολλους αλλα απολυτως απαραιτητη, πρακτικα εχεις κανει μιση δουλεια χωρις αυτο. Επισης τα πιο πολλα νηματα ειναι τοσο λεπτα που για να αφαιρεσεις τυχον τροφες πρεπει να το περασεις αρκετες φορες με αποτελεσμα να ερεθιζει και τα ουλα. Το καλυτερο που εχω βρει μεχρι στιγμης ειναι το Elgydium Dental Floss Expanding Antiplaque που ειναι πιο χοντρο( θελει λιγο προσοχη αν ειναι στενα τα περασματα αναμεσα στα δοντια) αν και τελευταια παρατηρησα οτι και αυτο εγινε ελαχιστα πιο λεπτο.

• Like 1
Δημοσ.

Νομιζω το νημα κανει χειροτερη δουλεια απο τα βουρτσακια 

Με το νημα οπως το βαζεις στην ουσια σπρωχνεις τα φαγητα και προς τα πανω δηλ μεσα στα ουλα 

Με τα βουρτσακια τα πετας εξω πολυ καλυτερα 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, adi32 είπε

Νομιζω το νημα κανει χειροτερη δουλεια απο τα βουρτσακια 

Με το νημα οπως το βαζεις στην ουσια σπρωχνεις τα φαγητα και προς τα πανω δηλ μεσα στα ουλα 

Με τα βουρτσακια τα πετας εξω πολυ καλυτερα 

Τα βουτσακια ομως δεν ειναι για ολους, εμενα δλδ δεν περναει το βουρτσακι και το νημα ειναι μονοδρομος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...