Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με αποδειξη αγορας αυτοκινητου

greeknax

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα στο φορουμ.

Ειχα παρει ενα αυτοκινητο τον ιουλιο που μας περασε απο μαντρά. Επειδη ειμαι στην επαρχια κ το αυτοκινητο ηταν αθηνα τον εκανα εξουσιοδοτηση οπως τον ειχε κανει και ο προηγουμενος ιδιοκτητης για να κανει την μεταβιβαση. Καποιος μου ειπε οτι χρειαζομαι μια υπευθηνη δηλωση απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη κατι σαν αποδειξη αγορας οτι πηρα το αυτοκινητο κ του έδωσα το ταδε ποσο. Ομως αυτος ειναι αλλοδαπος και μαλλον ειναι εκτος Ελλάδας. Ο μαντράς επιμενει οτι δν μου χρειαζεται αυτο το χαρτι κ οτι πουλαει τοσα αμαξια κ δν του το ζηταει κανενας. Ποιος ξερει τι μπορω να κανω κ αν δεν εχω το χαρτι ποιες οι επιπτωσεις??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το αμάξι πληρώθηκε με μετρητά ή με δόσεις;

Συνήθως χρειάζεται υπευθυνη δηλώση απο τον ιδιοκτήτη για να γινει άρση παρακράτησης έαν έχει γραφεί στην άδεια κυκλοφορίας, ώστε εαν χρειαστει να το μεταβιβάσεις εσυ ο ιδιος .

Καλύτερα ρώτησε σε κάποιο επαγγελματία που ασχολείται με μεταβιβάσεις αυτοκινήτων.

ναι το αναφέρει στην αδεια κυκλοφορίας

Τοτε πρεπει με υπεθυνη δηλωση θεωρημενη για το γνησιο της υπογραφης αυτος που στο πουλησε να σου δινει το δικαιωμα αρσης παρακρατησης . Αλλαζει και η αδεια κυκλοφοριας χωρις να γραφει για παρακρατηση .

Το εκανα περυσι με ενα Aygo της κορης μου .

• Like 1

Τοτε πρεπει με υπεθυνη δηλωση θεωρημενη για το γνησιο της υπογραφης αυτος που στο πουλησε να σου δινει το δικαιωμα αρσης παρακρατησης . Αλλαζει και η αδεια κυκλοφοριας χωρις να γραφει για παρακρατηση .

Το εκανα περυσι με ενα Aygo της κορης μου .

Ακριβώς , εγω παιδευτηκα γιατί είχε κλεισει ο επίσημος έμπορος , αλλά είχα το αποδεικτικό της τράπεζας και πήγα ο ίδιος στο υπουργείο και έκανα τη διαδικασία. Καθώς έξω για να σου αναλάβουν τη συγκεκριμένη διαδικασια θέλουν απο 70-90 ευρώ  τα γραφεια διεκπεραιωσεων

• Like 1

Ακριβώς , εγω παιδευτηκα γιατί είχε κλεισει ο επίσημος έμπορος , αλλά είχα το αποδεικτικό της τράπεζας και πήγα ο ίδιος στο υπουργείο και έκανα τη διαδικασία. Καθώς έξω για να σου αναλάβουν τη συγκεκριμένη διαδικασια θέλουν απο 70-90 ευρώ  τα γραφεια διεκπεραιωσεων

Ευτυχως που ηταν επισημος εμπορος . Εγω το ειχα παρει απο μαντρα που το ειχε στο ονομα του και ειχα και 4 γραμματια και παρακαλαγα να ειναι ...καλα μεχρι να το εξωφλωσω. Αλοιως μεγαλο μπλεξιμο.

Το βρηκα 100% εχω την κυριοτητα. Τελευταια ερωτηση. Επειδη ο μαντρας ειναι μεγαλος μα... Δεν θα χρειαζομαι κατι να δηλωσω στην εφορια οτι εδωσα ταδε λευτα για να παρω τ αμαξι απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη?

Το βρηκα 100% εχω την κυριοτητα. Τελευταια ερωτηση. Επειδη ο μαντρας ειναι μεγαλος μα... Δεν θα χρειαζομαι κατι να δηλωσω στην εφορια οτι εδωσα ταδε λευτα για να παρω τ αμαξι απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη?

Κανονικά πρέπει να πάρεις υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από τον πωλητή, για να μπορείς να την δείξεις όταν σου ζητηθεί.

Για να δηλώσεις την αγορά στην εφορία απλά πρέπει να ξέρεις στοιχεία(ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ) πωλητή.

Τιμολογια οτι σου πουλησε το αμαξι ή υπευθυνη δηλωση με το ποσο αν το ειχε στην μαντρα του αλλλα ανηκε σε αλλον και το εχε αφησει για πουλημα .Πολυ συνηθισμενο .Η υπευθυνη δλωση απο τον πραγματικο ιδιοκτητη .

Η υπεύθυνη δήλωση του πωλητή ενός αυτοκινήτου βεβαιώνει την ακρίβεια του ποσού που θα κληθείς να συμπληρώσεις στον κωδικό 719 (ή 720, αν η αγορά έγινε στο όνομα της συζύγου) του εντύπου Ε1 του χρόνου (δηλ. για τα εισοδήματα του 2017). Το ποσό αυτό κανονικά διασταυρώνεται με τη δήλωση του πωλητή.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...