Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, stormrain είπε

Μια ερωτηση σχετικά με το 39Α και τους κωδικους.

Ειχα αγορασει πέρυσι ενα κινητο με τιμολόγιο, ειχα ενεργοποιησει τους κωδικους, ολα καλα. 

Επιχειρώ να αγορασω παλι ενα, μεσω Σκρουτζ και στην φορμα μου βγάζει οτι δεν εχω ενεργοποιησει τους κωδικους. Παρολα αυτα, μεσω της εφαρμογής της ΑΑΔΕ τους βλεπω ενεργούς, με ημερομηνία την περσινή. 

Ειναι μιας χρησης αυτοι? Υποθετω οχι, αφου μπορω και να τους ανακαλεσω. Πρέπει να βγαζω νεους για καθε αγορα?

Ναι βγάζεις νέους κωδικούς εφόσον τους έχεις χρησιμοποιήσει αυτούς που δοκιμάζεις να βάζεις και δεν περνάνε. Να βγάζεις ένα σετ κωδικών κάθε φορά από την εφαρμογή που θες να κάνεις αγορά και σε επόμενη αγορά βγάζεις νέους. 

• Thanks 1
  • Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 13/11/2024 στις 10:55 ΠΜ, stormrain είπε

Μια ερωτηση σχετικά με το 39Α και τους κωδικους.

Ειχα αγορασει πέρυσι ενα κινητο με τιμολόγιο, ειχα ενεργοποιησει τους κωδικους, ολα καλα. 

Επιχειρώ να αγορασω παλι ενα, μεσω Σκρουτζ και στην φορμα μου βγάζει οτι δεν εχω ενεργοποιησει τους κωδικους. Παρολα αυτα, μεσω της εφαρμογής της ΑΑΔΕ τους βλεπω ενεργούς, με ημερομηνία την περσινή. 

Ειναι μιας χρησης αυτοι? Υποθετω οχι, αφου μπορω και να τους ανακαλεσω. Πρέπει να βγαζω νεους για καθε αγορα?

O «κωδικός πρόσβασης ειδικού κωδικού» βγαίνει μία φορά και είναι για να έχει κάποιος πρόσβαση στην εφαρμογή.

Οι ειδικοί κωδικοί που εκδίδονται στη συνέχεια είναι συνδεδεμένοι με συγκεκριμένο εκπρόσωπο του αγοραστή, είναι μίας χρήσης, και έχουν ζωή 30 (by default) ή 60 μέρες (το πολύ· δεν έχω δει μεγαλύτερη διάρκεια ισχύος τους κι ας το ζητάω ρητώς). Μπορούν να ανακληθούν μέσα σε αυτό το διάστημα, αν δεν έχουν χρησιμοποιηθεί. Εάν το διάστημα ισχύος τους παρέλθει είναι άχρηστοι, ακόμη και εάν δεν έχουν χρησιμοποιηθεί.39.png.b6b9994704e9548105417f17c5a52712.png

• Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Moderators
Δημοσ.

Έχει αλλάξει κάτι σχετικά με την απαλλαγή του ΦΠΑ στις ΙΚΕ όταν η αγορά γίνεται με τιμολόγιο; 

Ο λογιστής ενός φίλου μου του είπε ότι δεν ισχύει για τις ΙΚΕ πλέον η απαλλαγή του ΦΠΑ και ισχύει μόνο για τις ατομικές επιχειρήσεις. Ισχύει όντως κάτι τέτοιο ή να του πω να αλλάξει λογιστή;

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Malthador είπε

Έχει αλλάξει κάτι σχετικά με την απαλλαγή του ΦΠΑ στις ΙΚΕ όταν η αγορά γίνεται με τιμολόγιο; 

Ο λογιστής ενός φίλου μου του είπε ότι δεν ισχύει για τις ΙΚΕ πλέον η απαλλαγή του ΦΠΑ και ισχύει μόνο για τις ατομικές επιχειρήσεις. Ισχύει όντως κάτι τέτοιο ή να του πω να αλλάξει λογιστή;

Με το καθεστώς ΦΠΑ μιας επιχείρησης έχει σχέση η απαλλαγή, όχι με την εταιρική μορφή.

Ναι, ας σκεφτεί την αλλαγή λογιστή, εάν όντως λογιστής λέει τέτοια πράματα.

• Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, Zazula said:

Με το καθεστώς ΦΠΑ μιας επιχείρησης έχει σχέση η απαλλαγή, όχι με την εταιρική μορφή.

Ναι, ας σκεφτεί την αλλαγή λογιστή, εάν όντως λογιστής λέει τέτοια πράματα.

Ναι, αυτό πρότεινα κι εγώ.

Έχει μία ΙΚΕ με δέκα υπάλληλους (οι τρεις πωλητές) και του είπε ο λογιστής ότι δεν μπορεί να πάρει κινητό με απαλλαγή, γιατί η ΙΚΕ δεν δικαιολογεί (!) τέτοια αγορά.

Καράφλιασα μόλις το άκουσα, αλλά μου φάνηκε τόσο εξωφρενικό που είπα να ρωτήσω κι εδώ μήπως έχω ξεχάσει κι αυτά που ξέρω.

Θξ για την απάντηση.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Malthador είπε

Ναι, αυτό πρότεινα κι εγώ.

Έχει μία ΙΚΕ με δέκα υπάλληλους (οι τρεις πωλητές) και του είπε ο λογιστής ότι δεν μπορεί να πάρει κινητό με απαλλαγή, γιατί η ΙΚΕ δεν δικαιολογεί (!) τέτοια αγορά.

Καράφλιασα μόλις το άκουσα, αλλά μου φάνηκε τόσο εξωφρενικό που είπα να ρωτήσω κι εδώ μήπως έχω ξεχάσει κι αυτά που ξέρω.

Θξ για την απάντηση.

Σε αυτές τις περιπτώσεις εγώ πάντοτε ζητώ να μου υποδείξει όποιος ισχυρίζεται κάτι που είναι τόσο κόντρα στα ήδη γνωστά το πού προβλέπεται αυτό που υποστηρίζει (δλδ σε νόμο, εγκύκλιο κ.λπ.). Εκεί καταλαβαίνει κανείς αμέσως την ποιότητα της γνώμης ή της συμβουλής.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Πριν 4 χρόνια είχα πάρει λάπτοπ και όλη την διαδικασία για απαλλαγη του φπα την έκανε το κατάστημα.

Τώρα θέλω να αγοράσω ένα κινητό και θα το παραγγείλω από το you.  Στα στοιχεία της παραγγελίας μου ζητάει έναν κωδικό. Μπήκα στο taxis αλλά δεν έχω βγάλει άκρη.. μήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος? Πρέπει να κατεβάσω την εφαρμογή που ζητάει?  Πρέπει να ορίσω εκπρόσωπο? 

https://www.aade.gr/ypiresia-arthroy-39a-par5-pol-11502992017

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, pavloa είπε

Τώρα θέλω να αγοράσω ένα κινητό και θα το παραγγείλω από το you.  Στα στοιχεία της παραγγελίας μου ζητάει έναν κωδικό. Μπήκα στο taxis αλλά δεν έχω βγάλει άκρη.. μήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος? Πρέπει να κατεβάσω την εφαρμογή που ζητάει? https://www.aade.gr/ypiresia-arthroy-39a-par5-pol-11502992017

Ναι, τον κωδικό αυτόν θα τον πάρεις χρησιμοποιώντας αυτή την υπηρεσία. Έχει τις σχετικές οδηγίες η σελίδα τής ΑΑΔΕ που λίνκαρες.

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έχω διαβάσει παρόμοια ερώτηση πιο πίσω αλλά είπα να αναφέρω τη δική μου εμπειρία και να ρωτήσω γνώμη.

Διατηρώ ατομική επιχείρηση και αγόρασε συγγενικό μου πρόσωπο κινητό τηλέφωνο με 39α από το Πλαίσιο πληρώνοντας με τη δική του κάρτα.
Την παραγγελία την έκανα εγώ ηλεκτρονικά και αυτός πήγε να την παραλάβει.
Η πωλήτρια του είπε οτι κανονικά δεν θα έπρεπε να περάσει από το σύστημά τους η παραγγελία μιας και το ονοματεπώνυμο στο τιμολόγιο είναι διαφορετικό από αυτό της κάρτας και οτι να ρωτήσουμε τον λογιστή μου...

Το ποσό χωρίς ΦΠΑ είναι κάτω από 500 ευρώ. Έχει κανένας παρόμοια εμπειρία; Θα έχω πρόβλημα; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...