Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, ThanosR92 είπε

Καλημέρα. Αν αγοραστεί κινητό από ΚΩΤΣΌΒΟΛΟ με απαλλαγή ΦΠΑ αλλά πληρωθεί με κάρτα δεύτερου προσώπου, θα περάσει; 

Όχι θέλει μόνο με του νόμιμου που έχει τη απαλλαγή ή με τραπεζική κατάθεση .

• Like 1
  • Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 ώρες πριν, meletis_m είπε

Όχι θέλει μόνο με του νόμιμου που έχει τη απαλλαγή ή με τραπεζική κατάθεση .

Δεν ισχύει αυτό. Θα περάσει κανονικά σαν συναλλαγή. Δεν παίζει να γίνει έλεγχος τρόπου πληρωμής 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SabotazNic είπε

Δεν ισχύει αυτό. Θα περάσει κανονικά σαν συναλλαγή. Δεν παίζει να γίνει έλεγχος τρόπου πληρωμής 

Επειδή πρόσφατα χρησιμοποίησα το παραπάνω άρθρο για αγορά τηλεφώνου, ο λογιστής με ενημέρωσε για το παραπάνω .

Τώρα εάν γίνεται έλεγχος δε ξέρω αλλά να είναι καλυμμένος.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, meletis_m είπε

Επειδή πρόσφατα χρησιμοποίησα το παραπάνω άρθρο για αγορά τηλεφώνου, ο λογιστής με ενημέρωσε για το παραπάνω .

Τώρα εάν γίνεται έλεγχος δε ξέρω αλλά να είναι καλυμμένος.

Και ο δικός μου το ίδιο μου είπε, αλλά το θέμα είναι στην πράξη τι γίνεται. Γιαυτό και ρώτησα. 

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

Θα ήθελα τη βοήθεια σας για μια απορία που μου έχει δημιουργηθεί.

Έχω μια εταιρεία ΕΕ( βραχυχρόνια μίσθωση) που υπόκειται σε ΦΠΑ 13%,

Έχω δικαίωμα να αγοράσω κινητό με απαλλαγή ΦΠΑ?

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, XarisRR είπε

Έχω μια εταιρεία ΕΕ( βραχυχρόνια μίσθωση) που υπόκειται σε ΦΠΑ 13%,

Έχω δικαίωμα να αγοράσω κινητό με απαλλαγή ΦΠΑ?

Εφόσον η εταιρεία είναι ενταγμένη σε κανονικό καθεστώς ΦΠΑ (που λογικά είναι), η απάντηση είναι ναι.

Το επιβεβαιώνεις από ΑΑΔΕ > Μητρώο & Επικοινωνία > Στοιχεία Επιχείρησης > Καθεστώς ΦΠΑ > ΚΑΝΟΝΙΚΟ

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παιδιά να ρωτήσω σα κονσόλα-παιχνιδομηχανη τι θεωρείται? Πέρα από τα κλασσικά ps/Xbox?

Πχ ενα Rog Ally που είναι φορητή παιχνιδομηχανή γίνεται να το αγοράσω σε εταιρία χωρίς να πληρωθεί ΦΠΑ? ΤΟ Πιθανότερο ναι γιατί αν όχι κονσόλα θα θεωρηθεί τάμπλετ, αλλά θέλω επίσης να ρωτήσω μια εξωτερική κάρτα γραφικών (που συνδέεται με αυρο) μπορεί επίσης να αγοραστεί χωρίς ΦΠΑ

https://rog.asus.com/uk/external-graphic-docks/rog-xg-mobile-2023-model/

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, therock είπε

Πχ ενα Rog Ally που είναι φορητή παιχνιδομηχανή γίνεται να το αγοράσω σε εταιρία χωρίς να πληρωθεί ΦΠΑ? ΤΟ Πιθανότερο ναι γιατί αν όχι κονσόλα θα θεωρηθεί τάμπλετ, αλλά θέλω επίσης να ρωτήσω μια εξωτερική κάρτα γραφικών (που συνδέεται με αυρο) μπορεί επίσης να αγοραστεί χωρίς ΦΠΑ

Το rog ally πολύ πιθανών ναι. Όπως και να έχει, κατά την διάρκεια έκδοσης παραστατικού θα φανεί αν στο σύστημα κάτι φαίνεται ως κονσόλα. Πχ το ps5 μπορείς, όπως και το Psvr2 (δεν είναι κονσόλα, το μετράνε έτσι όμως). 

Οχι, το hardware δεν περιλαμβάνεται στο άρθρο 39α. Ωστόσο μπορεί να κόψεις κανονικά τιμολόγιο (θα πληρώσεις τώρα τον ΦΠΑ), για να τον πάρεις πίσω στο τέλος της οικονομικής περιόδου (πιθανών 3μηνο) 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, therock είπε

αλλά θέλω επίσης να ρωτήσω μια εξωτερική κάρτα γραφικών (που συνδέεται με αυρο) μπορεί επίσης να αγοραστεί χωρίς ΦΠΑ

https://rog.asus.com/uk/external-graphic-docks/rog-xg-mobile-2023-model/

Όχι. Για μεμονωμένο hardware (είτε για desktop είτε για laptop) δεν εφαρμόζονται αυτές οι διατάξεις. Ούτε για ολοκληρωμένους desktop υπολογιστές. Αποκλειστικά για laptop/tablet/κινητά/κονσόλες.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έχει καταφέρει κανείς να σετάρει την υπηρεσία https://www.aade.gr/dl_assets/39afpa/user_guide_summary_4_buyers_aade39afpaV1.0.pdf για εταιρία?
Έχω ΙΚΕ και στο link της ΑΑΔΕ δεν με αφήνει να δημιουργήσω ζεύγος κωδικών για λογαριασμό της εταιρίας. Όταν μπαίνω στο προσωπικό μου λογαριασμό στην ΑΑΔΕ που είμαι και εκπρόσωπος δημιουργώ ζεύγος κανονικά αλλά μετά στο πρόγραμμα μου λέει (σωστά) πως το ΑΦΜ(το προσωπικό) δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απαλλαγή. Έχει κανείς ιδέα?

Δημοσ.
Στις 10/5/2024 στις 3:34 ΜΜ, therock είπε

Παιδιά να ρωτήσω σα κονσόλα-παιχνιδομηχανη τι θεωρείται? Πέρα από τα κλασσικά ps/Xbox?

Πχ ενα Rog Ally που είναι φορητή παιχνιδομηχανή γίνεται να το αγοράσω σε εταιρία χωρίς να πληρωθεί ΦΠΑ?

Το κριτήριο για το εάν εφαρμόζεται το Άρθρο 39Α είναι (περιοριστικά) η κλάση τους στο Κοινό Δασμολόγιο Ε.Ε.:

• Κινητά τηλέφωνα: «85171200».
  • Κονσόλες για παιχνίδια: «95045000».
  • Ταμπλέτες ηλεκτρονικών υπολογιστών και φορητοί υπολογιστές: «84713000».
Στις 19/5/2024 στις 6:40 ΜΜ, manos9988 είπε

Έχει καταφέρει κανείς να σετάρει την υπηρεσία https://www.aade.gr/dl_assets/39afpa/user_guide_summary_4_buyers_aade39afpaV1.0.pdf για εταιρία?
Έχω ΙΚΕ και στο link της ΑΑΔΕ δεν με αφήνει να δημιουργήσω ζεύγος κωδικών για λογαριασμό της εταιρίας. Όταν μπαίνω στο προσωπικό μου λογαριασμό στην ΑΑΔΕ που είμαι και εκπρόσωπος δημιουργώ ζεύγος κανονικά αλλά μετά στο πρόγραμμα μου λέει (σωστά) πως το ΑΦΜ(το προσωπικό) δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απαλλαγή. Έχει κανείς ιδέα?

Ναι βέβαια. Μπαίνεις με τους προσωπικούς σου κωδικούς στη εφαρμογή Διαχείρισης Ειδικών Κωδικών και από το μενού αριστερά πατάς «Επιλογή Ρόλου» ώστε να δηλώσεις για ποιο νομικό πρόσωπο το οποίο εκπροσωπείς σκοπεύεις να βγάλεις κωδικούς.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
15 hours ago, Zazula said:

Το κριτήριο για το εάν εφαρμόζεται το Άρθρο 39Α είναι (περιοριστικά) η κλάση τους στο Κοινό Δασμολόγιο Ε.Ε.:

• Κινητά τηλέφωνα: «85171200».
  • Κονσόλες για παιχνίδια: «95045000».
  • Ταμπλέτες ηλεκτρονικών υπολογιστών και φορητοί υπολογιστές: «84713000».

Ναι βέβαια. Μπαίνεις με τους προσωπικούς σου κωδικούς στη εφαρμογή Διαχείρισης Ειδικών Κωδικών και από το μενού αριστερά πατάς «Επιλογή Ρόλου» ώστε να δηλώσεις για ποιο νομικό πρόσωπο το οποίο εκπροσωπείς σκοπεύεις να βγάλεις κωδικούς.

Την κλαση ομως συγκεκριμενου προιοντως πως την βρισκουμε? Ας πουμε το αξεσουαρ που με ενδιαφερει, θα μπορουσε να παρει κωδικο υπολογιστη η παιχνιδιομηχανης καθως ειναι κατι ενδιαμεσο

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, therock είπε

Την κλαση ομως συγκεκριμενου προιοντως πως την βρισκουμε? Ας πουμε το αξεσουαρ που με ενδιαφερει, θα μπορουσε να παρει κωδικο υπολογιστη η παιχνιδιομηχανης καθως ειναι κατι ενδιαμεσο

Αυτό μόνον ο εκάστοτε εισαγωγέας [κι ο εκτελωνιστής του] το γνωρίζει.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλησπέρα.

αναζήτώ πωλητή με τιμολόγιο 39Α για το Xiaomi Poco X6 5G Dual SIM
αυτοί του skrou & best κάνουν πως πωλούν αλλά στη πράξη δεν.

δεκτές οι υποδείξεις, ευχαριστώ

• Moderators
Δημοσ.
On 13/06/2024 at 21:06, arel said:

καλησπέρα.

αναζήτώ πωλητή με τιμολόγιο 39Α για το Xiaomi Poco X6 5G Dual SIM
αυτοί του skrou & best κάνουν πως πωλούν αλλά στη πράξη δεν.

δεκτές οι υποδείξεις, ευχαριστώ

Μπορείς να το παραγγείλεις απευθείας από το καλάθι του skroutz και να σου περάσει την απαλλαγή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...