Arkin Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2023 Μόλις τώρα, thermaikos4 είπε το ιδιο το skroutz θελει μονο ΑΦΜ? διοτι στις εξηγησεις γραφει άλλα. ειχα αγορασει ενα λαπτοπ απο ενα σκρουτζομαγαζο μονο με ΑΦΜ. τωρα που βλεπω ενα κινητο το εχει σαραντα ευρω παραπανω το ιδιο καταστημα απο τα υπολοιπα. Ενω απο το πρωτο που στελνει μονο με skroutz το σκεφτομαι αν θα μπω σε διαδικασια με τα χΑΡτια της ααδεε Ναι οταν κανεις αγορα μεσω skroutz βαζεις το αφμ και σου αφαιρει αυτοματα το φπα απο οποιοδηποτε καταστημα και αν αγορασεις αρκει να ειναι μεσω skroutz. Επειτα κατεβαζεις την ααδεε τιμολογιο την εφαρμογη και απο εκει κανεις λογαριασμο με taxis net και βγαζεις νουμερο οποτε θελεις να κανεις μια αγορα με απευθειας απαλλαγη φπα. 5 λεπτα δουλεια ειναι εχω παρει 3 κινητα μεχρι στιγμης και ολα πηγαν αψογα.
aGka8l Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Nα κανω μια ερώτηση για ατομική επιχείρηση , βλεπω στο bestprice πχ κινητό τιμή web 90 ευρώ , με απαλαγή φπα 85€. ωραια ναι το ξέρουμε το κόλπο , αλλα αν το πάρω σαν απόδειξη λιανικης αφου ειναι κάτω απο 100ευρώ θα μπορέσει να δικαιολογηθεί σαν έξοδο αφου εχει πληρωθεί με κάρτα?
txcellas Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Καλησπερα, υπαρχουν απειρα θεματα αλλα ξανανοιγω... Συγγενης μου θελει να παρει κινητο ειτε απο public,plaisio,kotso με χρηση 39α. Ποιο απο τα παραπανω καταστηματα ειναι το πιο συντομο σε διαδικασια; Εχετε προσφατη εμπειρια;
Mr_Terror Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 στο πλαισιο μονο με το αφμ και την ταυτοτητα κανουν αποφορολογηση.Δεν ζητανε κανενα χαρτι.Εχω παρει 2 φορες απο πλαισιο. 1
txcellas Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Ευχαριστω! Διαδικτυακα το ιδιο συντομοι ειναι; Γνωριζεις;
gokuthelegend Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Τι είναι αυτό το 39α; Αφορά και ιδιώτες ή θέλει επαγγελματικό ΑΦΜ;
Mr_Terror Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Διαδικτυακα δεν γνωριζω.Εγω πηγα απευθειας σε φυσικο καταστημα.Παρε ενα τηλεφωνο να ρωτησεις πως γινεται απο το eshop τους. 3 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε Τι είναι αυτό το 39α; Αφορά και ιδιώτες ή θέλει επαγγελματικό ΑΦΜ; Αφορα επαγγελματικο αφμ.Σου αφαιρεί απευθειας στο ταμειο το φπα για να καταλαβεις. 1
theopan Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, txcellas είπε Καλησπερα, υπαρχουν απειρα θεματα αλλα ξανανοιγω... Συγγενης μου θελει να παρει κινητο ειτε απο public,plaisio,kotso με χρηση 39α. Ποιο απο τα παραπανω καταστηματα ειναι το πιο συντομο σε διαδικασια; Εχετε προσφατη εμπειρια; Το Public έχει μια "ιδιοτροπία" να σε χρεώνει αναγκαστικά όλο το ποσό και το ΦΠΑ, να κόβει ένα συνολικό τιμολόγιο και αμέσως να σου πιστώνει το ποσό του ΦΠΑ με έκδοση πιστωτικού τιμολογίου. Το σύστημά τους φταίει μου είχαν πει και το ξέρουν ότι είναι αμφισβητούμενης ορθότητας αλλά ειδικά σε κάποιες περιπτώσεις δε μπορούν να κάνουν κάτι διαφορετικό. Είναι θεωρητικά παράτυπο αν και ο λογιστής μου δεν "τσίνησε" και μου είπε πως να το χειριστώ στην περιοδική. Πλαίσιο (και Κοτσώβολος αν θυμάμαι καλά) δεν έχουν κανένα θέμα. Το ΑΦΜ σου δίνεις απλά και κάνουν αμέσως την "αποφορολόγηση". Με το 39α έχουν πρόβλημα μόνο κάτι "καρουζέλ" απατεώνες. Μόλις δεις δηλαδή κάποιον να σου προβάλει "δυσκολίες" και "διαδικασίες" μπορείς με ασφάλεια να καταλάβεις ότι πρέπει να χαιρετήσεις και να πας αλλού. 36 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε Τι είναι αυτό το 39α; Αφορά και ιδιώτες ή θέλει επαγγελματικό ΑΦΜ; Μόνο εταιρίες και επαγγελματίες αφορά. Και μάλιστα όχι όλους αλλά μόνο τους ενταγμένους σε κανονικό καθεστώς ΦΠΑ. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2023 από theopan
txcellas Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 18 λεπτά πριν, theopan είπε Το Public έχει μια "ιδιοτροπία" να σε χρεώνει αναγκαστικά όλο το ποσό και το ΦΠΑ, να κόβει ένα συνολικό τιμολόγιο και αμέσως να σου πιστώνει το ποσό του ΦΠΑ με έκδοση πιστωτικού τιμολογίου. Το σύστημά τους φταίει μου είχαν πει και το ξέρουν ότι είναι αμφισβητούμενης ορθότητας αλλά ειδικά σε κάποιες περιπτώσεις δε μπορούν να κάνουν κάτι διαφορετικό. Είναι θεωρητικά παράτυπο αν και ο λογιστής μου δεν "τσίνησε" και μου είπε πως να το χειριστώ στην περιοδική. Πλαίσιο (και Κοτσώβολος αν θυμάμαι καλά) δεν έχουν κανένα θέμα. Το ΑΦΜ σου δίνεις απλά και κάνουν αμέσως την "αποφορολόγηση". Με το 39α έχουν πρόβλημα μόνο κάτι "καρουζέλ" απατεώνες. Μόλις δεις δηλαδή κάποιον να σου προβάλει "δυσκολίες" και "διαδικασίες" μπορείς με ασφάλεια να καταλάβεις ότι πρέπει να χαιρετήσεις και να πας αλλού. Μόνο εταιρίες και επαγγελματίες αφορά. Και μάλιστα όχι όλους αλλά μόνο τους ενταγμένους σε κανονικό καθεστώς ΦΠΑ. Ευχαριστώ για την απαντηση. Οποτε για να μην ταλαιπωρειται ο αγοραστής εφόσον όλες οι αλυσίδες το ίδιο κινητό με την ίδια τιμγη καλύτερα να κοιτάξουμε για πλαίσιο και κωτσοβολο, σωστα; 1
Mr_Terror Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) και να συμπληρώσω αποφορολογηση γινεται μονο σε κινητα, λαπτοπ , ταμπλετ και video κονσολες.Πουθενα αλλου. Ο κωτσοβολος που ειχα παρει παλια λαπτοπ, μου ειχε ζητησει καποιο χαρτι.Για μενα καλυτερα πλαισιο να κοιταξετε. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2023 από Mr_Terror 1
txcellas Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Ευχαριστώ πολύ! Θα ενημερώσω τον ενδιαφερόμενο!
Moderators stormrain Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Moderators Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 O Kωτσοβολος ζητά απλα μια εκτύπωση απο το taxis με τα στοιχεία της επιχείρησης, τιποτα το τρομερό μπδγ. 1
theopan Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Στις 20/11/2023 στις 10:35 ΜΜ, Mr_Terror είπε Ο κωτσοβολος που ειχα παρει παλια λαπτοπ, μου ειχε ζητησει καποιο χαρτι.Για μενα καλυτερα πλαισιο να κοιταξετε. Όταν είχα πάρει κι εγώ πριν ακριβώς 4 χρόνια ένα PS4 από Κωτσόβολο αν θυμάμαι καλά μου είχαν ζητήσει μια εκτύπωση από τα "στοιχεία επιχείρησης". Ουσιαστικά για να δουν ότι υπήρχε και κυρίως ότι ήταν ενταγμένη σε καθεστώς ΦΠΑ. Σήμερα δε νομίζω ότι ζητάνε ούτε αυτοί κάτι τέτοιο καθώς μετά το my DATA χτυπώντας το ΑΦΜ φαίνονται όλα αυτά. Όποιος σας ζητάει ακόμα "χαρτούρα" και "διαδικασίες" μπορείτε με αρκετή ασφάλεια να συμπεράνετε ότι είναι απατεώνας με "καρουζέλ". Το κάνει απλά για να χρονοτριβήσει μέχρι να βαρεθείτε και να πάτε αλλού ώστε να γλιτώσει την έκδοση τιμολογίου...
LLLEFTERIS Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Στις 20/11/2023 στις 10:35 ΜΜ, Mr_Terror είπε και να συμπληρώσω αποφορολογηση γινεται μονο σε κινητα, λαπτοπ , ταμπλετ και video κονσολες.Πουθενα αλλου. Ο κωτσοβολος που ειχα παρει παλια λαπτοπ, μου ειχε ζητησει καποιο χαρτι.Για μενα καλυτερα πλαισιο να κοιταξετε. Μου το ειπε και η ξαδερφη μου αυτο οταν της ζητησα να μου δωσει το ΑΦΜ της για να παρω κλιματιστικο, γιατι μονο αυτα;
Mr_Terror Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Σε αυτα επιτρεπει η εφορια αποφορολογηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα