Προς το περιεχόμενο

Αγορά κινητού / τάμπλετ / λάπτοπ / κονσόλας χωρίς ΦΠΑ (ΠΟΛ 1150/2017)

Zazula

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

34 λεπτά πριν, Zazula είπε

Κατά κάποιον τρόπο, ναι ( = έχω δύο λογιστικές εταιρείες). 😊

Θα σου στείλω πμ γιατί μπλέκω μόνο με ηλίθιους, δεν εξηγείται αλλιώς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

24 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Ψάχνω νέο λογιστή :P

Βασικά ψάχνεις λογιστή και όχι κομπογιαννίτη να κάθεσαι εσύ να διαβάζεις, να του κάνεις υποδείξεις γιατί το ένα δεν το ήξερε και το άλλο δεν πρόλαβε να το διαβάσει.

17 λεπτά πριν, cacofonix-3 είπε

Βασικά ψάχνεις λογιστή και όχι κομπογιαννίτη να κάθεσαι εσύ να διαβάζεις, να του κάνεις υποδείξεις γιατί το ένα δεν το ήξερε και το άλλο δεν πρόλαβε να το διαβάσει.

Ακριβώς. Δε θα με πείραζε βέβαια, αν δεν πλήρωνα 50 ευρώ τον μήνα, για ένα τιμολόγιο που κόβω (μπλοκάκιας).

23 ώρες πριν, stormrain είπε

Γενικα εχει πλακα το θεμα με τα τιμολόγια. Μίλησα στο τηλέφωνο με ένα κατάστημα προχθες, μου λενε θελουμε 14 ημέρες για να ελέγξουμε τα στοιχεια. Ο,τι να ναι δηλαδή  😅

Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει, 14 μέρες κοσκινίζει, λέει ο σοφός λαός

Στις 6/9/2021 στις 9:03 ΠΜ, DimJ Fot είπε

Ειμαι ελευθερος επαγγελματίας με ΚΑΔ υπηρεσιες δημιουργιας ιστοσελιδων και πληροφοριακη υποστηριξη. Μπορω να δικαιολογησω την αγορα παιχνιδομηχανης PS5 ή σε επικειμενο ελεγχο θα εχω θεμα? Αν καποιος ειναι γνωστης του θεματος ας μου πει (ο λογιστής πολυ τα μασαει και θελω να το ψαξω απο οπου μπορω)

Γελάω αρκετή ώρα, με την σκέψη, λοιπόν θα πάρεις και μια 65" και θα την μοστράρεις στο γραφείο με το PS5 θα φτιάξεις και μια παρουσίαση σε Video και θα την δείχνεις στους πελάτες. Αρα το PS5 θα χρησιμοποιείται ως συσκευή προβολής multimedia (πάγιος εξοπλισμός στην επιχείρηση) και εκτός ωραρίου θα το ξεσκίζεις στο παιχνίδι... βρε τι σκεφτόμαστε για να γλιτώσουμε το ΦΠΑ. Δεν πιάνει καμία νομοθεσία το δαιμόνιο της φυλής μας, τέλος.

17 ώρες πριν, DrFragi είπε

α) ελεύθερος επαγγελματίας σε τομέα μεταφράσεων

β) η δουλειά του ελεύθερου επαγγελματία είναι δεύτερη , η πρώτη είναι υπάλληλος γραφείου και καταβάλλονται από εκεί τα του εφκα και δίνονται στο ΙΚΑ 

γ) μηδενικά βιβλία εσόδων-εξόδων στα βιβλία για το κομμάτι του ελεύθερου επαγγελματία 

αξιζει και γίνεται λοιπόν να αγοραστεί μια κονσόλα καθαρά για λόγους διασκέδασης δίχως ΦΠΑ ; 
ή εν τέλη θα το πληρώσω στο τέλος του τριμήνου ; 

Αν δεν έχεις έσοδα, καλά θα κάνεις να μην περνάς fake έξοδα, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά και ονομάζεται κλείσιμο βιβλίων... εκεί μπορεί να συναντήσεις την σκύλα & την χάρυβδη.

29 λεπτά πριν, ComputersGr είπε

Αν δεν έχεις έσοδα, καλά θα κάνεις να μην περνάς fake έξοδα, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά και ονομάζεται κλείσιμο βιβλίων... εκεί μπορεί να συναντήσεις την σκύλα & την χάρυβδη.

Πέραν αυτού, αν η επιχειρηματική δραστηριότητα σε ατομική εμφανίζει ζημία, το πόσό της αφαιρείται από το διαθέσιμο κεφάλαιο προς ανάλωση, επίκληση του οποίου θα δύναται να κάνει ο φορολογούμενος σε μελλοντικά φορολογικά έτη.

5 ώρες πριν, ComputersGr είπε

Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει, 14 μέρες κοσκινίζει, λέει ο σοφός λαός

Γελάω αρκετή ώρα, με την σκέψη, λοιπόν θα πάρεις και μια 65" και θα την μοστράρεις στο γραφείο με το PS5 θα φτιάξεις και μια παρουσίαση σε Video και θα την δείχνεις στους πελάτες. Αρα το PS5 θα χρησιμοποιείται ως συσκευή προβολής multimedia (πάγιος εξοπλισμός στην επιχείρηση) και εκτός ωραρίου θα το ξεσκίζεις στο παιχνίδι... βρε τι σκεφτόμαστε για να γλιτώσουμε το ΦΠΑ. Δεν πιάνει καμία νομοθεσία το δαιμόνιο της φυλής μας, τέλος.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση !!

• Like 1

Στις 3/6/2021 στις 4:32 ΜΜ, SeaLion είπε

Να πω κι εγώ, πως ξόδεψα χρόνο ψάχνοντας ποιο μαγαζί θα με βολέψει με τα δικαιολογητικά, λίγο ξενέρωνα με όλα αυτά που ζητούσαν, μετά έψαχνα ποια μαγαζιά  δέχονται τον Κωδικό Μίας Χρήσης για πιο απλή διαδικασία... μετά έβλεπα πως έχει αναμονή για να μου πουν τελικό ποσό και να το καταθέσω μέσω τράπεζας... πφφ...

Τζάμπα κόπος!

Έχοντας ετοιμάσει τους σχετικούς κωδικούς από την ΑΑΔΕ*, με το καλάθι του skroutz έγινε η παραγγελία σε 2', βάζοντας απλά το ΑΦΜ τα στοιχεία επιχείρησης εμφανίστηκαν σε κλάσματα δευτερολέπτου και επιβεβαιώθηκε άμεσα πως δικαιούμαι την αφαίρεση ΦΠΑ, έστειλα το πακέτο και στο σπίτι από όπου δουλεύω τελευταία (έλεος με αυτούς που γράφανε πως πρέπει η παραγγελία να πάει αυστηρά στην έδρα της επιχείρησης) πλήρωσα άμεσα με κάρτα (συνδεδεμένη με τον επαγγελματικό λογαριασμό βέβαια, όχι πως φάνηκε να έχει σημασία όμως) κι όχι με κατάθεση που και έξοδα μπορεί να έχει αναλόγως αν έχει άλλη τράπεζα το μαγαζί και σχετική καθυστέρηση. Το τιμολόγιο του σκρουτζομάγαζου έχει μόνο την έδρα της επιχείρησης κι όχι την διεύθυνση του σπιτιού μου (αυτή ήταν στο skroutz last mile κουτί μόνο)

Σε 26 ώρες από την παραγγελία το προϊόν ήταν στα χέρια μου.

Σαν διαφήμιση ακούγομαι, αλλά δεν έχω κάνει πιο smooth παραγγελία από ελληνικό μαγαζί ποτέ.

* ειδικός κωδικός για άρθρο 39α + κωδικός μίας χρήσης από την εφαρμογή.

----

Ακολουθεί άσχετο tip για macOS users:
Η εφαρμογή aade39afpa.jar τρέχει και σε macOS και χωρίς εγκατάσταση Java αν, διαβάζοντας το readme.txt κατεβάσετε από το ίδιο link jdk για macos (amazon-corretto-8-x64-macos-jdk.tar.gz) και αφού το κάνετε extract το "ξεκαραντινιάσετε" (είναι unsigned) με την εξής εντολή στο terminal:

xattr -r -d com.apple.quarantine amazon-corretto-8.jdk

μετά πρέπει να πάτε: System Preferences > Security & Privacy > Privacy > Input monitoring και να προσθέσετε και να τικάρετε το executable: amazon-corretto-8.jdk\Contents\Home\bin\java

Τέλος, έχοντας τον φάκελο amazon-corretto-8.jdk δίπλα στο aade39afpa.jar μπορείτε να τρέξετε από το terminal:

./amazon-corretto-8.jdk/Contents/Home/bin/java -jar aade39afpa.jar

Αν θέλετε γενικά να έχετε έναν πρόχειρο launcher για την εφαρμογή, μπορείτε να φτιάξετε ένα script (plain text αρχείο) το οποίο θα το ονομάσετε π.χ. aade39a.command και θα έχει τα εξής περιεχόμενα:

#!/bin/zsh
SCRIPTPATH="$( cd -- "$(dirname "$0")" >/dev/null 2>&1 ; pwd -P )"
${SCRIPTPATH}/amazon-corretto-8.jdk/Contents/Home/bin/java -jar ${SCRIPTPATH}/aade39afpa.jar

Το βάζετε στον ίδιο φάκελο με το jar και το jdk και το κάνετε executable:

chmod a+x aade39a.command

Με ένα διπλό κλικ στο command αρχείο, τρέχει η εφαρμογή της ΑΑΔΕ για την έκδοση κωδικών μίας χρήσης (ή ό,τι άλλο κάνει τέλος πάντων...) 

! Δεν αρκεί να έχει κανείς το απλό OpenJDK θέλει JRE/JDK με JavaFX bundled. Θα δούλευε φαντάζομαι απευθείας και με JRE της Oracle για όποιον το έχει ήδη εγκατεστημένο.

Επίσης θα μπορούσε να είναι απλά μια web εφαρμογή όλο αυτό!

Καλησπέρα

Ήθελα να ρωτήσω εφόσον ασχολήθηκες με macOS, με τα bigsur  έχει θέμα με τη γραμματοσειρά .

Στο τέρμιναλ βγάζει το θέμα με τα fonts 

CoreText note: Client requested name ".SFNS-Regular", it will get Times-Roman rather than the intended font. All system UI font access should be through proper APIs such as CTFontCreateUIFontForLanguage() or +[NSFont systemFontOfSize:].

Το πρόβλημα είναι ότι το αρχείο ξεκινάει με . ( .SFNS-Regular ) προσπαθώ να το διορθώσω αλλά δε βρήκα ακόμη άκρη.

1 ώρα πριν, e7tA είπε

Καλησπέρα

Ήθελα να ρωτήσω εφόσον ασχολήθηκες με macOS, με τα bigsur  έχει θέμα με τη γραμματοσειρά .

Στο τέρμιναλ βγάζει το θέμα με τα fonts 

CoreText note: Client requested name ".SFNS-Regular", it will get Times-Roman rather than the intended font. All system UI font access should be through proper APIs such as CTFontCreateUIFontForLanguage() or +[NSFont systemFontOfSize:].

Το πρόβλημα είναι ότι το αρχείο ξεκινάει με . ( .SFNS-Regular ) προσπαθώ να το διορθώσω αλλά δε βρήκα ακόμη άκρη.

Φαίνεται σα να έχεις θέμα με την εγκατάσταση του jdk στον υπολογιστή σου. Δοκίμασε να το τρέξεις με το jdk που προτείνω. Μόλις το δοκίμασα και δεν έχω κάποιο τέτοιο θέμα στο big sur και η εφαρμογή φαίνεται οκ. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα παιδιά.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει αγοράσει κανείς κινητό από skroutz πρόσφατα..

Ρωτάω γιατί 2-3 μαγαζιά που εμπιστεύομαι είδα ότι για να εκδώσουν 39Α πέρα από τα απαραίτητα δικαιολογητικά ζητάνε εν συνεχεία η πληρωμή να γίνει μέσω εμβάσματος σε λογαριασμό δικό τους.

Εγώ ωστόσο ήθελα να πληρώσω με κάρτα προκειμένου να φανεί κανονικά ως έξοδο μιας και ζητάνε πλέον κατά τη διάρκεια του χρόνου να έχεις ξοδέψει ποσό μέσω της κάρτας ίσο με το 20% του εισοδήματος. Σε διαφορετική περίπτωση παίρνεις κάποιο πρόστιμο..

Με το έμβασμα αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει.. Κάνω κάποιο λάθος? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, sxetikos13 είπε

Καλησπέρα παιδιά.

Ρωτάω γιατί 2-3 μαγαζιά που εμπιστεύομαι είδα ότι για να εκδώσουν 39Α πέρα από τα απαραίτητα δικαιολογητικά ζητάνε εν συνεχεία η πληρωμή να γίνει μέσω εμβάσματος σε λογαριασμό δικό τους.

Εγώ ωστόσο ήθελα να πληρώσω με κάρτα προκειμένου να φανεί κανονικά ως έξοδο μιας και ζητάνε πλέον κατά τη διάρκεια του χρόνου να έχεις ξοδέψει ποσό μέσω της κάρτας ίσο με το 20% του εισοδήματος. Σε διαφορετική περίπτωση παίρνεις κάποιο πρόστιμο..

Υπολογίζεται και το έμβασμα (προς επαγγελματικό λογαριασμό)...

Επεξ/σία από agnostos13

• Moderators
7 hours ago, sxetikos13 said:

Καλησπέρα παιδιά.

Περσινό, αλλά δεν έχει αλλάξει κάτι δραματικά:

«Σύμφωνα με την απόφαση, ως ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής νοούνται οι κάρτες και μέσα πληρωμής με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες ή προπληρωμένες κάρτες (prepaid cards), η πληρωμή μέσω λογαριασμού πληρωμών (μεταφορά πίστωσης, εντολές άμεσης χρέωσης, πάγιες εντολές, τραπεζικές ή ταχυδρομικές επιταγές), η πληρωμή μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking), η πληρωμή μέσω ηλεκτρονικού πορτοφολιού (e-wallet), paypal κ.λπ., καθώς και η καταβολή μετρητών σε γκισέ ή σε μηχάνημα easy-pay.»

Οπότε μια χαρά προσμετράται και το έμβασμα.

καλησπερα παιδια,χρειαζεται να ενεργοποιησει κατι ο λογιστης μου για να μπορω να αγορασω χωρις φπα?

επαγγελματιας ειμαι,παιρνω συχνα με τιμολογια και τα περναει ο λογιστης μου αλλα τωρα επικοινωνησα με μαγαζι απο σκρουτζ,τσεκαραν το αφμ μου και μου ειπαν οτι δεν δικαιουμαι.

Εχει κανεις καμια ιδεα?

1 λεπτό πριν, azuli είπε

καλησπερα παιδια,χρειαζεται να ενεργοποιησει κατι ο λογιστης μου για να μπορω να αγορασω χωρις φπα?

επαγγελματιας ειμαι,παιρνω συχνα με τιμολογια και τα περναει ο λογιστης μου αλλα τωρα επικοινωνησα με μαγαζι απο σκρουτζ,τσεκαραν το αφμ μου και μου ειπαν οτι δεν δικαιουμαι.

Εχει κανεις καμια ιδεα?

Μήπως είσαι στους απαλλασσόμενους από ΦΠΑ (επιχειρήσεις ειδικού καθεστώτος ή αποκλειστικά ΚΑΔ χωρίς ΦΠΑ);

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...