Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 3 λεπτά πριν, theo93 είπε Σωστά, νόμιζα ότι κάπου θα είχε export. Απο amazon μπορεί να γίνει παραγγελία χωρίς ΦΠΑ; Κανείς business λογαριασμό, βάζεις το ΑΦΜΟ σου (με EL μπροστά) και αγοράζεις χωρίς ΦΠΑ. Αν δεν κάνω λάθος, στα μεταφορικά δεν τον αφαιρεί. Ο,τι αγορές κάνεις για επαγγελματική χρήση, να τις κάνεις από τον επαγγελματικό, μην τους μπερδεύεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theo93 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 4 λεπτά πριν, cacofonix-3 είπε Κανείς business λογαριασμό, βάζεις το ΑΦΜΟ σου (με EL μπροστά) και αγοράζεις χωρίς ΦΠΑ. Αν δεν κάνω λάθος, στα μεταφορικά δεν τον αφαιρεί. Ο,τι αγορές κάνεις για επαγγελματική χρήση, να τις κάνεις από τον επαγγελματικό, μην τους μπερδεύεις. Βασικά επειδή δεν ξέρω ακριβώς πως πάει. Έχει η μητέρα μου μια ατομική επιχείρηση και της είπε η λογίστρια ότι μπορεί να αγοράσει χωρίς ΦΠΑ κινητό και λάπτοπ αν θέλει, χωρίς να αποδώσει ΦΠΑ γιατί είναι νέα εταιρία. Αγόρασε κινητό απο ελληνικό κατάστημα και τώρα είδα ένα λαπτοπ απο amazon απλά δεν ξέρω αν καλύπτεται αυτή η περίπτωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 7 ώρες πριν, theo93 είπε Βασικά επειδή δεν ξέρω ακριβώς πως πάει. Έχει η μητέρα μου μια ατομική επιχείρηση και της είπε η λογίστρια ότι μπορεί να αγοράσει χωρίς ΦΠΑ κινητό και λάπτοπ αν θέλει, χωρίς να αποδώσει ΦΠΑ γιατί είναι νέα εταιρία. Αγόρασε κινητό απο ελληνικό κατάστημα και τώρα είδα ένα λαπτοπ απο amazon απλά δεν ξέρω αν καλύπτεται αυτή η περίπτωση. Ok, θα σου στείλω screenshot αύριο, βήμα βήμα να δεις πως γίνεται Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theo93 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 18 λεπτά πριν, cacofonix-3 είπε Ok, θα σου στείλω screenshot αύριο, βήμα βήμα να δεις πως γίνεται Ευχαριστώ, μίλησα με την λογίστρια και μου είπε πως μπορώ. Έριξα μια ματιά και είδα πως πρέπει να ανοίξω έναν επαγγελματικό λογαριασμό αλλα στα states έχει μόνο απο USA. Πώς βάζω απο Ελλάδα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Μόλις τώρα, theo93 είπε Ευχαριστώ, μίλησα με την λογίστρια και μου είπε πως μπορώ. Έριξα μια ματιά και είδα πως πρέπει να ανοίξω έναν επαγγελματικό λογαριασμό αλλα στα states έχει μόνο απο USA. Πώς βάζω απο Ελλάδα; Άνοιξε το σε μια εκ των Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theo93 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, cacofonix-3 είπε Άνοιξε το σε μια εκ των Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία. Το έκανα στο Γερμανικό και λέει θα πάρει μέχρι 72 ώρες μέχρι να γίνει ο έλεγχος και θέλει κάποια αρχεία, υπάρχει περίπτωση να έχω θέματα; Συμφέρει ο κόπος; Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2021 από theo93 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gregdel Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 12 ώρες πριν, theo93 είπε Το έκανα στο Γερμανικό και λέει θα πάρει μέχρι 72 ώρες μέχρι να γίνει ο έλεγχος και θέλει κάποια αρχεία, υπάρχει περίπτωση να έχω θέματα; Συμφέρει ο κόπος; Φυσικά και συμφέρει. Απαλλαγή ΦΠΑ είναι. Βασική προσοχή. ΘΕΛΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑΡΞΗ ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ στην ΑΑΔΕ 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tomco1984 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Γεια σας. Υπάρχει κάποιος που μπορεί να με βοηθήσει για αγορά ενός κινητού να το πάρω χωρις φπα? Θα το εκτιμήσω δεόντως αν κάποιος με διευκολύνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
therock Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 παιδια η αγορα τελικα γινονται μονο με business Λογαριασμο? Επειδη ηθελα να αγορασω με καρτα για να παρω και τους Bonus Ποντους. Επισης επαγγελματικος τι σημαινει? Πρεπει να εχει ανοικτει ο λογαριασμο στην τραπεζα με καποιο ειδικο καθεστως, η μπροω εναν ηδη υπαρχον προσωπικο μου να τον δηλωσω απαλ στο taxis ως επαγγελματικο και καθαρισα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ComputersGr Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μερικά πράγματα έπρεπε να μας τα μαθαίνουν στο Δημοτικό, η έκταση του thread και οι συνεχόμενες επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις για το ΦΠΑ και πως λειτουργεί ακόμη και από επαγγελματίες, πραγματικά εκπλήσει. Υπάρχουν επαγγελματίες που για τον ΦΠΑ δεν γνωρίζουν και ξέρει ο λογιστής τους... μια συμβουλή, είσαι υποψήφιος για να σε κλέβει μόνιμα ο λογιστής σου. Υπάρχουν ιδιώτες ή/και επαγγελματίες! που δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει επαγγελματίας και την διαφορά μεταξύ τιμολογίου και απόδειξης λιανικής πώλησης. Δεν είναι απλά ο τίτλος μιας απόδειξης ή διαφορετικό μπλοκάκι.... Ο ΦΠΑ είναι αυτό που λέει Φόρος Προστιθέμενης Αξίας και στην χώρα μας στα είδη τεχνολογίας όπως και στην πλειοψηφία των ειδών ή υπηρεισιών που αγοράζουμε (εκτός τροφίμων, φαρμάκων, βιβλίων, ιατρικών-εκπαιδευτικών υπηρεσιών κλπ) είναι 24% , αυτό σημαίνει ότι όταν κάποιος πουλάει 100€ το πουλάει 24% = 124€ , 100€ παίρνει ο έμπορος, 24€ το κράτος... (όχι αμέσως όμως) Ο έμπορος τώρα αν αγόρασε αυτό το προιόν 10€ σίγουρα με την ίδια λογική το έχει πληρώσει 10€+2,4€ = 12,4€, δηλαδή πλήρωσε 2,4€ ΦΠΑ στον εισαγωγέα του προιόντος. Αυτός ο έμπορος λοιπόν πλήρωσε 2,4€ ΦΠΑ στις αγορές του και εισέπραξη 24€ ΦΠΑ στις πωλήσεις του. Τέλος του μήνα ή τέλος του τριμήνου λοιπόν κάνει μια εκκαθάριση με το κράτος και λέει 24€ εισπράξεις -2,4€ πληρωμές = 21,6€ και τότε τα αποδίδει στο κράτος! Πάμε τώρα στο άρθρο 39α (όπως και άλλες αντίστοιχες απαλλαγές), λόγω αυτής της διαφοράς στα είδη τεχνολογίας π.χ. κινητά, φορητοί υπολογιστές, κονσόλες που είναι είδη εύκολα στην διακίνηση και υψηλής αξίας ταυτόχρονα, υπάρχει σε όλη την Ευρώπη το φαινόμενο Carousel (δεν έχει νόημα να το αναλύσω, googleit "Carousel απάτη κινητά" ). Με λίγα λόγια η μη απόδοση φόρων στα είδη αυτά και εκμετάλλευσή τους για ιδίο όφελος των επιχειρήσεων που συνήθως πουλάνε πολύ χαμηλότερα από το κόστος. Για να παταχτεί σε ένα σημείο το πρόβλημα φοροδιαφυγής, νομοθετήθηκε εδώ και πολλά χρόνια πλέον το συγκεκριμένο άρθρο(α). Για τον επαγγελματία λοιπόν που αποδίδει ΦΠΑ στο κράτος, του δίνεται η δυνατότητα να αγοράζει χωρίς ΦΠΑ (0%) στις αγορές και τις πωλήσεις του προς αντίστοιχες επιχειρήσεις (που αποδίδουν ΦΠΑ στο κράτος), έτσι ώστε να αναγνωρίζεις τον πονηρό έμπορο που πουλάει φθηνά και θέλει να το κρατήσει για πάρτη του. Για εσένα λοιπόν που αποδίδεις ΦΠΑ στο κράτος, δεν έχει νόημα αν αγοράσεις με 0% ή με 24% το φορητό εκτός και αν το κράτος σου χρωστάει ΦΠΑ ή αν θέλεις να εκμεταλλευτείς τα χρήματα αυτά μέχρι να τα αποδόσεις. Για αυτόν τον λόγο λοιπόν ζητείται και το όποιο δικαιολογητικό (taxisnet, νόμιμος εκπρόσωπος) πριν σου εκδώσει μια επιχείρηση με 0% 39α ή με 24%. Αν είσαι επαγγελματίας και δεν ξέρεις από αυτά αλλά τα ξέρει ο λογιστής σου, καλά θα κάνεις να τα μάθεις άριστα, γιατί όπως αναφέρθηκα και στην αρχή είσαι υποψήφιο κορόιδο για να σε εκμεταλλευτεί. Το άρθρο επίσης βοηθά τον επαγγελματία να αγοράσει τέτοιου είδους ως πάγια της επιχείρησής του οικονομικά χωρίς να επενδύσει υψηλά κεφάλαια ειδικά στην αρχή (χρηματοοικονομικό όφελος), πέρα από αυτό όμως δεν έχει ουσιαστικά άλλα οφέλη. Αν τώρα θέλεις να πάρεις και για τον αδερφό σου, τον κουμπάρο σου και όλη την γειτονιά, θα πρέπει να διασφαλίσεις ότι όταν θα σου γίνει έλεγχος να εμφανίσεις αυτά τα φορητά ή κινητά και να δικαιολογήσεις που πήγανε τα πάγια που εμφάνισες στα βιβλία εσόδων/εξόδων σου και πως τα κατάστρεψες με αντίστοιχες λογιστικές κινήσεις (εδω τον θέλεις τον λογιστή σου). Αν όμως δεν διασφαλίσεις τα παραπάνω, καλά ξεμπερδέματα με τον/την εφοριακό. Όταν λοιπόν δεν σου εκδίδουν τιμολόγιο ενώ το δικαιούσαι ισχύει ένα από τα δύο: α. Η επιχείρηση δεν θέλει να μπλέξει γραφειοκρατικά και να σε ελένξει αν είσαι επαγγελματίας ή επιχείρηση ή ο υπάλληλος της δεν γνωρίζει την διαδικασία και β. Η επιχείρηση δεν έχει ΚΑΔ χονδρικών πωλήσεων... (καλό σενάριο, δεν εχει κοστος να εχεις εναν πρόσθετο ΚΑΔ=Κωδικός Αντικειμένου Δραστηριότητας δηλωμένο στην Εφορία) ή απλά εκμεταλλεύεται τους φόρους για να μοστραρει στις πρωτες θεσεις του φθηνότερου eshop, σε αυτή την περίπτωση δεν είναι μόνο αυτός υπεύθυνος για την κλοπή των φόρων, αλλά είσαι και εσύ που το γνωρίζεις και θέλεις απλά να γλιτώσεις λίγα χρήματα. Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2021 από ComputersGr 5 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DimJ Fot Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπερα στη παρεα. Μετα απο αρκετο ψαξιμο (το οποίο συνεχιζεται και σιγουρα πρεπει να μαθω περισσοτερα) θελω να ρωτησω το εξης γιατι δεν ειμαι σιγουρος ακομα Ειμαι ελευθερος επαγγελματίας με ΚΑΔ υπηρεσιες δημιουργιας ιστοσελιδων και πληροφοριακη υποστηριξη. Μπορω να δικαιολογησω την αγορα παιχνιδομηχανης PS5 ή σε επικειμενο ελεγχο θα εχω θεμα? Αν καποιος ειναι γνωστης του θεματος ας μου πει (ο λογιστής πολυ τα μασαει και θελω να το ψαξω απο οπου μπορω) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexiko Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 7 λεπτά πριν, DimJ Fot είπε Καλησπερα στη παρεα. Μετα απο αρκετο ψαξιμο (το οποίο συνεχιζεται και σιγουρα πρεπει να μαθω περισσοτερα) θελω να ρωτησω το εξης γιατι δεν ειμαι σιγουρος ακομα Ειμαι ελευθερος επαγγελματίας με ΚΑΔ υπηρεσιες δημιουργιας ιστοσελιδων και πληροφοριακη υποστηριξη. Μπορω να δικαιολογησω την αγορα παιχνιδομηχανης PS5 ή σε επικειμενο ελεγχο θα εχω θεμα? Αν καποιος ειναι γνωστης του θεματος ας μου πει (ο λογιστής πολυ τα μασαει και θελω να το ψαξω απο οπου μπορω) Σκέψου το ως εξής: πως θα μπορέσεις να δικαιολογήσεις επαγγελματική χρήση; Δε σου λέω ότι δε γίνεται απλά δεν μου έρχεται κάποια ιδέα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DimJ Fot Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, alexiko είπε Σκέψου το ως εξής: πως θα μπορέσεις να δικαιολογήσεις επαγγελματική χρήση; Δε σου λέω ότι δε γίνεται απλά δεν μου έρχεται κάποια ιδέα. Εκανα ερευνα αλλα το θέμα ειναι λεπτο. Καποιος μπορει να πει το θελω για δωρο σε πελατη επειδη με προτιμησε και του εκοψα ακριβο τιμολογιο για κατασκευη eshop. Το θεμα ειναι αν δικαιολογειται στο τελος απο την εφορία ή θα φαμε στο κεφαλι το φπα μετα απο καιρο. Δεν υπαρχει καπου ομως κατι τρανταχτο ως απαντηση για να ξερουμε κ εμεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexiko Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 19 λεπτά πριν, DimJ Fot είπε Εκανα ερευνα αλλα το θέμα ειναι λεπτο. Καποιος μπορει να πει το θελω για δωρο σε πελατη επειδη με προτιμησε και του εκοψα ακριβο τιμολογιο για κατασκευη eshop. Το θεμα ειναι αν δικαιολογειται στο τελος απο την εφορία ή θα φαμε στο κεφαλι το φπα μετα απο καιρο. Δεν υπαρχει καπου ομως κατι τρανταχτο ως απαντηση για να ξερουμε κ εμεις Αυτό με το δώρο παίζει σαν ιδέα απλά προετοίμασε και το τιμολόγιο της δουλειάς να είσαι οργανωμένος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilismf Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 θελω να αγορασω ενα κινητο χωρις φπα, αλλα να το πληρωσω με την προσωπική μου καρτα για να κανω δόσεις. Στο πλαισιο μου λενε οτι η πιστωτικη πρεπει να ειναι στο ονομα της επιχείρησης , στο κοτσοβολο μου λεει εγω δεν εχω θεμα στην παιρναω αλλα δες αν το εγκρίνει ο λογιστης σου, στο Public μου λενε ναι αμε γινεται! Εν τελει εσεις τι εχετε κανει αν εχετε βρεθει σε παρομοιο περιστατικο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα