popopo Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Και τώρα μετά από τόσα χρόνια, είναι δυνατόν να εκδίδει με τον ίδιο τρόπο; Αγορά σήμερα πριν 1 ώρα από public Ηρακλείου. Να επικοινωνήσω με τα κεντρικά τους για ακύρωση και επανέκδοση σωστού τιμολογίου; Επεξ/σία 28 Απριλίου 2021 από popopo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gregdel Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 2 λεπτά πριν, popopo είπε Και τώρα μετά από τόσα χρόνια, είναι δυνατόν να εκδίδει με τον ίδιο τρόπο; Αγορά σήμερα πριν 1 ώρα από public Ηρακλείου. Να επικοινωνήσω με τα κεντρικά τους για ακύρωση και επανέκδοση σωστού τιμολογίου; Πίστεψέ με οι λογιστές του public θα ξέρουν καλύτερα από τους δικούς μας λογιστές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
popopo Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Αμφιβάλω. Μίλησα με την εξυπηρέτησή τους στα κεντρικά και μου είπαν ότι είναι σωστός ο τρόπος αυτός και δεν θα έχω πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gregdel Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 17 λεπτά πριν, popopo είπε Αμφιβάλω. Μίλησα με την εξυπηρέτησή τους στα κεντρικά και μου είπαν ότι είναι σωστός ο τρόπος αυτός και δεν θα έχω πρόβλημα. Σε τι αμφιβάλλεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
popopo Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Αμφιβάλω για την αξιοπιστία της απάντησης που μου έδωσαν. Δεν μιλούσαν με σιγουριά. Θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω εργάσιμη ώρα αύριο το πρωί μήπως μπορέσω να μιλήσω με το λογιστήριό τους και θα ενημερώσω. Επεξ/σία 28 Απριλίου 2021 από popopo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gregdel Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 3 λεπτά πριν, popopo είπε Αμφιβάλω για την αξιοπιστία της απάντησης που μου έδωσαν. Δεν μιλούσαν με σιγουριά. Θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω εργάσιμη ώρα αύριο το πρωί μήπως μπορέσω να μιλήσω με το λογιστήριό τους και θα ενημερώσω. Όποιες αγορές και να έκανα από public τα τελευταία χρόνια, ποτέ ο λογιστής μου δεν μου είπε ότι αυτό είναι πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
popopo Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Με 2 παραστατικά; τιμολόγιο όλο το ποσό + πιστωτικό ΦΠΑ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gregdel Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 24 λεπτά πριν, popopo είπε Με 2 παραστατικά; τιμολόγιο όλο το ποσό + πιστωτικό ΦΠΑ; Ναι αυτό λέω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zazula Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Η έκδοση πιστωτικού στοιχείου μόνον για τον ΦΠΑ προβλέπεται μεν, αλλά σε περιπτώσεις εσφαλμένης χρέωσης δε: ΠΟΛ. 1052/2017. Εξ ου και ανέφερα πως δεν υφίσταται λόγος να γίνει εξαρχής μια χρέωση με λανθασμένο τρόπο ώστε να διορθωθεί αμέσως μετά — κι άλλωστε η ίδια η ΠΟΛ. 1150/2017 το προέβλεπε αυτό για πράξεις που είχαν προηγηθεί της έκδοσής της. Τώρα, είναι παράνομο; Όχι. Είναι λάθος; Ε εντάξει, δεν το λες και βέλτιστη πρακτική. Έχουν λόγο που το κάνουν έτσι; Ίσως, μπορεί να έχει να κάνει με το ERM τους ξερωγώ. Υπάρχει τρόπος ορθής απεικόνισης από τον λογιστή του λήπτη; Φυσικά. Εντέλει έχουμε πρόβλημα; Αφού γίνεται η δουλειά μας, πάμε έτσι, τι να κάνουμε. 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spyros95 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Καλησπέρα σας και Χρόνια Πολλά, Αγόρασα πρόσφατα μια TV με 30% επιστροφή Go4More σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Η αγορά έγινε με πιστωτική της Εθνικής Τράπεζας, λογικά μέχρι 15/5 θα μπορώ να τους εξαργυρώσω. Επειδή το smartphone μου έχει αρχίσει και τα παίζει (HTC 4ετίας) σκέφτομαι να αγοράσω ένα κινητό από Κωτσόβολο. Ο πεθερός μου έχει επιχείρηση και πρόσφατα αγόρασε και για τον ίδιο ένα smartphone χωρίς ΦΠΑ. Μπορώ να πάρω απαλλαγή και να πληρώσω με την κάρτα της εθνικής που έχω τους πόντους (η κάρτα είναι στο όνομά μου), ή δεν είναι εφικτό; Μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά; Ευχαριστώ εκ 'των προτέρων! ΥΓ: Πρέπει να γίνει από μεγάλη αλυσίδα (Mediamarkt, Κωτσόβολο κλπ) ώστε να μπορέσω να επωφεληθώ από την επιστροφή go4more. Το κινητό που με ενδιαφέρει είναι το Mi10T. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 6 ώρες πριν, spyros95 είπε Καλησπέρα σας και Χρόνια Πολλά, Αγόρασα πρόσφατα μια TV με 30% επιστροφή Go4More σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Η αγορά έγινε με πιστωτική της Εθνικής Τράπεζας, λογικά μέχρι 15/5 θα μπορώ να τους εξαργυρώσω. Επειδή το smartphone μου έχει αρχίσει και τα παίζει (HTC 4ετίας) σκέφτομαι να αγοράσω ένα κινητό από Κωτσόβολο. Ο πεθερός μου έχει επιχείρηση και πρόσφατα αγόρασε και για τον ίδιο ένα smartphone χωρίς ΦΠΑ. Μπορώ να πάρω απαλλαγή και να πληρώσω με την κάρτα της εθνικής που έχω τους πόντους (η κάρτα είναι στο όνομά μου), ή δεν είναι εφικτό; Μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά; Ευχαριστώ εκ 'των προτέρων! ΥΓ: Πρέπει να γίνει από μεγάλη αλυσίδα (Mediamarkt, Κωτσόβολο κλπ) ώστε να μπορέσω να επωφεληθώ από την επιστροφή go4more. Το κινητό που με ενδιαφέρει είναι το Mi10T. Μόλις έβγαλαν τα public προσφορά 20% επιστροφή για κινητα ανω των 199€ με τις καρτες της eurobank Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gregdel Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Κάπου υπάρχει νήμα ή ποστ που αφορούσε στα αξιόπιστα σκρουτζομάγαζα ως προς την εκδοση τιμολογίου χωρίς ΦΠΑ. Το έχει κάποιος πρόχειρο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gasgounis Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 Στις 6/5/2021 στις 12:28 ΠΜ, cacofonix-3 είπε Μόλις έβγαλαν τα public προσφορά 20% επιστροφή για κινητα ανω των 199€ με τις καρτες της eurobank να ρωτησω κατι σχετικο: Ηθελα να αγορασω σημερα ενα κινητο απο το Public, εχοντας σκοπο να το παρω με τιμολογιο για να γλυτωσω το ΦΠΑ και με καρτα Eurobank για να γλυτωσω το 20% σαν επιστροφη. Μου λενε στο ταμειο οτι θα πρεπει να κανω χρηση του ενος απο τα δυο. Παιρνω στην τραπεζα και μου λεει η εξυπηρετηση πελατων, χωρις να με πεισει απο τον τονο της φωνης, οτι στους ορους αναφερεται οτι δεν ισχυει η επιστροφη "Για αγορές χονδρικής που πραγματοποιούνται με μειωμένο ή μηδενικό ΦΠΑ και από τους πελάτες Δημοσίου." Εγω εχω ατομικη επιχειρηση και ηθελα να αγορασω μια συσκευη. Θεωρειται αυτο αγορα χονδρικης? Θα ρωτησω την Τριτη τον λογιστη μου αλλα ηθελα και την δικη σας αποψη Υ.Γ. Δεν το σκεφτηκα εκεινη την στιγμη να πληρωσω με καρτα Eurobank για να δω αν θα ειχα τελικα επιστροφη. Εκανα το λαθος και εδωσα καρτα αλλης τραπεζας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cubilone Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 Σαν ελεύθερος επαγγελματίας δικαιούμαι κι εγώ να αγοράσω χωρίς ΦΠΑ, αλλά η απορία μου είναι, ποιος ο λόγος, από τη στιγμή που κάθε τρίμηνο ο ΦΠΑ των εξόδων αφαιρείται από τον ΦΠΑ των εσόδων μου; Κάτι πρέπει να έχω καταλάβει λάθος στο πώς λειτουργεί όλο αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JohnJohn3484 Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 5 ώρες πριν, gasgounis είπε να ρωτησω κατι σχετικο: Ηθελα να αγορασω σημερα ενα κινητο απο το Public, εχοντας σκοπο να το παρω με τιμολογιο για να γλυτωσω το ΦΠΑ και με καρτα Eurobank για να γλυτωσω το 20% σαν επιστροφη. Μου λενε στο ταμειο οτι θα πρεπει να κανω χρηση του ενος απο τα δυο. Παιρνω στην τραπεζα και μου λεει η εξυπηρετηση πελατων, χωρις να με πεισει απο τον τονο της φωνης, οτι στους ορους αναφερεται οτι δεν ισχυει η επιστροφη "Για αγορές χονδρικής που πραγματοποιούνται με μειωμένο ή μηδενικό ΦΠΑ και από τους πελάτες Δημοσίου." Εγω εχω ατομικη επιχειρηση και ηθελα να αγορασω μια συσκευη. Θεωρειται αυτο αγορα χονδρικης? Θα ρωτησω την Τριτη τον λογιστη μου αλλα ηθελα και την δικη σας αποψη Υ.Γ. Δεν το σκεφτηκα εκεινη την στιγμη να πληρωσω με καρτα Eurobank για να δω αν θα ειχα τελικα επιστροφη. Εκανα το λαθος και εδωσα καρτα αλλης τραπεζας. Αν κοπεί τιμολόγιο, τότε η συναλλαγή θεωρείται χονδρικής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα