Προς το περιεχόμενο

Αγορά κινητού / τάμπλετ / λάπτοπ / κονσόλας χωρίς ΦΠΑ (ΠΟΛ 1150/2017)

Zazula

Προτεινόμενες αναρτήσεις

18 λεπτά πριν, nickmanak είπε

Σας εκλεψαν το φπα δυστυχως. Επρεπε να γραφει 189.52€

Ω ρε τους απατεώνες τι ήταν τούτο! (εκτός βέβαια αν η τιμή που το βρήκε ήταν 235+ΦΠΑ που αμφιβάλω)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο γιος μου ρητά λέει πως όταν πήγε την πρώτη φορά του είπε πως κοστίζει 235 ευρώ . Είδε πως στο νετ παίζει στα 220 αλλά επειδή έχουμε κατάστημα στην πόλη του είπα να στηρίξει το τοπικό μαγαζί .

Edit : Το κινητό επεστράφει στο κατάστημα κατόπιν παρατήρησης δικής μου περί μη σωστής συμπεριφοράς , κάθε επιχείρηση λιανικής πώλησης πρέπει να αναφέρει στον πελάτη την τελική τιμή ΜΕ τον ΦΠΑ ενσωματωμένο .  

Επεξ/σία από kosmous
  • Like 1

Στις 1/3/2021 στις 9:00 ΜΜ, paredwse είπε

Αγόρασα πρόσφατα κινητό και tablet μέσω του Καλαθιού του Σκρουτζ και η εμπειρία είναι εξαιρετική. 

1. Έβαλα το ΑΦΜ μου και έβγαλε αμέσως τα στοιχεία μου στα αντίστοιχα πεδία (προφανώς μέσω διασύνδεσης με ΑΑΔΕ). 

2. Ζήτησε ταυτότητα νομίμου εκπροσώπου (είμαι εγώ) και επαληθεύθηκε.

3. Ζήτησε OTP (one-time passcode) από την εφαρμογή της ΑΑΔΕ για την υπηρεσία του άρθρου 39Α. Άνοιξα την εφαρμογή, δημιούργησα OTP και το έβαλα στο πεδίο. 

4. Αφαιρέθηκε αυτόματα ο ΦΠΑ από την τιμή στο καλάθι και χρεώθηκε η κάρτα μου. 

5. Παρέλαβα το κινητό (το tablet ήταν σε άλλη παραγγελία, το περιμένω αύριο-μεθαύριο) με το τιμολόγιο μέσα. 

Γνωρίζουμε εαν ακολουθήσω ολη αυτή την διαδικασία και πληρώσω με άλλη κάρτα που δεν είναι απο λογαριασμό της επιχείρησης,  εαν θα εχω πρόβλημα; 

• Super Moderators
9 minutes ago, RedPriest said:

Γνωρίζουμε εαν ακολουθήσω ολη αυτή την διαδικασία και πληρώσω με άλλη κάρτα που δεν είναι απο λογαριασμό της επιχείρησης,  εαν θα εχω πρόβλημα; 

Από το Καλάθι του Σκρουτζ πάντως δεν γίνεται τέτοιος έλεγχος απ’ότι ξέρω. 

• Like 1

18 λεπτά πριν, paredwse είπε

Από το Καλάθι του Σκρουτζ πάντως δεν γίνεται τέτοιος έλεγχος απ’ότι ξέρω. 

Το γνωρίζω και σε επικοινωνία μαζι τους εαν θα μπορούσα να πληρώσω με τραπεζικο εμβασμα απο λογαριασμο της επιχείρησης διότι δεν διαθέτει καρτα μου απαντησαν πως μπορω να πληρώσω απο οποιαδήποτε καρτα. Απλα ρωταω μηπως θα εχω καποιο πρόβλημα με την εφορία μετά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/4/2021 στις 9:52 ΜΜ, kosmous είπε

Μου βρήκε ο γιος μου ένα κινητό μιας και δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ από τοπικό κατάστημα στα 235 ευρώ . Την ημέρα που πήγε να μου το αγοράσει του είπα να ζητήσει τιμολόγιο μιας και είμαι σε κανονικό καθεστώς .
Στο τιμολόγιο όμως δεν του έκαναν αποφορολόγηση , είναι σωστό αυτό ;

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ.jpg

Αν είχε 235€ με ΦΠΑ και στο χρέωσαν 235,00€ με αποφορολόγηση, θέλουν καταγγελία.
Όμως, αδυνατώ να πιστέψω πως έγινε κάτι τέτοιο. Μήπως το κινητό είχε 235,00€ + ΦΠΑ;

Edit: Δεν  είχα δει την απάντησή σου. Τελικά ήταν απάτη. Ντροπή τους.

Επεξ/σία από Highlander

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και μιας και το παρόν θέμα άπτεται των απατών με τον ΦΠΑ από ορισμένους εμπόρους κινητών τηλεφώνων, το τελευταίο δελτίο τύπου του ΣΔΟΕ αναφέρει (https://www.minfin.gr/web/guest/deltia-typou/-/asset_publisher/4kjvD0lBldee/content/d-t-sd-2) :

Αναφορά σε κείμενο

«Στις 11/3/2021 κλιμάκιο ελεγκτών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, που πραγματοποίησε έλεγχο για παραβάσεις του ν. 4177/2013, σε επιχείρηση που διαθέτει προς πώληση συσκευές κινητών τηλεφώνων μέσω Διαδικτύου, διαπίστωσε σοβαρές ενδείξεις για εκτεταμένη φοροδιαφυγή, μέσω ανακριβών δηλώσεων Φ.Π.Α. και έκδοσης φορολογικών στοιχείων από αδήλωτο φορολογικό  μηχανισμό.

Ζητήθηκε η άρση του τραπεζικού απορρήτου των λογαριασμών της ελεγχόμενης επιχείρησης. Από έλεγχο και διασταύρωση των στοιχείων προέκυψαν αδήλωτες εισπράξεις χρήσης 2020, αξίας άνω των 7.000.000 ευρώ, με τον αναλογούντα Φ.Π.Α. που δεν αποδόθηκε να υπολογίζεται  σε ποσό άνω των 1.600.000 ευρώ. [...]        

Εκτιμάται ότι η συνολική ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο θα υπερβεί το ποσό των 5.000.000 ευρώ.»

Επεξ/σία από Zazula

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

να κανω μια ερωτηση γιατι ισως να μην εχω καταλαβει καλα, βαζω ενα κινητο στο skroutz και με την αποφορολογιση γινεται απο 651->525 δηλαδη περιπου -19% και οχι -24%, γιατι γινεται αυτο ? 

Επεξ/σία από kwsthsz

22 λεπτά πριν, kwsthsz είπε

να κανω μια ερωτηση γιατι ισως να μην εχω καταλαβει καλα, βαζω ενα κινητο στο skroutz και με την αποφορολογιση γινεται απο 651->525 δηλαδη περιπου -19% και οχι -24%, γιατι γινεται αυτο ? 

Η αποφορολόγηση όταν το ποσοστό ΦΠΑ είναι 24% γίνεται με διαίρεση με το 1,24 (ή γενικά, για κάθε συντελεστή ΦΠΑ, με 1+ΦΠΑ/100).

Η διαίρεση με το 1,24 ταυτίζεται με πολλαπλασιασμό με το 1/1,24 το οποίο ισούται με 0,80645 — που είναι ίσο με 1–0,19355.

Με άλλα λόγια, είναι σαν να εφαρμόζεις στην τελική τιμή μείωση κατά 19,355%.

• Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα να πω πως δεν γνωρίζω αν έχει απαντηθεί νωρίτερα αλλά θέλω να κάνω μια αγορά μακμπουκ με αποφορολογηση.Η μάνα μου έχει κατάλληλο ΑΦΜ το τσέκαρα στο πλαίσιο αλλά δηλώνει ελάχιστο εισόδημα.μπορούμε να κάνουμε την αγορά ή θα επιβαρυνθεί με το ΦΠΑ που δεν θα πληρώσουμε τώρα αργότερα κάπου;και που ζητάνε τα λιγότερα χαρτιά είμαστε κι οι δυο άσχετοι 

Επεξ/σία από billisg

• Super Moderators
7 hours ago, billisg said:

Καλησπέρα να πω πως δεν γνωρίζω αν έχει απαντηθεί νωρίτερα αλλά θέλω να κάνω μια αγορά μακμπουκ με αποφορολογηση.Η μάνα μου έχει κατάλληλο ΑΦΜ το τσέκαρα στο πλαίσιο αλλά δηλώνει ελάχιστο εισόδημα.μπορούμε να κάνουμε την αγορά ή θα επιβαρυνθεί με το ΦΠΑ που δεν θα πληρώσουμε τώρα αργότερα κάπου;και που ζητάνε τα λιγότερα χαρτιά είμαστε κι οι δυο άσχετοι 

Στο Δ.2 της ΠΟΛ 1150/2017 αναφέρεται συγκεκριμένα: 

«Ο φόρος προστιθέμενης αξίας που αναλογεί στη συναλλαγή καταβάλλεται από τον ίδιο τον αγοραστή με την περιοδική του δήλωση, που υποβάλλεται για την οικεία φορολογική περίοδο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 38 του Κώδικα Φ.Π.Α.»

Συνεπώς, αν η μητέρα σου δεν έχει ΦΠΑ για να συμψηφίσει, τον καταβάλει κανονικά με την περιοδική δήλωση. Κοινώς: ό,τι γλιτώσετε τώρα, θα τον επιβαρυνθείτε αργότερα.

Τα μεγάλα καταστήματα δεν ζητάνε τίποτα (ή σχεδόν τίποτα) από χαρτιά: χρειάζονται μόνο το ΑΦΜ του προσώπου στο οποίο θα κοπεί το τιμολόγιο για να ελέγξουν αν υπάγεται σε κανονικό καθεστώς ΦΠΑ. Όλα τα άλλα τα τραβάνε αυτόματα από την ΑΑΔΕ.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, jkidd13 είπε

Επειδή δεν μπορώ να πιάσω γραμμή στα public,θέλω να πάρω λάπτοπ για την εταιρεία,τι δικαιολογητικά χρειάζονται για την τιμολόγηση χωρίς ΦΠΑ?

Ο Κωτσόβολος, ζητάει screenshot από το taxisnet που φαίνεται ότι είναι ενεργή η επιχείρηση και υπάγεται σε καθεστώς ΦΠΑ

Για το public δεν γνωρίζω

Επεξ/σία από cacofonix-3

22 λεπτά πριν, jkidd13 είπε

Επειδή δεν μπορώ να πιάσω γραμμή στα public,θέλω να πάρω λάπτοπ για την εταιρεία,τι δικαιολογητικά χρειάζονται για την τιμολόγηση χωρίς ΦΠΑ?

Την σελίδα του gsis που δείχνει ότι υπαγεσαι σε ΦΠΑ και φωτοτυπία της ταυτότητας σου, ενώ πρέπει να την έχεις και μαζί να την δείξεις. Είναι απο τους πιο εύκολους τα παμπλικ που δεν σε κουράζουν 

• Like 1

Στην πλατφόρμα της ηλεκτρονικής παραγγελίας,δεν είδα κάπου να γράφει για αποφορολογηση, πώς ακριβώς γίνεται η διαδικασία γιατί πρώτη φορά θα αγοράσω έτσι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...