Προς το περιεχόμενο

Αγορά κινητού / τάμπλετ / λάπτοπ / κονσόλας χωρίς ΦΠΑ (ΠΟΛ 1150/2017)

Zazula

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
On 15/02/2021 at 21:20, prefuse said:

Οι ταμπλέτες με γραφίδα της Wacom Intuos Pro, εντάσσονται στον παραπάνω νόμο ή είναι στην ευχέρεια του καταστήματος που θα γίνει η αγορά;

Ευχαριστώ

Όχι, δεν εντάσσονται και όχι δεν είναι ευχέρεια του καταστήματος. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

παιδες συγνωμη εχω μπερδευτει λιγο μπορει καποιος να με διαφωτισει στο εξης.

σε αγορα κινητου τηλεφωνου αξιας 450 μπορω να πληρωσω απο δικο μου λογαριασμο εθνικης,που ειναι στο ονομα μου φυσικα,και να κοψω τιμολογιο και  να πληρωσω χωρις φπα ( περιπου δηλαδη 360) παιρνοντας αποφορολογηση στον αδερφο μου που ειναι Ε.Ε.,γινεται αυτο?????????? Η ειναι προυποθεση να το αγορασει απο δικο του λογαριασμο ο αδερφος μου???

(ο λογος που ρωταω ειναι γιατι ο αδερφος μου χρησιμοποιει και εχει μονον πειραιως στο καταστημα και στο ονομα του ενω η εθνικη δινει επιστροφη ποντων αυτο το διαστημα ωστε να εχουμε επιπλεον εκπτωση)

24 λεπτά πριν, rudigarcia222 είπε

παιδες συγνωμη εχω μπερδευτει λιγο μπορει καποιος να με διαφωτισει στο εξης.

σε αγορα κινητου τηλεφωνου αξιας 450 μπορω να πληρωσω απο δικο μου λογαριασμο εθνικης,που ειναι στο ονομα μου φυσικα,και να κοψω τιμολογιο και  να πληρωσω χωρις φπα ( περιπου δηλαδη 360) παιρνοντας αποφορολογηση στον αδερφο μου που ειναι Ε.Ε.,γινεται αυτο?????????? Η ειναι προυποθεση να το αγορασει απο δικο του λογαριασμο ο αδερφος μου???

(ο λογος που ρωταω ειναι γιατι ο αδερφος μου χρησιμοποιει και εχει μονον πειραιως στο καταστημα και στο ονομα του ενω η εθνικη δινει επιστροφη ποντων αυτο το διαστημα ωστε να εχουμε επιπλεον εκπτωση)

Εξαρτάται από το κατάστημα. Στα μεγάλα καταστήματα δε θα έχεις ζήτημα. Για τα μικρά δεν ξέρω.

7 ώρες πριν, christakos07 είπε

Εξαρτάται από το κατάστημα. Στα μεγάλα καταστήματα δε θα έχεις ζήτημα. Για τα μικρά δεν ξέρω.

Κατάλαβα κάπως έτσι πρέπει να πάει λίγο φλου. Στο πλαίσιο μου είπαν δεν γίνεται στο Γερμανό ακριβώς ίδιο ότι γίνεται αλλά δεν ήταν πολύ σίγουρη η τηλεφωνιτρια. 

Εν ολίγοις όταν βγει το ps5 στα μεγάλα καταστήματα kotsovolos public media markt Germanos θα μπορούμε να προβούμε σε αγορά με απαλλαγή ΦΠΑ άρθρο 39α όπως στα κινητά??? 500 ευρώ πες μείον 24% το ΦΠΑ πάει στα 380 τζάμπα... 

1 ώρα πριν, KyloRen είπε

Εν ολίγοις όταν βγει το ps5 στα μεγάλα καταστήματα kotsovolos public media markt Germanos θα μπορούμε να προβούμε σε αγορά με απαλλαγή ΦΠΑ άρθρο 39α όπως στα κινητά??? 500 ευρώ πες μείον 24% το ΦΠΑ πάει στα 380 τζάμπα... 

Και σε ενδεχόμενο έλεγχο (που οκ δεν είναι πολύ πιθανός) πως θα το δικαιολογήσεις ως πάγιο για την επιχείρησή σου?

32 λεπτά πριν, Eleni_AEKT είπε

Και σε ενδεχόμενο έλεγχο (που οκ δεν είναι πολύ πιθανός) πως θα το δικαιολογήσεις ως πάγιο για την επιχείρησή σου?

Ρωτάω αν έχει πάρει κανείς κονσόλα με τιμολόγιο και απαλλαγή ΦΠΑ xbox nintendo Playstation. Το πώς θα το δικαιολογήσω στην επιχείρηση μου δικό μου θέμα ΑΝ υπάρξει έλεγχος 👍

Ρε παιδιά, θέλω να πάρω κινητό σε ένα φίλο που δε το'χει με τα μπλιμπλικια.

Η αγορά θα γίνει "μέσω σκρουτζ" όπου βάζεις το αφμ στην πλατφόρμα του σκρουτζ.

Βάζω τα στοιχεία όλα κομπλέ αφαιρεί τον ΦΠΑ και απο κάτω λέει κάτι για "ειδικούς κωδικούς"

Σε έναν άλλο φίλο που του είχα πάρει λαπτοπ απο ανεξάρτητο κατάστημα απλα έβαλα το ΑΦΜ, πλήρωσε απο εταιρική κάρτα και όλα καλά.

Τι να του πω να πει στον λογιστή του τώρα να βγάλει ειδικό κωδικό μέσω taxis?

Μετά βάζω τα στοιχεία των κωδικών που έβγαλε στο "Στοιχεία εκπροσώπου υπηρεσίας 39α" και προχωράει κανονικά?

• Super Moderators
13 hours ago, jackess said:

Ρε παιδιά, θέλω να πάρω κινητό σε ένα φίλο που δε το'χει με τα μπλιμπλικια.

Η αγορά θα γίνει "μέσω σκρουτζ" όπου βάζεις το αφμ στην πλατφόρμα του σκρουτζ.

Βάζω τα στοιχεία όλα κομπλέ αφαιρεί τον ΦΠΑ και απο κάτω λέει κάτι για "ειδικούς κωδικούς"

Σε έναν άλλο φίλο που του είχα πάρει λαπτοπ απο ανεξάρτητο κατάστημα απλα έβαλα το ΑΦΜ, πλήρωσε απο εταιρική κάρτα και όλα καλά.

Τι να του πω να πει στον λογιστή του τώρα να βγάλει ειδικό κωδικό μέσω taxis?

Μετά βάζω τα στοιχεία των κωδικών που έβγαλε στο "Στοιχεία εκπροσώπου υπηρεσίας 39α" και προχωράει κανονικά?

Αγόρασα πρόσφατα κινητό και tablet μέσω του Καλαθιού του Σκρουτζ και η εμπειρία είναι εξαιρετική. 

1. Έβαλα το ΑΦΜ μου και έβγαλε αμέσως τα στοιχεία μου στα αντίστοιχα πεδία (προφανώς μέσω διασύνδεσης με ΑΑΔΕ). 

2. Ζήτησε ταυτότητα νομίμου εκπροσώπου (είμαι εγώ) και επαληθεύθηκε.

3. Ζήτησε OTP (one-time passcode) από την εφαρμογή της ΑΑΔΕ για την υπηρεσία του άρθρου 39Α. Άνοιξα την εφαρμογή, δημιούργησα OTP και το έβαλα στο πεδίο. 

4. Αφαιρέθηκε αυτόματα ο ΦΠΑ από την τιμή στο καλάθι και χρεώθηκε η κάρτα μου. 

5. Παρέλαβα το κινητό (το tablet ήταν σε άλλη παραγγελία, το περιμένω αύριο-μεθαύριο) με το τιμολόγιο μέσα. 

• Thanks 1

Καλησπέρα παιδιά, μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω.

Μπορεί ιδιοκτήτης περιπτέρου να αγοράσει λαπτοπ με απαλλαγή ΦΠΑ? Ποιες οι προυποθεσεις?

Σας ευχαριστώ!

16 ώρες πριν, NickosR999 είπε

Καλησπέρα παιδιά, μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω.

Μπορεί ιδιοκτήτης περιπτέρου να αγοράσει λαπτοπ με απαλλαγή ΦΠΑ? Ποιες οι προυποθεσεις?

Σας ευχαριστώ!

Να έχει κάνει έναρξη στην εφορία και να κοπεί τιμολόγιο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα, 

Να ρωτήσω, αγορά tablet ipad, αγοράστηκε με κάρτα δόσεις και απαλλαγή φπα. Στο τιμολόγιο δεν αναγράφει πουθενά το άρθρο 39α και αναφέρει ΦΠΑ 0%. Είναι σωστό αυτό; ευχαριστώ 

20 λεπτά πριν, jimpsar είπε

Καλησπέρα, 

Να ρωτήσω, αγορά tablet ipad, αγοράστηκε με κάρτα δόσεις και απαλλαγή φπα. Στο τιμολόγιο δεν αναγράφει πουθενά το άρθρο 39α και αναφέρει ΦΠΑ 0%. Είναι σωστό αυτό; ευχαριστώ 

Αν έχει κοπεί σωστά σε ΑΦΜ που δικαιούται απαλλαγή ΦΠΑ δεν υπάρχει πρόβλημα με το λεκτικό.

• Thanks 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Μου βρήκε ο γιος μου ένα κινητό μιας και δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ από τοπικό κατάστημα στα 235 ευρώ . Την ημέρα που πήγε να μου το αγοράσει του είπα να ζητήσει τιμολόγιο μιας και είμαι σε κανονικό καθεστώς .
Στο τιμολόγιο όμως δεν του έκαναν αποφορολόγηση , είναι σωστό αυτό ;

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...