Προς το περιεχόμενο

Αγορά κινητού / τάμπλετ / λάπτοπ / κονσόλας χωρίς ΦΠΑ (ΠΟΛ 1150/2017)

Zazula

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

4 ώρες πριν, logistoulis είπε

Με πιστωτική βεβαίως

Σε ατομικη εταιρια βεβαια...

Γιατι απο οτι ξερω οι εταιρικες πιστωτικες καρτες δεν κανουν δοσεις.

5 ώρες πριν, spyros_vas είπε

Έχει κάνει ποτέ κάποιος δόσεις στα μεγάλα καταστήματα με τιμολόγιο ? Γίνεται αυτό ?

.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, k_w_t είπε

Γιατι απο οτι ξερω οι εταιρικες πιστωτικες καρτες δεν κανουν δοσεις.

.

δεν το ξέρω σίγουρα, αλλά όσες εταιρικές κάρτες έχω περάσει στη ζωή μου όντως δεν είχαν ποτέ δόσεις. μόνο μία πληρωμή πάντα 

Επεξ/σία από logistoulis

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, logistoulis είπε

δεν το ξέρω σίγουρα, αλλά όσες εταιρικές κάρτες έχω περάσει στη ζωή μου όντως δεν είχαν ποτέ δόσεις. μόνο μία πληρωμή πάντα 

Θυμαμαι απο οταν δουλευα σε ταμειο σε καταστημα που μονο μια εταιρικη καρτα της Alpha εκανε δοσεις και αυτην την κοψανε μετα γιατι βγηκε λογιστικα παρανομο.

Μας ειχαν στειλει και σχετικο υποδειγμα για τον λογο που το κοψανε.

Πχ αγοραζω 1 iMac 3500€ σε 36 δοσεις. Το ΦΠΑ ειναι 677€ το οποιο θα αφαιρεθεί - συμψηφιστεί στο 3μηνο.

Ενω εγω θα εχω πληρωσει μονο 292€ περιπου στο 3μηνο.

Επεξ/σία από k_w_t

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, k_w_t είπε

Θυμαμαι απο οταν δουλευα σε ταμειο σε καταστημα που μονο μια εταιρικη καρτα της Alpha εκανε δοσεις και αυτην την κοψανε μετα γιατι βγηκε λογιστικα παρανομο.

Μας ειχαν στειλει και σχετικο υποδειγμα για τον λογο που το κοψανε.

Πχ αγοραζω 1 iMac 3500€ σε 36 δοσεις. Το ΦΠΑ ειναι 677€ το οποιο θα αφαιρεθεί - συμψηφιστεί στο 3μηνο.

Ενω εγω θα εχω πληρωσει μονο 292€ περιπου στο 3μηνο.

ναι αλλά αυτό δεν είναι επιχείρημα γιατί σημασία έχει η έκδοση του τιμολογίου, όχι η εξόφλησή του

δεν είναι καθόλου σπάνιο να εκδίδει ο άλλος τιμολόγιο (και μπορεί να μιλάμε για 10αδες ή 100αδες χιλιάδες ευρώ, όχι ένα κινητό ή λάπτοπ) να αποδίδει τον φπα (και ας μην έχει πάρει τα λεφτά) στο μήνα ή στο τρίμηνο και να τον εξοφλεί ο άλλος πολλούς μήνες αργότερα 

και αντίστοιχα αυτός που θα το έχει ως έξοδο θα το συμψηφίσει με το χρεωστικό του άμεσα.. 

αν είσαι δηλαδή μικρή επιχείρηση και είσαι προμηθευτής μιας πολύ μεγαλύτερης εταιρείας και θες να πάρεις τη δουλειά, θα το εκδόσεις θες δε θες και κόψε το λαιμό σου να πληρώσεις φπα μέχρι να σε εξοφλήσουν , η μπορεί να σε πληρώσουν με επιταγή που θα εισπράξεις κάνα 6μηνο αργότερα (αν την εισπράξεις κιόλας..) 

και στους ιδιώτες αν το σκεφτείς που βάζουν δόσεις στη κάρτα και πληρώνουν και τον φπα σταδιακά, για το μαγαζί δεν έχει σχέση, θα πρέπει να τον πληρώσει στον μήνα και ας μην τον έχει εισπράξει ακόμα

δεκτό αυτό που λες σαν σκέψη, αλλά συμβαίνει σε τόσες άλλες περιπτώσεις, δεν βρίσκω το λόγο η πιστωτική να είναι το πρόβλημα.. μου κάνει εντύπωση 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1

57 λεπτά πριν, logistoulis είπε

ναι αλλά αυτό δεν είναι επιχείρημα γιατί σημασία έχει η έκδοση του τιμολογίου, όχι η εξόφλησή του

δεν είναι καθόλου σπάνιο να εκδίδει ο άλλος τιμολόγιο (και μπορεί να μιλάμε για 10αδες ή 100αδες χιλιάδες ευρώ, όχι ένα κινητό ή λάπτοπ) να αποδίδει τον φπα (και ας μην έχει πάρει τα λεφτά) στο μήνα ή στο τρίμηνο και να τον εξοφλεί ο άλλος πολλούς μήνες αργότερα 

και αντίστοιχα αυτός που θα το έχει ως έξοδο θα το συμψηφίσει με το χρεωστικό του άμεσα.. 

αν είσαι δηλαδή μικρή επιχείρηση και είσαι προμηθευτής μιας πολύ μεγαλύτερης εταιρείας και θες να πάρεις τη δουλειά, θα το εκδόσεις θες δε θες και κόψε το λαιμό σου να πληρώσεις φπα μέχρι να σε εξοφλήσουν , η μπορεί να σε πληρώσουν με επιταγή που θα εισπράξεις κάνα 6μηνο αργότερα (αν την εισπράξεις κιόλας..) 

και στους ιδιώτες αν το σκεφτείς που βάζουν δόσεις στη κάρτα και πληρώνουν και τον φπα σταδιακά, για το μαγαζί δεν έχει σχέση, θα πρέπει να τον πληρώσει στον μήνα και ας μην τον έχει εισπράξει ακόμα

δεκτό αυτό που λες σαν σκέψη, αλλά συμβαίνει σε τόσες άλλες περιπτώσεις, δεν βρίσκω το λόγο η πιστωτική να είναι το πρόβλημα.. μου κάνει εντύπωση 

Πλεον η συμφωνια σε τετοιες περιπτωσεις ειναι προκαταβολη το ΦΠΑ και τα υπολοιπα επιταγη......

Στις 25/9/2019 στις 12:25 ΠΜ, gorilas13 είπε

Επαγγελματίας αγρότης που έχει βιβλία και τριμηνίες κτλ... δικαιούται αγορά με τιμολόγιο κινητού?

Ναι και κινητό και tablet γίνεται απευθείας απαλλαγή. 

1 ώρα πριν, coyote2 είπε

με τα ακουστικά τι γίνεται, υπάρχει απαλαγή φπα

Κινητά tablet κονσόλες. Τα άλλα κόβεις τιμολόγιο και περνεις το ΦΠΑ επιστροφή τον άλλο χρόνο εφόσον καλύπτετε από τα έξοδα. 

• Like 1

Handsfree ακουστικά, αν τα πάρεις μαζί με το κινητό μπορεί να απαλλάσσονται κι αυτά, ο νόμος γράφει για αξεσουάρ, αλλά μόνο αν αγοραστούν ταυτόχρονα με τη συσκευή.

Λοιπόν, φρέσκια εμπειρία για τάμπλετ, το οποίο έχουν στην ίδια τιμή kaizershop και HellasPhone:

To kaizershop ζητά τα χαρτιά με μέιλ, τα οποία ΘΑ τα δει το λογιστήριό τους — και μετά από κάποιες μέρες θα δώσει το πράσινο φως.

Η HellasPhone δεν ζητά χαρτιά, το καθεστώς ΦΠΑ το ελέγχει ονλάιν απ' την ΑΑΔΕ το λογιστήριό τους, κι αμέσως προχωρά η παραγγελία με μόνη προϋπόθεση την κατάθεση από εταιρικό τραπεζικό λογαριασμό ή την εξόφληση με εταιρική κάρτα.

Ε, προφανώς με την HellasPhone, θέλει και ρώτημα;

Έτερη περίπτωση σήμερα, αγορά άρθρου 39Α από Cosmodata με τηλεφωνική τοποθέτησή της και με παραλαβή από φυσικό κατάστημα:

Μόνο η προσωποποιημένη της επιχείρησης εκτυπωμένη με τρέχουσα ημερομηνία, χωρίς ταυτότητα διαχειριστή κλπ, και πληρωμή χωρίς υποχρεωτική εταιρική σύνδεση.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά από ένα χρόνο περίπου έκανα κι ξανά χρήση της ΠΟΛ για αγορά λάπτοπ αυτή τη φορά από το Πλαίσιο.

Η παραγγελία έγινε μέσω internet σε προϊόν με τιμή προσφοράς (+ δώρο μία τσάντα) και ζήτησα παραλαβή από το κατάστημα και πληρωμή με τιμολόγιο. Πηγαίνοντας στο ταμείο να πληρώσω ανέφερα πως η αγορά θα γίνει με τιμολόγιο και πως θα πρέπει να αφαιρεθεί το ΦΠΑ. Είδα λίγο τη κοπελίτσα να σκαλώνει και μιλώντας στο τηλέφωνο μουρμούρισε κάτι πως η τιμή προσφοράς δεν ισχύει σε συνδυασμό με τη ΠΟΛ. Όταν τη ρώτησα εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, μου απαντησε με χαμόγελο πως όχι, δεν με επηρεάζει αυτό σε κάτι. 

Εν τέλει αφότου μου ζήτησε 1) ΑΦΜ, 2) ταυτότητα/δίπλωμα και 3) επιβεβαίωσε πως η χρεωστική κάρτα που θα χρησιμοποιούσα ηταν στο όνομα μου, πλήρωσα την τιμή της προσφοράς χωρις τον ΦΠΑ και έφυγα. Όλα καλώς.

Επεξ/σία από lephleg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/9/2019 στις 11:35 ΠΜ, Zazula είπε

Λοιπόν, φρέσκια εμπειρία για τάμπλετ, το οποίο έχουν στην ίδια τιμή kaizershop και HellasPhone:

To kaizershop ζητά τα χαρτιά με μέιλ, τα οποία ΘΑ τα δει το λογιστήριό τους — και μετά από κάποιες μέρες θα δώσει το πράσινο φως.

Η HellasPhone δεν ζητά χαρτιά, το καθεστώς ΦΠΑ το ελέγχει ονλάιν απ' την ΑΑΔΕ το λογιστήριό τους, κι αμέσως προχωρά η παραγγελία με μόνη προϋπόθεση την κατάθεση από εταιρικό τραπεζικό λογαριασμό ή την εξόφληση με εταιρική κάρτα.

Ε, προφανώς με την HellasPhone, θέλει και ρώτημα;

Έτερη περίπτωση σήμερα, αγορά άρθρου 39Α από Cosmodata με τηλεφωνική τοποθέτησή της και με παραλαβή από φυσικό κατάστημα:

Μόνο η προσωποποιημένη της επιχείρησης εκτυπωμένη με τρέχουσα ημερομηνία, χωρίς ταυτότητα διαχειριστή κλπ, και πληρωμή χωρίς υποχρεωτική εταιρική σύνδεση.

Τι προφανώς ρε φιλε, Το hellasphone στη δικια μου εμπειρια τουλαχιστον με το Note10+ παίζει τιμές με διαφορα 20 e απο τον κωτσόβολο,και στην προκειμένη περίπτωση ο κωτσοβολος σου δείνει και δωρο τα galaxy buds(100e) κορόιδα είμαστε;

Το θέμα ειναι να βρούμε μαγαζια πραγματικά που έχουν μεγαλη διαφορα τιμής απο τα μεγάλα και με τη μικρότερη ταλαιπωρία.....

Επεξ/σία από baspax1

4 ώρες πριν, baspax1 είπε

Τι προφανώς ρε φιλε, Το hellasphone στη δικια μου εμπειρια τουλαχιστον με το Note10+ παίζει τιμές με διαφορα 20 e απο τον κωτσόβολο,και στην προκειμένη περίπτωση ο κωτσοβολος σου δείνει και δωρο τα galaxy buds(100e) κορόιδα είμαστε;

Το θέμα ειναι να βρούμε μαγαζια πραγματικά που έχουν μεγαλη διαφορα τιμής απο τα μεγάλα και με τη μικρότερη ταλαιπωρία.....

E και; Λέω γω πουθενά πως η απόφαση δεν πρέπει να λαμβάνεται κατά περίπτωση;
Ε, στη συγκεκριμένη περίπτωση που κοίταζα εγώ, έτσι είχαν τα πράγματα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...