Highlander Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δεν πληρώνεις το ΦΠΑ. Εφόσον είσαι ΙΚΕ και έχεις Γ κατηγορίας βιβλία, απλά θέλει μια ιδιαίτερη καταχώρηση. Ο λογιστής σου θα ξέρει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Super Moderators Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Ενημερώνω ότι σε πρόσφατη αγορά μου από την iSystem στην Αθήνα, μου ζητήθηκε μόνο να κάνω print screen και να τους στείλω με email την προσωποποιημένη πληροφόρηση από το Taxis για να δουν το ΑΦΜ και να βεβαιωθούν ότι η επιχείρηση είναι ενεργή και υπάγεται σε κανονικό καθεστώς ΦΠΑ. Όντως το έκανα και μετά από 10' μου είπαν ότι έχουν έτοιμο το τιμολόγιο. Τίποτα παραπάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
moure Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Στο πλαίσιο δεν δεν ζητάνε ούτε την εκτύπωση από το taxis.Ελεγχουν αυτοί το αφμ και βλέπουν αν η επιχείρηση είναι ενεργή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papars Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 7 λεπτά πριν, moure είπε Στο πλαίσιο δεν δεν ζητάνε ούτε την εκτύπωση από το taxis.Ελεγχουν αυτοί το αφμ και βλέπουν αν η επιχείρηση είναι ενεργή. Ακριβώς αυτό πρέπει να κάνουν όλοι. Όλα τα άλλα είναι μη απαραίτητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zazula Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Εννοείται πως δεν χρειάζεται να γίνονται όλα αυτά με τα printscreen για να πιστοποιηθεί το καθεστώς ΦΠΑ μιας επιχείρησης — αρκεί η χρήση της σχετικής εφαρμογής της ΑΑΔΕ: https://www.aade.gr/epiheiriseis/forologikes-ypiresies/mitroo/anazitisi-basikon-stoiheion-mitrooy-epiheiriseon Ωστόσο (πολύ ορθά) ο εκδότης του τιμολογίου οφείλει να επιβεβαιώσει ότι ο λήπτης του είναι όντως η επιχείρηση για την οποία προορίζεται. Δυστυχώς πολλοί έμποροι χρησιμοποιούν καταχρηστικά αυτό το τελευταίο για να αποθαρρύνουν τις αγορές με τιμολόγιο από τις δικές τους επιχειρήσεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
matrixgeo Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Γίνεται κάποιος που υπάγεται σε καθεστός ΦΠΑ, αλλά είναι στην κατηγορία απαλλασσομένων(κάτω απο 10,000), να αγοράσει κινητό κονσόλα κλπ με τιμολόγιο δίχως να χρεωθεί τον ΦΠΑ του προϊόντος? Έχω μπερδευτεί με αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zazula Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 13 λεπτά πριν, matrixgeo είπε Γίνεται κάποιος που υπάγεται σε καθεστός ΦΠΑ, αλλά είναι στην κατηγορία απαλλασσομένων(κάτω απο 10,000), να αγοράσει κινητό κονσόλα κλπ με τιμολόγιο δίχως να χρεωθεί τον ΦΠΑ του προϊόντος? Έχω μπερδευτεί με αυτό. Οι απαλλασσόμενοι (λόγω τζίρου <10k€) που αγόρασαν λάπτοπ-κινητό κλπ χωρίς ΦΠΑ (ή που προέβησαν σε ενδοκοινοτικές αποκτήσεις) υποχρεούνται στην αντίστοιχη περίοδο να υποβάλουν εκτάκτως Φ2 με το οποίο να αποδίδουν τον ΦΠΑ που θα ωφελούντο εάν δεν ήταν απαλλασσόμενοι, διότι λόγω αυτής της ιδιότητάς τους δεν έχουν δικαίωμα έκπτωσης του φόρου εισροών τους. [Οι μερικώς απαλλασσόμενοι (λόγω συνδυασμού καθεστώτων ΦΠΑ) αποδίδουν τον ΦΠΑ που προκύπτει μέσω prorata για αγορές που συνιστούν γενικές/κοινές δαπάνες.] 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekboy Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 μηπως εχει βρεθει κανενα μαγαζι αυτη την περιοδο που να δεχετε να πραγματοποιησει την διαδικασια ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Terrabyte. Εξαιρετική εξυπηρέτηση. Παρήγγειλα tablet 365 ευρώ την ίδια στιγμή έστειλα φωτογραφία από taxis για το καθεστώς την άλλη μέρα πρωί έβγαλαν το ΦΠΑ πλήρωσα με κατάθεση έστειλα το pdf και την ίδια μέρα το έστειλαν. Την άλλη μέρα πρωί είχα το tablet. Εννοείται το προτείνω από τα πιο αξιόλογα καταστήματα και αρκετά καλές τιμές. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Orestis16 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Καλησπέρα. Επειδή προσφάτως έκανα έναρξη ως μηχανικός και άνοιξα βιβλία εχω μερικες απορίες. Εχω μια κανονική ατομικη επιχείρηση. Κόβω κάποια τιμολόγια στα οποία ωστόσο (σε ΟΛΑ μεχρι στιγμής) το ποσό απαλλάσεται από το ΦΠΑ (για τις συγκεκριμένες συναλλαγές) Ωστόσο κάνω κανονικά δήλωση ΦΠΑ κάθε τρίμηνο απλώς ειναι μηδενική πάντα, δηλαδή συνολικά η επιχείρηση μου δεν απαλλάσεται απο την υποχρέωση υποβολής ΦΠΑ, απλώς τα μέχρι τώρα έσοδά της αφορούν συναλλαγές με πελάτες που απαλλάσονται απο το ΦΠΑ. Η ερώτησή μου ειναι: Μπορώ να κάνω χρήση της εν λογω ΠΟΛ ώστε να αγοράσω ένα κινητό χωρίς ΦΠΑ? Εαν ναι, όταν κάνω δήλωση ΦΠΑ (που θα ειναι πάλι μηδενική κατά πάσα πιθανότητα), θα επηρεαστεί από την αγορά προϊόντων (πχ το κινητο) για την επιχείρησή μου χωρίς ΦΠΑ? ή οι συγκεκριμενες αγορές δε δηλώνονται στην περιοδικη δήλωση ΦΠΑ αφού δε συμψηφίζονται αλλά εξαρχής δεν πληρώνονται καν? Όποιος γνωρίζει περισσότερα ας πει καμιά γνώμη, ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ProponitisTouKanape Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Εφόσον δεν είσαι σε κανονικό καθεστώς ΦΠΑ νομίζω πως δε μπορείς να αγοράσεις αφορολόγητα. Κάποιοι επαγγελματίες εξαιρούνται, όπως οι γιατροί π.χ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Orestis16 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 η επιχείρησή μου ειναι σε κανονικό καθεστώς ΦΠΑ. Υποβάλλω δήλωση ΦΠΑ κάθε τρίμηνο κανονικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zazula Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Έχεις έσοδα τα οποία απαλλάσσονται ΦΠΑ, απλώς έχεις και ΚΑΔ οι οποίοι είναι ενταγμένοι σε κανονικό καθεστώς; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Orestis16 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 όλοι οι ΚΑΔ μου ειναι σε κανονικό καθεστώς τα έσοδα μου μεχρι στιγμής (τα τιμολόγια που έκοψα) απαλλάσονται απο ΦΠΑ διότι τα έργα στα οποία έχω εργαστεί απαλλάσονται απο ΦΠΑ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ForeignOffice Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να πάρω στον πατερα μου ενα λάπτοπ για την επιχείρηση του, απλα δεν έχω ιδέα τι διαδικασία πρέπει να ακολουθησω για να επωφεληθεί του επαγγελματικού αφμ. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα