tinapo Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Έχω το παρακάτω σύστημα case: Site: HEROICHI_SUPER_MIDI_PRO_CI-6919_BLACKmobo: Site: GA-P55-USB3CPU: Intel Core i5 750 @ 2.67GHz Socket 1156 LGAΨήκτρα Site: Site: THERMALTAKE_ISGC-300 RAM: KINGSTON KVR1333D3N9K2/4G DDR3 8GB (4x2GB)VGA: Site: Site: SAPPHIRE_HD_5670_1GB_GDDR5_PCIE PSU: Site: CORSAIR_HX650 Ποια από τα παραπάνω μπορώ να κρατήσω κάνοντας αναβάθμιση; Επίσης: HDD: 1) Samsung 850 Evo 250GB 2) WD Caviar Black 640 GB SATA II Οθόνη: 1) Site: EIZO_FlexScan_EV2436W 2) EIZO FlexScan L557 OS: Microsoft Windows 7 64-bit Χρήση Εφαρμογές γραφείου, Internet, επεξεργασία φωτογραφίας, αναπαραγωγή HD Video Τι μου προτείνετε όσον αφορά στην αναβάθμιση; Ευχαριστώ
Dr_73 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Τον ίδιο επεξεργαστή σε ίδια μητρική τον έχω oc στα 3,6GHz. Με idle θερμοκρασία σήμερα ... 15 C. Για hd video και φωτογραφίες , θα βοηθούσαν άλλα 8gb ram .
adtakhs Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Έχω το παρακάτω σύστημα case: Site: HEROICHI_SUPER_MIDI_PRO_CI-6919_BLACK mobo: Site: GA-P55-USB3 CPU: Intel Core i5 750 @ 2.67GHz Socket 1156 LGA Ψήκτρα Site: Site: THERMALTAKE_ISGC-300 RAM: KINGSTON KVR1333D3N9K2/4G DDR3 8GB (4x2GB) VGA: Site: Site: SAPPHIRE_HD_5670_1GB_GDDR5_PCIE PSU: Site: CORSAIR_HX650 Ποια από τα παραπάνω μπορώ να κρατήσω κάνοντας αναβάθμιση; Επίσης: HDD: 1) Samsung 850 Evo 250GB 2) WD Caviar Black 640 GB SATA II Οθόνη: 1) Site: EIZO_FlexScan_EV2436W 2) EIZO FlexScan L557 OS: Microsoft Windows 7 64-bit Χρήση Εφαρμογές γραφείου, Internet, επεξεργασία φωτογραφίας, αναπαραγωγή HD Video Τι μου προτείνετε όσον αφορά στην αναβάθμιση; Ευχαριστώ Κράτησέ το όπως είναι σαν 2ο σύστημα και πάρε έναν καινούριο πύργο. ή βάλτου ένα φτηνό τροφοδοτικό κασι πάρε το τροφοδοτικό που έχεις και βάλτο στον νέο πύργο, να γλυτώσεις και κανένα φράγκο. Εχεις 4 X 2GB ραμ που σημαίνει πως δεν μπορείς να βάλεις κάτι παραπάνω. Ο επεξεργαστής τα έχει τα χρονάκια του αλλά κρατάει για γενική χρήση λίγο απ` όλα. Τώρα για photo editing, video editing το σύστημα δεν κάνει και δεν υπάρχει προοπτική αναβάθμισης σε αυτή την πλατφόρμα.
Dr_73 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Οι μνήμες μπορούν να πουληθούν εύκολα και να αντικατασταθούν με 4άρες. Η μητρική τις υποστηρίζει . Επεξεργασία φωτογραφιών κάνει άνετα με photoshop , lightroom και free προγράμματα (φαντάζομαι μιλάμε για ερασιτεχνική χρήση , δεν είσαι επαγγελματίας φωτογράφος που θα το χρησιμοποιεί όλη μέρα για το σκοπό αυτό). 1
tinapo Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Τον ίδιο επεξεργαστή σε ίδια μητρική τον έχω oc στα 3,6GHz. Με idle θερμοκρασία σήμερα ... 15 C. Για hd video και φωτογραφίες , θα βοηθούσαν άλλα 8gb ram . Ευχαριστώ για την απάντηση. Έβλεπα για μνήμη αλλά πρέπει να δώσω περίπου 100€ και σκέφτηκα αναβάθμιση. Στο βίντεο δεν κάνω επεξεργασία. Για τη φωτογραφία χρησιμοποιώ PS, LR κλπ αλλά μερικές φορές μου βγάζει ανεπαρκή μνήμη. Όσον αφορά τη θερμοκρασία του επεξεργαστή εγώ έχω 35-45 βαθμούς περίπου χωρίς OC, μάλλον θέλει αλλαγή η πάστα. Οι μνήμες μπορούν να πουληθούν εύκολα και να αντικατασταθούν με 4άρες. Η μητρική τις υποστηρίζει . Επεξεργασία φωτογραφιών κάνει άνετα με photoshop , lightroom και free προγράμματα (φαντάζομαι μιλάμε για ερασιτεχνική χρήση , δεν είσαι επαγγελματίας φωτογράφος που θα το χρησιμοποιεί όλη μέρα για το σκοπό αυτό). Για τι τιμή μιλάμε ότι μπορούν να πωληθούν και ποιες (4χ4) μπορώ να αγοράσω; κάπου χάθηκα με τα χαρακτηριστικά τους. Ερασιτεχνική επεξεργασία φωτογραφίας. ευχαριστώ
adtakhs Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Ευχαριστώ για την απάντηση. Έβλεπα για μνήμη αλλά πρέπει να δώσω περίπου 100€ και σκέφτηκα αναβάθμιση. Στο βίντεο δεν κάνω επεξεργασία. Για τη φωτογραφία χρησιμοποιώ PS, LR κλπ αλλά μερικές φορές μου βγάζει ανεπαρκή μνήμη. Όσον αφορά τη θερμοκρασία του επεξεργαστή εγώ έχω 35-45 βαθμούς περίπου χωρίς OC, μάλλον θέλει αλλαγή η πάστα. Για τι τιμή μιλάμε ότι μπορούν να πωληθούν και ποιες (4χ4) μπορώ να αγοράσω; κάπου χάθηκα με τα χαρακτηριστικά τους. Ερασιτεχνική επεξεργασία φωτογραφίας. ευχαριστώ Ο επεξεργαστής σου στην αγορά των μεταχειρισμένων έχει κόστος 35-40€ Η μητρική σου έχει κόστος 25-30€ Το να πας να αγοράσεις 16GB DDR3 μνήμη που είναι παλαιά και δεν μπαίνει σε νέα συστήματα με κόστος 120€+ για να την βάλεις σε μια μητρική σαν την P55 που έχεις η οποία ΔΕΝ έχει ούτε SATA III για να εκμεταλλευτείς έναν σύγχρονο SSD δίσκο, είναι ΑΤΟΠΟ . Πολλά τα χρήματα της επένδυσης για ένα σύστημα που ΔΕΝ έχει εμπορική αξία και ΔΕΝ προσφέρει αύξηση επιδόσεων . Για εμένα ειτε πουλάς CPU/MOBO/RAM ή το κρατάς και πας σε νέο. Ακόμα και 4-πύρηνοι με κόστος 50-100€ στην αγορά των νέων, μαζί με μητρικές των 50€ περισσότερα θα σου δώσουν, από το να επενδύσεις σε αυτό. ddr4 υποστήριξη SATA III υποστήριξη USB 3.1 υποστήριξη PCI-E X4 M2 για NVME υποστήριξη Αναβαθμισιμότητα Χαμηλότερες καταναλώσεις. Υψηλότερη επεξεργαστική ισχύ. 1
tinapo Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Τελικά, αν κατάλαβα καλά, αυτά που μπορώ να κρατήσω απ' αυτό το σύστημα είναι το κουτί, το τροφοδοτικό και οι δίσκοι. Η ψήκτρα είναι ασύμβατη με τους νέους επεξεργαστές;
adtakhs Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Οχι δεν είναι. Δώσε και αυτή για να μαζέψεις κανένα φράγκο. Μετά ανάλογα το cpu που θα επιλέξεις βλεπεις αν χρειάζεται ψύκτρα και αγοράζεις ανάλογα. 1
Dr_73 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Μπορείς να βάλεις 2Χ4 τέτοιες https://www.skroutz.gr/s/403905/Corsair-Value-Select-8GB-DDR3-1333MHz.html#specs ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ του κατασκευαστή της μητρικής, αλλά αν τσεκάρεις στη λίστα της corsair είναι συμβατές με τη μητρική. Υπάρχει η επιλογή να πουλήσεις 2 από τις μνήμες που έχεις και να βάλεις 2 4άρες, οπότε πας στα 12gb που πάλι θα έχει μεγάλη διαφορά από τώρα.Πουλάς τις 2 30 ευρώ και παίρνεις τις δύο άλλες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα