jimskeet2002 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Συντομα θα χρειαστω εναν ssd 500g και εχω αρχισει λιγο την ερευνα. Αυτη τη στιγμη εχω εναν ssd250g τον οποιο θελω να τον βαλω σ ενα αλλο pc για δουλεια κ να μπει στο pc σπιτι ενας 500ρης. 1)Εχω τσεκαρει τους samsung evo 80 και samsung evo 960. Η χρηση που κανω ειναι gaming και καποια προγραμματα σχεδιαστικα οπως το fusion 360. Αξιζει να παω σε NVME για τη διαφορα χρηματων που υπαρχει η να παω καλυτερα στον 850? Η διαφορα ειναι αρκετη οταν ο ενας κανει ~155ε κ ο αλλος ~230ε στο σκρουτζ. 2)Επισης με μπερδευει κ το θεμα του uefi. Ειμαι σε legacy bios κ δεν εχω ασχοληθει καθολου με το θεμα. Απ οτι ειδα οι nvme δουλευουν μονο σε uefi οποτε με μπερδευει λιγο το θεμα. Δεν εχω καθολου ιδεα πως δουλευει το uefi. Αν εχω καταλαβει καλα οταν εισαι σε uefi mode δεν σου εμφανιζει καθολου το post και δεν μπορεις να μπεις στο bios με τον κλασικο τροπο (del κατα τη διαρκεια του post) αλλα μονο μεσω των windows?
Diskimpex Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Παντα υπαρχει ρυθμιση να μπεις και στο βιος .Καλυτερα να πας παλι σε απλο ssd. Δεν αξιζει η διαφορα .Δεν θα το δεις.Απλα ευκολια για χωρο
jimskeet2002 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Και σε NVME με uefi boot δηλαδη μπορω κανονικα να μπω στο bios με del κατα τη διαρκεια του post? Κ εγω ετσι σκεφτομαι. Να παρω τον 850 κ δεν εχω κ θεμα χωρου στο κουτι για τον SSD.
EddieObscurant Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Γράψε ποια μητρική έχεις, ο 960 evo δεν bootαρει σε προ z97 μητρική χωρίς να τροποποιήσεις εσύ το ήδη υπαρχον uefi και να το ξαναφλασαρεις. Σε μητρική χωρίς uefi και μονο με legacy bios δεν μπορει να bootαρει απο μόνος του καθώς δεν έχει καποιο bios option rom οπως και οι υπολοιποι nvme εκτος του 950 pro. δεν ξέρω τι ανάγκες έχει το fusion 360, αλλά πέρα απο μικρά (<30gb) sequential read/write δεν θα χει ιδιαιτερες διαφορες απο τον 850 evo. Σε καθημερινες εργασίες μετραει κυριως το 4k random read που η διαφορα μεταξυ των δύο ειναι περιπου 10% λογω καινουριοu controller στον 960evo το uefi αντικαθιστα το legacy bios, και πάλι αν πατήσεις del κατα την εκκινηση θα μπεις στα settings, δεν μπαινεις μέσω windows
jimskeet2002 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Γράψε ποια μητρική έχεις, ο 960 evo δεν bootαρει σε προ z97 μητρική χωρίς να τροποποιήσεις εσύ το ήδη υπαρχον uefi και να το ξαναφλασαρεις. Σε μητρική χωρίς uefi και μονο με legacy bios δεν μπορει να bootαρει απο μόνος του καθώς δεν έχει καποιο bios option rom οπως και οι υπολοιποι nvme εκτος του 950 pro. δεν ξέρω τι ανάγκες έχει το fusion 360, αλλά πέρα απο μικρά (<30gb) sequential read/write δεν θα χει ιδιαιτερες διαφορες απο τον 850 evo. Σε καθημερινες εργασίες μετραει κυριως το 4k random read που η διαφορα μεταξυ των δύο ειναι περιπου 10% λογω καινουριοu controller στον 960evo το uefi αντικαθιστα το legacy bios, και πάλι αν πατήσεις del κατα την εκκινηση θα μπεις στα settings, δεν μπαινεις μέσω windows Εχω την gigabyte aorus z270x gaming 7. Λογικα θα παω στον 850. Απ οτι φαινεται δεν θα εχω καποια σημαντικη διαφορα που να δικαιολογει τα εξτρα χρηματα.
EddieObscurant Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 η μητρική σου πάντως uefi έχει και θα δουλευει κανονικα οποιοσδήποτε nvme
jimskeet2002 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 η μητρική σου πάντως uefi έχει και θα δουλευει κανονικα οποιοσδήποτε nvme Ναι το ξερω αυτο. Απλα δεν εχω δουλεψει ποτε με uefi και δεν ειχα καταλαβει πως ακριβως θα δουλευει το συστημα σε uefi mode. Κ επισης δεν ηξερα αν εχει καποιες αξιοσημειοτες διαφορες για τη χρηση που θα κανω για τις οποιες να αξιζει να δωσω τα εξτρα χρηματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα