Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτο που γραφεις αφορα το λογισμικο με basic support plan χωρις hardware (δηλαδη για καποιον αρχαριο που δεν κανει τιποτα). Τιμες/Support στην Ελλαδα απο τον Διαμαντοπουλο (οι χρηστες Protools καταλαβαινουν τι εννοω)

Τα κουτιά (dx) τα είχαμε μέχρι να καταργηθεί το tape. Στο μόνο που χρειάζεται το κουτί είναι για Capture και Digital Cut (recording σε tape). Τώρα πια δουλεύουμε τον Avid μόνο με σκέτο Software. Αν υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που χρειάζεται, αφορά μόνο σε πολύ μεγάλες παραγωγές και Studios και σίγουρα όχι σε έναν αρχάριο. Η software έκδοση τού Avid (full version εννοώ) μόνο entry level δεν είναι. Δεν είναι για αρχάριο, έτσι κάνουμε όλες τις δουλειές πια και στο σινεμά και στη διαφήμιση. Αν η Avid δεν είχε προχωρήσει στην software version θα είχε πεθάνει προ καιρού. Προσπαθεί να κρατήσει ό,τι μπορεί απ' τη χρυσή εποχή της αλλά η Adobe και η Blackmagic έχουν άλλη άποψη. 

Δημοσ.

Media Composer χωρις Sync, hardware up/down/cross convert/decode, media server (ολα ακριβα paid options) ειναι ουσιαστικα ενα budget συστημα για μικρα projects (ασχετα αν στην Ελλαδα, για τους γνωστους λογους $, τα βλεπουν διαφορετικα). Για Apple, Adobe και Blackmagic εχεις δικιο οτι πλησιαζουν, αλλα αυτο στο μικρομεσαιο segment της αγορας. Πιο ψηλα μονο Avid παιζει, λογικο αν δεiς ποσο ολοκληρωμενες λυσεις παρεχει ακομα και για megaprojects.

Δημοσ.

Media Composer χωρις Sync, hardware up/down/cross convert/decode, media server (ολα ακριβα paid options) ειναι ουσιαστικα ενα budget συστημα για μικρα projects (ασχετα αν στην Ελλαδα, για τους γνωστους λογους $, τα βλεπουν διαφορετικα). Για Apple, Adobe και Blackmagic εχεις δικιο οτι πλησιαζουν, αλλα αυτο στο μικρομεσαιο segment της αγορας. Πιο ψηλα μονο Avid παιζει, λογικο αν δεiς ποσο ολοκληρωμενες λυσεις παρεχει ακομα και για megaprojects.

Δεν ξέρω τι εννοείς "μικρά" και "μεγάλα" projects αλλά στο μοντάζ μιας μεγάλου μήκους ταινίας π.χ., το Hardware δεν έχει να μου προσφέρει κάτι. Το πώς δουλεύουν στο Hollywood και τι εξοπλισμό έχουν τα Studios (το hardware που αναφέρεις, συνήθως, δεν το κατέχουν ιδιώτες μοντέρ) δεν σημαίνει κάτι για κάποιον που θέλει να μάθει μοντάζ.

Ο Avid παραμένει Νο1 για λόγους User Interface (όχι απαραίτητα το καλύτερο αλλά αυτό έχουμε μάθει) και Media Management, όχι για τις hardware επιλογές που σου δίνει. Φυσικά και γνωρίζω τις ολοκληρωμένες λύσεις τής Avid (μαζί της μεγάλωσα απ' το 1994) αλλά το κόστος αυτών των λύσεων δεν είναι κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα κάποιον που θέλει να μάθει μοντάζ.

Δημοσ.

Οταν μιλας για εναν editor, sotware only, τοτε ειναι ενα μικρο project, οτιδηποτε μεγαλυτερο δεν ειναι καν δυνατο χωρις hardware (πχ 5-6 editors για μια ταινια σημαινει απαραιτητα sync με Protools, I/O box, media management κ.ο.κ

Avid παραμένει Νο1 για λόγους User Interface (όχι απαραίτητα το καλύτερο αλλά αυτό έχουμε μάθει) και Media Management, όχι για τις hardware επιλογές που σου δίνει

H Avid ηταν και ειναι πρωτιστως hardware company. Το βασικο (μονο?) πραγμα (περα απο το file format) που θα σου λειψει αν φυγεις απο Composer/Protools και δουλεψεις αλλο λογισμικο ειναι harware options (οτι δεν ειναι software ειναι hardware, remember)που κανουν οτι θες (με το αναλογο τιμημα). Γι' αυτο ειπα στην ts οτι το κοστος (εστω για SW only) ειναι υψηλο, διπλασιο απο την αμεσως φθηνοτερη λυση.

Δημοσ.

Οταν μιλας για εναν editor, sotware only, τοτε ειναι ενα μικρο project, οτιδηποτε μεγαλυτερο δεν ειναι καν δυνατο χωρις hardware (πχ 5-6 editors για μια ταινια σημαινει απαραιτητα sync με Protools, I/O box, media management κ.ο.κ

H Avid ηταν και ειναι πρωτιστως hardware company. Το βασικο (μονο?) πραγμα (περα απο το file format) που θα σου λειψει αν φυγεις απο Composer/Protools και δουλεψεις αλλο λογισμικο ειναι harware options (οτι δεν ειναι software ειναι hardware, remember)που κανουν οτι θες (με το αναλογο τιμημα). Γι' αυτο ειπα στην ts οτι το κοστος (εστω για SW only) ειναι υψηλο, διπλασιο απο την αμεσως φθηνοτερη λυση.

5-6 Editors ναι, μαζί σου, θέλουν ακριβό setup για να δουλέψουν αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα μεγάλο project. Μπορεί το είδος της δουλειάς να απαιτεί να δουλεύουν ταυτόχρονα και όχι το μέγεθος. Και το αντίστροφο, μια ακριβή παραγωγή δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θέλει τέτοιο setup. Ειδικά τώρα τελευταία που οι μοντέρ δουλεύουν ακόμα και στο laptop τους, το πράγμα πάει προς το ανεξάρτητο setup.

Και 'γω έχω μοντάρει τον ήχο σε μεγάλου μήκους ταυτόχρονα με τον μοντέρ τής εικόνας, απ' τα σπίτια μας, έχοντας κοινά media files και ανταλλάσσαμε avid bins μέσω Dropbox. Θα μου πεις, η Ελληνική ταινία είναι μικρό project. Ναι, συμφωνώ, (αν και γίνεται και σε πολύ μεγαλύτερες) και όλα αυτά που λες ισχύουν, δεν αντιλέγω. Η αντίρρησή μου ήταν μόνο ότι το συσχέτισες με το ζητούμενο του να ξεκινήσει κάποιος να μάθει μοντάζ.

Για το bold συμφωνώ απολύτως έτσι όπως το έγραψες τώρα. Με το OMG και το  :shock: είχα ένσταση!  :)

Δημοσ.

Τα πληρωσα απο την τσεπη μου γι' αυτο  :huh:  (Avid απο εποχη Nubus μεχρι προτινος, Protools απο ΙΙΙ μεχρι HDX). Βρισκω ακομα παντου διασπαρτα καλωδια και καρτες, το πρωτο Protools (και ενα ABVB board νομιζω )το εχω ακομα.

Δημοσ.

Τα πληρωσα απο την τσεπη μου γι' αυτο  :huh:  (Avid απο εποχη Nubus μεχρι προτινος, Protools απο ΙΙΙ μεχρι HDX). Βρισκω ακομα παντου διασπαρτα καλωδια και καρτες, το πρωτο Protools (και ενα ABVB board νομιζω )το εχω ακομα.

:shock:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...