artist1 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Καλημέρα ενδιαφερόμουν να κάνω κάποια μαθήματα κυρίως πάνω στην επεξεργασία βίντεο (adope premiere, after effects) και πραγματικά πάω ψάχνοντας γιατί δεν έχω ιδέα ούτε κάποιον γνωστό να μου συστήσει κάποιο ΙΕΚ πχ. Αν κάποιος έχει κάνει τα εν λόγο σεμινάριο κάπου και έμεινε ευχαριστημένος αν μπορεί ας μου στείλει μήνυμα θα βοηθήσει πολύ. Επίσης αν θέλετε να μου πείτε πόσες ώρες χρειάζονται ώστε να μάθω καλά τα προγράμματα και να μπορώ να τα χρησιμοποιήσω επαγγελματικά;. Πχ 20-25 ώρες για το καθένα είναι αρκετές;
micos000 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Εγώ δεν έχω κάτι υπ' όψιν πέρα από την ΑΚΤΟ σαν σχολή αλλά με μια αναζήτηση βρήκα τα παρακάτω αν θέλεις να το ψάξεις λίγο. https://www.google.gr/search?source=hp&ei=97kOWsOvHMH2kwWPkKWQCw&q=%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1+%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%82+%CE%B2%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF&oq=%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1+%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82&gs_l=psy-ab.1.1.0i22i30k1l4.9852.16846.0.19591.31.26.3.0.0.0.309.3596.0j18j1j1.21.0....0...1.1.64.psy-ab..7.24.4039.6..0j0i131k1j35i39k1.379.QfOqirrp_3Y Σε γενικές όμως γραμμές,πιστεύω ότι για να μάθεις αυτά τα προγράμματα θα πρέπει να αφιερώσεις αρκετές ώρες πρακτικής από μόνος σου και ψαξίματος online. Εδώ νομίζω ότι η καλή κατανόηση της Αγγλικής είναι απαραίτητη καθώς τα περισσότερα είναι στα Αγγλικά. Όσον αφορά το after effects, το πρόγραμμα είναι τρομερό αλλά είναι πολύ δύσκολο στο ξεκίνημα του, ιδίως για κάποιον που δεν γνωρίζει σχετικά καλά video editing και κάποια πράγματα στο image editing for video, ιδίως στο photoshop. Στην τελική όμως, αν δε γνωρίζεις τίποτα από το θέμα καλά είναι να παρακολουθήσεις μερικά ιδιαίτερα μαθήματα γενικά για το video editing μέχρι να πάρεις το "κολάι" και μετά ψάχνεσαι για σεμινάρια και ποιο ειδικευμένα μαθήματα και after effects. 1
artist1 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα. Ευχαριστώ για την βοήθεια. Θέλεις να μου πεις με ποια σειρά θα μου πρότεινες να κάνω κάποια μαθήματα; Εγώ είχα σκοπό για adope premiere, after effects και photoshop. Από ότι κατάλαβα πρώτα πρέπει το photoshop μετά το adope premiere και μετά το after effects? Πάντως επειδή το έψαξα αρκετά παρόλο που αρχικά δεν έβρισκα που κάνουν τέτοιου είδους μαθήματα βρήκα 3 στην Ομόνοια και άλλο ένα Ακαδημίας, εκτός της ΑΚΤΟ δηλαδή υπάρχουν αρκετά. Αλλά όταν τους λες ότι δεν γνωρίζει κάτι σου λένε πως δεν χρειάζονται προηγούμενες γνώσεις. Όταν λες γενικά για το video editing τι εννοείς; Θεωρητικά σεμινάρια καθαρά και όχι κάποιο πρόγραμμα; Επίσης στην ΑΚΤΟ βρήκα αυτό http://aktotraining.gr/enothtes/video-editing/ αλλά μου φάνηκαν πραγματικά πολύ λίγες οι ώρες ώστε να μάθω γιατί έχω ακούσει πως είναι πολύ απαιτητικά προγράμματα.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Επαγγελματικα για Video συνηθως αυτο ζητανε (τηλεοπτικοι σταθμοι κτλ) http://www.avid.com/education/certification Εσυ μαλλον εδιαφερεσαι για πιο ευρυ κλαδο.
artist1 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Επαγγελματικα για Video συνηθως αυτο ζητανε (τηλεοπτικοι σταθμοι κτλ) http://www.avid.com/education/certification Εσυ μαλλον εδιαφερεσαι για πιο ευρυ κλαδο. Καλησπέρα. Δεν το ήξερα το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Που το διδάσκουν εδώ στην Αθήνα ξέρεις; Ναι είχα κάτι άλλο στο μυαλό μου για αρχή τουλάχιστον αλλά καλά έκανες και με ενημέρωσες.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δεν ξερω, sorry. Αλλα αν υπαρχει να κατσεις πριν ακουσεις τιμες. (μην ζαλιστεις και πεσεις)
micos000 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Όταν λέω "γενικά" δεν εννοώ θεωρία αλλά γενικές γνώσεις πάνω σε κάποιο πρόγραμμα μέχρι να αποφασίσεις με ποιο πραγματικά θα ασχοληθείς. Η σειρά πιστεύω είναι πρώτα photoshop (ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ κατ' εμέ), μετά πρόγραμμα video editing (premiere ή ότι άλλο) και μετά να ασχοληθείς με post production effectors όπως το afer effects ή το fusion της black design). Κερασάκι θα ήταν και η εκμάθηση κάποιου 3d προγράμματος όπως 3dsmax, lightwave, maya 3d ή το δωρεάν blender 3d γιατί το 3d δίνει άλλη αίσθηση στα βίντεο. Όσο γι' αυτό που είπες ότι θέλουν κάποιες γνώσεις πρώτα, το περίμενα. Γι' αυτό σου είπα πρώτα για ιδιαίτερα. 1
artist1 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δεν ξερω, sorry. Αλλα αν υπαρχει να κατσεις πριν ακουσεις τιμες. (μην ζαλιστεις και πεσεις) xaxaxaxa κατάλαβα! Όταν λέω "γενικά" δεν εννοώ θεωρία αλλά γενικές γνώσεις πάνω σε κάποιο πρόγραμμα μέχρι να αποφασίσεις με ποιο πραγματικά θα ασχοληθείς. Η σειρά πιστεύω είναι πρώτα photoshop (ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ κατ' εμέ), μετά πρόγραμμα video editing (premiere ή ότι άλλο) και μετά να ασχοληθείς με post production effectors όπως το afer effects ή το fusion της black design). Κερασάκι θα ήταν και η εκμάθηση κάποιου 3d προγράμματος όπως 3dsmax, lightwave, maya 3d ή το δωρεάν blender 3d γιατί το 3d δίνει άλλη αίσθηση στα βίντεο. Όσο γι' αυτό που είπες ότι θέλουν κάποιες γνώσεις πρώτα, το περίμενα. Γι' αυτό σου είπα πρώτα για ιδιαίτερα. Σε ευχαριστώ πολύ! Με βοηθάς πολύ. Εσύ πήγες σε κάποια σχολή ή έκανες σεμινάρια; Επίσης, μπορώ και με τα σεμινάρια να βρω δουλειά ή πάντα θα μου ζητάνε να έχω τελειώσει γραφιστική πχ;
micos000 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δε σπούδασα πουθενά αλλά γούσταρα και έμαθα και μου κάθησε δουλειά σε επαρχιακό τηλεοπτικό σταθμό και ότι έμαθα το έμαθα με πρακτική.
artist1 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δε σπούδασα πουθενά αλλά γούσταρα και έμαθα και μου κάθησε δουλειά σε επαρχιακό τηλεοπτικό σταθμό και ότι έμαθα το έμαθα με πρακτική. Μπορώ να τα μαθω και εγώ μονη μου δηλαδη από tutorials?
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Μπορεις να μαθεις παρα πολλα απο tuturials (οι βασικες εννοιες του Video Editing ειναι σχεδον ιδιες σε ολα τα προγραμματα) ετσι ωστε να πας στο τελος καπου μονο για το certification αναλογα με το τι ζηταει ο μελλοντικος εργοδοτης σου. Το βασικο προβλημα ειναι οτι open source προγραμματα θα βρεις μονο για entry level, για τα υπολοιπα δεν μπορεις να παρεις student license αν δεν γραφτεις καπου [full licence ειναι απο σχετικα προσιτο (Premiere) μεχρι OMG (Media Composer)]. Συγχαρητηρια για το ενδιαφερον σου και καλη τυχη.
KyrGR Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Και εγώ είμαι αυτοδίδακτος και απ'οτι ξέρω τα courses σε ελληνικές σχολές η και στα πανάκριβα ξένα κολλέγια είναι της πλάκας. Η εμπειρία μου λέει οτι αποκτας ευχέρεια με τους εξης ρυθμούς: Photoshop ή Gimp 1 μήνα Nuke η Fusion ενα με δυο χρόνια After effects ενα εξάμηνο Blender, C4d ή Maya ή Zbrush ενα χρονο Video editing δεν έχω αγγίξει αλλά λογικά δυο μηνες είναι αρκετοί για Premier, Avid η DaVinci Resolve. Σαν ερασιτέχνης που είμαι χρησιμοποιώ το κλασσικό free τρίπτυχο Gimp, Blender, Fusion, θεωρώ υπερτιμημενα όλα τα προϊόντα της Adobe. Όμως στην Ελληνική αγορά έχουν μεγάλη ζήτηση το After Effects και το Illustrator. Για να πω και κάτι on topic γνώμη μου είναι να δοκιμασεις το DaVinci Resolve σαν δωρεάν που είναι. Έχε υπ' οψη σου οτι σε αυτή τη δουλεια δεν μετράνε οι τίτλοι σπουδών αλλά το portfolio και οι πραγματικές σου δυνατότητες. Μπορείς να μάθεις τα παντα, Αγγλικά χρειάζονται και προσοχή στη λεπτομέρεια. 2
CheOnWeb Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Μπορεις να μαθεις παρα πολλα απο tuturials (οι βασικες εννοιες του Video Editing ειναι σχεδον ιδιες σε ολα τα προγραμματα) ετσι ωστε να πας στο τελος καπου μονο για το certification αναλογα με το τι ζηταει ο μελλοντικος εργοδοτης σου. Το βασικο προβλημα ειναι οτι open source προγραμματα θα βρεις μονο για entry level, για τα υπολοιπα δεν μπορεις να παρεις student license αν δεν γραφτεις καπου [full licence ειναι απο σχετικα προσιτο (Premiere) μεχρι OMG (Media Composer)]. Συγχαρητηρια για το ενδιαφερον σου και καλη τυχη. Καλά, η τιμή τού Avid δεν είναι και τόσο τρελλή. 25 το μήνα κάνει το Premiere, 50 ο Avid. Σε επαγγελματίες απευθύνεται, είναι ακόμα Νο1 αλλά έχει και free version για αρχάριους, η οποία αξίζει μόνο αν έχεις σκοπό να περάσεις στην full version. Και εγώ είμαι αυτοδίδακτος και απ'οτι ξέρω τα courses σε ελληνικές σχολές η και στα πανάκριβα ξένα κολλέγια είναι της πλάκας. Η εμπειρία μου λέει οτι αποκτας ευχέρεια με τους εξης ρυθμούς: Photoshop ή Gimp 1 μήνα Nuke η Fusion ενα με δυο χρόνια After effects ενα εξάμηνο Blender, C4d ή Maya ή Zbrush ενα χρονο Video editing δεν έχω αγγίξει αλλά λογικά δυο μηνες είναι αρκετοί για Premier, Avid η DaVinci Resolve. Σαν ερασιτέχνης που είμαι χρησιμοποιώ το κλασσικό free τρίπτυχο Gimp, Blender, Fusion, θεωρώ υπερτιμημενα όλα τα προϊόντα της Adobe. Όμως στην Ελληνική αγορά έχουν μεγάλη ζήτηση το After Effects και το Illustrator. Για να πω και κάτι on topic γνώμη μου είναι να δοκιμασεις το DaVinci Resolve σαν δωρεάν που είναι. Έχε υπ' οψη σου οτι σε αυτή τη δουλεια δεν μετράνε οι τίτλοι σπουδών αλλά το portfolio και οι πραγματικές σου δυνατότητες. Μπορείς να μάθεις τα παντα, Αγγλικά χρειάζονται και προσοχή στη λεπτομέρεια. +1 αλλά: Αν κοιτάς προς την αγορά, όπως σωστά είπες για το After, δεν ξέρεις αν το Resolve θα "μπει" αρκετά στο editing. Αν σε ενδιαφέρει ο συνδυασμός edit-Color, δεν το συζητάω. Αν όμως σε ενδιαφέρει το Edit-Composition πας σε Premiere-After, ξαναλέω αν κοιτάς την αγορά, όπως είναι σήμερα τουλάχιστον. Αλλιώς το Resolve-Fusion είναι δωρεάν και αν μάθεις "τη δουλειά", μετά το software δεν είναι πρόβλημα. 2
micos000 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Μπορώ να τα μαθω και εγώ μονη μου δηλαδη από tutorials? Δυστυχώς, βάση εμπειρίας, μόνο τα tutorials δεν επαρκούν. Συνήθως ο ενθουσιώδης χρήστης βαριέται και τα παρατάει γιατί δεν έχει στόχο. Αν θέλεις πραγματικά να μάθεις θα ξεκινήσεις ένα συγκεκριμένο project π.χ. να ολοκληρώσεις ένα κοινωνικό γεγονός ή μια εκδρομή και να το κάνεις από την αρχή μέχρι το τέλος με μουσικές, κάρτες, τίτλους, εφέ, αργή κίνηση, Picture-in-picture, color correction, video filters κτλ. Πάνω σε αυτά θα ψαχτείς για tutorials ανάλογα με το τι θα χρειαστείς και προσπάθησε το αποτέλεσμα να είναι όμορφο και όχι πολύ πανηγύρι με τρελά transitions. Συνήθως μόνο crossfade (και fade from/to black/white) ή το πολύ κανένα soft wipe (και αυτό με μέτρο) και cut χρησιμοποιούν οι σωστοί μοντέρ και όλα τα άλλα με τούμπες, μπάλες, κοψίματα κτλ τα βάζουν αυτοί που ξεκινάνε πρώτη φορά να μοντάρουν και χαίρονται μόνοι τους. Αφού τελειώσεις με το μοντάζ θα κάνεις μερικές όμορφες κάρτες στο photoshop για τίτλους αρχής και τέλους με διαφάνειες ή και χωρίς διαφάνειες. Θα βάλεις την μουσική όπου χρειάζεται και σε κάποια σημεία θα αφήνεις και τον φυσικό ήχο ή τις ομιλίες να ακούγονται κάτω από την μουσική. Το after efects και τα 3d θα έλεγα να τα αφήσεις για αργότερα αλλά να μην τα ξεχάσεις. Τέλος, θα συμφωνήσω με τον che για τα προγράμματα της adobe καθώς είναι το πιθανότερο να τα συναντήσεις σε μικρής εμβέλειας και badget σταθμούς και γραφεία παραγωγής. Αν στοχεύεις σε μεγαλύτερα πράγματα θα πρέπει να αφιερώσεις χρόνο και χρήμα σε avid και maya
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Καλά, η τιμή τού Avid δεν είναι και τόσο τρελλή. 25 το μήνα κάνει το Premiere, 50 ο Avid. Σε επαγγελματίες απευθύνεται, είναι ακόμα Νο1 αλλά έχει και free version για αρχάριους, η οποία αξίζει μόνο αν έχεις σκοπό να περάσεις στην full version. Αυτο που γραφεις αφορα το λογισμικο με basic support plan χωρις hardware (δηλαδη για καποιον αρχαριο που δεν κανει τιποτα). Τιμες/Support στην Ελλαδα απο τον Διαμαντοπουλο (οι χρηστες Protools καταλαβαινουν τι εννοω) Artist| DNxIQ Artist | DNxIO Nitris DX and Mojo DX capabilities
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα