Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχάς, όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές έχουν μια μικρή ελεγχόμενη διαρροή προς τη γείωση, για λόγους μείωσης του ηλεκτρομαγνητικού θορύβου. Αυτές υπο κανονικές συνθήκες είναι πάρα πολύ μικρές, πολύ χαμηλότερες απο το όριο των 30mA και δέν ρίχνουν το ρελέ.

Η τηλεόραση επίσης έχει αυτή τη διαρροή, αλλά εφόσον έχει απλό καλώδιο, δέν μπορεί να τη διοχετεύσει προς τη γείωση. Μόλις όμως συνδέσεις το καλώδιο HDMI, τότε αυτομάτως η τηλεόραση γειώνεται μέσω του καλωδίου και μέσω του υπολογιστή ο οποίος είναι ήδη γειωμένος.

Απο τα παραπάνω πιστεύω οτι γίνεται το εξής:

Έχεις ήδη στο σπίτι μια (σχετικά) μεγάλη διαρροή, η οποία είναι λίγο κάτω απο το όριο των 30 mA. Μόλις γειωθεί η τηλεόραση, οπότε προστίθεται και η δική της διαρροή στο σύστημα, ξεπερνιέται για πολύ λίγο αυτό το όριο και πέφτει το ρελέ.

Οπότε πρέπει να βρείς ποιά συσκευή προκαλεί τη μεγάλη διαρροή. Μπορεί να φταίει το τροφοδοτικό του PC ή το UPS, όμως μπορεί να είναι και μια οποιαδήποτε άλλη άσχετη συσκευή στο σπίτι.

Ευχαριστώ για την απάντηση σου..

Σήμερα έκανα κάποιες μετρήσεις :

Απο αριστερά ξεκινάω:

πρώτη εικόνα :Σασι υπολογιστή (κλειστός) με γείωση.

Δεύτερη εικόνα: Σασί υπολογιστή (ανοιχτός) με γείωση. Για 20 δευτερόλεπτα έβγαλε αυτή την ένδειξη και μετά έπεσε στα 0,003

Τρίτη εικόνα: Γείωση με βύσμα  hdmi τηλεόρασης χωρίς κεραία.

Τέταρτη εικόνα: Γείωση με κλειστή τηλεόραση με συνδεδεμένη κεραία

Πέμπτη εικόνα: Φάση με γείωση

Έκτη εικόνα: Ουδέτερος με γείωση

Ουδέτερο με γείωση κανονικά δεν πρέπει να δείξει μηδέν;;

post-278010-0-40080000-1511197609_thumb.jpg

post-278010-0-93564300-1511197657_thumb.jpg

post-278010-0-92161900-1511197692_thumb.jpg

post-278010-0-22695400-1511197726_thumb.jpg

post-278010-0-70248900-1511197763_thumb.jpg

post-278010-0-30596900-1511197798_thumb.jpg

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

και μια διευκρίνηση..Η άλλη τηλεόραση που έχω και πέφτει η ασφάλεια, έχει σούκο πρίζα και έχει γείωση.

Δημοσ.

Νομίζω το πρόβλημα σου απεικονίζεται στην 3 εικόνα όπου φαίνεται μια διαφορά τάσης 110v  μεταξύ hdmi βύσματος και γείωσης... Το ότι και με άλλη τηλεόραση  με γείωση δημιουργήται το ίδιο πρόβλημα αυτό βγάζει από την εξίσωση την τηλεόραση...

Πού είχες συνδεδενένο το HDMI  όταν μέτρησες αυτη την τιμή (110V)? Για την ακρίβεια ΚΑΝΕ ΔΥΟ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΑΚΟΜΗ

1. Μία με το hdmi  συνδεδεμένο μόνο στην έξοδο της κάρτας γραφικών και

2. Μια με μονο το  hdmi  συνδεδεμένο στην τηλεόραση

ώστε να δουμε που οφειλεται η διαρροή των 110v....

Μάλλον θα είναι από την πλευρά του υπολογιστη.....

Μετά επειδή ο υπολογιστής είναι σε ups... πρέπει να ξανακάνεις  την πρώτη μέτρηση χωρίς το  ups...

Επιπλέον στο σύστημα σου έχεις τάση 235   που μάλλον βγάζει το ups  όχι οτι υπάρχει πρόβλημα αλλά αν ρυθμίζετε βάλτη στα 220

Δημοσ.

Νομίζω το πρόβλημα σου απεικονίζεται στην 3 εικόνα όπου φαίνεται μια διαφορά τάσης 110v  μεταξύ hdmi βύσματος και γείωσης... Το ότι και με άλλη τηλεόραση  με γείωση δημιουργήται το ίδιο πρόβλημα αυτό βγάζει από την εξίσωση την τηλεόραση...

Πού είχες συνδεδενένο το HDMI  όταν μέτρησες αυτη την τιμή (110V)? Για την ακρίβεια ΚΑΝΕ ΔΥΟ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΑΚΟΜΗ

1. Μία με το hdmi  συνδεδεμένο μόνο στην έξοδο της κάρτας γραφικών και

2. Μια με μονο το  hdmi  συνδεδεμένο στην τηλεόραση

ώστε να δουμε που οφειλεται η διαρροή των 110v....

Μάλλον θα είναι από την πλευρά του υπολογιστη.....

Μετά επειδή ο υπολογιστής είναι σε ups... πρέπει να ξανακάνεις  την πρώτη μέτρηση χωρίς το  ups...

Επιπλέον στο σύστημα σου έχεις τάση 235   που μάλλον βγάζει το ups  όχι οτι υπάρχει πρόβλημα αλλά αν ρυθμίζετε βάλτη στα 220

Μέτρησα το βύσμα hdmi της τηλεόρασης χωρίς το καλώδιο και βρήκα 110V.

Θα το δοκιμάσω και στον υπολογιστή και μόλις μπορέσω θα ανεβάσω φωτο.

Το ups δεν ρυθμίζετε είναι απλό.

https://www.skroutz.gr/s/2401452/Powertech-Line-interactive-850VA-PT-850.html

θα ξανακάνω την μέτρηση χωρίς ups και θα ανεβάσω τα volt που θα μου βγάλει..

Δημοσ.

κανονικα το  μετταλικο του hdmi  ειναι γειωμένο  οποτε 106v  δεν δικαιολογουνται...

νομίζω ότι κάπου έγραωες ότι τεστάρισες και με άλλο καλώδιο... αν οχι δες και το καλωδίο μήπως έχει βραχυκυκλώσει εσωτερικα...

Δημοσ.

κανονικα το μετταλικο του hdmi ειναι γειωμένο οποτε 106v δεν δικαιολογουνται...

νομίζω ότι κάπου έγραωες ότι τεστάρισες και με άλλο καλώδιο... αν οχι δες και το καλωδίο μήπως έχει βραχυκυκλώσει εσωτερικα...

Αγόρασα καινούριο απο αλλο κατάστημα αλλά δεν άλλαξε κάτι
Δημοσ.

Όλες οι παραπάνω μετρήσεις είναι απόλυτα φυσιολογικές.

Και η μικρή τάση στον ουδέτερο ως προς τη γείωση είναι αναμενόμενη, αλλά και τα 110 Volt στην άκρη του HDMI.

Όταν συνδέεις την κεραία στην τηλεόραση η τάση στο HDMI μηδενίζεται γιατι η τηλεόραση γειώνεται μεσω της κεραίας.

Όταν συνδέεις την κεραία, χωρίς το HDMI, αλλά με τον υπολογιστή αναμμένο, πέφτει το ρελέ? Επίσης, αν συνδέσεις την μία άκρη του HDMI στην τηλεόραση και την άλλη άκρη την ακουμπήσεις σε κάποια γείωση θα πέσει το ρελέ?

Επίσης τα 235 Volt είναι απολύτως φυσιολογικά. Η ονομαστική τάση που δίνει η ΔΕΗ είναι 230 Volt +-10%, οπότε οποιαδήποτε τάση μεταξύ 207 και 253 θεωρείται εντός ορίων.

Δημοσ.

Όλες οι παραπάνω μετρήσεις είναι απόλυτα φυσιολογικές.

Και η μικρή τάση στον ουδέτερο ως προς τη γείωση είναι αναμενόμενη, αλλά και τα 110 Volt στην άκρη του HDMI.

Όταν συνδέεις την κεραία στην τηλεόραση η τάση στο HDMI μηδενίζεται γιατι η τηλεόραση γειώνεται μεσω της κεραίας.

Όταν συνδέεις την κεραία, χωρίς το HDMI, αλλά με τον υπολογιστή αναμμένο, πέφτει το ρελέ? Επίσης, αν συνδέσεις την μία άκρη του HDMI στην τηλεόραση και την άλλη άκρη την ακουμπήσεις σε κάποια γείωση θα πέσει το ρελέ?

Επίσης τα 235 Volt είναι απολύτως φυσιολογικά. Η ονομαστική τάση που δίνει η ΔΕΗ είναι 230 Volt +-10%, οπότε οποιαδήποτε τάση μεταξύ 207 και 253 θεωρείται εντός ορίων.

Με την κεραία χωρίς hdmi δεν πέφτει..

Εβαλα το hdmi και το ακούμπησα στην γείωση και δεν πέφτει το ρελέ.

Το ίδιο έκανα και απο την μεριά του υπολογιστή και δε έπεσε..

Δημοσ.

Η οθόνη απο το pc έχει και αυτή hdmi και αν το συνδέσω με το pc δεν πέφτει το δδε.

Έχει γείωση η οθόνη.

Δημοσ.

ολα αυτα pc η οθόνη η τηλεόραση πέρνουν από την ίδια μπρίζα ή απο διαφορετικές?

Δημοσ.

απο την ίδια πρίζα.. έχω δοκιμάσει και σε διαφορετικές πρίζες αλλά πάλι το ίδιο συμβαίνει.

Δημοσ.

ολα αυτα ειναι προβληματικα, η ηλεκτρικη εγκατασταση του σπιτιου ειναι ok!

Δημοσ.

ολα αυτα ειναι προβληματικα, η ηλεκτρικη εγκατασταση του σπιτιου ειναι ok!

Δεν ειναι ακριβώς έτσι.. αν καταλαβα καλα το pc @hdmi cable @ pc  οθόνη  ειναι μια χαρά ... το ρελλε πεφτει όταν τα συνδεει στην τηλεόραση... Οπότε κάτι φταίει στην τηλεόραση.. Τί μοντελλο είναι ? δοκίμασες σε άλλη hdmi  είσοδο της TV? δοκίμασες με DVI  καλώδιο?

Πάντως ο φίλος που σου απάντησε παραπάνω για τις τάσεις ότι τα 106v  χωρίς γείωση είναι οκ... είχε δίκιο .. το μέτρησα και εγώ σε μια τηλεόραση ήταν και σε μένα 106 v... Οπότε τώρα καταλαβαίνω κάτι που ακούω από πολλούς ότι τα hdmi  καλώδια καλό είναι να μην τα βάζουμε βγάζουμε με ανοιχτές συσκευές... γιατί προφανώς γειώνουν  μέσω του pc  τις οθόνες/τηλεοράσεις που σχεδόν καμία δεν έχει γείωση...!!!

Με τα καινούργια δεδομένα φταίει η τηλεόραση... Αν συνδεσεις κανένα άλλο περιφερεικό μέσω hdmi  γίνονται τα ίδια?

Δημοσ.

Τηλεόραση χωρίς γείωση έχω να δω πάρα πολλά χρόνια πάντως. 

C13 C14 καλώδιο δεν θα έπρεπε να έχει;

Εμένα αυτό που συμβαίνει με κάποια τροφοδοτικά όταν φτιάχνω PC στο σπίτι, είναι πως όταν ανοίγω τον διακόπτη του τροφοδοτικού, πέφτει η ασφάλεια του δωματίου. Συνήθως με επώνυμα καλά τροφοδοτικά δεν συμβαίνει. Με τα πιο απλά συμβαίνει και απλά πηγαίνω και σηκώνω την ασφάλεια και όλα κομπλέ. Σαν να κάνουν μεγαλύτερο σπινθήρα; Δεν ξέρω. 

Δημοσ.

Δεν ειναι ακριβώς έτσι.. αν καταλαβα καλα το pc @hdmi cable @ pc  οθόνη  ειναι μια χαρά ... το ρελλε πεφτει όταν τα συνδεει στην τηλεόραση... Οπότε κάτι φταίει στην τηλεόραση.. Τί μοντελλο είναι ? δοκίμασες σε άλλη hdmi  είσοδο της TV? δοκίμασες με DVI  καλώδιο?

Πάντως ο φίλος που σου απάντησε παραπάνω για τις τάσεις ότι τα 106v  χωρίς γείωση είναι οκ... είχε δίκιο .. το μέτρησα και εγώ σε μια τηλεόραση ήταν και σε μένα 106 v... Οπότε τώρα καταλαβαίνω κάτι που ακούω από πολλούς ότι τα hdmi  καλώδια καλό είναι να μην τα βάζουμε βγάζουμε με ανοιχτές συσκευές... γιατί προφανώς γειώνουν  μέσω του pc  τις οθόνες/τηλεοράσεις που σχεδόν καμία δεν έχει γείωση...!!!

Με τα καινούργια δεδομένα φταίει η τηλεόραση... Αν συνδεσεις κανένα άλλο περιφερεικό μέσω hdmi  γίνονται τα ίδια?

το δοκίμασα σε μία άλλη τηλεόραση που έχει γείωση και έπεφτε πάλι..άλλαξα καλώδιο αλλά τίποτα..

δεν έχω κάτι άλλο να συνδέσω. 

Τηλεόραση χωρίς γείωση έχω να δω πάρα πολλά χρόνια πάντως. 

C13 C14 καλώδιο δεν θα έπρεπε να έχει;

Εμένα αυτό που συμβαίνει με κάποια τροφοδοτικά όταν φτιάχνω PC στο σπίτι, είναι πως όταν ανοίγω τον διακόπτη του τροφοδοτικού, πέφτει η ασφάλεια του δωματίου. Συνήθως με επώνυμα καλά τροφοδοτικά δεν συμβαίνει. Με τα πιο απλά συμβαίνει και απλά πηγαίνω και σηκώνω την ασφάλεια και όλα κομπλέ. Σαν να κάνουν μεγαλύτερο σπινθήρα; Δεν ξέρω. 

Τι να πω η παλιά τηλεόραση ( 5ετίας) lg έχει γείωση. Η καινούρια lg δεν έχει..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...