Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω κάνει μια νέα σύνδεση VDSL 50Mbps και έχω πρόβλημα με την ταχύτητα όταν κατεβάζω αρχεία που είναι μόνα τους πχ 1 part, κατεβάζει με μέγιστη ταχύτητα 2,5MB/s (Σαν να έχω 24άρα ADSL). Αυτό έχω παρατηρήσει πως γίνεται σε μονά άρχεια. 

Αν πχ βάλω ταυτόχρονα καμιά 10αριά parts, τότε θα πιάσω σχεδόν τελική (5MB/s).

Υπάρχει κάποιος τρόπος να ανοίγω περισσότερα connections σε αρχεία; Κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα;

Αυτό δεν γίνεται μόνο μέσω FTP, αλλα και απο web download μέσω browsers. Είναι κρίμα γιατί πάει χαμένο το 50% της ταχύτητας σχεδόν.

Μέσω ethernet έχουν γίνει όλες οι δοκιμές, όχι ασύρματα.

Σας ευχαριστώ

Δημοσ.

Στο ρουτερ ποσο συγχρονιζει?

σιγα μην επιανες 2,5 στην ADSL...μαλλον 1 με 1,5

Στο router συγχρονίζει στη τελική, δεν έχω πρόβλημα.

Actual Rate(Up/Down) 4996/49998 kbps

Το θέμα είναι όταν κατεβάζω και συγκεκριμένα όταν κατεβάζω μονά αρχεία. Απ' ότι έχω καταλάβει έτσι δεν ανοίγει πολλές συνδέσεις ανα αρχείο και το μεγαλύτερο μέρος της γραμμής μένει αχρησιμοποίητο. 

Με ADSL είχα πιάσει μέχρι και 2MB/s (Λίγες φορές βέβαια. Τυπογραφικό λάθος το 2,5MB/s στο προηγούμενο μήνυμα).

Το θέμα τώρα είναι υπάρχει κάποιος τρόπος να πιάνω κοντά στη τελική (πχ 4 - 5MB/s) όταν κατεβάζω απο FTP και όχι μόνο, αρχεία χωρίς πολλά part ταυτόχρονα;

Δημοσ.

Από που κατεβάζεις; Μπορεί κάποιοι σέρβερ να περιορίζουν την μέγιστη ταχύτητα ανά σύνδεση. Με torrent το δοκίμασες;

Κάνε αυτό που είπε ο XRHSTOS και βάλε έναν download manager.

Δημοσ.

Από που κατεβάζεις; Μπορεί κάποιοι σέρβερ να περιορίζουν την μέγιστη ταχύτητα ανά σύνδεση. Με torrent το δοκίμασες;

Κάνε αυτό που είπε ο XRHSTOS και βάλε έναν download manager.

Κατεβάζω απο διάφορους servers αλλα ένα αρχείο. Ένα .iso ας πούμε (ανεξάρτητα απο το μέγεθος του), θα κατεβαίνει σχεδόν πάντα κοντά στα 2,5MB/s. Πχ απο το ftp site της otenet http://speedtest.ftp.otenet.gr/ . 

Ναι, δοκίμασα torrent με πάρα πολλούς seeders και έχω πιάσει και 5 - 5,5MB/s (μαζί με overhead προφανώς αυτή η τιμή). Γι' αυτό έχω καταλήξει πως όταν ανοίγουν πολλες συνδέσεις ανα αρχείο όπως με torrent η γραμμή τερματίζει. Θα δοκιμάσω αυτόν τον download manager που προτείνατε να δω πως θα πάει. Μόνο να αφήνει να πειράξω τις μέγιστες συνδέσεις ανα αρχείο.

Δημοσ.

Στον fdm  μπορείς να ορίσεις τα πάντα, όπως πόσες συνδέσεις να κάνει, πόση μέγιστη ταχύτητα να πιάσει, πόσα αρχεία να κατεβάζει ταυτόχρονα κτλ. Επίσης έχει τρία πλάνα σύνδεσης όπου μπορείς να έχεις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις και να τις αλλάζεις κατά βούληση.

Πάντως αν ο ftp της ote έχει μέγιστο upstream στα 2.5MB/s ανά χρήστη τότε δεν πρόκειται να πιάσεις παραπάνω από τόσο.

Από ftp.ntua.gr δοκίμασες;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...