Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, μετά από 15 χρόνια ΟΤΕ πήγα στην vodafone σε πακέτο με adsl+voip τηλεφωνία σε 2 διαφορετικές γραμμές σε διαφορετικά σπίτια σε απόσταση 100μέτρων.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω και στις 2 γραμμές είναι το εξής: 

Ενώ τα modem συγχρονίζουν περίπου στα 13mpbs όταν πάω να κατεβάσω κάτι η max ταχύτητα πέφτει στα 7-8mbps και το χειρότερο είναι ότι δεν είναι σταθερή !!! , δηλαδή ξεκινάει με 800kb/s και πέφτει μέχρι τα 100kb/s και κάνει συνεχώς σκαμπανεβάσματα. Με τον ΟΤΕ δεν είχα ποτέ αυτό το πρόβλημα.

Φώναξα τεχνικό γιατί στο ένα σπίτι το ρουτερ είχε μια προβληματική θύρα ethernet και προβληματικό wifi που ανά 3-5 mb(μέγεθος) που κατέβαζα σταματούσε να λειτουργεί για 10 δευτερόλεπτα και μετά ξαναξεκινούσε ,και μετά πάλι το ίδιο,τελικά μου άλλαξε το ρουτερ με ένα oxygen broadband MultiGateway το οποίο κάνει τα σκαμπανεβάσματα στην ταχύτητα που αναφέρω παραπάνω. Παραθέτω photos με τα στοιχεία των 2 γραμμών.

Είναι πιστεύετε θέμα ρουτερ?

έχετε κανένα με υποστήριξη voip να προτείνετε?

τα netfaster iad 2 είναι καλύτερα, να τους ζητήσω να μου στείλουν 2 τέτοια?

αυτό που συγχρονίζει στα 12.7Mbps είναι το oxygen broadband MultiGateway

αυτό που συγχρονίζει στα 13.9Mbps είναι το oxygen minioffice

post-242112-0-70713800-1510871741_thumb.jpg

post-242112-0-58232700-1510871749_thumb.jpg

Δημοσ.

Είναι δυνατόν να έχει τόσο μεγάλη διαφορά η vodafone με τον οτε? Ο τεχνικός της vodafone που την ελεγξε την γραμμή μου με ένα "όργανο" είπε ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα.

20171117_012939.wmv

Δημοσ.

Δεν ειναι προβλημα εταιρειας αλλα του wifi του ρουτερ σου. Δοκιμασε αλλα καναλια σε πρωτη φαση. Για να σιγουρευτεις κανε speedtest ενσυρματα.

Δημοσ.

Παιδια δεν ειναι θεμα wifi, το ιδιο προβλημα εχω και με ethernet. Στον οτε οταν μ ειχε χαλασει ενα zte μου στειλαν το ιδιο ρουτερ με αυτο και μου ειχε βγαλει προβληματα με αποσυνδεσεις στο wifi,μετα μου το αντικατεστησαν με ενα speedport entry 2i υο οποιο ηταν πολυ σταθερο.

Δημοσ.

γενικώς τα oxygen είναι πολύ σαβούρα όχι ότι τα zte είναι καλύτερα 

εμέις με το multigateaway είχαμε μεγάλα θέματα μόλις μας έβαλαν το zte zxhn h267a αποκαταστάθηκαν 

Δημοσ.

Ολα των εταιρειων ψιλοσαπιλα ειναι μηδενος εξαιρουμενου. Κλεισε το QOS και ξαναδοκιμασε.

Δημοσ.

οντως αλλά σε υποχρεώουν να έχεις το δικό τους 

λιγο το h267a είναι κάπως καλό γτ έχει και 2,4 και 5 ghz wifi και πιο σταθερό συχρονισμό και αν δεν κάνω λάθος και gigabit ethenet 

Δημοσ.

Το δοκίμασα να βγάλω το qos και δεν μου κάνει σκαμπανεβάσματα αλλά η ταχύτητα έπεσε σε 500kb/s max. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι η τηλεφωνία είναι Voip με αποτέλεσμα να μην μπορώ να βάλω δικό μου ρουτερ.. Θα τους πάρω τηλέφωνο να τους κράξω μήπως μου δώσουν κανά netfaster γιατί ο τεχνικός μου είπε ότι πλέον τα δίνουν μόνο σε vdsl συνδέσεις..ή τελοσπάντων κάποιο που να μην είναι oxygen!

Thanks πάντως, θα ενημερώσω για την εξέλιξη..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...