Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια εχω το εξης θεμα , πριν κανα μηνα πηρα νεο HDD και μετεφερα τα windows10 μου στον καινουργιο.

(με bootable usb φορματ κλπ, οχι clonedisk ή τιποτα τετοιο)

Απο τοτε ομως, οποτε  ξεκιναω το PC  τα BIOS δεν μου εμφανιζουν το μυνημα "Press <Χ> key to enter setup" οπως εκαναν παλια , μονο αυτο που φαινεται στη φωτο και αμεσως φορτωνονται τα Windows.

Με λιγα λογια θελω να μπω στα BIOS και δε μπορω, φορτωνονται "καρφι" τα windows.

Σημειωση: Τοτε που εκανα install τα windows στον καινουριο, ειχα καποια θεματα (a.k.a δεν μπορουσα να αλλαξω το boot order ) και ειχα κανει πολλα power on/offs στα καπακια , εκλεινα θυμαμαι και το τροφοδοτικο τελειως , ειχα ψιλοχασει τη μπαλα.

• Να κανω clear CMOS  με το jumper ;
  • Να βγαλω τη μπαταρια της μητρικης για κανα δεκαλεπτο ;
  • Να παρω καινουρια μπαταρια ;

post-385121-0-40367600-1510793483_thumb.png

Επεξ/σία από redykt
Δημοσ.

Βγαλε το δισκο και δοκιμασε να μπεις χωρις δισκο .

Τσεκαρε εαν ειναι legasy και οχι uefi η ρυθμιση στο bios εαν μπεις

Δημοσ.

Καλημέρα, δεν έχεις γράψει ποια μητρική έχεις για να σου γράψουμε ποιες ρυθμίσεις να κάνεις , ένας τρόπος είναι να αποσυνδέσεις τα καλώδια του δίσκου και να ενεργοποιήσεις το pc αλλά θα σου βγάλει απλά "no system to boot"

Λογικά το secure boot πρέπει να απενεργοποιήσεις αλλά για να μπεις στο bios ναι βγάλε τη μπαταρία για φύγουν οι ρυθμίσεις ή απλά clear cmos σύμφωνα με τις οδηγίες για τη μητρική μετά θα πρέπει να καταφέρεις με σωστές ρυθμίσεις να κάνει boot από το δίσκο σου όπως είναι αλλά στα γράφω στα τυφλά ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...