Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο Πλανήτης Γή μπορεί να εξυπηρετήσει πολλαπλάσιο πληθυσμό απο τον ήδη υπάρχων.

Το θέμα είναι οτι δεν υπάρχει παιδεία και το κυριότερο οτι εκείνο που καταστρέφει τον Πλανήτη είναι ο Καρκίνος ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ.

Για τα συμφέροντά τους...μόνο για αυτά υποφέρει ο πλανήτης.

Όποιος πιστέυει οτι οι άνθρωπινες ζωές είναι βάρος στον πλανήτη και πρέπει να μειωθεί...απλά του το λέω και πολιτισμένα .

ΠΡΩΤΟΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΑ!!!

Κάνε την αρχή...

• Like 1
  • Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αγαπητέ φίλε,

Ψάξε να βρεις ένα ντοκιμαντέρ για το πως φτιάχνουν το κακάο από τα κακαόδεντρα. Όταν το δεις όλο μπορείς να κάτσεις μόνος σου και να σκεφτείς αν αυτά που λες είναι σωστά ή όχι.

Εχω δει πολυ περισσοτερα ντοκιμαντερ απο οτι νομιζεις..δες το Αλατι της Γης...δες συλλογες φωτογραφιας....Σουδαν...Ερυθραια...Κογκο.... Τα ξερω , ισως ημουν εγω στην θεση τους , αλλα και παλι ειναι μια πραγματικοτητα η οποια με αφηνει ψυχρα αδιαφορο για τον λογο του οτι πρεπει να με νοιαζει το μελλον και η δικη μου επιβιωση και των παιδιων μου. Ψευτικους ιδεαλισμους...αν θελεις...στα τραγουδια του Τζαβελα.

Δημοσ.
To πρόβλημα δεν ειναι ο υπερπληθυσμός.

Όπως έχουν πει και παραπάνω, ειναι η έλειψη ουσιαστικής παιδείας, κακοδιαχείριση πόρων, και γενικά το κοινωνικό σύστημα και αξιές που έχει υοθετήσει η ανθρωπότητα.

Το σύστημα βασίζεται στην αέναη ανάπτυξη, ενώ βρισκόμαστε σε έναν πλανήτη με πεπερασμένους πόρους. 

Λογικό είναι κάποια στιγμή να κρασάρει.

Η τεχνολογία έχει προχωρίσει αλλα οι άνθρωποι βρίσκονται σε νοητικό και συναισθηματικό μεσαίωνα.

Στην βάση των πάντων βρίσκεται η Ουσιαστική Παιδεία, που δεν υπάρχει.

• Like 1
Δημοσ.

Το θέμα είναι οτι δεν υπάρχει παιδεία και το κυριότερο οτι εκείνο που καταστρέφει τον Πλανήτη είναι ο Καρκίνος ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ.

Θελω επιχειρηματα πανω σε αυτο. 

Και να μου απαντησεις στα παρακατω.

Δουλευεις; Και αν ναι ποσα βγαζεις;

• Like 1
Δημοσ.

Μία χαρά έχω το δικαίωμα να αποφασίζω ποιος θα μπει και ποιος όχι στη χώρα μου. Αυτό κάνω στις εκλογές, αποφασίζω για εμένα ΚΑΙ για τους άλλους! Είναι άλλωστε κληρονομικό δικαίωμα που απορρέει από τους αγώνες των άμεσων προγόνων μου που έφτυσαν αίμα για να κάνουν βιώσιμο αυτόν εδώ τον τόπο. Άλλωστε δεν ήταν εδώ οι παππούδες των αφρικανών όταν εισέβαλαν τα φασιστικά στρατεύματα, σε άλλες χώρες που χρησιμοποιήθηκαν άνθρωποι από τις αποικίες σε αυτούς τους πολέμους οι απόγονοι τους πήραν τα αντίστοιχα δικαιώματα!

Εντάξει το καταλάβαμε ότι είσαι χρυσαυγίτης και αναπαραγάγεις τις φασιστικές, εμετικές τους ιδεολογίες αλλά δεν θέλουμε να ακούσουμε, τρέχα πέστα πουθενά αλλού. Εδώ είναι τεχνολογικό φόρουμ. Όσο για ποια στρατεύματα φασιστικό εισέβαλαν ρώτα τον αρχηγό σας που είχε το Χίτλερ για Θεό.

Δημοσ.

μπραβο λογικη... να τον παμε στην κρεμαλα λεω εγω ,και αυτοι που πραγματικα βρομιζουν την γη να μεινουν στο απυροβλητο

Λάθος παράθεση ή κάτι δεν κατάλαβες/βα σωστά.

Όχι;

Αυτό που εννοώ αν δεν κατάλαβες, είναι ότι ο υπερπληθυσμός σε κοινωνίες που δεν μπορούν να υποστηρίξουν αυτόν τον κόσμο, ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την καταστροφή. Φυσικά και η υπερκατανάλωση, αλλά ακόμα και με "σοβιετικό" τρόπο ζωής, δύσκολα διατηρούμε αξιόλογο συνολικό βιοτικό επίπεδο.

Δημοσ.

To πρόβλημα δεν ειναι ο υπερπληθυσμός.
Όπως έχουν πει και παραπάνω, ειναι η έλειψη ουσιαστικής παιδείας, κακοδιαχείριση πόρων, και γενικά το κοινωνικό σύστημα και αξιές που έχει υοθετήσει η ανθρωπότητα. (με αυτα τα δεδομενα δηλαδη ο υπερπληθυσμος ειναι προβλημα)
Το σύστημα βασίζεται στην αέναη ανάπτυξη, ενώ βρισκόμαστε σε έναν πλανήτη με πεπερασμένους (φυσικους) πόρους. (Η αναπτυξη δεν ειναι αναγκη να  βασιζεται για παντα σε inputs απο αυτα)
Λογικό είναι κάποια στιγμή να κρασάρει. (με το current dataset, ναι)
Η τεχνολογία έχει προχωρίσει αλλα οι άνθρωποι βρίσκονται σε νοητικό και συναισθηματικό μεσαίωνα (true).
Στην βάση των πάντων βρίσκεται η Ουσιαστική Παιδεία, που δεν υπάρχει. (οποτε ρεαλιστικα δεν βρισκεται στη βαση των παντων)

αναρωτιεμαι πως oι moderators αφηνουν post που ουτε ο χιτλερ θα εγραφε...

https://en.wikipedia.org/wiki/Godwin%27s_law

Και πολυ αργησε.

Θελω επιχειρηματα πανω σε αυτο. 

Και να μου απαντησεις στα παρακατω.

Δουλευεις; Και αν ναι ποσα βγαζεις;

Τι να τα κανεις τα επιχειρηματα? Τραβας ζορι που εχουν περισσοτερα απο εσενα, αυτο αρκει.

απλά του το λέω και πολιτισμένα .

ΠΡΩΤΟΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΑ!!!

Με τροπο, μη μας πουνε και αγροικους.

Δημοσ.

Παιδεία, αυτη ειναι η λύση, αν σταματήσεις

Να βλεπεις Αφρικάνους, Κινέζους, Αλβανους, Πακιστανους, κλπ... Και βλέπεις ανθρώπους αγράμματους εισαι σε καλο δρόμο, αν καταφέρουμε να τους δώσουμε μόρφωση.

Σώθηκε το ανθρώπινο είδος.

Δημοσ.

Και αν δεν θελουν η δεν μπορουν τι θα κανεις? Τον Ριχαρδο στη Γ' Σταυροφορια?

Δημοσ.

Τι να τα κανεις τα επιχειρηματα? Τραβας ζορι που εχουν περισσοτερα απο εσενα, αυτο αρκει.

Αλλος λεει σκοτωστε τους πλουσιους. Λες να τραβαω εγω το ζορι; Μαλλον εσυ το τραβας το πετσακι σου.

Δημοσ.
Το πρόβλημα είμαστε εμείς και η νοοτροπία μας, εφόσον η μοναδική αξία που αναδείξαμε κατά τους αιώνες της εξέλιξής μας δεν είναι άλλη από το χρήμα. Το χρήμα συνοδεύεται από την υπερκατανάλωση, την κυριαρχία του κόσμου και έχει σύντροφο τα υποδεέστερα συναισθήματα, τον εγωκεντρισμό, την απληστία και την ζήλια.

Σε έναν τέτοιο κόσμο που φτιάξαμε το περιβάλλον δεν είναι τίποτα άλλο από ένα άλλο προϊόν για κατανάλωση.

Ώμος ο πλανήτης είναι ένας ζωντανός οργανισμός που οφείλει να προστατεύει τον οργανισμό του και να αποβάλει τα καρκινώματα.
  • Like 1
Δημοσ.

Αλλος λεει σκοτωστε τους πλουσιους. Λες να τραβαω εγω το ζορι; Μαλλον εσυ το τραβας το πετσακι σου.

Για το τι καταλαβαινεις εισαι υπευθυνος εσυ, οχι εγω. Και δεν εχουμε ολοι τις συνηθειες σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...