Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν ανανεώνουμε κάθε χρόνο το smartphone μας βλάπτουμε τον πλανήτη. 

Όταν τρώμε διπλάσια και τριπλάσια απ' ότι χρειαζόμαστε βλάπτουμε τον πλανήτη.

Όταν τρώμε κρέας τρεις φορές τη μέρα βλάπτουμε τον πλανήτη.

Όταν ξοδεύουμε άσκοπα τα λεφτά μας βλάπτουμε τον πλανήτη.

Μου κάνει τεράστια εντύπωση που εδώ και τόσες δεκαετίες ακόμα δεν έχουν γίνει ενέργειες έτσι ώστε όλες οι συσκευασίες, σακούλες κτλ να είναι βιοδιασπώμενες. Όταν όμως βλέπω σκουπίδια στο δάσος καταλαβαίνω γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο: Δεν είναι ότι οι εταιρίες, οι βιομηχανίες, οι πολιτικοί, οι μεγιστάνες δεν είναι ευαισθητοποιημένοι. 

• Like 1
Δημοσ.

Το είδος μας βρίσκεται σε επίπεδο αντίληψης που επικεντρώνεται σε αυτό που ονομάζουμε εγώ και στα μικρά θέλω του. Έχουμε ακόμα στάδια εξέλιξης να διαβούμε.

• Like 2
Δημοσ.

Οκ θα ακουσω τωρα σχολια περι ραιχ περι φασισμου κτλ...

Δεν γουστάρω να συμμετέχω σε ανόητες κουβέντες αλλά ο Χίτλερ μέσες άκρες τα ίδια έλεγε. Τα Μαλθουσιανά κινήματα υπήρχαν από παλιά.

Π.Χ το έτος 200 μ.χ με πληθυσμό της γής κάπου στα 180 εκατομμύρια, ο χριστιανός φιλόσοφος Τερτυλλιανός έλεγε ότι είμαστε βάρος στον κόσμο .οι πόροι μετά βίας φτάνουν για να μας θρέψουν και η φύση αδυνατεί να μας συντηρήσει.

Νέοι άνθρωποι σε ένα τεχνολογικό forum οι περισσότεροι μορφωμένοι (?) να καταπίνουμε χαζές θεωρίες,είναι κρίμα

• Like 6
Δημοσ.

Το σύστημα που καταναλώνει. Αυτό πρέπει να μειωθεί. Οι εταιρείες των social media κτλ το παγκόσμιο internet θέλει μια κοινωνία αχόρταγη να καταναλώνει συνεχώς προϊόντα που θέλουν ενέργεια να παραχθούν και άρα ρυπαίνουν με κάποιο τρόπο.

Έχω αυτά που θέλω άρα ειμαι ευτυχισμένος. Ο παραλογισμός του σήμερα.

• Like 7
Δημοσ.

παιδακια γινοντε πειραματοζωα στην αιθιοπια κ πεινα σε πολλες υποαναπτηκτες χωρες αλλα τα  μμε στραμενα μια ζωη τα βλεμματα αλλου για να αποπροσανατολιζουν τους .... κ φυσικα η νεα αλλαγη ειναι μπροστα μας παντα σε βαρος αθωων ψυχων . Ολα μελετημενα ειναι...

• Like 1
Δημοσ.

Οκ θα ακουσω τωρα σχολια περι ραιχ περι φασισμου κτλ...

Ακριβώς. Χίτλερ ζείς ;;

Ούτε εγώ, ούτε εσύ, ούτε ο αφρικανός, ούτε ο μετανάστης επιλέξαμε σε ποια χώρα θα γεννηθούμε.

Αν εσύ ήσουνα ο αφρικανός ή ο μετανάστης και διάβαζες το κατάπτιστο κείμενο σου, θα σου άρεσε ;;

Νομίζω όχι (γιατι θα ήσουνα απο τους 'άλλους' τότε).

Άσε την φύση να αποφασίσει ποίος θα μείνει και ποίος θα φύγει.

Όπως ήρθαμε τυχαία, έτσι και θα φύγουμε τυχαία.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να αποφασίζουμε για άλλους πέραν του εαυτού μας.

• Like 7
Δημοσ.

Φίλε fsbmaniac είτε έχεις δίκιο για τους Αφρικανούς και λοιπούς μετανάστες είτε όχι, το θέμα της κουβέντας είναι η ρύπανση και η καταστροφή του περιβάλλοντος. Οι "ανεπτυγμένες" κοινωνίες που υποδέχονται πρόσφυγες/μετανάστες είναι περισσότερο υπεύθυνες για την κατάσταση από κάθε άλλον. Εσύ προσωπικά παράγεις μια σακούλα σκουπιδιών ανά λίγες μέρες, καταλώνεις πολύ περισσότερο φαγητό απ'ότι χρειάζεσαι, σπαταλάς πρώτες ύλες (π.χ. όταν ανανεώνεις το smart ανά χρόνο), παράγεις καυσαέρια και ηλεκτρονικά και άλλα απόβλητα οπότε είσαι μέρος του προβλήματος του πλανήτη. 

• Like 1
Δημοσ.

Ακριβώς. Χίτλερ ζείς ;;

Ούτε εγώ, ούτε εσύ, ούτε ο αφρικανός, ούτε ο μετανάστης επιλέξαμε σε ποια χώρα θα γεννηθούμε.

Αν εσύ ήσουνα ο αφρικανός ή ο μετανάστης και διάβαζες το κατάπτιστο κείμενο σου, θα σου άρεσε ;;

Νομίζω όχι (γιατι θα ήσουνα απο τους 'άλλους' τότε).

Άσε την φύση να αποφασίσει ποίος θα μείνει και ποίος θα φύγει.

Όπως ήρθαμε τυχαία, έτσι και θα φύγουμε τυχαία.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να αποφασίζουμε για άλλους πέραν του εαυτού μας.

Μία χαρά έχω το δικαίωμα να αποφασίζω ποιος θα μπει και ποιος όχι στη χώρα μου. Αυτό κάνω στις εκλογές, αποφασίζω για εμένα ΚΑΙ για τους άλλους! Είναι άλλωστε κληρονομικό δικαίωμα που απορρέει από τους αγώνες των άμεσων προγόνων μου που έφτυσαν αίμα για να κάνουν βιώσιμο αυτόν εδώ τον τόπο. Άλλωστε δεν ήταν εδώ οι παππούδες των αφρικανών όταν εισέβαλαν τα φασιστικά στρατεύματα, σε άλλες χώρες που χρησιμοποιήθηκαν άνθρωποι από τις αποικίες σε αυτούς τους πολέμους οι απόγονοι τους πήραν τα αντίστοιχα δικαιώματα!

• Like 1
Δημοσ.

Η φύση δεν ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο. Η φύση ενδιαφέρεται ΜΟΝΟ για τη ζωή σε οποιαδήποτε μορφή της και μάλιστα να είναι όσο το δυνατόν ικανότερη για επιβίωση ώστε να συνεχίσει να υπάρχει. Αν ο άνθρωπος είναι τόσο ηλίθιος ώστε να μην καταλαβαίνει ότι μετατρέπει το περιβάλλον του σε ολοένα πιο δύσκολο για να τον συντηρήσει, τότε θεωρείται αδύναμος σαν οργανισμός και θα εξαλειφθεί για να πάρει τη θέση του άλλο είδος σαν κυρίαρχο.

Αυτό που μου τη σπάει όμως είναι ότι όλοι οι "ειδικοί" προσπαθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να ρίξουν το φταίξιμο στους απλούς πολίτες. Όλοι λένε "φταίει ότι δεν έχουμε ηλκτρικά αυτοκίνητα" (λες και τον ηλεκτρισμό για τα αυτοκίνητα δεν τον παράγουμε καίγοντας υδρογονάνθρακες) αλλά κανένας δε λέει ότι τα 7 μεγαλύτερα εμπορικά πλοία που υπάρχουν σήμερα παράγουν όση μόλυνση παράγουν όλα τα αυτοκίνητα του κόσμου μαζί ανά έτος. Όλοι λένε "φταίει ο κόσμος που υπερκαταναλώνει", κανένας όμως δε λέει ότι φταίει η εταιρεία που φτιάχνει προϊόντα με planed obsolescence και για λόγους marketing δε βγάζει όλη την τεχνολογία που έχει με προοπτική να την κάνει update αλλά αντίθετα σου λέει "πάρε αυτή την τηλεόραση φέτος και του χρόνου πέτα την γιατί θα έχει βγει καινούρια τεχνολογία" ή "αν σου χαλάσει πέτα τη γιατί την έχουμε κατασκευάσει έτσι ώστε να μην επισκευάζεται". Όλοι λένε "φταις που δεν πετάς το χαρτί και τις μπαταρίες σου στην ανακύκλωση", κανένας όμως δε λέει πόσο νερό και έδαφος μολύνεται για να φτιαχτεί μια μπαταρία ή γιατί δεν γίνονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ ηλεκτρονικά για να μην ξαναχρειαστεί ποτέ πια ούτε μια κόλα χαρτί.

Το ψάρι πάντα βρωμάει από το κεφάλι...

• Like 7
Δημοσ.

οι "ειδικοί" προσπαθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να ρίξουν το φταίξιμο στους απλούς πολίτες.

Και κάποιοι άλλοι "ειδικοί" ρίχνουν το φταίξιμο οπουδήποτε αλλού εκτός από τον εαυτό τους. Γιατί σύμφωνα με αυτή τη θεωρία είμαστε  ανήμποροι, πιόνια, άβουλοι στο έλεος των άλλων, των μεγάλων. Δηλαδή φταίει 100%  η Apple που κάθε χρόνο σκας τη χιλιάρα ή η πολυεθνική που χλαπακιάζεις αχόρταγα τους φυσικούς πόρους. Οι υποστηρικτές της θεωρίας ότι φταίνε μόνο οι άλλοι δε θέλουν να ενοχλούνται από τύψεις ότι μπορούν να κάνουν κάτι. Ε, μη σας ξεβολεύουμε κιόλας. Συνεχίστε..

Η αλήθεια είναι ότι το ψάρι βρωμάει από παντού

• Like 1
Δημοσ.
Το ζητημα ειναι οι "αλλοι" και οχι "εμεις" , και εφοσον γεννηθηκαμε και ανηκουμε στο "εμεις" δεν εχουμε κανενα οφελως να συμπεριφερομαστε συναισθηματικα προς τους "αλλους". Τα δις στοματα της αφρικης και της ασιας αν τα δει καποιος πολυ πολυ αφαιρετικα και ψυχρα δεν ειναι τιποτα αλλο παρα καρκινος. Πολλαπλασιαζονται χωρις ελεγχο ,δημιουργουν ζητηση χωρις προσφορα , και πολλες αλλες σιγουρα απρεπεις προτασεις. Δεν θα στερηθω τιποτα εγω για να προσπαθησω να εκπολιτισω και να εξυγχρονισω τον μεσο αφρικανο , ειναι ματαιο και θελει πολλες δεκαετιες. Επισης τα στοιχεια απο τους ενταγμενους για χρονια μεταναστες ειναι οτι μονο ενα μικρο εως αρκετα μικρο ποσοστο καταφερε να ενσωματωθει και να προσφερει...οι υπολοιποι απλα κανουν παιδια και η εξυπναδα τους ειναι μεγαλυτερη της ανοησιας μας ωστε να τους επιτρεπουμε να σπαταλουν με τετοιο τροπο τους πορους των χωρων...(Βελγιο-Γαλλια κτλ) Και σε οποιον πει οτι δεν τους διδονται ευκαιριες ειναι τουλαχιστον σχιζοφρενης...μονοι τους δημιουργουν τα γκετο και τα nogoareas ...εχουν συγκεκριμενη κουλτουρα -ειδικα οι νεοι- η οποια περιστρεφεται γυρω απο το καπνισμα χασις...τα επιδοματα και το ευκολο χρημα...πραγματα τα οποια αποτελουν καθημερινοτητα στις κοινωνιες τους. Ζουμε σε μια παγκοσμιοποιημενη λογικη οτι πχ ο "αετος" πρεπει να ειναι ιδιος με το σπουργιτι επειδη εχουν 2ποδια και φτερουγες και οι 2. Οποιος δεν παραδεχεται οτι ο υπερπλυθησμος ειναι το νο1 προβλημα πρεπει να ειναι παντελως ηλιθιος καθως το φαινομενο αυτο ακομα και στον φυσικο κοσμο επιφερει τρομερες αλλαγες στα οικοσυστηματα. Το συναισθημα ειναι κακος συμβουλος. Ναι στη βοηθεια αλλα οχι να βαζουμε στην μεγγενη τους ιδιοκτητες του σπιτιου για να ζησουν οι ενοικιαστες οι οποιοι μενουν και τζαμπα σε σπιτι που εφτιαξαν αλλοι. Οκ θα ακουσω τωρα σχολια περι ραιχ περι φασισμου κτλ...

Απο ποιο βουνο κατεβηκες ρε πιθηκε.. ξαναπανε στη σπηλια σου.. θα επρεπε να ντρεπεσαι για αυτα που λες. Ακου εκει να αποκαλεις καρκινο τους ανθρωπους που ετυχε να γεννηθουν ποιο φτωχοι απο εσενα. Ντρεπομαι που ανηκω στο ιδιο ειδος με εσενα. Οσο για το αρθρο τωρα.. ο πλανητης θα βρει τον τροπο του οτι και να τον κανουμε. Μην ξεχνατε οτι το 50% του πληθυσμου ζει στο 1% της γης.. οποτε χωρος υπαρχει για ολους. Και ναι δεν ειναι ολα τα μερη κατοικησιμα αλλα σιγουρα πολυ παραπανω απο αυτα που εχουμε στριμωχτοι.

• Like 5
Δημοσ.

Απο ποιο βουνο κατεβηκες ρε πιθηκε.. ξαναπανε στη σπηλια σου.. θα επρεπε να ντρεπεσαι για αυτα που λες. Ακου εκει να αποκαλεις καρκινο τους ανθρωπους που ετυχε να γεννηθουν ποιο φτωχοι απο εσενα. Ντρεπομαι που ανηκω στο ιδιο ειδος με εσενα. Οσο για το αρθρο τωρα.. ο πλανητης θα βρει τον τροπο του οτι και να τον κανουμε. Μην ξεχνατε οτι το 50% του πληθυσμου ζει στο 1% της γης.. οποτε χωρος υπαρχει για ολους. Και ναι δεν ειναι ολα τα μερη κατοικησιμα αλλα σιγουρα πολυ παραπανω απο αυτα που εχουμε στριμωχτοι.

Δεν ανήκεις στο ίδιο είδος. Το είπες και μόνος σου στην πρώτη πρόταση.

• Like 2
Δημοσ.

Νομίζω ότι σωστά τους αποκαλεί καρκίνο, αλλά λανθασμένα νομίζει ότι αυτοί που θεωρεί ανεπτυγμένους δεν είναι επίσης καρκίνος.

• Like 1
Δημοσ.

Και κάποιοι άλλοι "ειδικοί" ρίχνουν το φταίξιμο οπουδήποτε αλλού εκτός από τον άβουλο, θυματοποιημένο, ανήμπορο εαυτό τους. Η αλήθεια που βρίσκεται άραγε;

Δε λέω ότι όλοι εμείς δεν έχουμε το παραμικρό μερίδιο ευθύνης, αλλά δεν δέχομαι ατάκες του τύπου "φταίει ο κόσμος που υπερκαταναλώνει, φταίει ο κόσμος που δεν ανακυκλώνει" και όλοι οι υπόλοιποι νίπτουν τας χείρας τους. Εννοείται ότι υπερκαταναλώνω αλλά το κάνω γιατί "έτσι μου γουστάρει" ή γιατί με αναγκάζουν; Αν πχ (θεωρητικά) είχα αγοράσει πριν 5 χρόνια μια τηλεόραση και τώρα μου έλεγαν "Τώρα που βγήκαν οι OLED, φέρε την παλιά σου να της αλλάξουμε pannel και να πάρουμε το παλιό για ανακύκλωση και να της αλλάξουμε και 5 τσιπάκια (τα οποία και αυτά θα τα ανακυκλώσουμε ή θα τα χρησιμοποιήσουμε σε συσκευές μικρότερων απαιτήσεων) για να ανταπεξέρχεται στα νέα δεδομένα, και αντί για ένα χιλιάρικο θα πληρώσεις 4 κατοστάρικα (γιατί θα βγάλουμε λεφτά κι από την εσωτερική ανακύκλωση των components)" πόσοι πιστεύεις ότι θα πέταγαν απλά το παλιό για το καινούριο γιατί γουστάρουν την υπερκατανάλωση; Και μην κολλήσουμε σε τεχνικές λεπτομέρειες, την τηλεόραση σαν παράδειγμα την ανέφερα. Όταν πχ η Intel πήγε από το LGA 1150 στο LGA 1151, τόσο σημαντικό ήταν αυτό το ένα παραπάνω ποδαράκι στον επεξεργαστή ή μήπως ήθελε τον κόσμο να πετάξει τις "παλιές" (ενός έτους) μητρικές και να πάρει τις καινούριες;

• Like 2
Δημοσ.

Η λυση είναι έτοιμη , WWIII αφανίζεται το 50% του πλυθησμού.

Το ερώτημα είναι πότε θα πατήσουν το κουμπί ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...