Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

i) Το ποσό που διαθέτουμε:

2000 €

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (εάν πρόκειται για gaming pc, αναφέρετε τι είδους παιχνίδια παίζετε/θα παίξετε και δώστε από ένα παράδειγμα.)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για CPU renders!

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν:

3dsMax 2017, AutoCAD 2017, V-Ray Ad, 3.40 + V-ray RT, Photoshop CC (adjustments, kai eidika Camera Raw filter)

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? (απαραίτητη η διευκρίνηση της οθόνης μας για κάθε είδος συστήματος και αναβάθμισης. Εάν δεν γνωρίζετε τον κωδικό μοντέλου, αναφέρετε τουλάχιστον μάρκα, ίντσες και ανάλυση.)

ΌΧΙ

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

ΟΧΙ

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση)

Πανελλαδικά καταστήματα, το συμφερότερο, έδρα Πάτρα.

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Θα συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο?

ΟΧΙ

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού

Προς το παρόν ΟΧΙ

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας  

Δεν έχω ιδέα

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού

ΟΧΙ

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα:

Το τωρινό rig μου:

Μητρική: Gigabyte A58A-OC

CPU: Intel Core I7 X990 Turbo 4.0GHZ (6 cores, 12 threads)

GPU: Asus NVidia GTX 1080 (8MB)

RAM: 24GB (Triple channel 8-8-8)

Cooler: Corsair CPU Cooler Hydro H55 Quiet

PSU: Νομίζω 700W

SSD: 1x480GB

HDD: 1x1ΤΒ

Εξωτερικός: 1x1TB Seagate

Οθόνες: 1x49" UHD + 1x27" FHD

Τί θέλω:

1)Θέλω περισσότερη επεξεργαστική ιστύ γενικα απο το CPU για V-ray adv. renders. Σκέφτομαι τον AMD Threadripper 1950X με 32 threads. Το multithreading στο v-ray είναι το Α και το Ω, ειδικά αν δουλεύω σε 4Κ.

2)Θέλω καταλληλη ψύχτρα αν αυτή που έχω δεν επαρκεί.
3)Θέλω Μητρική που να υποστηρίζει όλα τα παραπάνω.

-Δεν θέλω να αντικαταστήσω την 1080, καθώς η απόδοσή της στο V-ray RT είναι μια χαρά από την εμπειρία μου.

-Παλιά Μητρική + Χ990 + εν γένει ψύχτρα, δεν τηα πεταχτούν. Θα πάνε σε 2ο PC που ίσως χρησιμοποιήσω σαν slave(δεν το χω ξανακάνει... κάνει μήπως bottleneck με Threadripper?).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Πάρε από εξωτερικό έναν

AMD THREADRIPPER 1950 X  16core/32 thread (850€)

μια  ASROCK TAICHI X399  (330€)

πάρε 64GB DDR4 3000Mhz  ( 550-600€)

βάλε έναν SAMSUNG 960 EVO 500GB NVME δίσκο

Βάλε ένα EVGA 750 BQ DUAL EPS  τροφοδοτικό αν  συτό που έχεις δεν είναι dual eps

και βάλε μια ψύκτρα ENERMAX LQUITEC 360

ετοιμος. :-)

• Like 2
Δημοσ.

Το slave πως λες να το βάλεις; Μην κάνει κάτι παράλληλα, σίγουρα θα είναι εμπόδιο. Έχε το για κάτι απλό ή για να κάνεις ανεξάρτητα παράλληλα άλλα πράγματα. Όχι εξαρτημένα, θα σε κρατάει πίσω.

• Like 2
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολυ!!

Το slave έλεγα για παράλληλα, αλλά αμα είναι να με κρατήσει θα κάνω ετεροχρονισμένα ρεντερς και στα 2.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...