Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ γιατί βλέπω 913,5 Mb, (και μερικές φορές παραπάνω), κατανάλωση μνήμης με 4 ιστοσελίδες ανοιχτές!!! Και γιατί μετά από move down στις ιστοσελίδες αργεί; Με 32Gb μνήμη;;; Έχει δει κάποιος άλλος κάτι τέτοιο;

Φιλε ,μου συμβαινει και μενα αυτο.Σε μια φαση μου ειχε δεσμευσει 4,5 gb ραμ με μια μονο καρτελα ανοιχτη  και γυρισα σε chrome προσωρινα.Να δω τωρα πως θα ειναι η αναβαθμιση,αν συνεχισει τα ιδια ,τον παραταω.

Δημοσ.

Μακάρι γιατί από χρήστης Firefox , πλέον έχω πάει σρ Opera για να βρω την υγεία μου ...

same here..

Αλλά ρε παιδιά ξέρουμε πως μπορούμε να ξαναενεργοποιήσουμε τη λειτουργία Ctrl+ Number σε οποιονδήποτε browser ώστε να μας πηγαίνει αυτόματα στην ανάλογη σελίδα του speed dial?

Δημοσ.

Μετά από 2 ημέρες χρήσης όλα καλά εκτός από την κατανάλωση μνήμης όπως φαίνεται και στην εικόνα. Ανοιχτά τα ίδια tabs και με τα ίδια πρόσθετα.

126bp8h.jpg

Το ίδιο όταν έγινε Fall Creators Update. Πριν δεν είχε θέμα.
Δημοσ.

Αν δεν έχεις φορτωμένα 400 tabs , δεν κολλάει .. ο Firefox.  Kαλή ταχύτητα.

πχ  έκδοση 52.5.0 ESR.

Αυτό που τον κάνει τον καλύτερο browser ever είναι το οpen source μαζί με το γεγονός ότι υπάρχει το θαυμάσιο NoScript Plugin...

Το NoScript Plugin  καθιστά τον Firefox (οποιαδήποτε έκδοση)  ως τον πιο ασφαλή browser του κόσμου..

(και δεν μιλάμε για VM browsing, ok, γιατί εκεί ακόμα και ο IE είναι "ασφαλής")

Eδώ και 10+ χρόνια καρατσεκαρισμένο.

• Like 2
Δημοσ.

Το uMatrix, που είναι του δημιουργού του uBlock Origin, είναι πολύ καλύτερο και πιο ευέλικτο καθώς μπλοκάρει ανά site ή ακόμα και ανά subdomain και όχι γενικά όπως το noscript, μπλοκάρει όχι μόνο scripts αλλά πολύ περισσότερα και προσφέρει και λειτουργίες που συνήθως χρειάζονται επιπλέον plugins όπως referrer spoofing, User agent spoofing, μπλοκάρισμα όλων των μη-HTTPS στοιχείων σε HTTPS και άλλα

• Like 1
Δημοσ.

Αν δεν έχεις φορτωμένα 400 tabs , δεν κολλάει .. ο Firefox.  Kαλή ταχύτητα.

πχ  έκδοση 52.5.0 ESR.

Αυτό που τον κάνει τον καλύτερο browser ever είναι το οpen source μαζί με το γεγονός ότι υπάρχει το θαυμάσιο NoScript Plugin...

Το NoScript Plugin  καθιστά τον Firefox (οποιαδήποτε έκδοση)  ως τον πιο ασφαλή browser του κόσμου..

(και δεν μιλάμε για VM browsing, ok, γιατί εκεί ακόμα και ο IE είναι "ασφαλής")

Eδώ και 10+ χρόνια καρατσεκαρισμένο.

Καταρχήν το συγκεκριμένο πρόσθετο βγάζει:

Not compatible with Firefox Quantum 

Θέλω να ρωτήσω αν είναι το ίδιο με το αντίστοιχο στον Οπερα;

Δημοσ.

Όσοι έχετε προβλήματα με την νέα έκδοση κάντε μια δοκιμή με καθαρό προφίλ γιατί η σαβούρα από παλιότερες εκδόσεις μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Εναλλακτικά, για όσους δεν ξέρουν πώς να φτιάξουν νέο προφίλ (πέρα από τους οδηγούς στο internet) υπάρχουν και εκδόσεις portable (Google it).

Δημοσ.
Θέλω να ρωτήσω αν είναι το ίδιο με το αντίστοιχο στον Οπερα;

Πάνε χρόνια απο τότε που ασχολήθηκα με Όπερα.  Οπότε δεν γνωρίζω. Θα πρέπει να κάνεις την έρευνά σου.

Το uMatrix, που είναι του δημιουργού του uBlock Origin, είναι πολύ καλύτερο και πιο ευέλικτο καθώς μπλοκάρει ανά site ή ακόμα και ανά subdomain και όχι γενικά όπως το noscript, μπλοκάρει όχι μόνο scripts αλλά πολύ περισσότερα και προσφέρει και λειτουργίες που συνήθως χρειάζονται επιπλέον plugins όπως referrer spoofing, User agent spoofing, μπλοκάρισμα όλων των μη-HTTPS στοιχείων σε HTTPS και άλλα

Πέρα απο το ότι το NoScript για τον Firefox είναι το αρχαιότερο,  τα έχει όλα αυτά απο παλιά....

Αν δεν μπλοκάρει subdomain, referrer spoofing, cross-site scripting και τα ρέστα, το NoScript , τότε ποιός το κάνει;

Αν δεν γνωρίζεις και δεν ξέρεις γιατί μας παιδεύεις;

Δημοσ.

Πάνε χρόνια απο τότε που ασχολήθηκα με Όπερα.  Οπότε δεν γνωρίζω. Θα πρέπει να κάνεις την έρευνά σου.

Πέρα απο το ότι το NoScript για τον Firefox είναι το αρχαιότερο,  τα έχει όλα αυτά απο παλιά....

Αν δεν μπλοκάρει subdomain, referrer spoofing, cross-site scripting και τα ρέστα, το NoScript , τότε ποιός το κάνει;

Αν δεν γνωρίζεις και δεν ξέρεις γιατί μας παιδεύεις;

Ρε φίλε μην το παίζεις έξυπνος αν δεν γνωρίζεις κάτι, δεν είπα ότι δεν μπλοκάρει ΤΑ subdomains αλλά ΑΝΑ subdomain, δηλαδή μπορείς στο tade.com να επιτρέψεις scripts από το js.cdn.com και στο dina.com να παραμένουν μπλοκαρισμένα, στο noscript επιτρέπεις μία φορά και επιτρέπονται για όλα τα sites. Με το umatrix μπορείς ακόμα να επιτρέψεις τα script σε όλο το tade.com και να τα μπλοκάρεις στο service2.tade.com, εξ' ου και το "ανά subdomain". Επίσης το uMatrix δεν μπλοκάρει μόνο scripts αλλά και πολλά άλλα όπως cookies, XHR, frames, βίντεο, ακόμα και το css μιας σελίδας, κάτι που το noscript δεν κάνει αφού είναι noscript. Επίσης referrer και UA spoofing το noscript δεν έχει

Αν κάποιος έχει τη διάθεση να ασχοληθεί με τέτοιου είδους blocking καλύτερα να αρχίσει με το uMatrix και όχι με το noscript

• Like 1
Δημοσ.

Ο νέος browser είναι μία τραγωδία. Μετά από 12+ χρόνια σχεδόν αποκλειστικής χρήσης του, είμαι στο παρά ένα να τον ξηλώσω εντελώς και να γυρίσω τα πάντα σε Chrome (ήδη το έχω κάνει στο laptop της δουλειάς). Οι τύποι πρακτικά έλυσαν τα όποια προβλήματα των παλιότερων εκδόσεων αφαιρώντας functionality αντί να βρουν λύσεις που θα προσέφεραν κάποιου είδους continuity.

Δεν με ενδιαφέρει αν είναι πιο γρήγορος. Με ενδιαφέρει ότι πλέον μου είναι εντελώς άχρηστος μιας και έσπασε πρακτικά όλα τα addons μου, χωρίς τα οποία δεν έχω λόγο να τον χρησιμοποιώ. Για τα περισσότερα εξ' αυτών όσο έψαξα δεν φαίνεται να υπάρχει εναλλακτική λύση και πολλοί devs έχουν ήδη δηλώσει ότι δεν θα μπουν στον κόπο να τα αναβαθμίσουν (ακόμα και αν αυτό είναι δυνατόν, λόγω μη υποστήριξης των XUL extensions). Σε άλλες περιπτώσεις είχαν υποσχεθεί σύντομη αναβάθμιση και κάμποσους μήνες αργότερα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. 

Αρχικά νόμιζα ότι ήμουν περιπτωσάρα, αλλά διαβάζοντας συζητήσεις όπως αυτή βλέπω ότι μάλλον ανήκω στον κανόνα.

Ο νέος Firefox δημιούργησε πρόβλημα ακόμα και σε εταιρικό επίπεδο, μιας και το νέο Greasemonkey v4 είναι εντελώς διαφορετικό από το 3 και φυσικά τα ήδη υπάρχοντα scripts δεν παίζουν στο πρώτο και δεν υπάρχει εύκολος/γρήγορος/φθηνός τρόπος να γίνουν port. Η επίσημη εσωτερική οδηγία είναι πολύ απλά "μην αναβαθμίσετε αν θέλετε τα extension σας".

Downgrade με συνοπτικές διαδικασίες. Σύντομα και uninstall αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση.

Δημοσ.

https://i.imgur.com/SYIP8MI.png

Not so bad σχετικά με τα extensions, σοβαρές απώλειες μόνο τα HDS και HLS rippers και ο λόγος που κρατάω σε ένα φάκελο τον v56 με το profile του (-profile και φάκελος profile για να μην μπερδεύονται 56 με 57)

Το Greasemonkey v3 το είχα εγκαταλείψει εδώ και καιρό λόγω προβλήματος με το AAK-Cont script και τρέχω Tampermonkey.

Σημειωτέων ότι τα περισσότερα addons πλέον δουλεύουν και σε Firefox Android (παρόλο που και πριν δούλευαν αρκετά αλλά όχι όλα όπως τώρα με webextensions), σημαντικότατο πλεονέκτημα επί των υπολοίπων mobile browsers

Τα πλεονεκτήματα των webextensions είναι πολλά και αξίζει η μετάβαση

https://www.reddit.com/r/firefox/comments/62ynj7/positive_aspects_of_web_extensions_compared_to/

The Chrome-only extension age will be over. There are a lot of Chrome extensions with no Firefox addon equivalents. Devtools chrome extensions like VueJS DevTools, Angular batarang, SAML related devtools etc. There are alternatives for Firefox but not as good or as many. There are extension devs that simply don't care about Firefox. They will have no excuse when WebExtensions will be in full swing :D

WebExtensions have only asyncronious APIs. They only react to various events or send various events. Legacy addons that are poorly written can freeze the whole browser. Poorly written WebExtensions cannot.

The permission system in WebExtensions is clearly displayed to the user. Users see the permissions on install. They can ask for access to a specific site and you will know that it will have no power to send requests to other web sites for tracking for example.

WebExtensions will run in their own process. This will make the browser more responsive.

They cannot load dll or so files as part of the browser process. This used to cause instability and crashing for the whole browser. They can send messages to other native processes but this cannot crash the browser.

They will have the best of both worlds: lots of devs, async APIs and permissions from Chrome while getting addon reviews that enforce opt-in tracking instead of tracking by default, blocking vulnerable dependencies, manual review done by humans and more powerful APIs from Firefox.

Less work for the devs on the Quantum project. Now Firefox devs are rewriting a lot of Gecko parts that now handle both XUL and HTML. Dumping XUL support will increase the speed of development for the HTML/CSS rendering.

Όπως και το επίσημο link

https://blog.mozilla.org/addons/2016/03/14/webextensons-whats-in-it-for-developers/

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Με την 57.0.2 βλέπω πολύ καλύτερη διαχείριση μνήμης RAM. Παραθέτω screenshot με τις ίδιες εννοείται ανοιχτές καρτέλες.

image.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...