Προς το περιεχόμενο

Προβλημα μεταφορας αρχειου σε Ubuntu


rofio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν φταιει το ubuntu τοτε, το στικακι (ή ο σκληρος) φταιει που ειναι φορμαρισμενο σε fat32 και εχει αυτο το οριο ανα αρχειο. Ειναι περιορισμος του fat32 δηλαδη το ποσο μεγαλο μπορει να ειναι ενα αρχειο που θα αποθηκευτει πανω του.

 

 

Σε αυτό το σύστημα αρχείων το όριο μέγιστης χωρητικότητας ενός αρχείου είναι 4 TiB μείον ένα μπάιτ ή 4.294.967.295 (232 − 1) μπάιτ, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αποθηκεύσουμε ή να δημιουργήσουμε σε ένα σκληρό δίσκο FAT32 ένα αρχείο μεγαλύτερο από 4 Gbytes.

 

by wikipedia

https://el.wikipedia.org/wiki/File_Allocation_Table#FAT32

 

Το ιδιο προβλημα ακριβως θα ειχες σε οποιοδηποτε λειτουργικο υποστηριζει fat32 (σε ολα βασικα), γιαυτο φορμαρισε το σε ntfs να ησυχασεις.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρα την πατησα... το να φορμαρω τον εξωτερικο λιγο δυσκολο. Λογικα γινετε να συνδεσω το λαπτοπ με τα λινουξ και τον σταθερο με win 10 64bit?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οταν λες να τα συνδεσεις? Για να μεταφερεις καποιο αρχειο? Αν νια, το πιο απλο πραγμα που μπορεις να κανεις ειναι να κανεις ενα κοινοχρηστο φακελο στα windows, να συνδεθεις σε αυτον απο το ubuntu και να παρεις το αρχειο σου. Το αναποδο ειναι πιο δυσκολο να γινει γιαυτο δεν το προτεινω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο τα Linux θελω να παρω το αρχειο και απ οτι εψαξα ειναι λιγο πονοκεφαλος.

 

Συγγνώμη αλλά που έψαξες;; 

 

Το πιο απλό πράγμα είναι να πάρεις ένα στικάκι 16άρι και να το φορμάρεις σε NTFS και μια χαρά θα περαστεί το αρχείο σου. Επίσης μπορείς να μετατρέψεις το FAT32 σε NTFS χωρίς format

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άν θες απλά να το μεταφέρεις και το laptop σου είναι στο ίδιο δίκτυο με τον σταθερό και έχεις το samba, μπορείς να κάνεις ένα φάκελο κοινόχρηστο(το πιο standar είναι το ~/Δημόσιο) στο laptop και να συνδεθείς απλά από το σταθερό σου και να αντιγράψεις το αρχείο.

Δεν ξέρω αν έχει τον ίδιο περιορισμό όμως. Αν ο περιορισμός υπάρχει και στο samba ή αν επιμένεις να το περάσεις στον εξωτερικό σου μπορείς να δοκιμάσεις να το συμπιέσεις σε ένα multipart zip. Πχ με την εντολή:

7z a όνομα_για_το_zip.zip το_αρχείο_σου -v1g

θα το κάνει 4 - 5 αρχεία με μέγεθος εως 1 GB. Τέλος όποτε θες να επαναφέρεις το αρχείο στην αρχική του μορφή, μπορείς να επιλέξεις να αποσυμπιέσεις το πρώτο από τα zip (με κατάληξη zip.001).

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...