Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, μία απορία. Σε ένα νέο HDD (που τον θελω μονο για αποθήκη) τον κάνω GPT και δημιουργώ 1 primary partition απο το disk management. Το θέμα είναι πως τα windows θεωρούν σκόπιμο να αφήσουν ελάχιστο unallocated space πριν και μετά το primary partition. Ο οποίος χώρος αυτός δεν φαίνεται στο disk management αλλά μόνο από κάποιο τρίτο partition manager. (δε μιλάω φυσικά για το partition των 128ΜΒ λόγω GPT). 

Αν όμως δημιουργήσω το 1 partition που θέλω από άλλο πρόγραμμα και όχι από το disk management, τότε πιάνει όοολο το δίσκο χωρίς να αφήνει κενό. 

Η ερώτηση είναι η εξής. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος; Χρειάζεται το unallocated space για κάποιο λόγο πριν και μετά το partition? Ή είναι μ@λ..ια των windows? 

α και βασικά να ρωτήσω και κάτι άλλο. Μήπως είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσω MBR? Επειδή ο δίσκος είναι μικρός εξάλλου και δεν τον θέλω καν για bootable. Απλά λόγω ότι το MBR το θεωρω ξεπερασμένο πλέον προσπαθώ να μην το επιλέγω. 

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Η microsoft θα σου πει οτι χρειάζεται, προσωπικά το θεωρώ μ@λακια των windows. Δημιουργησε καινουριο partition table και partition με το gparted και ξεμπέρδεψες.

Προτίμησε το gpt ειναι πιο ανεκτό σε λάθη μου μπορεί να προκύψουν στο filesystem (διακοπές ρεύματος κλπ)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...