Verxus Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα σε όλους! Τον τελευταίο καιρό προβληματίζομαι σχετικά με την υγεία των ματιών μου και το κατα πόσο η οθόν(ες) του υπολογιστή μου παίζουν ρόλο σε αυτό. Περνάω 6-8 καθημερινά μπροστά από την οθόνη καθώς και οι εργασίες μου (προγραμματιστικές κυρίως) και το διάβασμα μου για την σχολή (ΗΜΜΥ) αλλά και μεγάλο κομμάτι του ελεύθερου χρόνου μου (gaming) περιστρέφεται γύρω από μια οθόνη. Σκεφτόμουν λοιπόν μήπως η η αναβάθμιση εκτός από καλύτερη ανάλυση κλπ μου προσέφερε και βελτίωση στην υγεία των οφθαλμών. Αυτήν την στιγμή έχω 2 23αρες οθόνες ανάλυσης 1080p. Η μια είναι ενα tv monitor απο την lg το οποίο έχω σαν main monitor και η άλλη μια samsung τεχνολογίας LED. Δεν θυμάμαι πότε τις πήρα αλλά είναι σίγουρα πάνω απο 5-6 χρόνια. Το σύστημά μου αποτελείται απο μια gigabyte r9 390 ως gpu και από επεξεργαστή έχω τον i5-4690K. To budget μου είναι στα 400-500 ευρώ. Ωστόσο αν πρόκειται για κάτι εξαιρετικό είμαι flexible στην τιμή. Μιας και έχω 1080p οθόνες και πρόκειται να κάνω την αλλαγή η οποία δεν γίνεται αρκετά συχνά, έλεγα να πάω σε 1440p ωστόσο δεν ξέρω άν η 390 θα είναι αρκετή για decent gaming σε αυτην την ανάλυση πιστέυετε θα χρειαστεί αλλαγή η προσθήκη μιας ακόμη; Τα παιχνίδια που παίζω είναι διάφορα, απο single payer rpg τύπου witcher, σε moba (dota2), strategy (eu4,TW), mmos (wow), pubg και και και :Ρ. Ωστόσο δεν παίζω σε υψηλό επίπεδο fps οπότε δεν με απασχολεί τρομερά το μεγάλο refresh rate. Σχετικά με τα μάτια από το ψάξιμο που έχω κάνει δεν βλέπω κάτι θεαματικό. Έχω ξεχωρίσει το :flicker free" το υποτιθεμενο blue light block,το freesync για το gaming καθώς και μερικές οθόνες που έχουν reading mode σε ασπρόμαυρο scale. Για το refresh rate αλλού διαβάζω οτι το > 60 κουράζει τα μάτια αλλού διαβάζω το αντίθετο και έχω μπερδευτεί. Νομίζω πρέπει να σημειώσω ότι είμαι φανατικός του f.lux και δυσκολεύομαι να κοιτάξω πλεόν οθόνη χωρίς αυτό. Αυτό το λέω γιατι φαντάζομαι ότι ίσως η ποιότητα των χρωμάτων να μην παίζει τόσο ρόλο στην επιλογή καθώς τα παραμορφόνω ούτως ή άλλως. Το γραφέιο μου είναι αρκετά μεγάλο, 160cm μήκος 90cm πλάτος και η απόσταση μου από την οθόνη είναι ~70 cm. Επίσης να αναφέρω ότι έχω ενα μικρό φωτιστικό πίσω απο τις οθόνες για το βράδυ. Tl;dr Σκεφτόμουν για ένα main monitor (και να κρατήσω σαν δέυτερο κάποια απο τις παλιές μου οθόνες). σε 1440p ανάλυση (αν την σηκώνει η 390) στις 27 ίντσες, με όλες τις "τεχνόγίες για τα μάτια" που προανέφερα για gaming, διάβασμα και προγραμματισμό . Ξέρω τα έχω γράψει αρκετά συγκεχυμένα αλλά δεν ξέρω πως να το φορματάρω καλύτερα. Συγγνώμη για το wall of text, περιμένω την γνώμη σας ως προς το ευρύτερο θέμα της υγείας των ματιών και την σχέση τους με τις οθόνες καθώς και κάποια πρόταση για κάποια οθόνη .
firepc Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 τα δινεις δρομο ολα και πας εδω https://www.skroutz.gr/s/8733593/LG-34UM88C-P.html ειδικα το tν μονιτορ το σουταρεις ( οτι εχει σχεση με tν ειναι βλαβερο για τα ματια) Με το 34αρι δεν χρειαζεσε πια double ή triple monitor
Lecter D Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα σε όλους! Τον τελευταίο καιρό προβληματίζομαι σχετικά με την υγεία των ματιών μου και το κατα πόσο η οθόν(ες) του υπολογιστή μου παίζουν ρόλο σε αυτό. Περνάω 6-8 καθημερινά μπροστά από την οθόνη καθώς και οι εργασίες μου (προγραμματιστικές κυρίως) και το διάβασμα μου για την σχολή (ΗΜΜΥ) αλλά και μεγάλο κομμάτι του ελεύθερου χρόνου μου (gaming) περιστρέφεται γύρω από μια οθόνη. Σκεφτόμουν λοιπόν μήπως η η αναβάθμιση εκτός από καλύτερη ανάλυση κλπ μου προσέφερε και βελτίωση στην υγεία των οφθαλμών. Αυτήν την στιγμή έχω 2 23αρες οθόνες ανάλυσης 1080p. Η μια είναι ενα tv monitor απο την lg το οποίο έχω σαν main monitor και η άλλη μια samsung τεχνολογίας LED. Δεν θυμάμαι πότε τις πήρα αλλά είναι σίγουρα πάνω απο 5-6 χρόνια. Το σύστημά μου αποτελείται απο μια gigabyte r9 390 ως gpu και από επεξεργαστή έχω τον i5-4690K. To budget μου είναι στα 400-500 ευρώ. Ωστόσο αν πρόκειται για κάτι εξαιρετικό είμαι flexible στην τιμή. Μιας και έχω 1080p οθόνες και πρόκειται να κάνω την αλλαγή η οποία δεν γίνεται αρκετά συχνά, έλεγα να πάω σε 1440p ωστόσο δεν ξέρω άν η 390 θα είναι αρκετή για decent gaming σε αυτην την ανάλυση πιστέυετε θα χρειαστεί αλλαγή η προσθήκη μιας ακόμη; Τα παιχνίδια που παίζω είναι διάφορα, απο single payer rpg τύπου witcher, σε moba (dota2), strategy (eu4,TW), mmos (wow), pubg και και και :Ρ. Ωστόσο δεν παίζω σε υψηλό επίπεδο fps οπότε δεν με απασχολεί τρομερά το μεγάλο refresh rate. Σχετικά με τα μάτια από το ψάξιμο που έχω κάνει δεν βλέπω κάτι θεαματικό. Έχω ξεχωρίσει το :flicker free" το υποτιθεμενο blue light block,το freesync για το gaming καθώς και μερικές οθόνες που έχουν reading mode σε ασπρόμαυρο scale. Για το refresh rate αλλού διαβάζω οτι το > 60 κουράζει τα μάτια αλλού διαβάζω το αντίθετο και έχω μπερδευτεί. Νομίζω πρέπει να σημειώσω ότι είμαι φανατικός του f.lux και δυσκολεύομαι να κοιτάξω πλεόν οθόνη χωρίς αυτό. Αυτό το λέω γιατι φαντάζομαι ότι ίσως η ποιότητα των χρωμάτων να μην παίζει τόσο ρόλο στην επιλογή καθώς τα παραμορφόνω ούτως ή άλλως. Το γραφέιο μου είναι αρκετά μεγάλο, 160cm μήκος 90cm πλάτος και η απόσταση μου από την οθόνη είναι ~70 cm. Επίσης να αναφέρω ότι έχω ενα μικρό φωτιστικό πίσω απο τις οθόνες για το βράδυ. Tl;dr Σκεφτόμουν για ένα main monitor (και να κρατήσω σαν δέυτερο κάποια απο τις παλιές μου οθόνες). σε 1440p ανάλυση (αν την σηκώνει η 390) στις 27 ίντσες, με όλες τις "τεχνόγίες για τα μάτια" που προανέφερα για gaming, διάβασμα και προγραμματισμό . Ξέρω τα έχω γράψει αρκετά συγκεχυμένα αλλά δεν ξέρω πως να το φορματάρω καλύτερα. Συγγνώμη για το wall of text, περιμένω την γνώμη σας ως προς το ευρύτερο θέμα της υγείας των ματιών και την σχέση τους με τις οθόνες καθώς και κάποια πρόταση για κάποια οθόνη . Καλησπέρα. Προέρχομαι από 2 σοβαρές επέμβασεις στους οφθαλμους που έκανα πριν 6 μήνες και ήμουν όλον αυτό το καιρό σε αναζήτηση για ακριβώς το ίδιο πράγμα.Γενικά λένε ότι κάποιες είναι περισσότερο ξεκουραστες αλλά χωρίς εξακριβωμένες έρευνες. Αν φοράς γυαλιά τότε έχουν βγει τον τελευταίο καιρό καινούργια φίλτρα για την ακτινοβολία του μπλε φάσματος ενώ επιτρέπει το μωβ φάσμα , ακριβά μεν αλλά ματιά είναι αυτά και ότι σχετίζεται με την υγεία το πληρώνεις. Αν πάλι έχεις μικρή μυωπία (0.5 πχ) και δεν φοράς γυαλιά σε σχέση με την απόσταση γραφείου σου απόφυγε της 27' 1440p αν δεν την έχεις δοκιμάσει από κοντά, εμένα τα μικρά γράμματα με κούρασαν αρκετά. Αν πάλι βρεις κάτι αξιόλογο γράψε το εδώ να το δω και γω. 1
Verxus Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 τα δινεις δρομο ολα και πας εδω https://www.skroutz.gr/s/8733593/LG-34UM88C-P.html ειδικα το tν μονιτορ το σουταρεις ( οτι εχει σχεση με tν ειναι βλαβερο για τα ματια) Με το 34αρι δεν χρειαζεσε πια double ή triple monitor Ενδιαφέρουσα πρόταση θα την λάβω σοβαρά υπ' όψιν Καλησπέρα. Προέρχομαι από 2 σοβαρές επέμβασεις στους οφθαλμους που έκανα πριν 6 μήνες και ήμουν όλον αυτό το καιρό σε αναζήτηση για ακριβώς το ίδιο πράγμα. Γενικά λένε ότι κάποιες είναι περισσότερο ξεκουραστες αλλά χωρίς εξακριβωμένες έρευνες. Αν φοράς γυαλιά τότε έχουν βγει τον τελευταίο καιρό καινούργια φίλτρα για την ακτινοβολία του μπλε φάσματος ενώ επιτρέπει το μωβ φάσμα , ακριβά μεν αλλά ματιά είναι αυτά και ότι σχετίζεται με την υγεία το πληρώνεις. Αν πάλι έχεις μικρή μυωπία (0.5 πχ) και δεν φοράς γυαλιά σε σχέση με την απόσταση γραφείου σου απόφυγε της 27' 1440p αν δεν την έχεις δοκιμάσει από κοντά, εμένα τα μικρά γράμματα με κούρασαν αρκετά. Αν πάλι βρεις κάτι αξιόλογο γράψε το εδώ να το δω και γω. Φίλε μου έχω 1.5 και 1 βαθμό μυωπία περίπου οπότε φοράω γυαλιά γιατί χωρίς αυτά δυσκολέυομαι σε αυτήν την απόσταση. Οι φακοί είναι πολύ καλοί και έχουν τα φίλτρα που προανέφερες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα