dimitrakis- Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Γεια σε όλους. Θέλω συμβουλή-πρόταση για αγορά νέου υπολογιστή, μόνο κουτί. Η χρήση του θα είναι κυρίως σε περιβάλλον Matlab, για επεξεργασία πινάκων με 5.000 έως και 100.000 στοιχεία. Αν κάποιος έχει εμπειρία σε παρόμοια χρήση θα ήταν ιδιαίτερα πολύτιμη. Απ' ο,τι έχω μάθει, θα χρειαστώ τουλάχιστον 4-πύρηνο, 16 GB RAM και έναν SSD δίσκο (πιθανόν 256 GB). Κάρτα γραφικών πιστεύω ότι δεν είναι απαραίτητη. Εκτός από Matlab θα χρησιμοποιώ και λίγο Adobe Illustrator ή Photoshop. Το budget είναι περί τα 500 ευρώ και όποια εξοικονόμηση ευπρόσδεκτη, ώστε να χρησιμοποιηθεί σε αναβάθμιση άλλων συστημάτων. Οθόνη και λοιπά περιφερειακά δεν χρειάζονται. Ούτε λειτουργικό σύστημα. Η αγορά θα γίνει από Θεσσαλονίκη και θα προτιμούσα το σύνολο να είναι από κάποιο τοπικό κατάστημα και να το συναρμολογήσουν. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά είδα ότι θα δυσκολευτώ να βρω κάποιο έτοιμο σύνολο (πχ HP, Dell) που να πληρεί αυτές τις προδιαγραφές. Η άποψή μου είναι ότι θα ήταν καλύτερος ένας επεξεργαστής Intel (πχ Core i5). Επόμενη λύση, ένα refurbished λίγο παλαιότερο έτοιμο σύνολο. Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να πειστώ για AMD, αλλά αν κάποιος έχει πρόχειρες αποδείξεις και όρεξη, ΟΚ. Ευχαριστώ, Δ.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα! Απο vision studio στο συναρμολογούν δωρεάν intel amd Προσθέτεις με την πρώτη ευκαιρία άλλη μία ίδια ram. Σε μεταχειρισμένο άν βρείς καλές τιμές (ρωτάς εδώ) go for it Άν πάρεις απο διαφορετικό-ά μαγαζί-ά ίσως γλιτώσεις κανένα τριαντάρι στο σύνολο. Για να είσαι εντός πας στον i3 8100 ¨η στον 1200 αντίστοιχα. Δεν θα πρότεινα κανένα απο τα δύο αλλα η τσέπη σου ξέρει καλύτερα.
Mydestiny Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Αν κρίνω πάντως από τα Requirements που βλέπω εδώ είσαι καλυμμένος και με κάτι τέτοιο : Με την πρώτη ευκαιρία προσθέτεις 8GB Ram ακόμη και ιδανικά για εμένα δεν θα έδινα ~70€ για μια τέτοια κάρτα αλλά θα πήγαινα σε μια μεταχειρισμένη περί τα ~50€ αφού θα κάνεις την δουλειά σου.
dimitrakis- Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας. Δηλαδή η ελπίδα να καλυπτόντουσαν οι απαιτήσεις με καινούριο hardware και ταυτόχρονα να μην ξεπερνούσα τα 400-450 Ε ήταν εκτός πραγματικότητας;
tanasen01 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα! Απο vision studio στο συναρμολογούν δωρεάν intel intel.JPG amd ryzen.JPG Προσθέτεις με την πρώτη ευκαιρία άλλη μία ίδια ram. Σε μεταχειρισμένο άν βρείς καλές τιμές (ρωτάς εδώ) go for it Άν πάρεις απο διαφορετικό-ά μαγαζί-ά ίσως γλιτώσεις κανένα τριαντάρι στο σύνολο. Για να είσαι εντός πας στον i3 8100 ¨η στον 1200 αντίστοιχα. Δεν θα πρότεινα κανένα απο τα δύο αλλα η τσέπη σου ξέρει καλύτερα. Εχείς βάλει κατά λάθος ddr3 μνήμη και στα δύο! Οι πιο φθηνές 8αρες 2400 πάντως είναι αυτές http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=52343&cat=4&sub=395&pmanuf=0&sort=3&step=undefined και μετά πάει σε αυτές http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=48401&cat=4&sub=395&pmanuf=0&sort=3&step=undefined
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα