Christospliakos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Καλησπερα στο forum.Δυστυχως το πρωτο μου μηνυμα εδω αφορα ενα προβλημα που προεκυψε πριν λιγες μερες. Ειμαι κατοχος ενος Sony Vaio VPCEL -3S1E series και μοντελο PCG-71C11M. Οπως καταλαβαινετε το λαπτοπ ειναι πολυ μεγαλο σε ηλικια και ειναι λογικο να βγαζει προβληματα.Εδω και περιπου 1-2 χρονια καθε φορα που bootarei βγαζει μηνυμα οτι εχει κανει detect ενα προβλημα στον σκληρο δισκο και προτεινει να κανω backup. Προφανως,σα γνησιος τεμπελης το αγνοω. Να σημειωσω οτι δε με ενδιαφερει αν χαθει το περιεχομενο του δισκου,αρκει να σωθει. Το προβλημα ειναι αλλο. Μετα απο μια προσφατη επανεκκινηση,bootare κανονικα και με εβγαλε στην επιλογη χρηστων. User1 και Guest. Οταν πηγα να μπω οπως παντα στο User1 το "Καλως Ορισες" διηρκησε πανω απο 10 λεπτα και εβγαλε μηνυμα "The user profile service failed the logon.User profile cannot be loaded" . Το guest user μπαινει κανονικα. Τι εχω δοκιμασει ως τωρα: Απειρες επανεκκινησεις Λυσεις που βρηκα στο google σχετικες με το registry Υπαρχει κατι αλλο που μπορω να κανω ωστε στη καλυτερη να σωσω τα αρχεια του user και στη χειροτερη να δημιουργησουμε ενα νεο λογαριασμο/διαχειριστη.
zio10 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Να σωθεί ο δίσκος εννοείς; Χλωμό, μάλλον πας για αλλαγή.
SpirtouLisS Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 σκληρος δίσκος toshiba? Στους οποιος ειχε ιδιαιτερη προτιμηση η σειρα vaio? Bad sectors σιγουρα. Παθων και μαθων Και σε μενα vaio VPCW12 εμφανισε προβλημα κατα την εκκινηση, καθε 2η ή 3η επανεκιννηση κολλουσε και ηθελε 20 λεπτα για να μπουταρει, ενω χαρακτηριστικα οταν εμπαινε τελικα στην επιφανεια εργασιας τα παντα λειτουργουσαν στο 1/2 της ταχυτητας ακομα και η κινηση του ποντικιου. Πατουσα ενα ριζετ και ολα εστρωναν συνηθως στην επομενη επανεκιννηση. Αλλαξα το σκληρο (ο οποιος δεν εμφανιζε bad sectors με κανενα ελεγχο και κανενα προγραμμα προφανως τα εκρυβε μεσω firmware) και εβαλα ενα WD2500BEKT στις 7200rpm και βρηκα την υγεια μου
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δες λίγο αυτό το τόπικ, αν και όπως είπαν παραπάνω τα παιδιά, πας για δίσκο.
turbat0s Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Από τα αναγραφόμενα του ts πάντως, δε φαίνεται να τεκμηριώνεται harware πρόβλημα. (o guest μπαίνει κανονικά λέει)
SpirtouLisS Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Από τα αναγραφόμενα του ts πάντως, δε φαίνεται να τεκμηριώνεται harware πρόβλημα. (o guest μπαίνει κανονικά λέει) βγαζει μηνυμα οτι εχει διαγνωσει προβλημα στο σκληρο δισκο, σημαινει οτι εχει γεμισει bad sector τα οποια καλυπτει προσωρινα μεσω του firmware του σκληρου αλλα πλεον ειναι σε οριακο σημειο και δεν μπορει πλεον να ειναι ασφαλη τα δεδομενα σου. Τι αλλο πρεπει να μας πει για να καταλαβουμε οτι εχει προβλημα ο δισκος. Αν βαλει το hard disk sentinel λογικα θα του βγαλει υγεια δισκου 70-80% η χαμηλοτερα...
zio10 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Από τα αναγραφόμενα του ts πάντως, δε φαίνεται να τεκμηριώνεται harware πρόβλημα. (o guest μπαίνει κανονικά λέει) Έκανε 10 λεπτά να φορτώσει λέει, το πιθανότερο είναι να θέλει δίσκο πιστεύω.
Christospliakos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Σιγουρα κατι με το δισκο συμβαινει. Εδω απο τη στιγμη που πατησω το power button να ανοιξει το λαπτοπ,το πρωτο που βγαζει ειναι "We have detected a problem with your hard disk" (οχι ακριβως ετσι,αλλα καταλαβαινετε) και μετα bootarei.Απλα ειπα μηπως υπαρχει καποια λυση που δεν ειχα δει/βρει. Btw,δημιουργησα ενα νεο λογαριασμο μεσω Safe Mode(που να τονισω οτι μεσω safe mode μπαινει κανονικα και στο User1). Συνδεομαι κανονικα στο νεο User2,με αρκετη καθυστερηση ωστοσο και μηνυμα αφου μπω οτι εχει προβλημα ο δισκος,να κανω backup κλπ. Μετα απο αυτο συνεχιζω κανονικα. Για νεο δισκο εχετε κατι να προτεινετε ωστε να βγω την υγεια μου(500αρης GB και πανω)? ( εχω στα υποψιν το δισκο που παρεθεσε ο φιλος παραπανω)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα