_Theo_ Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Το νέο game της Creative Assembly ονομάζεται Total War Saga: THRONES OF BRITANNIA. Θα είναι ένας standalone τίτλος στα πρότυπα της σειράς Total War αλλά αυτή τη φορά θα αναφέρεται σε πολύ συγκεκριμένη χρονικά περίοδο (878 μ.Χ) και σε συγκεκριμένο τόπο ( Μεγάλη Βρετανία). Αναμένεται το 2018. Περισσότερες πληροφορίες εδώ και εδώ 2
Super Moderators Snoob Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Προτιμώ τα "στοχευμένα" ΤW, καθώς ο χρονικός ορίζοντας μου φαίνεται πειστικότερος -αλλά και με καλύτερες προοπτικές για τη διαχείρισή του από τη μηχανή του παιχνιδιού. Το πρόβλημα για μένα, γενικά στα TW αλλά και ειδικά στη συγκεκριμένη περίοδο, με την οποία έχω ασχοληθεί αρκετά, είναι πως δεν έχει καθόλου πειστικό κομμάτι διπλωματίας και αυτό αφαιρεί από τη συνολική εμπειρία. Σύμφωνοι, total war λέγεται το παιχνίδι, αλλά το διάστημα του 9ου με 11ο αιώνα στη Βρετανία είχε έντονη και πολύ ενδιαφέρουσα διπλωματική διάσταση, και δεν νομίζω πως θα δούμε κάτι τέτοιο εδώ. Υ.Γ. Όνειρο για μένα θα ήταν ο στρατηγικός χάρτης του Total War με μάχες δοσμένες μέσα από τη μηχανή του Field of Glory II (το οποίο έχει πολύ ωραίες μάχες, αλλά πρακτικά ανύπταρκτο στρατηγικό κομμάτι).
_Theo_ Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Προτιμώ τα "στοχευμένα" ΤW, καθώς ο χρονικός ορίζοντας μου φαίνεται πειστικότερος -αλλά και με καλύτερες προοπτικές για τη διαχείρισή του από τη μηχανή του παιχνιδιού. Το πρόβλημα για μένα, γενικά στα TW αλλά και ειδικά στη συγκεκριμένη περίοδο, με την οποία έχω ασχοληθεί αρκετά, είναι πως δεν έχει καθόλου πειστικό κομμάτι διπλωματίας και αυτό αφαιρεί από τη συνολική εμπειρία. Σύμφωνοι, total war λέγεται το παιχνίδι, αλλά το διάστημα του 9ου με 11ο αιώνα στη Βρετανία είχε έντονη και πολύ ενδιαφέρουσα διπλωματική διάσταση, και δεν νομίζω πως θα δούμε κάτι τέτοιο εδώ. Υ.Γ. Όνειρο για μένα θα ήταν ο στρατηγικός χάρτης του Total War με μάχες δοσμένες μέσα από τη μηχανή του Field of Glory II (το οποίο έχει πολύ ωραίες μάχες, αλλά πρακτικά ανύπταρκτο στρατηγικό κομμάτι). Στο Total War Rome II έγιναν "άλματα" όσον αφορά την AI διπλωματίας σε σχέση με παλαιότερους τίτλους και υπήρξε περαιτέρω βελτίωση στο Attila. Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος αλλά πάντα το καλό μπορεί να γίνει καλύτερο. Μη ξεχνάμε πως το παιχνίδι λέγεται Total War και όχι Crusader Kings (το οποίο είναι εξομοιωτής διπλωματίας) ή κάτι άλλο.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Σύμφωνοι, όμως δεν χρειάζεται να γίνει Crusader Kings για να "καταλαβαίνει" η ΑΙ πως, όταν έχει μείνει με 2 επαρχίες και 4 λεγεώνες μου έχουν εγκατασταθεί έξω από την πρωτεύουσα όπου ρημάζουν ό,τι απέμεινε από υποδομές, αν της προτείνω να γίνει client state μια λύση θα ήταν να δεχτεί την πρότασή μου... Ο συγκεκριμένος τίτλος, πρακτικά καλύπτει την περίοδο κατά την οποία οι Δυτικοί Σάξωνες επιχειρούν να ενώσουν τα δύο μεγάλα σαξωνικά βασίλεια (Ουέσεξ και Μερκία), να ανακτήσουν τα δύο που χάθηκαν νωρίτερα με την εισβολή των Βίκινγκ (Ανατολική Αγγλία και Νορθουμβρία) και να τα ενοποιήσουν, συγκροτώντας αυτό που σήμερα ονομάζουμε Αγγλία. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι το ιστορικό υλικό του παιχνιδιού φτάνει μέχρι το 1066 μ.Χ., οπότε έχουμε την καθοριστική Μάχη του Χέιστινγκς, την ήττα -και θάνατο- του Χάρολντ Γκόντγουινσον και την κυριαρχία του Γουλιέλμου της Νορμανδίας, του Κατακτητή όπως τον ξέρουμε σήμερα. Και παρότι πρόκειται για μια περίοδο με πλείστες όσες μάχες (και μάλιστα σε μεγέθη τα οποία μια χαρά μπορεί να αποδώσει η μηχανή του TW χωρίς να τρελαθεί κανείς στο pause), ήταν περίοδος κυρίως αψιμαχιών και επιδρομών, μικρότερων συγκρούσεων και έντονης διπλωματίας, με την εκκλησία να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο. Θα ήθελα, λοιπόν, να το δω αυτό, και κυρίως να μη χρειάζεται να εφαρμόζεις συνέχεια την τακτική της καμμένης γης για να υποταχτεί η ΑΙ: ιστορικά, λ.χ., η Μερκία κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να αντισταθεί στη Δυτική Σαξονία και έγινε υποτελής της, τύποις αυτόνομο βασίλειο (μάλιστα μία από τις σημαντικότερες ηγετικές φυσιογνωμίες των τελών του 9ου, αρχών 10ου αιώνα ήταν η Έθελφλεντ, γυναίκα με πυγμή και εξαιρετικές διπλωματικές ικανότητες) αλλά στην πράξη ακολουθούσε τη βούληση των Δυτικών Σαξόνων, ενώ παράλληλα όλο κι έψαχνε τρόπους να ανακτήσει την αυτονομία της. Ωραίο θα ήταν να μπορούσαμε να τα δούμε ως ένα βαθμό όλα αυτά, και παρότι με το Attila δεν ασχολήθηκα παρά λίγο, δέχομαι κι ελπίζω ότι η διπλωματία έχει βελτιωθεί... 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 Ένα ενδιαφέρον preview στο Rock, Paper, Shotgun περιγράφει τους λόγους για τους οποίους ένα πιο συγκεκριμένο χρονικό και γεωγραφικό πλαίσιο μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα στη σειρά TW. Η περίοδος είναι εξαιρετική και (όπως το αγαπημένο μου παιχνίδι της σειράς, το Shogun 2) ιστορικά τουλάχιστον 2 παρατάξεις με πολλούς πρωταγωνιστές και παραλλαγές έφτασαν στην κυριαρχία μέχρι τα τέλη του 10ου αιώνα, οπότε εμφανίστηκε μια τρίτη και κυριάρχησε. Κοινώς, total war αλλά με αρκετές παραμέτρους και ιστορικότητα ώστε να φαντάζει πειστική. Αν βρω τρόπο να μη βαλτώνω στις real time μάχες, έχω μπροστά μου ένα παιχνίδι στο οποίο θα μπορούσα να αφιερώσω πολλές ώρες. Υ.Γ. Εξαιρετική και η αισθητική των εικονιδίων και του υλικού που συνοδεύει τα διάφορα events, θυμίζει έντονα ταπισερί της εποχής. 3
Super Moderators Snoob Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Παρενθετικά, το παιχνίδι θα κυκλοφορούσε στις 19/4 και πήγε πίσω δύο εβδομάδες, για 3/5. Οι λόγοι εξηγούνται αναλυτικά στη σχετική ανακοίνωση, πρακτικά διάφορες βελτιώσεις, επιπλέον δοκιμές κτλ. Το πιο ενδιαφέρον είναι οι τροποποιήσεις στην ΑΙ μάχης (πλαγιοκοπήσεις, αναγνώριση θέσης στο πεδίο μάχης) αλλά γενικά επειδή έχω καεί άσχημα με την ΑΙ των TW κρατάω εξαιρετικά μικρό καλάθι στο συγκεκριμένο κομμάτι.
Inler Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Και εγω ειχα δει για 19/4 αλλα σημερα ανακοινωθηκε οτι παει 2 εβδομαδες πισω...Αν ειναι για να βελτιωσουν πραγματα καλυτερα Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2018 από Inler
DiaperCh@nger Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Το παιχνίδι εντέλει κυκλοφόρησε, για 40 ευρώ που κοστίζει στο steam, δεν θα το πρότεινα σε κανέναν. Νιώθω σαν να παίζω το attila και να έχω στρέψει τον χάρτη στην Αγγλία. Η μηχανή γραφικών έχει αρχίσει να μας χαιρετάει τον πλάτανο, πραγματικά τα γραφικά είναι δεκαετίας. Με αρκετό anisotropic φτιασιδόνονται κάπως, αλλά ειδικά το animation είναι μιας άλλης εποχής. Έχω ξεκινήσει ένα campaign vh/vh ουαλούς, είναι πραγματικά πανεύκολο, παρόλο που είχαν ένδειξη hard οι ουαλοί, υπάρχουν αρκετά exploits, το σημαντικότερο είναι ότι καταλαμβάνοντας τα ανοχύρωτα minor settlements στερούνται food τα major settlements και πέφτουν σαν ώριμα φρούτα. Το πλήρωσα day 1 σε κλειδάδικο 23 λίρες και κλαίω τα ευρώ μου. Το game είναι ένα mod, ή έστω overhaul του Attila. Γουστάρω ατελείωτα την εποχή της αυγής των ιπποτών για αυτό και προχώρησα στην αγορά, αν δεν έχετε την ίδια πετρία καλύτερα να φυλάξετε τα ευρώ σας για κάτι άλλο. Να προτείνω στους λάτρεις της περίοδου, την εμπορική τριλογία του bernard cornwell μεταφρασμένη στα Ελληνικά. Έπος. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2018 από DiaperCh@nger
_Theo_ Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε Το παιχνίδι εντέλει κυκλοφόρησε, για 40 ευρώ που κοστίζει στο steam, δεν θα το πρότεινα σε κανέναν. Νιώθω σαν να παίζω το attila και να έχω στρέψει τον χάρτη στην Αγγλία. Η μηχανή γραφικών έχει αρχίσει να μας χαιρετάει τον πλάτανο, πραγματικά τα γραφικά είναι δεκαετίας. Με αρκετό anisotropic φτιασιδόνονται κάπως, αλλά ειδικά το animation είναι μιας άλλης εποχής. Έχω ξεκινήσει ένα campaign vh/vh ουαλούς, είναι πραγματικά πανεύκολο, παρόλο που είχαν ένδειξη hard οι ουαλοί, υπάρχουν αρκετά exploits, το σημαντικότερο είναι ότι καταλαμβάνοντας τα ανοχύρωτα minor settlements στερούνται food τα major settlements και πέφτουν σαν ώριμα φρούτα. Το πλήρωσα day 1 σε κλειδάδικο 23 λίρες και κλαίω τα ευρώ μου. Το game είναι ένα mod, ή έστω overhaul του Attila. Γουστάρω ατελείωτα την εποχή της αυγής των ιπποτών για αυτό και προχώρησα στην αγορά, αν δεν έχετε την ίδια πετρία καλύτερα να φυλάξετε τα ευρώ σας για κάτι άλλο. Να προτείνω στους λάτρεις της περίοδου, την εμπορική τριλογία του bernard cornwell μεταφρασμένη στα Ελληνικά. Έπος. Εγώ θα το αγοράσω μόνο όταν πέσει αρκετά η τιμή του, δυστυχώς με αυτά που είπες (και που περίμενα ότι θα ήταν έτσι) δεν ψήνομαι. Γενικά οι εποχές που μου αρέσουν είναι μόνο η αρχαιότητα και ο μεσαίωνας. Μακάρι να βγάλουν Medieval 3, έστω και σαν DLC του Attila (πχ Total War: The Dark Ages). Θα είναι απίστευτη πόρωση. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2018 από _Theo_
Gilmaru Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) To Attila ήταν από τα αγαπημένα μου όσο αφορά το gameplay και τα γραφικά, αλλά ήταν πολύ κακό στο performance/optimization. Στα max έχω τα μισά fps περίπου από ότι στο TW: Warhammer 2. Αν αυτό έχει καλύτερο optimization, μόνο και μόνο γι αυτό μπορεί να το πάρω, όταν η τιμή του πέσει αρκετά. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2018 από Gilmaru
Super Moderators Snoob Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Super Moderators Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Tην περίοδο αυτή την αγαπώ ιδιαίτερα, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και, σε ιστορικό πλαίσιο, είναι ιδανική για Total War, καθώς τουλάχιστον τρεις πλευρές είχαν σοβαρές πιθανότητες να επικρατήσουν. Αντίστοιχα αμφίρροπη κατάσταση ήταν στην Ιαπωνία, στα δύο Shogun, και μου αρέσει να έχει μια ιστορικότητα το παιχνίδι, κι αντίστοιχα ρεαλιστικούς όρους επικράτησης, όχι "να καταλάβεις όλο το γνωστό κόσμο με την Ήπειρο" κτλ. Διαβάζω κι εγώ πως το θέμα με το φαγητό έχει επιφέρει ανισορροπία στο στρατηγικό κομμάτι (για το οποίο θα αγόραζα το παιχνίδι, αφού στις RTS μάχες στενάζει το pause, δεν τις μπορώ καθόλου, αν είχα τη μηχανή του Field of Glory II θα μιλούσαμε για έπος οι φίλοι των ΤΒS) οπότε πέρασε στην αναμονή. Θα το πάρω κάποια στιγμή, αλλά δεν ήταν -και με αυτά που διαβάζω δεν πρόκειται να γίνει- day one αγορά.
_Theo_ Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 15 λεπτά πριν, Gilmaru είπε To Attila ήταν από τα αγαπημένα μου όσο αφορά το gameplay και τα γραφικά, αλλά ήταν πολύ κακό στο performance/optimization. Στα max έχω τα μισά fps περίπου από ότι στο TW: Warhammer 2. Αν αυτό έχει καλύτερο optimization, μόνο και μόνο γι αυτό μπορεί να το πάρω, όταν η τιμή του πέσει αρκετά. Καλά το perfomance του Attila είναι για κλάματα. Αυτό όμως λένε ότι τρέχει πολύ καλά. 12 λεπτά πριν, Snoob είπε Tην περίοδο αυτή την αγαπώ ιδιαίτερα, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και, σε ιστορικό πλαίσιο, είναι ιδανική για Total War, καθώς τουλάχιστον τρεις πλευρές είχαν σοβαρές πιθανότητες να επικρατήσουν. Αντίστοιχα αμφίρροπη κατάσταση ήταν στην Ιαπωνία, στα δύο Shogun, και μου αρέσει να έχει μια ιστορικότητα το παιχνίδι, κι αντίστοιχα ρεαλιστικούς όρους επικράτησης, όχι "να καταλάβεις όλο το γνωστό κόσμο με την Ήπειρο" κτλ. Διαβάζω κι εγώ πως το θέμα με το φαγητό έχει επιφέρει ανισορροπία στο στρατηγικό κομμάτι (για το οποίο θα αγόραζα το παιχνίδι, αφού στις RTS μάχες στενάζει το pause, δεν τις μπορώ καθόλου, αν είχα τη μηχανή του Field of Glory II θα μιλούσαμε για έπος οι φίλοι των ΤΒS) οπότε πέρασε στην αναμονή. Θα το πάρω κάποια στιγμή, αλλά δεν ήταν -και με αυτά που διαβάζω δεν πρόκειται να γίνει- day one αγορά. Snoob έχεις το Field of Glory II; Τι τύπος παιχνιδιού είναι; Έχει Campaign map; Γιατί έχω την εντύπωση ότι είναι μόνο μάχες...
Super Moderators Snoob Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Super Moderators Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 3 λεπτά πριν, _Theo_ είπε [...] Snoob έχεις το Field of Glory II; Τι τύπος παιχνιδιού είναι; Έχει Campaign map; Γιατί έχω την εντύπωση ότι είναι μόνο μάχες... Ναι, το έχω. Υπάρχει ένα παντελώς υποτυπώδες "στρατηγικό" κομμάτι (σαφέστατα υποδεέστερο του Pike & Shot Campaigns, που ήδη ήταν μάλλον στοιχειώδες) το οποίο συνδέει κατά κάποιον τρόπο τις διάφορες μάχες. Επίσης, το πώς τα πηγαίνεις σε μια μάχη επηρεάζει τη συνέχεια, αν και όσο έχω δει -εκτός κι αν οι απώλειες είναι βαρύτατες- υπάρχουν αρκετές ενισχύσεις για να επανέλθουν οι μονάδες. Το κομμάτι των μαχών -καθαρό turn based, με chain morale, command range των στρατηγών και γενικά ωραίες λεπτομέρειες- είναι πάρα πολύ καλό: το βαρύ πεζικό θερίζει στις πεδιάδες (οι φάλαγγες ήθελαν ισιώματα για να δράσουν, εξ ου και η έκφραση "πεδίο της μάχης"), το ελαφρύ μπορεί να κάνει χοντρή ζημιά σε κακοτράχαλο έδαφος, οι πελταστές/σφενδονιστές/ακοντιστές είναι ικανοί να δημιουργήσουν θέμα και σίγουρα δεν θέλεις να τους κυνηγήσεις σε δάση, τα άρματα μάχης και το ιππικό τσακίζουν πτέρυγες. Γενικά, πολύ ωραίο σύστημα, αν είχε κι ένα σοβαρό στρατηγικό κομμάτι θα περνούσε σε άλλο επίπεδο, αλλά το studio (Byzantine Games) είναι μικρό και δεν υπάρχουν πόροι για δύο, ουσιαστικά, παιχνίδια σε ένα. (Το ίδιο θέμα έχουμε και με το Sanctus Reach, το οποίο σε τακτικό επίπεδο είναι θαυμάσιο, αλλά στο στρατηγικό κάτω του μετρίου, ελάχιστες επιλογές και μηδέν ελευθερία κινήσεων). Πάντως, ένας χάρτης Total War με τις μάχες του Field of Glory II θα ήταν το κάτι άλλο. 1
_Theo_ Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 5 λεπτά πριν, Snoob είπε Πάντως, ένας χάρτης Total War με τις μάχες του Field of Glory II θα ήταν το κάτι άλλο. +1. Ας ελπίσουμε κάποτε να βγει τέτοιο game!!
just getting started Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 για εμενα που μου αρέσει η εποχή πολυ, να προτιμήσω μήπως το ατιλλα με το age of Charlemagne dlc που πέφτει σε sale γύρω στο 15€?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα