philos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Λοιπόν έχω ένα SATA DVD-RW Sony Optiarc AD-7270H. Διαβάζει κανονικά τα CD-ROMS, όμως όταν του βάζω DVD τα αναγνωρίζει ως κενά (δλδ ανοίγει το παράθυρο explorer της μονάδας, αλλά δεν δείχνει αρχεία). Δεν πρέπει να είναι θέμα drivers/ Windows καθώς έχω προσπαθήσει να bootάρω υπολογιστές με Windows 10 και Windows 7 DVDs εγκατάστασης χωρίς επιτυχία. Προτού το πετάξω, λέω να κάνω μια προσπάθεια να του κάνω firmware update μπααας και... Θα ήθελα όποιος έχει σχετική εμπειρία να με πληροφορήσει για τα βήματα και τι προγράμματα και αρχεία πρέπει να χρησιμοποιήσω/ που θα τα βρω. Έκανα αναζήτηση στο Google αλλά δεν κατέληξα κάπου.
Diskimpex Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Οπου το βρεις ειναι αρχειο .Εκτελειται με τις οδηγιες που βγαζει .
philos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Καμιά ιδέα που μπορώ να το βρω; Στο Google δε βρίσκω τίποτα.
istrios Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Καμιά ιδέα που μπορώ να το βρω; Στο Google δε βρίσκω τίποτα. Το ίδιο αντιμετώπισα κι εγώ με 2 διαφορετικά ίδια που είχα στην κατοχή μου και προσπαθούσα να βρω Firmware αλλά δεν κατάφερα να βρω. Αναγκαστικά αγόρασα άλλο άλλης μάρκας. Edit: Ψάχνοντας βρήκα ΑΥΤΗ τη σελίδα με Modified Firmwares. Δεν έχει το συγκεκριμένο αλλά πιθανόν κάποιο απ αυτά με κοντινό αριθμό να δουλεύει. Για να μην σε πάρω στο λαιμό μου σαν τελευταία έσχατη λύση πριν το αποσύρεις από την ενεργό δράση Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2017 από istrios 1
toyo73 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Λοιπόν έχω ένα SATA DVD-RW Sony Optiarc AD-7270H. Διαβάζει κανονικά τα CD-ROMS, όμως όταν του βάζω DVD τα αναγνωρίζει ως κενά (δλδ ανοίγει το παράθυρο explorer της μονάδας, αλλά δεν δείχνει αρχεία). Δεν πρέπει να είναι θέμα drivers/ Windows καθώς έχω προσπαθήσει να bootάρω υπολογιστές με Windows 10 και Windows 7 DVDs εγκατάστασης χωρίς επιτυχία. Προτού το πετάξω, λέω να κάνω μια προσπάθεια να του κάνω firmware update μπααας και... Θα ήθελα όποιος έχει σχετική εμπειρία να με πληροφορήσει για τα βήματα και τι προγράμματα και αρχεία πρέπει να χρησιμοποιήσω/ που θα τα βρω. Έκανα αναζήτηση στο Google αλλά δεν κατέληξα κάπου. Καθαρισε το ματι του λειζερ.Με τον ευκολο τροπο.Ειδικο δισκακι με βουρτσακι.Με τον δυσκολο, αλλα πολυ καλυτερο(το εκανα αρκετες φορες) ανοιγμα του player και καθαρισμο με καθαρο οινοπνευμα και βατονετα του ματιου η οδοντογλυφιδα και πανακι. γυαλιων.
philos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δοκίμασα τα προγράμματα της σελίδας που έβαλες istrios, thanks! Δυστυχώς, παρότι έχει τόσα και τόσα firmwares, για το 7270H δεν έχει. Δοκίμασα "κοντινούς" κωδικούς, αλλά όταν πατάω να flashαριστεί, μου λέει ότι το firmware δεν είναι συμβατό με το συγκεριμένο drive. Για αρχή πάντως έκανα dump το τρέχον firmware ώστε να το έχω. Θα συνεχίσω την έρευνα αργότερα ή αύριο. Αν δεν βγάλω άκρη, θα δω μήπως το ανοίξω και το καθαρίσω, αλλά δε νομίζω να ασχοληθώ τόσο. Στις μέρες μας βρίσκει κανείς SATA DVD-RWs με 13 ευρώ. Πάντως παιδιά τώρα που ξανά κοίταξα το αυτοκόλλητο με τα στοιχεία του drive, πιο δεξιά έχει και μια επιγραφή που αναφέρει "SOK-AD-7280S(B)". Υπάρχουν firmwares για 7280S στο παραπάνω site αλλά και γι' αυτά μου βγάζει "Firmware is for a different drive" μήνυμα το Binflash.
gdriver Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 πρέπει να κάνεις crossflash σε 7280s για να πάρει τα firmware αυτού του μοντέλου. κάποτε ένας με το ψευδώνυμο liggy στο cdfreaks, είχε καταφέρει να φτιάξει ένα προγραμματάκι , όπως ο ίδιος ισχυριζόταν , που του επιτρέπει το crossflash σε sony optiarc αλλά δεν το διέθεσε και καλά γιατί παραβιάζει πατέντες της sony και άλλα τέτοια. Γράψε στο google crossflash 7270 to 7280 και ίσως βρεις κάτι. αλλά από εμπειρία σου λέω πως δε θα καταφέρεις κάτι με firmware update. Το καλλίτερο που έχεις να κάνεις είναι να καθαρίσεις το laser με τη γόμα από μολύβι , ελαφρά ελαφρά και ίσως καταφέρεις κάτι. αλλιώς όπως είπες παρήγγειλε ένα καινούριο και καθάρισες. δες εδώ http://liggydee.cdfreaks.com/blog/category/firmwares Για να βάλεις το frimware του 7280 θα χρησιμοποιήσεις το binflash που επιτρέπει το update. αλλα δεν είναι σίγουρο πως θα δουλέψει το drive σου και δε θα αναβοσβήνει απλώς το ledάκι του.
istrios Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 πρέπει να κάνεις crossflash σε 7280s για να πάρει τα firmware αυτού του μοντέλου. κάποτε ένας με το ψευδώνυμο liggy στο cdfreaks, είχε καταφέρει να φτιάξει ένα προγραμματάκι , όπως ο ίδιος ισχυριζόταν , που του επιτρέπει το crossflash σε sony optiarc αλλά δεν το διέθεσε και καλά γιατί παραβιάζει πατέντες της sony και άλλα τέτοια. Γράψε στο google crossflash 7270 to 7280 και ίσως βρεις κάτι. αλλά από εμπειρία σου λέω πως δε θα καταφέρεις κάτι με firmware update. Το καλλίτερο που έχεις να κάνεις είναι να καθαρίσεις το laser με τη γόμα από μολύβι , ελαφρά ελαφρά και ίσως καταφέρεις κάτι. αλλιώς όπως είπες παρήγγειλε ένα καινούριο και καθάρισες. δες εδώ http://liggydee.cdfreaks.com/blog/category/firmwares Για να βάλεις το frimware του 7280 θα χρησιμοποιήσεις το binflash που επιτρέπει το update. αλλα δεν είναι σίγουρο πως θα δουλέψει το drive σου και δε θα αναβοσβήνει απλώς το ledάκι του. Κοίτα κι Εδώ που υπάρχουν οδηγίες. Το κάνει σε LiteOn αλλά αν κατάλαβα καλά απ τα πολύ λίγα Αγγλικά που ξέρω πρέπει να είναι ίδια διαδικασία, Χρησιμοποιεί 2 utilities...Κατέβασε μόνο το αντίστοιχο Firmware.
gdriver Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 στα liteon είναι πολύ εύκολη διαδικασία , ειδικά τα crossflash από asus σε liteon . αφού κάνεις το update ,μετά πρέπει να κάνεις και convert drive (επανεγγραφή eeprom) γιατί αν απλώς φλασάρεις το firmware το drive δε διαβάζει το οτιδήποτε και απλώς αναβοσβήνει συνεχως το ledaki του. κάτι πρόμοιο χωρίς μετατροπή του eeprom γινόταν και στα samsung, εννοείται σε οδηγούς που είχαν το ίδιο chipset. απλώς έπρεπε να βρεις παλιά έκδοση του update προγράμματος της samsung και να προσθεσεις την εντολή -nocheck λίγο πριν κάνεις φλασάρισμα. το ίδιο και στα nec sony. αλλά ξαναλέω, και εγώ είχα πρόβλημα με ένα 7240s ,που δεν ολοκλήρωνε ποτέ έγγραφή σε διπλής επίστρωσης dvd, άλλαξα 2-3 firmware και απλώς δε διορθώθηκε κάτι. το πρόβλημα ήταν hardware. αυτό πιστεύω πως έχει πάθει ο φίλος. πρόβλημα στην ένταση της ακτίνας του laser. γι' αυτό διαβάζει μόνο cd και όχι dvd που απαιτούν πιο δυνατή ακτίνα από τα cd.
toyo73 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 H lite on εφτιαχνε πολλα drives για sony-optiarc, asus, plextor, teac κ.α. .Ισως το συγκεκριμενο να ειναι καποιο rebadged lite on. Aλλα για εμενα καλυτερα να καθαρισει πρωτο το ματι του λειζερ
Diskimpex Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Mε σπρευ αερα επισης .Φυσας απο το πορτακι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα